• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akıl almaya ihtiyacım var !!!!!!

ayyy canım yaaa bence bütün huzurun kaçar eşinle kavgalar başlarrrr

Size yardımları dokunacak diye, elektrik faturası artacak, su faturası artacak, mutfak gideri artacak, böyle uzayıp gidecek. Ne kadar eşinizin aileside olsa sonuçta onlar el. Bir tahammül edersiniz, iki tahammül edersiniz üçüncüye gelemezsiniz. Valla gerekirse eşiniz ek iş yapsın, bir şekilde kendi annenizle idare edin yada haftanın belli günleri bakıcı alın, birşekilde hale yola koyun ama sakınnn sakınnn eşinizin tarafının sizde kalmasını kabul etmeyin.

Merhaba arkadaşlar ben ve eşim çalışıyoruz çok şükür devletteyiz.. durumumuz iyi aslında ama ev aldığımız için sıkıntıdayız.. aylık 3500 lira kredi ödüyoruz. 3 aylık hamileyim, Rabbim nasip etti ikizlerim olacaK inşallah. sorunum sıkıntım şu, maddi olarak bakıcı tutamayacak durumdayız annem sağolsun idare ederim falan diyor (farklı illerdeyiz) biraz sen getirirsin biraz ben gelirim idare olunur diyor. kayınvalidemgilde şöyle bir teklifte bulundu, biz tayin aldıralım yanınıza taşınalım biz bakarız diyorlar... 3 nufüs (kayınvalidemin annesi de var) artı ikide farklı illerde okuyan görümce !!! artı 4 kişilik biz.. YAni aynı evin içerisinde 2 aile, tam 9 birey :/ kayınbabamın zerre kadar elini cebine atacağını düşünmüyorum, eşimle farklı düşünüyorum eşim ise sıkıntıdan kurtulabiliriz diyor.. ve ben ikna edemiyorum gelmemeleri konusunda:( fikir aldığım bir çok kişi yuvan yıkılır diyor.. burda bakıcılar 1500 den başlıyor.. her şeyi geçtim en çok önem verdiğim eğitim konusunda çocuklarımın iyi yetişmeyeceği kanaatindeyim.. eşimin huyu ailesinin yanında aslan kesiliyor, her an her dk. problem yaşamaktan korkuyorum.. bu olayı nasıl çözebilirim, bir fikrim var aslında bu yıl değil diğer yıl tayin aldırın bu yıl doğum izinlerim var boşa rezil olmayın deyip kesebilirim.. offfffff ne yapmalıyım kırmadan
İkisi de seni önce kotarır gibi durur ama çocuk/bakıcı sıkıntılarını dibine kadar yaşamış biri olarak her iki alternatifi de tavsiye etmiyorum.
Bir kere annenle farklı şehirlerdeyseniz çocuğu götürmesini göze alamazsın. Annenin gelemeyceği zamanlar olacak, belki hastalık sense bir döngüye girmiş olacaksın bundan kurtulman mümkün değil. Anneni bırakıp hadi bir bakıcı bulayım demen parayı da bassan o an mümkün olmuyor. Hem güvenilir olacak hem ahlaklı olacak en önemlisi çocuk kabul edemeyecek annene alışmış olacak. Sakın deneme iş bırakma noktasına gelirsin çok üzülürsün. Ayrı da kalamazsın. Doğsun bak akşamı zor edeceksin kucağına almak için.
İkinci zaten mümkün değil.
Bence madem bir yükün altına girmişsin altın vs gibi bir şey elden çıkarmak. Aylık hesapla ne kadar oluyorsa ona göre satım falan yap. Doğumda gelen altınları kullanırsın.. ama kesinlikle bu dediklerini deneme.

Sakin ama sakin teklifi kabul etme. Ilk önce tatli dille felan ograsirsin, baktin halen olmuyor, gerekirse annenlere git canim.
Yeni dogmus bir bebege alismak zaten zor, birde üstüne o kadar insanin yaninda? Bu evliligini tehlikeye atmaktan baska birsey degil!
Yazik degilmi o yeni dogmus yavruna?

