Akıllı Hatun Nasıl Olunur

Akıllı kadın yaptigi davranisin söylediği sözün nereye varacağını düşünür ona gore yapilmayacak seyi en bastan yapmaz.

Akıllı kadın sevgiyi saygıyı once kendi hakeder.

Akıllı kadın yaptığı güzel şeyleri karşılık beklediği icin degil mutlu etmekten mutlu olduğu için yapar.

Akıllı kadın once kendini mutlu eder, her daim güler etrafina ışık sacar, böylece vazgecilmez olur.

Bunu kendime itiraf etmek bile çok zor ama ben niyeyse sevgi arsızı bi insanım. Eşimin ilgisi sevgisi olmandan hayata hatta oğluma bile motive olamıyorum, çok kafaya takıyorum

şu kısım çok üzücü ya. insanın birisi olmadan ayakta duramaması motive olamaması. tamamen özsaygı meselesi. kendinize güvenin. bu kadar zayıf olmayın. acınılacak insana sadece acınır sevilmez. sevilecek insan olun. önce kendinizi sevin...

Merhaba
Sizin anlattiklarinizi bi tanidigim kadin da yasadi. Yetmiyordu doymuyordu ilgiye birden parliyordu.
Tedavi oldugu donemlerde iyi depresyon hastasi kendisi.o zaman takintili olmuyor daha sakin daha olculu oluyor. Isterseniz öncelikle emin olun neden esinizin ilgi alakasi olmadan birseyler yapamadiginizi bunu arastirin.
Daha sakin, daha ilimli, az ama öz konusan daima munkunse guler yuzlu olun bence. Erkekler belli etmez ama onlarda cok iyi gozlemlerler

Eski konularınıza biraz göz attım. Çok fazla şey yaşamışsınız. Evliliğinize tek taraflı bakmıyorum. Yaşanılanlar etki - tepki veya sizin daha önceki ilişkilerinizde yaşadıklarınızın etkisi olabilir. Bir önceki mesajımda evlilik terapisti demiştim yine tekrarlıyorum fakat bunun yanında siz ayrı olarakta bir yardım almalısınız bence. Açtığınız konularda hatalarınızın farkında olarak, karşı tarafı aşağılamadan, kendinizi ne olursa olsun haklı görmeden yazmışsınız. Yani farkında olmanız güzel sadece duygu-durumunuzu biraz kontrol altına almaya ihtiyacınız var bence.

En azından hatalarının farkındasın. Bunun son şansın olduğunu ve bir daha yanlış yaptığında onu bir daha göremeyeceğini düşün. Kesinlikle terapiste gidin beraber.

Hatalarınizın farkındasınız zaten .
Eşinizin hatalarını en iyi siz bilirsiniz.
Aslında yapılması gereken bu işi bir sözleşmeye dönüştürmemek. Yani eşinizin dediği gibi bakalım zaman belirleyecek durumlarına girmek yerine , madem ki yeni bir başlangıç yapıyorsunuz esinizi karşınıza alıp önce.kendi hatalarınızı gozlerine bakarak anlatın.
Farkındalığınızı hissettirin.
Sonrasında onun hatalarını suçlayıcı kelimelerden kaçınarak sakince anlatın kırıldığınız noktaları. Sevginizin altını çizin. Gerekirse saatlerce konuşun ve o şekilde yapın başlangıcınızı. Sonrasında da hataları tekrarlamazsanız yapacağınız en akıllı hareket bu olur diye düşünüyorum. Umarim mutlu olursunuz

Madem sevgi arsizi olduğunu kabul ediyorsunuz, o zaman eşinizin sadece oglunuz icin bir araya gelmesi sizin onurunuzu çok kıracak. Siz ilgi, sevgi bekledikce, karşınızda sizin için değil oğlu için evlilik sürdüren bir adam bulacaksınız. Öncelikle buna hazırlayın kendinizi. Sonra da, eşinizi takdir ettim açıkçası, gerçekten büyük hatalar yapmışsınız. Buna rağmen, eğer degisirsen ayaklarını bile yikarim demesi yapıcı bi davranış. Eşinizin üstüne fazla düşmeyin, aşırı hareketler yapmayın severken bile. Gecmisteki hatalari tekrar etmemeye çalışın, sorunları ailenize yansitmayin. Eşinize saracağınız zamanlarda cocugunuza yonelin, parka çıkarın, oyunlar oynayin. O patlama enerjisini cocugunuza kanalize edin

