• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl almaya ihtiyacım var

Arkadaşlar dört yıldır sevdiğim kişi ile uzun zamandır ciddi düşünüyoruz onun ailesi beni biliyor seviyorlar telefonda konuşuyoruz aramızda mezhep ayrılığı olduğu için ailemin kabul etmeyeceğini bilerek söyleyemedim ama geçenlerde konuyu dile getirdim çok büyük tepkiler aldım abimden annemin zorlamasıyla biraz ikna oldu ayrı evde oturmak şartıyla fakat bu sefer karşı taraf ayrı ev istemiyor sevdiğim kişi istiyor ama ailesi razı değil oğullarına aşırı düşkünler sevdiğim insan onları ikna edemiyor üzüntüden stresten hastanelik oluyor onların ailesini nasıl ikna edebiliriz yardım edin gereksiz konuşacaklar cevap vermesin lütfen
bence burda sorun mezhep ayrımndan çok aynı ev sorunu
oğullarına şu aşırı düşkün aileler onları evlendirmeye kalkmasınlar bence

Ayri evd3 olmaz , Aiken abin hakli ..

Daha simdiden ogularini ayri eve cikarmiyorlarsa , bosuna evlenme cunku bosanacaksin ..

Biraz mantikli olun , esinle tv izlemek istersin ayaklarini uzatnak istersib..
Gecenin bi yarisi dus alnak istersin , yemek yersin , saymakla bitmez ornek verebilirim.
Bunlari ayni evde oturunca yapamazsiniz..
Ve ilerde sorun cikar herseyine karisirlar..
Elbette ailem haklı sorun onların ailesinde bende sizle aynı kanıdayım ama sevdiğim insanında aile rızasını alarak ayrı eve çıkmayı istiyorum ama onlar oğullarından ayrılmamakta ısrarlıymış

Erkek arkadasiniz bu konuda size fazla yukleniyor kanimca.bu istegini kabul ederseniz ilerde esinizle her tartismada butun ailesiyle de problem yasarmissiniz gibi geliyor..unutmayin esinizle ne yasarsaniz birbirine naziniz gecer halledilir ama aileler karisti mi bi konuya arapsacina doner olaylar..ne yapin edin erkek arkadasinizi ikna edin hem sizin hem onun ailesinin huzuru acisindan
..

Arkadaşlar dört yıldır sevdiğim kişi ile uzun zamandır ciddi düşünüyoruz onun ailesi beni biliyor seviyorlar telefonda konuşuyoruz aramızda mezhep ayrılığı olduğu için ailemin kabul etmeyeceğini bilerek söyleyemedim ama geçenlerde konuyu dile getirdim çok büyük tepkiler aldım abimden annemin zorlamasıyla biraz ikna oldu ayrı evde oturmak şartıyla fakat bu sefer karşı taraf ayrı ev istemiyor sevdiğim kişi istiyor ama ailesi razı değil oğullarına aşırı düşkünler sevdiğim insan onları ikna edemiyor üzüntüden stresten hastanelik oluyor onların ailesini nasıl ikna edebiliriz yardım edin gereksiz konuşacaklar cevap vermesin lütfen

bu uyarıda iyimiş :) ne yapıcaksınız ailelere haber vermeden tutun bir ev senin aileyi evlilik için nasıl ikna ettilerse ayrı ev içinde ikna edebilirler her halde

Bu kadar dusunmeyin bence birakin oda sizi dusunsun biraz kendinizden bu kadar odun vermeyin diyceksiniz seviyorum deger ama sorunar oldukca odun verdiklerinize pismanlik geliyor yerine tecrube edinrek soyluyorum bende cok odun verdim ve onlar yerini pismanlikla degisti.
Eğer onlar ayrı evi kabul etmezse abimle aram çok açılır çünkü zaten razı değildi verdiği şansı kaybederim benim babam geçen sene vefat etti abimi babam yerine koyuyorum annemden sonra büyüğüm olarak görüyorum şu an ikisinin arasında kalmış durumdayım onla abimin o da aynı şekil benle ailesinin ikimizde seviyoruz nasıl olacak bu iş bilmiyorum :(

