Akıl almaya ihtiyacım var

ebru4685

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2014
25
2
38
Arkadaşlar dört yıldır sevdiğim kişi ile uzun zamandır ciddi düşünüyoruz onun ailesi beni biliyor seviyorlar telefonda konuşuyoruz aramızda mezhep ayrılığı olduğu için ailemin kabul etmeyeceğini bilerek söyleyemedim ama geçenlerde konuyu dile getirdim çok büyük tepkiler aldım abimden annemin zorlamasıyla biraz ikna oldu ayrı evde oturmak şartıyla fakat bu sefer karşı taraf ayrı ev istemiyor sevdiğim kişi istiyor ama ailesi razı değil oğullarına aşırı düşkünler sevdiğim insan onları ikna edemiyor üzüntüden stresten hastanelik oluyor onların ailesini nasıl ikna edebiliriz yardım edin gereksiz konuşacaklar cevap vermesin lütfen

Mezhep farklılığının hala sorun edilmesi benim nazarımda insanlık suçudur, ırkçılıktır, ayrımcılıktır...
Benim de erkek arkadaşımla aramda mezhep farkılılığı var bugüne dek ne ben ne benim ailem ne de onun ailesi hiçkimse hiçbir şekilde sorun etmedi bunu.
Yazık günahtır ya..
İkinci olarak ayrı ev kısmına değinmek gerekiyor. Evlenecek olan, yeni bir yaşam kuracak olan sizsiniz. Burada esas olan sizin istekleriniz. Ayrı eve çıkmak istiyorsanız çıkarsınız. Gıkını çıkarmamalı kimse. Düşkünlük de neymiş, herkesin evladı var. Evlenince o evladın da 2. bir ailesi oluyor. Bunlar ne düşüncesiz insanlarmış ya böyle aynı ev diye dayatılır mı hiç.
Kabul etmeyin, taviz vermeyin.
Ayrı ev olursa bu iş olur deyin yoksa resti çekin.
Çünkü ileride oğluna aşırı düşkün kayınvalide gazabına uğrayacağınızdan şüphem yok.

Karşıdan herkes herkesi sever ama ev ev üstüne olmaz..O cicim ayları bitti mi ,kendinize ait bir alanın olmayışı sizi rahatsız eder..Düşünün bir yaaa sevdiğiniz adamla evin içinde rahatça dolaşamadıktan sonra ,rahatça başbaşa yemek yiyemedikten sonra ,rahatça kavga bile edemedikten sonra ne anlamı var evliliğin ...Olmaz yapmayın bunu ...

Bende mezhebi sorun etmiyorum ama abimin ön yargısı var bunu değiştirememondan bir şans istedim sevdiğim kişiyi tanıması için kabul etti biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz sevdiğim insanla abimde oraya gidip ailesiyle tanışmak istedi ama şimdi onlar ayrı evi kabul etmiyor bu yüzden abim bizi ayıracak ben bunu istemiyorum onları ikna etme yolları bulmaya çalışıyorum

İkna etmenizi gerketirecek bir durum yok ki ortada.
Aynı evde oturmak istemiyorsunuz. Bitmiştir. Açık ve net.
Bunu direk erkek arkadaşınıza söyleyin o da ailesini ikna etsin bir şekilde.

Mezhep catismasina giremem ama burda onemli olan ayni eve dayatma bence abin yine sevdiginizi anlayip bir tanimak istemis karsi tarafi ikna etmek sevgilinize dusuyor cunku bu sekilde kabul ettiginde ilerde kayinvalide gelin catismasi muhakkak olur ve bir sorun oldugunda ailenin abinin diycegi sey belli biz demistik sevgilin konussun cikicaz ayri eve diye sonucta yasiniz kac bilmiyorum ama evlilik dusunuyosaniz eger bazi seylere sertce kararli olarak belirticek sende ana kuzusun annen seni ele verirken sorun yok o ayri eve cikicak diye sorun cikartiyrsa kayinvaliden hicte iyi diyemeyecegim burda ikna etmek sevdigine duser guzellikle soyler olmadi kararli bi sekilde belirtir soz dusurmez kimseye

Aynı evde mezhepler aynı da olsa farklı da olsa yaşamayı doğru bulmuyorum....
Bir şekilde ikna etmeniz lazım.