Merhabalar beni hatırlayanlarınız olacaktır. 1 yıldır evliligimle ilgili konular açıyorum. Biz eşimle 4 aydır ayrı yaşıyoruz ve son kez denemeye karar verdik en azından çoçuğumuz için. Yeni bir ev tuttuk aileme biraz uzak. Taşınma surecindeyiz. Çocuğu da krese vereceğiz. Bilenler biliyorlar coookk şeyler yaşadık 1 yıldır coookkk yıprandik. Sabırlı tahammülü eşim gitti yerine başka bir adam geldi.Benim bu ilişkide çok hatalarım oldu biliyosunuz. Pireye kızdım yorganı yaktım, ağır laflar ettim, onu ailemin yanında ezdim vs.. Aslında eşim tamamen boşanmaya karar vermişti fakat oğlu için tekrar denemek istediğini soyledi ve deneyeceğiz. Ama artık hiçbişey eskisi gibi olmayacak diyor. Ilıman sessiz sakin çenesini tutan bir kadın olcaksin diyor. Ben oğlum için deniyorum diyor. Bana değer vermiyor musun diyorum zaman içinde göreceğiz bunu sen belirleyeceksin diyor. Ama bu süreçte de beni sürekli merak ediyor, whatsapp gözükme saatime bakıyor, giydigime cikardigima pür dikkat vs.. Anlayacağınız çok stresliyim.

Bu adam bana çok değer verdi vaktinde ama ben akilsizliklar ederek onu hor kullandım resmen. Herşeyi eline yüzüme bulaştırdım. Eve 10 dk geç kaldı diye kıyametler koparan da bendim, ailemin yanında bağıran çağıran da. 10 yıllık birlikteliğimiz var, bunun yarısı evlilik.

Şimdi soruyorum size ben nasıl davranmaliyim? Çok stresliyim. Bana aynı evin içinde nasıl davranacak ne olacak diye. Bana akıllar verin tamamen farklı bir insan olmak istiyorum. Akıllı hareket etmek istiyorum. Eski verdiği değeri kazanmak istiyorum ama bunu yaparken de kulu kölesi olmadan yapmak, kendimi ezmeden yapmak istiyorum.

Bunu kendime itiraf etmek bile çok zor ama ben niyeyse sevgi arsızı bi insanım. Eşimin ilgisi sevgisi olmandan hayata hatta oğluma bile motive olamıyorum, çok kafaya takıyorum. Nasıl başarırım, nasıl hareket etmem lazım? Bi nevi bu evliliğin geleceğini benim hareketlerim belirleyecek. Hatta onun bana olan tavrını da..
Burda ne kadar sakin kal cool ol desek de bos sanki.
Benim bu yuvayi kurtarmak icin verecegim en guzel akil, ofke kontrolu icin psikiyatrik tedaviye baslamaniz olur.
Gercekten uzuldum ben de eskiden sizin gibi birisiydim. Hatalarimi fark ettim ve oyle birisine kimsenin hayatta katlanamayacagini anladim. Ben duzeldim diye dusunuyorum insallah siz de duzelirsiniz.

Hatali oldugunuzu kabul edip yanlislarinizi gorerek yolu yarilamişsiniz zaten bravo.. Simdi bu yanlislari bir daha tekrar etmeyip esinize saygi ve sevgi gosterin sizi yakin takibe almis anlasilan şans vermekte iyi mi yapmis kotu mu yapmis onu anlamak istiyor.. Dogru bir karar verdigini ispatlayin ona