Aynı evde yaşayıpta Boşanmanın eşiğine gelen öyle çok kadın varki kk da okuyorsunuzdur sizde hepsi burda konu açıyorlar onlar ders olsun size eskiler ne güzel söylemiş ev ev üstüne olmaz daha 20 yaşındasın hayatını rezil etme ne olur abine ve ailene güven kimse seni onlardan daha fazla sevemrz ve iyiliğinide en iyi onlar bilir Anladığım kadarıyla abin sana sahip çıkan akıllı mantıklı bir adam onu dinle ilerde sana bişey olursa ağlarsa anan Ağlar gerisi yalan Ağlar unutma .. Allah ailene ve abine uzun Ömür versin Allah razı olsun onlardan sana sahip çıktıkları seni korudukları için

Erkek arkadasiniz bu konuda size fazla yukleniyor kanimca.bu istegini kabul ederseniz ilerde esinizle her tartismada butun ailesiyle de problem yasarmissiniz gibi geliyor..unutmayin esinizle ne yasarsaniz birbirine naziniz gecer halledilir ama aileler karisti mi bi konuya arapsacina doner olaylar..ne yapin edin erkek arkadasinizi ikna edin hem sizin hem onun ailesinin huzuru acisindan
..
Evet dediğiniz gibi şimdi ben nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum

bu uyarıda iyimiş :) ne yapıcaksınız ailelere haber vermeden tutun bir ev senin aileyi evlilik için nasıl ikna ettilerse ayrı ev içinde ikna edebilirler her halde
Habersiz herşeyi yapabiliriz elbet ama önemli olan aileleri kırmadan gönül rızası almak o bunu alamıyor çaresiz kaldık :(

Calisiyor musunuz?eger oyleyse onlara yakin bir yer tutabilirsiniz aksam yemegine gider gece de ewinizde olursunuz.ama calismiyorsaniz sikinti olur ya gun boyu dip dibe..

Aynı evde yaşayıpta Boşanmanın eşiğine gelen öyle çok kadın varki kk da okuyorsunuzdur sizde hepsi burda konu açıyorlar onlar ders olsun size eskiler ne güzel söylemiş ev ev üstüne olmaz daha 20 yaşındasın hayatını rezil etme ne olur abine ve ailene güven kimse seni onlardan daha fazla sevemrz ve iyiliğinide en iyi onlar bilir Anladığım kadarıyla abin sana sahip çıkan akıllı mantıklı bir adam onu dinle ilerde sana bişey olursa ağlarsa anan Ağlar gerisi yalan Ağlar unutma .. Allah ailene ve abine uzun Ömür versin Allah razı olsun onlardan sana sahip çıktıkları seni korudukları için
bende sizinle aynı düşünüyorum aynı eve çıkan yeni evlilerden çoğu ya boşandı, ya kocasının ailesiyle büyük kavgalar ederek boşanma eşiklerine gelerek evden ayrıldılar ya hala berabar hala mutsuzlar benim gördüklerimde
bence gerek yok en baştan sınırı çizmeli konu sahibi hayır ben kesinlikle aynı ev istemiyorum demeli açık açık sevgilisinin tavrıda çok önemli olacak burda

Calisiyor musunuz?eger oyleyse onlara yakin bir yer tutabilirsiniz aksam yemegine gider gece de ewinizde olursunuz.ama calismiyorsaniz sikinti olur ya gun boyu dip dibe..
Çalışmıyorum kendisi de beni asla çalıştırmaz gün boyuda dip dibe yaşanmaz

bende sizinle aynı düşünüyorum aynı eve çıkan yeni evlilerden çoğu ya boşandı, ya kocasının ailesiyle büyük kavgalar ederek boşanma eşiklerine gelerek evden ayrıldılar ya hala berabar hala mutsuzlar benim gördüklerimde
bence gerek yok en baştan sınırı çizmeli konu sahibi hayır ben kesinlikle aynı ev istemiyorum demeli açık açık sevgilisinin tavrıda çok önemli olacak burda
Ben kesin tavrımı koydum ayrı ev olmazsa bu iş asla olmaz dedim olan bize oluyor onun ailesi yüzünden şimdi ayrılma eşiğindeyiz :(

Sizin aileniz de size çok düşkündür eminim. Öyleyse iki aile hep birlikte oturun, olur mu öyle şey.