Gerçekten, kesinlikle kabul etme! Kötü gelin olarak bilineceksende umrunda olmasin. Senin ailen ve bebegin herseyden daha önemli!

Kayinvalideme anneme baktiracagima kres cok daha mantikli. Kiyamam diyorsun da kayinvaliden annen ne verebilecek o cocuga. Kreste coluk cocuk oynar egitimciler var sonucta. Esine de bu isin sonu kotu onkar geliyosa giderim de yani. Biraz sert cik bu konuda. Kafayi yersn o kalabalik evde ya felaket gibi.

Aman, aman arkadaşım aklını başına topla lütfen, ev üstüne ev olmaz siz zaten 4 kişi olacaksınız onlar 5 derken evde bir curcuna hali, koloni gibi yaşamanın ne anlamı var Allah aşkına, huysuzluklar, karışmalar, evini bile senin gibi hissetmeyeceksin bir süreden sonra, eşin de şuan sanırım işin maddi kısmında, sinir oluyorum zaten erkeklerin bu şekilde düz mantık düşünmelerine, tam 5 kişi ya, huysuzu, arsızı derken hiç düşünmüyor mu yaşanabilecek sıkıntıları?:ssz:

kesinlikle hayir de. Ne uyanik kayin ailen varmis.

Ben karar verdim boyle yapicam de. Bosa rezil olmayin dersen, olmaz kizim sizin icin canimiz feda derler gelirler gene yanina.

Olmadi, al cocuklarini git annene.

Son düzenleme:
sağol canım bnm artık düşünmekten çok yoruldum.. takmiim yazık ediyorum çocuklara diyorum.. valla kaldım ortada..
Cocuklar asil sen bu teklifi kabul edersen rezil olacak, haberin yok. Annenle beraber idare edebildiginiz kadar edin. Olmadi yatili bakici bulun ikizlere bakabilecek. Ama masrafli olacagindan eminim. Kredi borcunuzu uzatmayi deneyin bence, taksitler azalir boylece..yoksa ev koy alicam diye evliliginizi kaybetmeyin.
Bir de yanlis anlamayin da neyin borcu kuzum bu 3500. Yani dunyanin bin turlu hali var, keske biraz daha hesap edip borclansaydiniz bu kadar:50:

Merhaba arkadaşlar ben ve eşim çalışıyoruz çok şükür devletteyiz.. durumumuz iyi aslında ama ev aldığımız için sıkıntıdayız.. aylık 3500 lira kredi ödüyoruz. 3 aylık hamileyim, Rabbim nasip etti ikizlerim olacaK inşallah. sorunum sıkıntım şu, maddi olarak bakıcı tutamayacak durumdayız annem sağolsun idare ederim falan diyor (farklı illerdeyiz) biraz sen getirirsin biraz ben gelirim idare olunur diyor. kayınvalidemgilde şöyle bir teklifte bulundu, biz tayin aldıralım yanınıza taşınalım biz bakarız diyorlar... 3 nufüs (kayınvalidemin annesi de var) artı ikide farklı illerde okuyan görümce !!! artı 4 kişilik biz.. YAni aynı evin içerisinde 2 aile, tam 9 birey :/ kayınbabamın zerre kadar elini cebine atacağını düşünmüyorum, eşimle farklı düşünüyorum eşim ise sıkıntıdan kurtulabiliriz diyor.. ve ben ikna edemiyorum gelmemeleri konusunda:( fikir aldığım bir çok kişi yuvan yıkılır diyor.. burda bakıcılar 1500 den başlıyor.. her şeyi geçtim en çok önem verdiğim eğitim konusunda çocuklarımın iyi yetişmeyeceği kanaatindeyim.. eşimin huyu ailesinin yanında aslan kesiliyor, her an her dk. problem yaşamaktan korkuyorum.. bu olayı nasıl çözebilirim, bir fikrim var aslında bu yıl değil diğer yıl tayin aldırın bu yıl doğum izinlerim var boşa rezil olmayın deyip kesebilirim.. offfffff ne yapmalıyım kırmadan

