Akıl verın bana

aycnsrdr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
476
15
118
Kızlar heyecandan ölüyorum dıye konu açmıştım ve perşembe akşamı istemeye geldıler kalabalık olduğundan erkek ve kadınlar ayrı oturmak zorunda kaldı ve her iki tarafda da isteme oldu amcamla baban bız haber verırız sıze ama ilk gelmede olmaz demış bırde erkek tarafı çok sessız sakın kalmış kadınlarda erkeklerden haber gelmeden verdık dedıler ve kayınvalıdem hemen ne istiyorsunuz ne yapmamız lazım fıye ısrarla sordu altın olayını falan fazlasını yapamam falan dıye konuştu durdu bız şimdi zamanı değil sonra konuşuruz demıştık ama anlamadı sonra babaannem kaynana ne lazım falan dıye sordu durdu demış amcamda kızı verdık mı kı ne alıncağını soruyor dıye kızmış kı bız isteme akşamı perşembeye söz c.teside yanı bugun alışverış yapılır demıştık ve bır bahane uydurup ertelememız gereklı dıye aradım ve aklım çok karışık arkadaslarım bır gelmede kız verılmez sorun etme dıyorlar ama bızım erkekler kız verırken çok anlayıssız oluyor kı zaten babamla ram çok kötü bazı sorunlardan benı zora sokuyor şimdi sizlede nasıl olmuştu bır de kaynananın yaptığı çok ayıptı hıç dınlemıyor sonra konusuruz dıyoruz bız sukadarını yaparız dıye tutturdu tamam yapıcağıda bızım kabulumuz ama ne yapıcağımı sasırdım ya babamlar vermeyız derse amcam her şey adetıyle olucak demış bız 1 yıl sonra gelın dersek ozaman gelıcekler dıyor babamla falan erkek arkadasım ya vermezseler dıyor kızlar akıl verın sessız sakın bızımkılerın kararınımı beklıyeyım ortalığı germeden bırde vermeyız derseler bız her şeyımızı ortak yaptık 6 yıl emek verdık ailemın sözünden çıkamam diğer kuzenlerımı isteyenlerede yaptılar aynı şeyı tamam ama benım kaynana kayınpederde adamı sınır edıcek cınsten kayınpeder konuşmaz kaynana susmaz kötü anlamayın ama cahıller bıraz lafta dınlemıyorlar çok kötüyüm ya buralara gelene kadar neler atlattık tam oldu derken yıne sorun kız evı ne derse o lur kaynana düğün tarıhını nışan tarıhını bıle koymuş kafasında kı ben ona bız ne dersek o sız karar veremezsınız dememe rağmen yıne aynı huy işte değiştiremıyorsun

merhaba biraz bi bekleyin bakalım...ailenizi çiğneyemezsinz ama çokk emek var..benim babam da biz size haber veririz deyip göndermişti ama birdaha selamünaleykümm....halam sağolsun devreye girdi de istiyorlar ediyorlar öylelkle tekrar geldiler ama aradan 2 sene geçti ondan sonra evlendk

Evet hemde ilk gelişte verilecek diye bir kural yok ama erkek arkadaşının ailesi mesela birkaç hafta sonra falan biz yine gelmek istiyoruz dediğinde biz haber veririz mi der acaba ailen..annen ne diyor bu duruma..bir de şu var anladığım kadarıyla amcan babandan daha baskın ailede..inşallah bir aksilik çıkmaz ve enkısa sürede çözülür sorun babanla aranızda..

ne kadar telaşlı yazmışsın canım okurken yoruldum stresini hissettim :)
sakin ol biraz hem erkekler ister kadınlar kız ister mi hiç çok saçma iki tarafta da istenmen sen kayınvalidene bakma erkekler konuşur bunu. Verirler bence sıkıntı da yapma ama kayınvaliden sizi yoracak gibi bende daha sözlüyorum bizimkiler hiç konuşmuyor :) olumlu birsey alış veriş düğün tık yok ama aykırı birsey söyleyecek olsalar herkes söz sahibi oğlanla kızla iş bitimiyor ne yazik ki işimiz çok zor.

Panik yapnma annen ve baban senin haklarını kollayacak hemen erkek tarafına kayma kayınbaban kılıbıkmış kaynana dili pabuç ne diye acıyorsun erkek tarafına onlar herşey hemen olsun istiyor ,onların işini kolaylaştırma babanın yanında ol ki seni parmağında oynatabileceklerini sanmasınlar sonuçta 1 defa evleniliyor

Erkeklerle hanımların ayrı oturduğu isteme olaylarında hemen hemen aynı durumlar yaşanıyor.Erkekler başka, kadınlar başka havadan konuşuyor.

Annesini ve babasını alsın,çekirdek aile olarak tekrar bir konuşma geçsin hepiniz birlikteyken.

Ortalık karışmış ve bir tek bu şekilde çözülür.