Mezhep konusunda aileniz öngörmüş olabilir bazı şeyleri ve haklıda çıkıyorlar şu aşamada. Aynı evde oturmak istiyorlarsa evlendirmesinler oğullarını. Balık baştan kokar derler ya o hesap olmuş bu konu.
Kesinlikle taviz vermeyin bence. Erkek arkadaşınız ikna etsin bir şekilde. Sizin aileniz ikna olabilecek duruma gelmiş çünkü, abiniz tanışalım demiş.

Evet çok haklısınız ama sevdiğim kişi ailesine sert çıkabilecek biri değil bende aralarına girmek istemiyorum ikna olmuyorlar diyor ağlıyor bana yalvarıyor kabul edeyim diye ama ben çok fedakarlık yaptım onun için adanadan istanbula gelin gitmeyi kabul ettim kapanmamı istedi evlenince onuda yaparım dedim ama aynı evde oturmayada razı gelemem evlerimiz alt üst olsun yan yana bile razıyım dedim elimden geleni yaptım ama onu kaybetmekte istemiyorum bana bir akıl verin onlarında rızası olarak kabul ettirmek istiyorum bunu nasıl yaparım yada yaparız ailesiyle kendim mi konuşmalıyım çok çaresiz hissediyorum kendimi

Aynısını yaşadım, sakın ama sakın aynı ev bir kenara aynı mahalle bile olmamasına dikkat et. Uzakta olmayacaksan sakın evlenme.

O zaman erkek arkadasiniz bi kerede olsa sert cikicak sizin konusmaniz dogru olmaz bana gore sen nasil yaptiysan oda yapmali yerinde olsam bu konuda taviz vermezdim sert simdi cikamazsa bir omur kayinvalideye bagli yasamayi kabul edersin ayni bina alt ust bile olmasin bence ben ayni binadaydim ne akdar iyiydik nolduk uzaklik iyidir her zaman sen yuz goz olma

Bende uzak olmaktan yanayım ama sevdiğim için onu bile gözden çıkardım kendisi çok hassas biri her an fenalaşıyor hastanelik oluyor kendine bir şey yapmasından korkuyorum

Ayni evde grrcekten olmuyo belirli bi sureden sonra birbirinize batma ya basliyosunuz sorunlar bitmiyo nefret basliyo

Yaslariniz kac canim?

Ayri evd3 olmaz , Aiken abin hakli ..

Daha simdiden ogularini ayri eve cikarmiyorlarsa , bosuna evlenme cunku bosanacaksin ..

Biraz mantikli olun , esinle tv izlemek istersin ayaklarini uzatnak istersib..
Gecenin bi yarisi dus alnak istersin , yemek yersin , saymakla bitmez ornek verebilirim.
Bunlari ayni evde oturunca yapamazsiniz..
Ve ilerde sorun cikar herseyine karisirlar..

oğullarına aşırı düşkünler öyle mi?
ayrı eve çıkmama sebebi de bu....

tövbeler olsun...
maddi sebepler için birlikte oturmak bile bana çok da kabul edilebilir gelmiyorken, annesi babası evladından ayrılamayacak diye aynı evde oturmayı hiç anlayamam herhalde....

Bende uzak olmaktan yanayım ama sevdiğim için onu bile gözden çıkardım kendisi çok hassas biri her an fenalaşıyor hastanelik oluyor kendine bir şey yapmasından korkuyorum
Bu kadar dusunmeyin bence birakin oda sizi dusunsun biraz kendinizden bu kadar odun vermeyin diyceksiniz seviyorum deger ama sorunar oldukca odun verdiklerinize pismanlik geliyor yerine tecrube edinrek soyluyorum bende cok odun verdim ve onlar yerini pismanlikla degisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…