• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl verin lütfen ...

İki odali bir eve sahipsiniz. Yatakodası ve salondan oluşan. Salonda tv ve masaüstü pc var. Babanız da anlayışsız bir öküzün teki önceki konularımı bilenler hatırlar. İçkisini alır öküz gibi oturur. Çalışmayı da sevmez pek işten çıkar sürekli. Neyse bunları geçiyorum sıkmayım sizi. Üniversite son sınıftayım kızkardeşim var lisede. Bizim yatmamız kalkmamız oturmamız hep sorun. Babam yüzünden. Tv izlicez mesela pc ye oturur sesini acar kulaklık diye birşey var ama o anlayıssız hep kendine göre davranılacak bu evde. Bir gün olur iki gün olur anlarım da hergün böyle çekilmiyor artık bıktım vallahi evlenip kurtulmak istiyorum keşke öyle biri cıksa karsıma keşke.. Yatakodasına geçiyorum suanki gibi sinirden hala pc nin sesi öküz gibi acık asla laf anlamayan üstüne bize bagıran ayagına içkisini püsürüğünü isteyen bir babam var. Düzelmez asla biliyorum. Size sormak istediğim şu.. Siz olsanız napardınız ? Yatakodasında oturim diyorum yine cinnet geliyor artık tahammül seviyem dolmuş benim sanırsam .. :KK43: Adamın keyfini bekliyoruz hergün uyumak için bile erken yatan biri de değil. Kaç yıldır bu şekilde okuduk biz aynı oddada dders calıs uyu sigara dumanı bi yandan tam bir hayvan. Nefret ediyorum ondan evet bugün ölse yine ağlayacagım belki o an pişman bile olacagım ama gercekten cekilir gibi biri değil. Yaşlandıkca beter oldu. Napıcamı bilmiyorum.. Bazen ölsede kurtulsak diyorum düşünün kim der babasına bunu o haddeye getiriyor beni :/ Karşıma keşke ama keşke evlenebilecegim biri cıksa keşke... İş sahibi olurum seneye mezun olunca bu çözüm değil ayrı eve cıkamam bu babayla öle bi yapıya sahip değiliz. Bu evden tek kurtulus yolu kendi evime gecebilmek :KK43:((((

Ona göre bizi çok düşünür bizim için yaşar sözde yyersen ..! İçip içip rahatlıyor oh ne ala çeken biziz nefret ediyorum ondan hiç sevmiyorum artık. Herkes baba olamaz. Şuan karşı komşu öldü kızı ağlıyor bağırıp çağırıyor içim kötü oldu o da baba bu da evet ölse ağlarım içim yanar ama neden ya neden bu kadar çektiriyor bize yaşam standartının s si dahi yok bu evde . Annem bıkmış artık kadın hizmetcisi resmen. Kardeşim ise mutluluğu dısarda arıyor farkındayım. Ben hep arada kalan hep düşünen hep üzülen gündüz gülüp gece ağlayan lanet olsun böyle hayata..

üzüldüm canım ama evlilik çare değil. başka bir şehirde çalışma imkanın yok mu seneye okulunu bitirdiğinde?

Ailece oturup konuşsanız çare olmazmı acaba. Biran önce içkiyi bırakması lazım mesela, bu konuda uyarıp ya içki ya biz deseniz anneniz ve kardeşinizde birlikte?

bu yazdıklarını aynı 10 sene önceki ben yazmışım gıbı..tek fark pc degıl tv olması..

velhasıl evlenmemle babamın kıymetını anladım..

sonrasında kaybettık zaten..

sımdı kendimden nefret ediyorum,dusuncelerimden..

C
bu yazdıklarını aynı 10 sene önceki ben yazmışım gıbı..tek fark pc degıl tv olması..

velhasıl evlenmemle babamın kıymetını anladım..

sonrasında kaybettık zaten..

sımdı kendimden nefret ediyorum,dusuncelerimden..

Şuan kaybettiğin için veya evlendiğinde daha kötüsüne rastladıgın için böyle düşünüyorsun.. ama emin ol bunları yaşarken cok zor sineye cekmek..