Bana bir aydır söylediği tek şey var. Akıllı ol eskisi gibi olma ben de senin ayaklarını yıkayayım diyor. Canımı vereyim diyor.
Eger bunlarinsoyluyorsa ben intikam pesinde oldugunu falan dusunmuyorm. Yani eski.lonularinizi bilmiyorum ama anlattığınız kadariyla hatanin cogu sizde ve en guzeli de siz de bunun farkindasiniz. Vallahi firsatlar ele herzaman gecmez. Dediginiz gibi akilli olun. Bos beles seylere sinirlenmeyin. Esiniz ilk basta bence size sohuk davranacaktir yer yer vilerek sinir oldugunuz seyler yaparak sizin nabzinizi olccektir ama o durumlarda akilli davranip sakinliginizi korur ve saygili sevgili davranirsaniz esiniz de cok gecmeden eski sevgi dolu haline dinecektir. Bence o sizin degisebileceginize inanmak istiyor. Yahu sevgi varsa gurur nedir ki? Yani sevgi arsiziyim demişiniz sevgiye ac oldugunz dnemde gurur sizi mutlu etti mi hayir o zaman birakin bu bos yere gurur yapmalari. Bence siz kendinizi bir hesaba cekin ve kendinize soz verin esinize de yeniden dogmus gibi sarilin.

Merhabalar beni hatırlayanlarınız olacaktır. 1 yıldır evliligimle ilgili konular açıyorum. Biz eşimle 4 aydır ayrı yaşıyoruz ve son kez denemeye karar verdik en azından çoçuğumuz için. Yeni bir ev tuttuk aileme biraz uzak. Taşınma surecindeyiz. Çocuğu da krese vereceğiz. Bilenler biliyorlar coookk şeyler yaşadık 1 yıldır coookkk yıprandik. Sabırlı tahammülü eşim gitti yerine başka bir adam geldi.Benim bu ilişkide çok hatalarım oldu biliyosunuz. Pireye kızdım yorganı yaktım, ağır laflar ettim, onu ailemin yanında ezdim vs.. Aslında eşim tamamen boşanmaya karar vermişti fakat oğlu için tekrar denemek istediğini soyledi ve deneyeceğiz. Ama artık hiçbişey eskisi gibi olmayacak diyor. Ilıman sessiz sakin çenesini tutan bir kadın olcaksin diyor. Ben oğlum için deniyorum diyor. Bana değer vermiyor musun diyorum zaman içinde göreceğiz bunu sen belirleyeceksin diyor. Ama bu süreçte de beni sürekli merak ediyor, whatsapp gözükme saatime bakıyor, giydigime cikardigima pür dikkat vs.. Anlayacağınız çok stresliyim.

Bu adam bana çok değer verdi vaktinde ama ben akilsizliklar ederek onu hor kullandım resmen. Herşeyi eline yüzüme bulaştırdım. Eve 10 dk geç kaldı diye kıyametler koparan da bendim, ailemin yanında bağıran çağıran da. 10 yıllık birlikteliğimiz var, bunun yarısı evlilik.

Şimdi soruyorum size ben nasıl davranmaliyim? Çok stresliyim. Bana aynı evin içinde nasıl davranacak ne olacak diye. Bana akıllar verin tamamen farklı bir insan olmak istiyorum. Akıllı hareket etmek istiyorum. Eski verdiği değeri kazanmak istiyorum ama bunu yaparken de kulu kölesi olmadan yapmak, kendimi ezmeden yapmak istiyorum.

Bunu kendime itiraf etmek bile çok zor ama ben niyeyse sevgi arsızı bi insanım. Eşimin ilgisi sevgisi olmandan hayata hatta oğluma bile motive olamıyorum, çok kafaya takıyorum. Nasıl başarırım, nasıl hareket etmem lazım? Bi nevi bu evliliğin geleceğini benim hareketlerim belirleyecek. Hatta onun bana olan tavrını da..
Öncelikle inşllah evliliğiniz iyiye gider hatalarınız olduğunu farketmiş olarak zaten başlamışsınız bence eşiniz dediğiniz gibi biriyse zaten özünde demekki iyi sevecen bir adam ama tabi herkesin bir sabır noktası var bende kadın erkek eşitliğine İnan'a bir kadın olarak aynı zamanda kadın kadınlığını bilemeli roller değişmemeli benim genelde evliliğimde ve Hayatımda kullandığım o an sinirlendiysem kızdıysam ona ağzıma geleni saytırmak istiyorsam içimden sayı sayıyorum sürekli bende işe yarıyor sizede tavsiye ederim umarım mutlu olursunuz olmuyor anlaşamazsanızda tabi bu dünyanın sonu değil ve sadece sizin hatanız değil kendinizide suçlamayın

Sürekli bunu düşünme, "şöyle olmalıyım, böyle davranmalıyım" diye strese girersen emin ol erkek bunu anlar ve üzgünüm ama sana karşı bunu ister istemez kullanır.

