Arkadaşlar merhaba,
sizden bir konuda fikir istiyorum
bir eğitim alıyorum, bu eğitim benim için çok önemli,
çalıştığım iş yerinden bir gün fazladan izin almam gerek fakat ben bu fazladan "bir gün" olan izni talep ettiğimde yöneticim bana bu izni vermezse sorun yok ama verirse bu izni bana verildiği için diğer çalışma arkadaşlarımın da aynı izni talep etme olasılıkları fazla, yöneticimiz de hakların eşit ve adil dağıtılması gerektiğine inanan biri, bu taktirde ya herkese fazladan bir gün izin verecek ki bu mümkün olmaz devlet kurumu sonuçta, ya da benim izin sallantıya düşecek üstüne arkadaşlarımla aram bozulacak...
sizce nasıl bir izin konuşması yapmalıyım. benim yüzümden zor duruma da düşmesini istemiyorum üst yönetimin, arkadaşlarımla da aram bozulsun istemiyorum...
siz olsanız izin konusunda nasıl bir yol izlerdiniz nasıl bir konuşma yapardınız?[/QUO
daha sonra tekrar izin isteme olasılığın var mı eğitim için?
daha sonra tekrar izin isteme olasılığın var mı eğitim için?
Arkadaşlar merhaba,
çalıştığım iş yerinden bir gün fazladan izin almam gerek fakat ben bu fazladan "bir gün" olan izni talep ettiğimde yöneticim bana bu izni vermezse sorun yok ama verirse bu izni bana verildiği için diğer çalışma arkadaşlarımın da aynı izni talep etme olasılıkları fazla, yöneticimiz de hakların eşit ve adil dağıtılması gerektiğine inanan biri, bu taktirde ya herkese fazladan bir gün izin verecek ki bu mümkün olmaz devlet kurumu sonuçta, ya da benim izin sallantıya düşecek üstüne arkadaşlarımla aram bozulacak...
sizce nasıl bir izin konuşması yapmalıyım. benim yüzümden zor duruma da düşmesini istemiyorum üst yönetimin, arkadaşlarımla da aram bozulsun istemiyorum...
siz olsanız izin konusunda nasıl bir yol izlerdiniz nasıl bir konuşma yapardınız?
Anlamadım ki sen izin alınca neden diğerlerinin de izin alması gereksin?
Herkes kendisine izin gerektiği zaman alır zaten iznini.. Sırf sen aldın diye izin mi isteyecekler? Çok garip geldi bana..
O zaman bir kurumda, bir kişi rahatsız olsa ve bunun için izin alsa, o gün hepsi izne çıksın da o kurum bütün gün yatsın o zaman?
Sen al iznini bence, arkadaşlarının da illa ki izne ihtiyacı olduğu zamanlar gelecektir, onlar da o zaman isterler. Aranızın bozulacağı bir durum göremedim gibi..
Eğitimle ilgili olduğundan bu bence bir ayrıcalık değil, kurumunuzun şartlarını bilemiyorum ama bir günün maaşınızdan kesilmenizi isteyebilirsiniz. Ben özel sektörde çalışıyorum, eğitimle ilgili izinler hiç düşünmeden verilir, sadece alınacak eğitimle ilgili evrakların yönetime sunulması gerekir. Ayrıca istediğiniz izin bir gün sadece, hani üst üste beş on gün olsa müdürünüzü anlamak mümkün. Sonuçta hasta olanlar, özel işi olanlar vs... hiç mi olmuyor bir gün işe gelmeyen
çalıştığım kurumu ve işimi açıkça belirtmek istemiyorum ama benim pozisyonumdaki arkadaşlar istediklerini söyleme hakkına sahipler, izin isterler cok rahat (çünkü en az 4 ay süreyle kullanacağım bir izin bu) ona verildi bizimde ihtiyacımız var diyenler çıkar arada ki bunu bana da belirttiler zaten. izin talepleri reddedilse bile yönetim tarafından makul ve mantıklı açıklamalar getirilmek zorunda, bu yüzden yönetici ile arkadaşlar arasnda gerginlik çıksın istemiyorum, tabi herkes istediğinde izin isteyebilir fakat bunu bir başkasını öne sürerek yapmak cirkin olur diye düşünüyorum derdini anlatsa kabul edilebilir bir gerekçesi varsa zaten izin alabilir,,,,,,
ben neden bu kadar çekindiğinizi anlamadım. eğitim alacaksınız ve sadece 1 gün izin alabilmek için mi bu kadar tedirgin oluyorsunuz? yoksa haftada bir gün mü izin kullanacaksınız? detaylı anlatabilirseniz daha iyi olur sanırım ben pek anlayamadım dasadece bir gün ise neden bu kadar sıkıntılanıyorsunuz ki eğitimi araştırmış, bulmuşsunuz. onlar da arayıp bulsalarmış. anlamadım neden tedirgin olduğunuzu?
