akıl verin kızlar bu konu ilişkimizi çok yıpratıyo :(

Kırılmakta haklısınız gibi geldi bana.. Kaldı ki yeni doğmuş bebek ellenir mi, komşulara verilir mi, ya mikrop bişey kapsaydı :20: Hadi evin dağınıkliğini, poğaçasını geçtim, bebeği ilk komşulara yıkatmaya kalktı diyorsunuz, bana biraz görgüsüz ve gösterişçiymiş gibi geldi.. Sonuçta eşinizin annesi, gider bayramda el öpersiniz ancak gene de samimiyeti abartmayın derim tepenize çıkmaya kalkabilir..

ben aslında acık sözlü biriyim olan olduğu gibidir bende ve kişinin yüzüne söylerim arkasından konuscam seyi...gel gelelim kayınvalideme öyle olamadı çünki panik atağı var herseyimiz abartılı. bu durumda cok acık olamadım lakin vucüt dilimle anlattım ona hoslanmadığım seyleri.... doğumdan öncede komsuları sürekli bendeydi anlayısla karsılıyodum o zaman ama cocuk olunca baska...ellerinden düşürmediler 3 günlük bebeği

belkide hazır bişeylerin ikram edilmesinin ayıp olacağını düşündüğü için kendi yapmak istemiştir.çünkü yaşlılar öyle hazır ikramlıkların ayıp olacağını düşünürler hep.iyilik yapmış kadıncağız kendince.

bizlerde fazla ön yargılıyız.ağızlarında kuş tutsalar yaranılmayacak pozisyona düşüyoruz bazen.fazla mı bencil olduk ne dersiniz:34:

valla kızlar kimse yaşlılığın arkasına sığınmasın, sadece egolarını düşünüyolar, konu komşuya ne dicekleri, ne göstercekleri en önemli konu onlar için, hiç bi dirlik bi huzur vereyim diye düşünen yok, yardım falan hikaye bence

keşke o şekilde davranmasaydın, sonuçta kasti yapılan bişey yok, şimdi boş yere eşinle aran bozulacak sonuçta annesi.
şu topikte neler okuyoruz kaynanalarından ne eziyetler çekenler var, sen çok şanslısın.

3 ay önce doğum yaptım.Doğuma 9 gün kala kayınvalidem yanıma geldi 9 günü birlikte geçirdik.Bu arada eşimle konuştuk doğumdan sonra gelen misafirlerimize yaş pasta kuru pasta soğuk içecek lohusa şerbeti vs ikram edicez diye karar verdik,eşim bana pasta börek yaptırmadı hazır alıcaz diye...neyse mutlu gün geldi bebeğim doğdu ertesi gün evime bir geldim heryer heryerde.Koridordan geçmenin imkanı yok.Tüm komşular kayınvalidemin organizasyonuyla poğaça vs yapıyolar ama ev ana baba günü.Kimse düşünmüyo bu kız hastaneden geldi banyomu yapıcak dinlenicekmi yok.direk geçtim yatak odama slm vermeden suratım asık bi şekilde tertemiz serilmiş yatağıma girdim mecburiyetten pis pis ağladım sinirlerim çok bozuldu...derken 2 3 gün o şekilde geçti.bizde 40 çıkmadan bebek görmeye gelen misafir bebeğe annesinin odasından şöyle bir bakar maşallah der ve misafir odasına geçer.ama kayınvalidem her gelene verdi çocuğu kendi çocuğumu sakınmam sanki ona vermek istemiyomusum gibi algıladı.eğer ona bıraksaydım herseyi komşuları yapıcaktı.tmm çok iyi insanlar ama ben kayınvalidemin eski evine gelin geldim diye bunları yaşamak istemiyorum artık :((( bırakıp gitti doğumda 3 aydır aramadı bende aramadm dün eşime bana çok kırgın olduğunu söylemiş ... bi yol gösterin kızlar :(

Lohusalık Psikolojisi Olarak Düşünüyorum Bu Yaptıklarını..:34:
Hiç Doğru Şeyler Değil..:20:
Ev Dağınıksa Ne Olmuş, Ölüm Yokya Sonunda..:27:
Siz İyi Olun Yeter ki..:38:
Her Gelen Bebeği Alır Kucağına Ben Olsam Bende Alırdım..:27:
Bunda da Gücenecek Bir Şey Yok..:19:
Kayınvalideninz Yerinde Ben Olsam; Bana Surat Yapsan Bende Seni Ne Arar Ne Sorar Alır Başımı Giderdim..:19:
Çok Yanlış Şeyler..

Bazen Üzülüyorum Kayınvalidelere Adı Çıkmış 9'a İnmez 8'e..:27:
Arkadaş Hepsi Kötü Olacak Diye Bir Şey Yok ki..:19:
İnsanın Adı Kayınvalide Olmaya Görsün..:27:
Ezbere Hareket Ediyorsunuz..:20:

Bu Arada Yavruşunuza Allah Sağlıklı Sıhhatli Büyümeyi Nasip Etsin..:38:
İnşallah Annesi ve Babasına Hayırlı Evlat Olur..:38:

Çok Öpüyorum, Kendine ve Bebişine İyi Bak..:38:

Arkadaşlar ben konu sahibi arkadaşımızın yanındayım kızın anlattığına bakılırsa
kaynanası resmen göstermelik bi iyilikte bulunmuş kızın annesini resmen bi tarafa itmiş
komşuları doğum yapar yapmaz eve getirmek te ne demek insan sorar önce müsaitmisiniz diye
madem bir iyilik yapıcak sorsaydı yapabileceğim bişey varmı diye ayy çok sinir olurum ben
böyle şeylere canım sen yine de bayram da elini öp saygını göster ama fazla da yüz verme
arada bi mesafe olsun derim

belkide hazır bişeylerin ikram edilmesinin ayıp olacağını düşündüğü için kendi yapmak istemiştir.çünkü yaşlılar öyle hazır ikramlıkların ayıp olacağını düşünürler hep.iyilik yapmış kadıncağız kendince.