Annen yok mu tatlım? Daha büyük bi eve çıksanız bi çözüm aramaya çalışsan.. Belki babanın sorunları vardır psikolojik bunları düşünemiyordur. Seni dinler belki, bak sizi okutuyorda, bi çok baba okutmaz kızını ya işe verir parasını yer ya da evlendirir. Sakinleş biraz okulun bitmesine de az kalmış. İş bulur çalışırsın güzel bi eve çıkarsınız, üzme kendini baban dövmüyorsa sövmüyosa sevmeye çalış :KK19:

Annen yok mu tatlım? Daha büyük bi eve çıksanız bi çözüm aramaya çalışsan.. Belki babanın sorunları vardır psikolojik bunları düşünemiyordur. Seni dinler belki, bak sizi okutuyorda, bi çok baba okutmaz kızını ya işe verir parasını yer ya da evlendirir. Sakinleş biraz okulun bitmesine de az kalmış. İş bulur çalışırsın güzel bi eve çıkarsınız, üzme kendini baban dövmüyorsa sövmüyosa sevmeye çalış :KK19:

Annem ev hanımı iş hayatından filan anlamaz . Kendi halinde namazında niyazında dünyası küçük cok iyi temiz saf bir kadın.
Babamın psiklojik sorunları var ama bn bu yaşımda ona psikiyatristlik nasıl yapayım zaten o benimde psikolojimi bozdu fazlasıyla.. Annesiz babasız büyümesinin acısını çekiyoruz biz ama sunu unutmayın hersey bir secimdir. Kendini salmak yerine coluğu cocugu için değişmeyi secenlerde var. Okutuyor evet kendim calısıyorum harclıgımı kendim cıkarıyorum cok sükür.

C

Şuan kaybettiğin için veya evlendiğinde daha kötüsüne rastladıgın için böyle düşünüyorsun.. ama emin ol bunları yaşarken cok zor sineye cekmek..
yasarken bende olsede kurtulsak derdım..

hayatımda hıc bılmem babamla konuştugumu,o bişe ısterse verırdım,bışe sorarsa cevaplardım..odama kapanırdım..

oda hayatı boyu calısmadı,annem evı gecındırdı,hıc harçlık almadık..eve içki gelmeyınce kıyametı kopartırdı anneme demedıgı kalmazdı..

sonra böbrek hastası olunca içemedı hıc..

babama bakış acım dugun günümde degıstı..
ben evleniyorum dıye,pencerede gizli gizli ağlarken gördüm onu..dugunu zehır ettım kendıme bende sürekli ağladım,babamın görüntüsü aklımdan gıtmedi..

2 senelık evlıyken ve 2 aylık hamıleyken vefaat etti..ozaman anladımkı aslında tek zararı kendıneydi..ne bılım yaa,bigun sende anlıyacaksın..simdi olması gerektıgı gıbı hıssedıyorsun,sana hak veriyorum..

Hepğmızn sınavı ayrı. Dayancaksn sık dısını cnm isini bul doğru duzgun bi evlilik yp yoksa yanlş karar alır annen gibi olursn. Evlilik ayrı bisi.. kapını kapat otur.. evlilikte yapılmıyor öyle

Annem ev hanımı iş hayatından filan anlamaz . Kendi halinde namazında niyazında dünyası küçük cok iyi temiz saf bir kadın.
Babamın psiklojik sorunları var ama bn bu yaşımda ona psikiyatristlik nasıl yapayım zaten o benimde psikolojimi bozdu fazlasıyla.. Annesiz babasız büyümesinin acısını çekiyoruz biz ama sunu unutmayın hersey bir secimdir. Kendini salmak yerine coluğu cocugu için değişmeyi secenlerde var. Okutuyor evet kendim calısıyorum harclıgımı kendim cıkarıyorum cok sükür.
Annen biraz daha güçlü bi kadın olaydı keşke.. Senin durumunda olan bir arkadaşım vardı. Babası içki kumar hastası bekar gibi yaşar. Parayı pulu batırmış eşi de 2 çocuğunu alıp kaçmış izini kaybettirmiş kendine bi ev tutmuş işe girmiş arkadaşım o zaman 12 yaşındaymış o yaşından beri yaz tatillerinde h.sonları hep çalışmış annesiyle... Kendilerine bi yaşam kurmuşlar.
Şimdi evlerinide aldılar babayla hiç görüşmüyorlar hala.