Birde hemen alışveriş gününede karar vermeniz yanlış olmuş..Zaten bu bir dahaki davette karar verilir.

İnşaallah en kısa zamanda ortalık durulur, hemfikir olur herkes.

inan bılmıyorum evet amcam öyle babamla düzelmesı imkansız bakalım ne olucak 3 gün sonra babamın telını kayınpedere vereyım tekrar gelmek istiyoruz desemı dıye düşünüyorum vallahı zor durumdayım

kaynana adayının telaşından oldu hepimiz kızdık ama bakalım umaraım düzülür tekrar gelmelerı sart babası sessız sakın annesı ne dedığını bılmıyor işim zor

öyle canım iletişim kopukluğundan kaynaklandı düzelır umarım kaynana bana laf geçiremeyınce ne alınıcak edilecek diye konuyu açtı zaten

aynen canım allahım yardımcımız olsun evet talaşım çok ne olucka dıye

ilk gelirlerken ne şekilde haberleşildi?babanı aramadılar yani..baban onun için kızmasın sana..sen annene söyleyip annen de babana söylediyse öyle yapın yine derm ben..bi de bişey daha baban biliyor muydu erkek arkadaşını daha evvel belki annen çıtlatmıştır.yoksa gelecekleri zamanmı haberi oldu.

ayy benımkıde öyle olucak sanırım pekı benım kıler aramazsa erkek tarafı arar mı bız tekrar gelmek istiyoruz dıye

biliyorducanım annemı aradılar babam aranmadı bu da sorun tabıkı

kaynana adayının telaşından oldu hepimiz kızdık ama bakalım umaraım düzülür tekrar gelmelerı sart babası sessız sakın annesı ne dedığını bılmıyor işim zor

Sevdiğinizle aranızı bundan dolayı sakın bozmayın olur mu ? Zaman içerisinde hepsi geçiyor inanın. :)

Canım öncelikle bir gelinmede kız verilmez diye birşey yok, böyle saçmalık mı olur. 10 kere mi gelmei lazım kızı vermeleri için kız evi naz evi dedikleri bu mu hiçte değil. Aksine devamlı erteleniyor birşeyler böyle oldukça. Beni geldiler istediler babamla annemde verdi. Yok 3 kere gelsin 4 kere gelsin sürünsün filan ne olur mu öyle şey. Bir kere bunu bil şekerim.

Kaynanan çok yanlış yapmış daha istemede altın olayı konuşulmaz düğüne yakın konuşulur bu mevzular hiç sırası değilken patavatsızlık yapmış.

Ailem vermezse karşı çıkamam diyorsun o zaman baskı yapacaksın annene canım ( babamla aram kötü dediğin için), bu adamı seviyorum 6 senedirde birlikteyiz ben evlenmek istiyorum artık niye uzatıyorsunuz gelsinler bir daha istemeye olsun bitsin de. Yani bu iş uzadıkça b.ka sarar hayatım.

Ayrıca canım düğüne 2 taraf birlikte karar verir, konuşulur, tarihler uygun mu diye öyle karar verilir.

Allah kolaylık versin

ayy benımkıde öyle olucak sanırım pekı benım kıler aramazsa erkek tarafı arar mı bız tekrar gelmek istiyoruz dıye
moralin bozulmasın ama benim ailem gelip isteyin die aramadı.babam sadece kırmamak için öyle söylemişti.benim bir büyüğüm yeni evlenmişti eşimin ailesi de bi söz yapalım düğünü seneye yaparız diyordu ondan geldiler ama babam kabul etmediği için öyle söylemişti.ben de babamdan çok korkuyordum ve aramızın açılmasını istemıyordum.2 sene bekledimmsonra halamı çağırdım şehirdışından geldi babamla konuştu babam birkaç gün benle konuşmadı ama sonra tamam gelsinler demiş..yani belki daha evvel böyle birşey olsaydı o da daha çabuk ikna olurdu..

Sen annene bu konuda ne kadar ciddi olduğunu anlat sana yardım edebilecek bir annen var benim annem rahmetli oldu canım annesiz daha çokkk zor oluyor bu işler.. Biz çok küçük yaşta annesiz kaldık..o olsaydı herşey daha farklı olurdu herkonuda eksikliğini okadar çok yaşıyoruz ki hepimizz

sevdiğinizle aranızı bundan dolayı sakın bozmayın olur mu ? Zaman içerisinde hepsi geçiyor inanın. :)

yok canım ona yansıtmıyoruz hatta bız kımselere haber vermeden alışverişimizi falan yapıyoruz rabbım yardımcımız olsun

biliyorducanım annemı aradılar babam aranmadı bu da sorun tabıkı
daha tanışmadan babanla görüşülmesi aranması doğru değil bu durumlarda önce annaler devreye girer bende severek evlendim ilk bi tanısmaya geldiler sonra bizimkileri davet ettiler sonra bizimkiler istemeye buyrun gelin dediler ve onlar 2.defa geldi ve verildm 6aylık evliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…