akıl verin ne yapmalıyımmmmm ????

minnosumbenim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2010
226
0
116
Ankara
mrb kızlar ben yeni evliyim iki ay olmadı daha.. sitede bi çok arkadaşın dert yandığı gibi eşimin ailesine karşı ısınamadım bi türlü ..
bi sürü sebep var evlilik öncesi yapılanlar nişanlılık dönemimde çok soğudum onlardan özellikle kvalidemden...

neyse konuya geciyoruumm ilk bayramımız kurban için köye gidilecekmiş eşimin ailesi orda kurban kescek arabaları yok ee doğal olarak eşim götürcek bize geldiklerinde kararlaştırdılar köyde kescez sadece 1 gün kalınır hemen döneriz dediler.. öyle olunca eşimde mutfaktayken yanıma gldi ne diyosun dedi sadece bi gün kalınacaksa senin için giderim dedim .. sonra kvalideme dedim anne bi günden fazla kalmayalım dedim işlerimiz var dedim yok kızım napcaz köyde kurbanı keser bi kaç yere uğrar döneriz dedi ii madem dedik... bu arada cümbür cemaat gidiyoruz görümceler çocukları amcasının çocukları bi kaç akraba neyse bugün kayınbabam aradı normalde onunla hiç bi sorunum olmadı fazla konuşmaz severim de yani kendisini ..
telefon konuşmamız aynen şu şekilde gecti --naptın kızım iimisin , işte iiyim baba çalışıyorum sen nasılsın filn derken arefe günü çalışcan mı belli oldu mu dedi bende yok daha pazartesi salı belli olur dedim - bi zahmet tatil olsun sabah erkenden çıkalım ikrama geçer dedi bende büyük ihtimal çalışmam baba konuştuğumuz gibi arefe günü gideriz kurban kesilir birinci gün döneriz dedim ... -- ne bi gün de nasıl yetişecek akşama kadar anca kurbanla uğrasırız daha bi sürü yere uğranacak yetişmez bi gün ertesi gün döneriz dedi .. benim tepem attı baba işimiz var bi gün die konuştuk ya dedim - ne işiniz varmış dedi bizimde gitcemiz yerler var kendimize göre işimiz var dedim -- neymiş işiniz dedi tekrardan bende arkadaşlarımızın çoğu şehir dışında benim, onlar gelcek eşleriyle ayarladık hemde zaten hiç gitmek istemiyorum bide cümbür cemaat sürekli laf sokmalar eşimi benden kıskanmaları sinir ediyo zaten neyse - bende dedim arkadaşlarımız gelcek baba kendimize göre işimiz var -- amaaaannn arkadaşlarında sonra gelsin napak dedi neyse hadi görs dedi kapattı teli ama ben fitil oldum patlıycammm sinirdenn ... adam yerine koymuyolar gibi sizinde mi işiniz olurmuş der gibi ...

akşam görscez kvalideme k babamın aradığınıı bi günden fazla kalıncak dediğini söylüycem ve tekrar onada söylüycem kendimize göre planımız olduğunu o da kocası gibi söylerse sizce ne yapmalıyım ben gelmiyorum o zamn mı diyim napıyım off çok sinirliyimm akıl verin napıyım konuşuyum mu ????

bizde her kurban bayramını kayınvalidemin annesinin yaşadığı şehirde geçiririz
arefe günü gider 2.günü döneriz

aslında doğru 1.günü hem kurban hem ziyaret hem yemek yetişmez bizim de öyle oluyor çünkü kurban kesiyorlar yemek çay ziyaret derken geç oluyor
sadece size kayınvalideniz gelmezsiniz diye 1.günü döneriz diye kandırmış o kadar :26:

Piskolata

aslında doğru 1.günü hem kurban hem ziyaret hem yemek yetişmez bizim de öyle oluyor çünkü kurban kesiyorlar yemek çay ziyaret derken geç oluyor
sadece size kayınvalideniz gelmezsiniz diye 1.günü döneriz diye kandırmış o kadar

evet resmen kandırıldım banada öyle geliyo bugün konuşup gelemiycemi söylüycem o zamn eşimle yine kötü olcaz o da sinirlenecek ama neyse bu sefer böyle olsun die beni geçiştirecek .. off yaa zaten bayramda da yakamızdan düşmüyceklerdi ziyeretleri birlikte yapcakmışız çıldırmak üzereyimm :36::36:

ben hakverdim sana bnde sevmem bana sorulmadan benm adıma plan yapılmasını... sonuçta çalışıosn hiç işin olmasa bile evnde yatarak geçirceksn bayrmı belki... yada belki eşinle basbasa gezmek keyf yapmak istiyosun ... bence eşinle konış 1 günümüzü ayralım oraya de uygun bi dille ... ama sert olma ailesi snçta:34:

kuzum hiç bir günde geliniri mi onların amaç sizi götürsünlerde nasıl olsa kalırlar bırakıp gelemezler ya

bence gitmeyin hiç hoşlanmam daha dün 1 bugün 2 ne demek emri vakilenmeler yüz vermeyin derim... ama siz terslemeyin sonra hepten kötü olrsunuz
yani sert konuşmadan kesin bir tavır sergileyin.... eşinizede eğer illaki gideceksen sen git ben bana sorulmadan yapılanlara dahil olamam çocuk değilim yönlendirmelere gelemem onlasr kafalarına göre takılacak bnde arkalarında dolanacağım gelemem sende gitmezsen sevinirim deyin

curiouss
kuzum hiç bir günde geliniri mi onların amaç sizi götürsünlerde nasıl olsa kalırlar bırakıp gelemezler ya

bence gitmeyin hiç hoşlanmam daha dün 1 bugün 2 ne demek emri vakilenmeler yüz vermeyin derim... ama siz terslemeyin sonra hepten kötü olrsunuz
yani sert konuşmadan kesin bir tavır sergileyin.... eşinizede eğer illaki gideceksen sen git ben bana sorulmadan yapılanlara dahil olamam çocuk değilim yönlendirmelere gelemem onlasr kafalarına göre takılacak bnde arkalarında dolanacağım gelemem sende gitmezsen sevinirim deyin

önce eşimle konuşuyum birazdan çıkcam işten evde eşimle konuştuktan sonra kvalidemle konuşcam bizim işimiz var 2.gün ben gelemiyorum o zamn diycem aslında eşimide hiç göndermek istemiyorum ama ahhhh o araba yok muuu o başbelası araba mecbur bırakıyo

ben hakverdim sana bnde sevmem bana sorulmadan benm adıma plan yapılmasını... sonuçta çalışıosn hiç işin olmasa bile evnde yatarak geçirceksn bayrmı belki... yada belki eşinle basbasa gezmek keyf yapmak istiyosun ... bence eşinle konış 1 günümüzü ayralım oraya de uygun bi dille ... ama sert olma ailesi snçta

inş uygun bi dille konuşabilirim sinirlerime hakim olamıyorum özel gün öncesindeyim çok sinirli olurum bu dönemler inş kavga etmeyiz

evet resmen kandırıldım banada öyle geliyo bugün konuşup gelemiycemi söylüycem o zamn eşimle yine kötü olcaz o da sinirlenecek ama neyse bu sefer böyle olsun die beni geçiştirecek .. off yaa zaten bayramda da yakamızdan düşmüyceklerdi ziyeretleri birlikte yapcakmışız çıldırmak üzereyimm :36::36:

eğer gerçekten işin yoksa git 2 aylık evlisiniz eşinin yanlış anlamasına sebebiyet verirsin
bi daha ki sefere sende ona göre davranırsın
bu şekilde zıtlaşarak bi sonuca varamazsın

canım benim ,eşini mutsuz etme kalıver 2 gün ,
bak bayramın 3.günü benim evlilik yıldönümüm ama kayınvalidem 2.gün kesicek kurbanı.
3.gün büyüklere gideriz dedi bayramlaşmaya ,
bende bişey demedim ,
desem şimdi evlilik yıldönümümüz anne gelemem ben desem ,
amaaann kaç yıl olmuş yıldönümü mü kalır der sinirimi bozar diye 4.güne program yaptım
3 gün onlarlayım yani ,bu arada 7 yıldır evliyim 7 yıldır hep böyle ,
kötü olamamak için napiyim bende suyuna giderek ,yada programlarımı erteleyerek orta yolu bulmaya çalışıyorum ..

yeni evlisin daha sinirlerini bozmalarına izin verme ,böyle gitmez çünkü ,büyükler anlamıyor gençlerin plan programını ,varsa yoksa adetler yapılsın ,bayramlaşılsın ,gelinler hizmet etsin derdindeler ,bende senede birkaç gün olan bu özel günlerde kırmıyorum onları ,kalan günler hep benim nasılsa ,kocamda yanımda ,istediğim gibi gezer tozarım sonra,
kalp kırmaya ne gerek var 3 günlük dünyada ..

Bencede 3 günlük dünyada kalbinizi kırdırmayın kimseye.

Bugün bu emrivakiyi kabul ederseniz ilerdekilere de zemin hazırlarsınız. Heleki ilk bayramınızsa, mutlaka kurallarınızı oturtun. Oyunlara dalaverelere gerek yok. Baştan adam gibi 2 gün kalın evladım, yetişmez işler demek başka birşey, hadi 1 gün gidelim deyip emrivaki yapmak başka birşey.