Hmmm 4 ay boyunca her hafta mı
Evet dediğin gibi zaten, başkasının iznini örnek göstererek izin istemek bana da çirkin geliyor, o yüzden önce çözüme o kişilerden başlamak gerek
çalıştığım kurumu ve işimi açıkça belirtmek istemiyorum ama benim pozisyonumdaki arkadaşlar istediklerini söyleme hakkına sahipler, izin isterler cok rahat (çünkü en az 4 ay süreyle kullanacağım bir izin bu) ona verildi bizimde ihtiyacımız var diyenler çıkar arada ki bunu bana da belirttiler zaten. izin talepleri reddedilse bile yönetim tarafından makul ve mantıklı açıklamalar getirilmek zorunda, bu yüzden yönetici ile arkadaşlar arasnda gerginlik çıksın istemiyorum, tabi herkes istediğinde izin isteyebilir fakat bunu bir başkasını öne sürerek yapmak cirkin olur diye düşünüyorum derdini anlatsa kabul edilebilir bir gerekçesi varsa zaten izin alabilir,,,,,,
evet, her hafta, hepsi değil ama aralarında bir kişi bunun sorun olacağını söyledi üstü kapalı. ha onlar benim bu işimi engellerlerse bende onların bundan sonraki işlerini engellerim ama hoş olmayan durumlar ortaya çıkar, bunu istemiyorum güzellikle halletmek varken neden huzurumuz kaçsın ki
Kendi soruna kendin cevap vermişsin işte. Senin özel bir durumun var, keyf için izin istemiyorsun ki. İş arkadaşların da sırf sen izin aldın diye bizim de hakkımız bize de izin verin derlerse, bu onların basitliği olur. Çocuk gibi davranışlarla, kendi seviyesizliklerini ortaya koymuş olurlar. Amirin de istenen izni lüzumsuz bulduğunda gerekli gördüğü cevabı verecektir.
Bence sadece kendi özel durumunu açıklayıp, mümkünse izin istediğini söyle. Başka mevzularla konuyu dallandırıp budaklandırma. Sorun çıkartan olursa kendi sorunlarını amirinle çözsünler.
O da doğru ama bazıları hak ediyor malesef
Ayrıca keyfi değil eğitim için aslında ama işte..
Olmazsa kurumunuzun yöneticisi, senin izninin eğitimle ilgili olduğu için böyle esnek davranabildiklerini, başka türlü sebeplerle bunun olmayacağını falan belirtsin. Yani yapılabiliyorsa, bu izin size verilmiş bir ayrıcalık olarak değil de, resmi izinlerle olsun.. Yani sizin yöneticinizin de bir üstü vardır, gerekirse onlarla görüşün, o sorun çıkarma ihtimali olan arkadaşın kolay kafa tutabileceği biri olmasın yani.. Aklıma bunlar geliyor sadece..
en son ihtimal,o haftanın bir gününü yıllık izninden alırsın.4 ayda 16 gün eder.
amiriniz belki bu 16 günün hiç değilse yarısında size yardımcı olabilir.
bu eğitim sabahtan akşama kadar mı peki?
tüm gün mü olmayacaksınız?
Bide çok saçma bugün senin işin olur sen alırsın,yarın onun işi olur o alır.
sırf sen aldın diye tepki gösterip onlarında almak istemesi gibi bir durum olamaz.
fesatlıktan başka birşey değil bu
Siz izin aldığınızda arkadaşlarınız neden izin alıyor?Arkadaşlar merhaba,
siz olsanız izin konusunda nasıl bir yol izlerdiniz nasıl bir konuşma yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?