Sakın taviz vermeyin, aileniz çok haklı zira. Sevgiliniz de ağlayıp hastanelik olacağına ailesiyle konuşabilsin. Kendi kararlarını veremeyen erkekler evlenmesin lütfen. Ailelerin rızasının alınması farklı şey, ailelere bağımlı olmak farklı...

Herkes oglunu/kizini seviyor ama o artik evlenip kendi evinin sorumlulugunu ustlenecek, bunu kabullenemiyorsa kendisi ve ailesi, demek ki bu adam bu sorumluluga hazir degil demektir.

Evet çok haklısınız ama sevdiğim kişi ailesine sert çıkabilecek biri değil bende aralarına girmek istemiyorum ikna olmuyorlar diyor ağlıyor bana yalvarıyor kabul edeyim diye ama ben çok fedakarlık yaptım onun için adanadan istanbula gelin gitmeyi kabul ettim kapanmamı istedi evlenince onuda yaparım dedim ama aynı evde oturmayada razı gelemem evlerimiz alt üst olsun yan yana bile razıyım dedim elimden geleni yaptım ama onu kaybetmekte istemiyorum bana bir akıl verin onlarında rızası olarak kabul ettirmek istiyorum bunu nasıl yaparım yada yaparız ailesiyle kendim mi konuşmalıyım çok çaresiz hissediyorum kendimi

Çalışmıyorum kendisi de beni asla çalıştırmaz gün boyu da dip dibe yaşanmaz

Kendi çocuklarının üzüntüsünü, stresini düşünmeyen aileye çocuklarına düşkün diyemezdim ben. Dediğim dedik aile derdim. Biterse; istedik, çabaladık ama olduramadık diyebilecekseniz bitmesi daha hayırlı. Gelecekte "Ama ben senin için ailemle kötü olmayı göze almıştım." cümlesi gibi cümleler ikiniz için de duyması ağır olacağından akla değil, sevgilinizle detaylı bir konuşmaya ve ikinizin de enine boyuna düşünmesine ihtiyacınız var bence şimdilik.

Kabul ettiniz şeylerin aksini de düşünün, kendi tercihinizle kapanmışken, evlenince senin için vazgeçerim de der miydiniz? Çalışıyor olsaydınız onun demesiyle işinizi bırakır mıydınız? Sevdiğiniz insan için bir şeyleri yapmak ve kendi isteğinizle yapıp sevdiğinizin bunu kabullenmesi arasında fark var. Ailesi yüzünden ayrılma durumuna gelmiş gibi değilsiniz, size kabul ettiremediği tek şey aynı evde yaşama isteği kalmış gibi. Onu da yapın kaybetmeyin bari, sonrasında dilerim pişman olmassınız, dile getirdiğizde de "bana ne, aklın şimdi mi başına geldi? zorla mı yaptırdım, yapmasaydın" lafını hiç duymazsınız umarım.

Ben bu beraber oturmak isteyen ailelerin normal olmadıklarını düşünüyorum üzgünüm ama. hiçbir mantığı yok bunun sevgiliniz ben beraber oturmak istemiyorum diyip resti çekmeli yok bunu yapamıyosa zaten pek mutlu olacağınızı düşünmüyorum,umarım düzelir

Aynı evde yaşamayı asla kabul etme
Mezhep konusuna girmiyorum ama bu konuda ailen son derece haklı
Fedakarlık ile hayatından vazgeçmeyi karıştırıyorsun birbirine, yaşın çok genç
Sevgilin istiyor diye kapanılmaz, o istiyor diye çalışmadan evde oturulmaz, o istiyor diye ailesiyle hiç oturulmaz
Bakma sen onun ayılıp bayılmalarına, gün gelir kafana silah mı dayadım, yapmasaydın der çıkar işin içinden, erkekler böyle maalesef

Siz nasıl bir olay yaşadınız çok özel değilse merak ettim
Çok kısa yazmak istiyorum, tüm olumsuzlukların sebebi ben olrak görüldüm. Eşimin aklını çelen hep ben olarak görüldüm. Sonunda beş parasız sokakta kaldık. Çok detaya girmiyorum ama herkes kafasında bişeyler kurup, olumsuz herşeyi bana bağladı, eşim uzun zaman sonra farkına varıp tepki gösterince, sokaklarda kaldık. Garip olan ise uzun zaman sonra maddi sorunlar yaşamaya başladık ama o kadarda ağor gelmedi

Back
X