Bunu kabul ederseniz ilerdeki emrivakileri de kabul edersiniz, haberiniz olsun.

şimdiki tavrınıza göre, ilerde yaşayacaklarınız belli olacak. çocuk değilsiniz siz, 1 gün diye tamam diyorsunuz, sonra kafalarına göre 2ye çıkıyor. bu zamanla 3e de çıkar 4e de... vs. tavrınızı alın, dszünüzden dönmeyin.

Bence hic huzurunuz bozmayin esinizle.bir degil iki gun kalip donersiniz.inanin evliligin ilk baslarindaki alisma doneminde insana hersey batiyor,sorunmus gibi gorunuyor.bende ilk evlendigimde aynen sizin gibi tepkiler verdim.simdi olsa daha yapici olurdum.kimsenin kalbini kirmaz,araya buzdan daglar ormezdim.esinizin gozunde degeriniz daha cok yukselecek emin olun.sonucta yasli insanlar.bugun var yarin yoklar.bence gidin iciniz rahat etsin.bosu bosuna huzurunuzu kacirmayin.

ben olsam gitmem kocamı gönderirim 1 gün sonra mecbur dönsün diye

dönmezse de kendi bilir

Vallahi yazılanları okudukça böyle oluyorum :37:

Biz harbiden iyi gelinmişiz :)

İlk evlendiğimiz zamanlarda bayramlarda eşimin memleketine gelince,
mutlaka ilk gün köye gidilirdi.
Çünkü eşimin babaannesi, dedesi, anneannesi köydeydi.

Bir gün de gitmem demedim..
Hatta gitmemek aklımın ucundan bile geçmezdi...

Son düzenleme:
çok olumsuz cevaplar doğrusu beni şaşırttı.daha sen 2 aylık evlisin bu ilk bayram onlarla geçirmek gerekebilir.belki bütün bayram bile beraber olmak zorunda kalabilirdin ki bu bile anormal olmaz bana göre.deseydinki kaç yıllık evliyim her bayram bize emrivaki yapıyorlar bir kendimize göre plan yapamıyoruz,o zaman seni haklı bulurdum.ama bunlar ilk bayramlar tabi biraz onlarla geçireceksin,hem de kendi ailenle.bir kere kabullenirsem alışırlar diye düşünme.şu şekilde yaklaş.doğru anne yeni evlendik sonralarda böyle çok kalamayız ama bu ilk bayram kalalım 2 gün.bu tarz konuşursan bir defalık olacağını anlarlar.ama daha iki aylıkken eşini bu şekilde arada da bırakma hiç gerek yok

sadece size kayınvalideniz gelmezsiniz diye 1.günü döneriz diye kandırmış o kadar :26:

katılıyorum piskolataya. aman zehir olsa 2-3 gün olsa da çekilir. eşiniz için değmez mi? gitmeyecem derseniz eşiniz de mahçup olacak. hemde boş yere aranız açılacak.
bi dahaki bayrama en baştan biz gelmiyoruz dersiniz. o zaman evli barklı insanlara karşı bu yaptıkları emrivakiden de utanmış olacaklar. tabi utanmaları varsa...

öncelikle yorumlariniz icin cok tskler arkadaslar benim sorunum gidip kalmak deil onlarla vakit geçirmek benim icin sorun üzerimde hakimiyet kurmaya calisiyo tatli tatli gülerek öyle laflar sokuyo ki yine aynisini yapti takmiyorum söylediklerini ...
Neyse konuya döneyim esim eve birakirken tam köy mevzusu acildi tam ineceklerken esim sordu ne zaman dönelim diyosunuz dedi kbabam bu sefer demesinmi 3günü döneriz diye kvalidemde iste anca bitiririz isi filan diyodu baktim esim hic cevap vermiyo dedim anne 1di 4gün oldu ben gelemem 1günden fazla dedim sonra nasil yetistircez filan konusuyolardi ben öyle diyince esimde devreye girdi ii biz size uyariz deyip arabanin kapiyi kapattilar alindi kesin ama napiym onlara göre programlayamam kendimi...

Galibiyetiniz vatana millete hayırlı,uğurlu olsun...

Yaşlandığınızda sizi ve akrabalarınızı ziyaret etmek yerine,arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi ya da tatile gitmeyi tercih eden oğlunuz ve gelininiz olduğunda dün geceki yaşanılanın vicdan azabını çekmezsiniz umarım...

İyi Bayramlar...

KRoNiKDeLi
Galibiyetiniz vatana millete hayırlı,uğurlu olsun...