bizlerde fazla ön yargılıyız.ağızlarında kuş tutsalar yaranılmayacak pozisyona düşüyoruz bazen.fazla mı bencil olduk ne dersiniz:34:

canım iyilik yapıcak olsaydı bana ailemi hosca karsılardı.kayınvalidem sadece kendi akrabalarına hosluk yaptı.ben yatarken yeminle bir kez demedi karnın acıktımı nasılsın ağrın varmı diye ...
ayrıca günler öncesinden yanıma gelmişti diyebilirdi kızım hazırla olmaz hadı pasta börek yapalım diye ben onu red mi edicektim asla
yada geceden yapabilirdi onunki komsu muhabbeti dedikodu olsun maksat

kaynanası resmen göstermelik bi iyilikte bulunmuş kızın annesini resmen bi tarafa itmiş
komşuları doğum yapar yapmaz eve getirmek te ne demek insan sorar önce müsaitmisiniz diye
madem bir iyilik yapıcak sorsaydı yapabileceğim bişey varmı diye ayy çok sinir olurum ben
böyle şeylere canım sen yine de bayram da elini öp saygını göster ama fazla da yüz verme

canım ben hep arıyorum aramasamda diyorum eşime mutlaka ara diye ama şu durumda kimse onu savunamaz.ben ılımlı bi insanım kolay sinirlenmem ama bu komsu muhabbeti inan illallah dedirtti. söylemesi ayıp evlendik yattık gece sabah 9 da komsu kapıda trajikomik bi hikaye benmki...

canım ben hep arıyorum aramasamda diyorum eşime mutlaka ara diye ama şu durumda kimse onu savunamaz.ben ılımlı bi insanım kolay sinirlenmem ama bu komsu muhabbeti inan illallah dedirtti. söylemesi ayıp evlendik yattık gece sabah 9 da komsu kapıda trajikomik bi hikaye benmki...

canım iyilik yapıcak olsaydı bana ailemi hosca karsılardı.kayınvalidem sadece kendi akrabalarına hosluk yaptı.ben yatarken yeminle bir kez demedi karnın acıktımı nasılsın ağrın varmı diye ...
ayrıca günler öncesinden yanıma gelmişti diyebilirdi kızım hazırla olmaz hadı pasta börek yapalım diye ben onu red mi edicektim asla
yada geceden yapabilirdi onunki komsu muhabbeti dedikodu olsun maksat

onu bilemem siz herkesden daha iyi tanıyorsunuz tabiki kayınvalidenizi.eve geleceğiniz gün yapılması evet biraz tuhaf olmuş.dedikodu için toplandıysa milleti oda onun günahı.yapılan iyilikte kötülükte hiç bi zaman unutulmaz.siz yatarken size bakmaması çok yanlış tabiki zaten oraya gelme amacı sizinle bebekle ilgilenmek.üzülmeyin iyilikleride kötülükleride Allaha havale edin:70:

Kayınvalideninz Yerinde Ben Olsam; Bana Surat Yapsan Bende Seni Ne Arar Ne Sorar Alır Başımı Giderdim..:19:
Çok Yanlış Şeyler..

yorumun için tskr canım.insan kendi evinde kuralları olsun istiyo.ve bu komsularda bnm tüm kural ve tabularımı yıkıyo.tabiki ele alınmayla bebek eskimez ama 3 günlük bebekte elden ele gezmez millet dısardan geliyo mikrobu var bakterisi var.kayınvalidem bana ılımlı yaklassa bende ona bir adaım atardım inan

Çok Yanlış Şeyler..

yorumun için tskr canım.insan kendi evinde kuralları olsun istiyo.ve bu komsularda bnm tüm kural ve tabularımı yıkıyo.tabiki ele alınmayla bebek eskimez ama 3 günlük bebekte elden ele gezmez millet dısardan geliyo mikrobu var bakterisi var.kayınvalidem bana ılımlı yaklassa bende ona bir adaım atardım inan

birkaç gün kuralların olmayıversin, idare etmeliydin ne olursa olsun.

evde pasta, börek yapacağına hastaneye kızın yanına gitseydi.

Kaynanalar bazen duygularının, yaptıklarının dozunu kaçırabiliyorlar. Sizin de en hassas olduğunu zamana denk gelmiş yaptıkları. Çok fazla uzatmamalısınız bence.

Duygusal değişimler yaşamanız çok normal o dönemde.. Bunu en iyi anlamaları gereken yine bayanlar olmalıydı..
Haklı olarak evinize girdiğinizde derli toplu, rahat duş alıp uyuyabilecek bir ortam istemişsiniz.. Hazırlıklar başka evde yapılmalıydı.

Kayınvalideniz bunu düşünememiş demek ki.. Kendi sıkıntınızı ve neye bu tepkiyi verdiğinizi hallice anlatın ona.. Özür dileyecek bir durum görmüyorum ortada ben..O kadar da ayıp etmemişsiniz.. Sadece iletişim eksikliği olmuş ikinizinde arasında.
Bunu çözecek yine siz ikinizsiniz. Siz konuşmayı başlatın devamı gelir.. Ama küslük ve kırgınlık iyi gelmiyor eşlere malesef.
Özellikle bu küslük erkeğin ailesine yöenlik ise..Eşler bunu içlerinde çok büyütüyor çünkü.Sonra zaman geldiğinde patlayıveriyor,kopuyor ipler.

Bebeğinize hayırlı ömürler nasip etsin Mevlam. :nazar:

Back
X