Akıl verir misiniz. :(

isikliyoll

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2021
78
44
8
33
Merhaba arkadaşlar. Ben araba almayı düşünüyorum. Kredi çekecegim. Ehliyetim var ama kullanmasını çok bilmiyorum. Babama araba bakalım dedim bana pejo 307 290 binde bir araba buldu. 54e veririm dedi adam. Daha görmeye gitmedik. Ama ben 75 80 binlik i20 falan düşünüyordum. Babamla annemin dusuncesi de kullanmasını bilmiyorsun çarpar edersin en azından böyle bir araba al iyice öğren sonra iyisine geçersin diye düşünüyorlar. Açıkçası ben bu krediyi ödeyene kadar almak istediğim araba da faizler de katlanır diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım.? Kafam karmakarışık. Bugün arabaya bakmaya gidecez. Fikirleriniz çok önemli benim için.

Merhaba arkadaşlar. Ben araba almayı düşünüyorum. Kredi çekecegim. Ehliyetim var ama kullanmasını çok bilmiyorum. Babama araba bakalım dedim bana pejo 307 290 binde bir araba buldu. 54e veririm dedi adam. Daha görmeye gitmedik. Ama ben 75 80 binlik i20 falan düşünüyordum. Babamla annemin dusuncesi de kullanmasını bilmiyorsun çarpar edersin en azından böyle bir araba al iyice öğren sonra iyisine geçersin diye düşünüyorlar. Açıkçası ben bu krediyi ödeyene kadar almak istediğim araba da faizler de katlanır diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım.? Kafam karmakarışık. Bugün arabaya bakmaya gidecez. Fikirleriniz çok önemli benim için.
Bence hiç Kredi falan bulaşma alacaksan da peşin al biraz daha bekle birikim yap öyle al bence

İ20 aldığınız dünyada ortalama 130 kredi lazım araba öğrenene kadar ve satmaya niyet edene kadar 2 sene geçer araba değeri yarıya düşer yine zarar.. en doğrusu uugun fiyatlı küçük araç alıp öğrenmek ve ist yaşıyorsanız otomatik almanızı öneririm

Babam fazla değil diyor bana da
Max 180 200 bin olursa daha iyi bir araç 400 km geçince motoru sıkıntıya girer motorda araba demek zaten yani 290 bin arabanın ortalama 150 km ömrü kalmış siz iyice bi araştırın bu araç işini

Araç benzinli mi dizel mi? Dizel motorun ömrü daha uzundur.
Peugeot kendisi motor üreticisidir, ve bmw’ye bile motor satar, yani kötü değildir motor kaliteleri. Ama söylenildiği gibi her motor da 500bin km yapmaz. Adam aracı nasıl kullandı, yağ değişimini bakımını yaptı mı bilmiyorsunuz. Motoru yıprandıran sadece km değildir. Burada km bilgisine bakarak karar veremezsiniz.

Araç alımında km konusu bir karar etkeni evet, ama olay çok daha derin 😃 Bütçenizi bilmiyorum ama ben olsam bu aracı almazdım, biraz daha kredi çekip başka bir araç araştırırdım.

Bence km si cok yuksek bu arabayi alip kullandikdan sonra kolay kolay elden cikaramazsin hasar kaydi filan varmi oda onemli? Evet annen baban dogru soyluyo ama araba kullanmayi bilmion die de bukadar yuksek km li bi araba nie aliosun hem artik 75 80 binlik araclarda cok iyi katagorisine girmiyor ayagimi yerden kessin kivakindalar en azindan satarken daha kolay satarsin

arabayı ekspertize soktunuz mu ?
araba kaç yaşında ?
kaç kere el değiştirmiş ?
ilk kez kullanacak biri için uygun fiyatlı eski araba iyidir ama eğer ciddi hasar kayıtları varsa ve bakımları düzgün yapılmamışsa habire yolda kalıp hayattan da soğuyabilirsiniz.
ayrıca arabayı alıp üzerine km yapıp 300küsür binlere getirdikten sonra kolay satamazsınız. hurda fiyatına bile gitmesi mümkün.
bence babanız arabalardan anlamıyor, kusura bakmayın.

O Peugeot alınmaz

senelrdir araç kullanıyorum.Böyle bir arabayı alman başına bela olur malıyetın ıkıye katlar . Bu kılometredekı arabanın arızası bakımı şuyu buyu hıc bıtmez bayansın bazen yolda bıle bırakır senı tamırcı parası oder durursun .Ya cekecegın kredıyı bıraz yukselt yada bıraz daha bekle ...

Kmler arabalarına göre değişir. Bi mercedeste, bmwde o km fazla değil ama peugeoutda fazla. Ayrıca o arabanında parçaları pahalı haberiniz olsun.

Kaç yaşında araba? Kaç yılda o km’ye gelmiş? Çok yüksek kilometresi. Yaşı küçükse şirket arabası olma ihtimali var, şirket arabası asla alınmaz dert olur size.

İ20ler çok matah arabalar değil
Bir kere kiraladık Fethiye de
Yokuşu çıksın diye yalvarıyorduk resmem

Asla almam mesela

Peugeot daha iyi gibi sanki ama kmsi çok fazla

Back
X