Yaşlandığınızda sizi ve akrabalarınızı ziyaret etmek yerine,arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi ya da tatile gitmeyi tercih eden oğlunuz ve gelininiz olduğunda dün geceki yaşanılanın vicdan azabını çekmezsiniz umarım...

İyi Bayramlar...

bizim amacımız tatile gitmek yada arkadaslarla gezmek deil ki o kadar akraba varki daha buraya gelince eşimin ve bizim akraba ziyaretlerine gitcez 4.günde çalışan insanım sonuçta bi gün de tatil yapıyım şehir dışından arkadaslarımda gelcek maksat onlarla da bi gün bi arada olmak .. sadece bayramı bi gün yapmıycaz yani...

siz çalışmadığınız için mi anlayamıyosunuz yoksa melek gibi bi kvalideniz var ondan mı size düşüncelerim sacma geliyo anlayamadım

Neden ailenin yanında kalmama, onları istememe gibi yorumlanmış olay ben anlamadım.

Yani konu sahibi deseydi, kayınvalidem ilk bayram yanımızda kalın diyor diye, o zaman hiçbir sorun yoktu, bende bunun kötü birşey olmadığını düşünür, eşinizi kırmayın bu bayram gibin öbür bayramda sizin ailenize gidersiniz, evlilik fedakarlık gerektirir derdim.

Ama burda konu başka birşeye geliyor, önceden bir günü kabul etmiş bir aile, planlarını ona göre yapan bir hanım, ki sanırım çalışan bir bayan ev hanımı değil, herşeyini ona göre ayarlamış. Ama son dakikada olmaz ben istemem geleceksiniz antığında bir aile var. Bunun neresi doğru?

Eğer bunun doğru olduğu savunuluyorsa, yarın bir gün kayınvalidem evime geldi eşyalarımın yerini değiştiriyor diyenlere de hoş gör o zaman neden denmiyor, yada bu tarz bir müdahale olduğunda neden ama o da kendi evini bilecek, sizin evli olduğunuzu kabul edecek tarzında yorumlar yapılıyor? (elbette genelleme yapıyorum)

Yani şimdi bu bayanlar da ağaç kovuğundan çıkmıyor ki. Bende her bayram eşinin ailesinde olan bayanlar çok kınıyorum mesela. Bana göre çok çok yanlış birşey. Adamın ailesi varda benim yok mu? Ne demek 4 günlük bayramın 4 gününü de her bayram kayınvalide yanında geçirmek? Bizi de çocuk esirgeme kurumundan almıyorlar herhalde değil mi?

Ama kız dese ki ya hayatım öbür bayram da 4 gün benim annemlerde kalalım dese evde cıngar çıkar herhalde :) Yani aslında bunlar yaşam şartlarına geleneklere büyüme koşullarına göre değişiyor sanırım.

Mesela benim babam anneme asla 4 gün annemlerde kalalım demez, yada evlilik yıldönümüzde annemlerde olalım ne olcakmış demez. Çünkü annemin kırılacağını bilir. O bayram babamlardaysak, diğer bayram anneannemdeyizdir.

Dediğim gibi her olayda niyet çok önemli bence. İyi niyet varsa, hiç sorun yok. ama daha ilk bayramda böyle sonradan dalavereler falan olacaksa, e kutlu olsun bencede başarısı. En azından bu şekilde yalan dolan laflarla bayanı kandıramayacaklarını anlayıp belkide gelecek bayram kızım bu bayram 3 5 gün kalın da misafir ağırlayalım derler de konu sahibi kabul eder değil mi :34:

Fotosentez
Neden ailenin yanında kalmama, onları istememe gibi yorumlanmış olay ben anlamadım.

Yani konu sahibi deseydi, kayınvalidem ilk bayram yanımızda kalın diyor diye, o zaman hiçbir sorun yoktu, bende bunun kötü birşey olmadığını düşünür, eşinizi kırmayın bu bayram gibin öbür bayramda sizin ailenize gidersiniz, evlilik fedakarlık gerektirir derdim.

Ama burda konu başka birşeye geliyor, önceden bir günü kabul etmiş bir aile, planlarını ona göre yapan bir hanım, ki sanırım çalışan bir bayan ev hanımı değil, herşeyini ona göre ayarlamış. Ama son dakikada olmaz ben istemem geleceksiniz antığında bir aile var. Bunun neresi doğru?

fotosentez canımmmm beniim neye sinirlendiğimi çok çok iyi anlamışsın çok tşk ederim yaptığın yorum için ...

evet çalışıyorum ve benim izin günlerim ramazan ve kurban bayramları dışında iznim yok yıllık izni rüyamda görüyorum ancak ahh ahh ne diyim ki agzına saglık ...

Back
X