yasarken bende olsede kurtulsak derdım..

hayatımda hıc bılmem babamla konuştugumu,o bişe ısterse verırdım,bışe sorarsa cevaplardım..odama kapanırdım..

oda hayatı boyu calısmadı,annem evı gecındırdı,hıc harçlık almadık..eve içki gelmeyınce kıyametı kopartırdı anneme demedıgı kalmazdı..

sonra böbrek hastası olunca içemedı hıc..

babama bakış acım dugun günümde degıstı..
ben evleniyorum dıye,pencerede gizli gizli ağlarken gördüm onu..dugunu zehır ettım kendıme bende sürekli ağladım,babamın görüntüsü aklımdan gıtmedi..

2 senelık evlıyken ve 2 aylık hamıleyken vefaat etti..ozaman anladımkı aslında tek zararı kendıneydi..ne bılım yaa,bigun sende anlıyacaksın..simdi olması gerektıgı gıbı hıssedıyorsun,sana hak veriyorum..

Haklısın. Yine ayrı odan varmış senin o da birşey.

Hepğmızn sınavı ayrı. Dayancaksn sık dısını cnm isini bul doğru duzgun bi evlilik yp yoksa yanlş karar alır annen gibi olursn. Evlilik ayrı bisi.. kapını kapat otur.. evlilikte yapılmıyor öyle

Kapatılacak kapım olsa ???
Yatakodası onların yani öyle kapıyı çek otur diye bi olayda yok .

Annen biraz daha güçlü bi kadın olaydı keşke.. Senin durumunda olan bir arkadaşım vardı. Babası içki kumar hastası bekar gibi yaşar. Parayı pulu batırmış eşi de 2 çocuğunu alıp kaçmış izini kaybettirmiş kendine bi ev tutmuş işe girmiş arkadaşım o zaman 12 yaşındaymış o yaşından beri yaz tatillerinde h.sonları hep çalışmış annesiyle... Kendilerine bi yaşam kurmuşlar.
Şimdi evlerinide aldılar babayla hiç görüşmüyorlar hala.

Malesef öle bi annem yok.

Eğer annenin bu tarz düşünceleri yoksa okulun bitene kadar sabret. Birde aileni düşünme sen kendi başına bir bireysin kişiliğinle karakterinle dünya görüşünle, bazı olaylar yüzünden inancını , umudunu , yaşama sevincini kaybetme daha sıkı sarıl. Kendine hedef koy önce ilk hedefin öfkeni kontrol etmek sakinleşmek olsun, sonra okulu bitirmek ve kiraların uygun olduğu biryerlerde iş bulmak olsun. Kendi evine çıkmayı hedefle daha sonra kardeşini de alırsın eğer isterse annende ara sıra gelir kalır. Para biriktirmeye başla şimdiden.

Eğer annenin bu tarz düşünceleri yoksa okulun bitene kadar sabret. Birde aileni düşünme sen kendi başına bir bireysin kişiliğinle karakterinle dünya görüşünle, bazı olaylar yüzünden inancını , umudunu , yaşama sevincini kaybetme daha sıkı sarıl. Kendine hedef koy önce ilk hedefin öfkeni kontrol etmek sakinleşmek olsun, sonra okulu bitirmek ve kiraların uygun olduğu biryerlerde iş bulmak olsun. Kendi evine çıkmayı hedefle daha sonra kardeşini de alırsın eğer isterse annende ara sıra gelir kalır. Para biriktirmeye başla şimdiden.

Sorun şu ki ayrı eve cıkmaya izin vermez. kazkafalıdır.

Back
X