Sen zaten akılsız değilsin sadece her insan gibi hata yaptın, hatanın farkına vararak oldukça erdemli davrandın. Eskiden yaptığın hataları yapmayacaksın, eşinle mutlu olacaksın o kadar. Ekstra bir şey yapmak zorunda değilsin.

Bana bir aydır söylediği tek şey var. Akıllı ol eskisi gibi olma ben de senin ayaklarını yıkayayım diyor. Canımı vereyim diyor.
senı sevıyor :) ne olur en basta saygılı ol adamı o kadar ezmene ragmen sana donıyorsa bırakta bırazda nazı gecsın ben hınc alacagını dısunmuyorum .. Bızde ayro yasadık ama roller farklı ..kocanızın yerınde olan bendım .. Esım cok hata ettı hala ıcımde yara ve hamıleyım ama barısnca bıtaz naz yaptım tabı esınız gıbı adam olacaksın vs vs dedım :) suan ıkımızde bırbırımıze tutunduk bana bır ıkı sabrettı ustune gıttogımde oldu yasadıklarımın acısıyla ama sabrettı ve benı bebegını kazandı bunu suıstımal etmedım bemde saygılı oldum suan cok sukur cok mutluyuz onu cok swvıyorum asla ustune gıtmıyorum bana sabrettı kazandı bende onu kazandım ne olur bıraz sakın ol .. Aile yanında bagırmk irenc bısey adamı cok ezmıssın .. Benım esımın bana. Yaptıgı gıbı.. Icımden cıkmıuor ama suan o kadar tatlı kı onu sureklı bır hatayla yargılayamam .. Sabırlı ol sakın ol emın pl senı sevmese yuzunu gormek ıstemez bırak oglan felan bahane .. Pısman olacagın hareketler yapma saygılı ol ve sabırlı ol copl mutlu olacaksın bak o zman. Cpk sevındıö ne olur yuvanı cenenle yıkma

Hatalar tek taraflı olmaz ama illa ki bir tarafın hataları daha fazla olmuştur,sende hatalarının farkındasın bu çok büyük erdem bence ,onları tekrar etmezsen esinde sana karşı ön yargısini değiştirir ona ve kendine biraz zaman tanı,madem tekrar denemek için bir araya geldiniz inşallah alnınızın akıyla bu sınavı verirsiniz ama bu sınav esnasında bir uzman desteği de alın faydasını görürsünüz

Adamın 10 dk geç kalmasını bile takiyorsanız çok boşsunuz demektir bence.
Hayatınızı doldurun. Ciddi ciddi doldurun ki zamanı unutun. Hem yorulur onu takacak haliniz kalmaz böylece.

Calısmiyorsaniz çalışarak, kurs benzeri hobiler edinerek, üreterek, hiç bir şey yoksa benim gibi sizi sizden alacak dizilere yönelerek :)

Adamın üzerinden boğucu ilgiyi çekmelisiniz.

Bir de ailenizin önünde madem onu ezdiniz uzunca bir süre onu ailenizle pek görüştürmeyin.

Acele etmeyin zaman tanıyın.

Sabır ve hoşgörü gösterin yeter çok akıllı olmanıza gerek yok.
Umarım çok mutlu olursunuz.

He de geç. Evliliğini kurtardığına şükretmek yerine ego savaşı yapıyosum gibime geldi. Bu düşünceden kurtulmazsan fazla yürümez benden söylemesi

Suclayici olmayın ve sabir gösterin bence. Eşinizin sevgisi bitseydi bir daha bir araya gelmek istemezdi. Ben intikam pesinde oldugunu dusunmuyorum ama zaman zaman sizi denemek isteyecektir. Anlayisli davranmaya calisin.Bir de bence sizin kendinizi oyalayacak hobilere, etkinliklere ihtiyaciniz var. Gününüz dolu dolu olsun sizi rahatlatacak eglendirecek seyler yapin. Hayatiniz kocanizdan ibaret degil.

Back
X