Anlamadigim niye ayni evde oturacaksinizki. tayin alip gelceklerse baska evde otursunlar sen gunduzleri ise giderken birakirsin yada o elir evde bakar eger isterse. ki zatan isteksizse hicc israr etme. Annen gelir yardim eder bir sure, sonrasindada bakici en guzeli. parasini verir baktirirsin. Minnetin olmaz kimseye.

kabus gibi kesinlikle kabul etmeyin,bir dunya insan evde,degisen es davranislari,kavgalar...o da bir cozum degil kesinlikle ama annenizi tercih edin bence tum ihtimaller bu sulaleyi eve toplamaktan iyidir.artik su kaynanalarin beynindeki oglunun! evine yerlesme hayali azalarak yok olsun.

Cocuklar asil sen bu teklifi kabul edersen rezil olacak, haberin yok. Annenle beraber idare edebildiginiz kadar edin. Olmadi yatili bakici bulun ikizlere bakabilecek. Ama masrafli olacagindan eminim. Kredi borcunuzu uzatmayi deneyin bence, taksitler azalir boylece..yoksa ev koy alicam diye evliliginizi kaybetmeyin.
Bir de yanlis anlamayin da neyin borcu kuzum bu 3500. Yani dunyanin bin turlu hali var, keske biraz daha hesap edip borclansaydiniz bu kadar:50:

tşk ederim cnm cevapladığın için, hiç kimse ikizim olacak diye yola çıkmaz değil mi hani küçük bir ihtimaldir, bizde öle 1 tane bebeğimiz olur ev borcu bitince de (4,5 yıl sonra) ikincisi olur ALLAHIN izni ile dedik, tek çocuk için zaten bütçemiz var onu düşündük yani toplam gelirimiz 5,500 civarı. yeter dedik hatta birikimini bile yapmıştık kısmen.. ama Yüce Rbbimin TAkdiri ilahisi ikiz gibi bir hediye verecek inşllh.. uzatmak istemedik ev borcunu.. hayırlısı artık cnm tekraardan tşk ederim..

cevap veren yorum yapan tüm arkadaşlara ayrı ayrı tşk ederim. eşimle dün görüştüm hatta yazılanların bir kısmını okuttum bak mutsuz olmak istemiyorum dedim, olmaz böyle üstüste o kadar kişi, başta biraz iyi olur falan, sonr tamam söylerim dedi ilk fırsatta şimdilik bu yıl değil deyip geçiştirecek sonra da hiç inaşallah bakalım dua edin kızlar diretmesinlerrrr

kreş için hem maddi durumumuz yok hem de daha çok minnak olacaklar, herkesin evladı kıymetli mutlaka ama ne bileyim kıyamam sanırım yaa

Tam 6 aylıktı başladılar verdiğim en doğru karardı ki o ilk 6 yüzünden boşanmanın eşiğine geldik

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tam 6 aylıktı başladılar verdiğim en doğru karardı ki o ilk 6 yüzünden boşanmanın eşiğine geldik

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

tatlım çözdüm gibi, bi cesaret arayıp müdürüm idare edicek doğum iznim falan da var gerek yok bu yıl tayin aldırmaya dedim bakalım kısmen çözüldü gibi.. tşkler

kayınvalidenler size yakın bir ev tutabilirler, aynı ev de neden olacaksınız ki..
suan bulundukları şehirde kendi evleri heralde sizin için geldiklerinden dolayı bir de
kira ödemeyelim mi diye düşünüyorlar??

