Evlilikten veya eşiniz olacak kişiden beklentiniz yüksek gibi geldi bana. Maddi hiçbir beklentiniz yok ama hayatınızın merkezine koyacak gibisiniz. Bu sorunuzu sorarken bile bir destek görmek amacıyla sormuşsunuz gibi hissettim. Bunu çevrenize danışarak hatta hiç danışmadan kendiniz de karar verebilirsiniz ama farklı pencerelerden bakışları değerlendirmek iyi olabilir.
Ben üniteversitede ilk bursum yattığından beri babamdan bile para istememiş biri olduğum için evlenirken de birçok harcamayı ben yaptım. Nasılsa var şimdi ben vereyim, benim senin ayrımı olmaz diyip atladım, kendimce fedakarlık yaptım ama hepsi boşa gitti. Ben yanlış kişiyi seçtim diye öyle oldu gerçi ama doğru insan bile bir süre sonra bu fedakarlıkları görmeyebilir. İçinize vesvese salmaktan korkarım ama erkek tarafı şartlarını zorlasın mümkün olduğu kadar, daha sonra siz devreye girersiniz hem de karşı tarafı az da olsa sınamış olursunuz bence.
Meseleniz ekonomik olarak nasıl geçiniriz değil, evlilikte maddi dengeyi nasıl kurarız, bu konuda ne kadar fedakarlık edebilirim olmalı bence. Bunun için de evlilikten ve eşten beklentiler, eşe ne kadar güvenmeli gibi konular için Doğan Cüceloğlunun bir kitabı vardı onu okuyabilirsiniz. Şu an aşktan karşınızdakinin olumsuz özelliklerini ne kadar görebildiniz, bu özellikleriyle de kabul edebiliyor musunuz gibi konular bana göre daha önemli.
Beklentinizin dışında yazdıysam kusura bakmayın, sadece kendi hatalarımdan yola çıkarak bana göre önemli hususları hatırlatmak istedim.