hem hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin hemde size kolay gelsin :) bebekler doğunca ücretsiz izne çıkın, kredinizin ödemelerini yapılandırın, biraz düşürün ödemelerinizi, eşinizi ikna edin gerekirse yerinizde olsam satarım ama şunu bilir şunu söylerim ev üstüne ev olmaz! eğer eviniz başka ildeyse gerekirse kiraya verin biraz kendini kirası ödemesine yardım eder.. ayrıca lojman imkanınız varsa lojmana çıkın.. ama ekstra nüfus alırsanız ne maddi nede manevi huzurunuz olmaz.. ne demişler, azıcık aşım dertsiz başım :34:

cnm kırmayım dersin onlar seni kırar. gerçektende erkekler aileleri yanında aslan kesiliyor. sakın ha ne yap ne et kabul etme . gerekirse eşine rest çek asla olmaz nokta de taviz verme bu konuda

yazıl olur yuvan mutluluğun biter. gider. sakın acaba deme. çünkü olmaz. kesin tavrını koy izinlerim var sonrasında da hallederiz siz evinizi yurdunuzu bozmayın de. olmadımı eşin konuşsun halletsin

son olarak ben giderim gelirlerse ben senle hayat kurdum senle baş başa yaşamak isterim dersin. seni mecbur bırakmasına izin verme. çocukta halledilir. ben 250 tl maaş alırken 150 tl ye kreşe gönderdim. Allah yardım ediyor

hem hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin hemde size kolay gelsin :) bebekler doğunca ücretsiz izne çıkın, kredinizin ödemelerini yapılandırın, biraz düşürün ödemelerinizi, eşinizi ikna edin gerekirse yerinizde olsam satarım ama şunu bilir şunu söylerim ev üstüne ev olmaz! eğer eviniz başka ildeyse gerekirse kiraya verin biraz kendini kirası ödemesine yardım eder.. ayrıca lojman imkanınız varsa lojmana çıkın.. ama ekstra nüfus alırsanız ne maddi nede manevi huzurunuz olmaz.. ne demişler, azıcık aşım dertsiz başım :34:

aynen öyle tatlım, burada yazılanlardan sonra bi cesaret eşimle konuştum, sonrada kayınvalidemle gerek yok falan dedim izilerim var dedim,bakalım nasıl sonuçlanacak, dünya iyisi bir eşim var, ALLAh korusun kötü sonuçlanır eğer gelirlerse.. tşkler cnm

cnm kırmayım dersin onlar seni kırar. gerçektende erkekler aileleri yanında aslan kesiliyor. sakın ha ne yap ne et kabul etme . gerekirse eşine rest çek asla olmaz nokta de taviz verme bu konuda

yazıl olur yuvan mutluluğun biter. gider. sakın acaba deme. çünkü olmaz. kesin tavrını koy izinlerim var sonrasında da hallederiz siz evinizi yurdunuzu bozmayın de. olmadımı eşin konuşsun halletsin

son olarak ben giderim gelirlerse ben senle hayat kurdum senle baş başa yaşamak isterim dersin. seni mecbur bırakmasına izin verme. çocukta halledilir. ben 250 tl maaş alırken 150 tl ye kreşe gönderdim. Allah yardım ediyor

cnm bende aynen öyle dedim, izinlerim var sonrasında da hallederiz siz evinizi yurdunuzu bozmayın dedim bakalım sessiz bekleyiş sürüyor şimdilik :) bi deli cesaret aradım dedim valla

kayınvalidenler size yakın bir ev tutabilirler, aynı ev de neden olacaksınız ki..
suan bulundukları şehirde kendi evleri heralde sizin için geldiklerinden dolayı bir de
kira ödemeyelim mi diye düşünüyorlar??

ev kendilerinin ewet. o rahatlık nasıl bırakılır yaa !! hemen yanı başında işyeri falan ekmek elden su gölden, köyleri yanıbaşlarında.. aynen öyle düşünüyorlar canım, bakalım istemediğimi dile getirdim nasıl sonuçlanacak göreceğiz..

Back
X