Yok ben eve gelmesini istemiyorum eşim de biliyor. Biz oraya gideriz torununu orada görür. Çünkü eve geldiğinde hiç yoktan kavga çıkaran üstüne üstlük eve yerleşmeye çalışan bir kadın, gitmek istemiyor hiç. Ben de bu kadar huysuz ve terbiyesiz bir insanla günlerce baş başa kalmak istemiyorum.Valla eninde sonunda arada gelecek torununu görecek.
Gönlünüze göre olan yerde yapın doğumu ama bir ay sonrada gelecektir beş ay sonrada. Şimdiden bunu düşünmeyin. Sizin bu stresinizi hissediyor bebek.
Yok ben eve gelmesini istemiyorum eşim de biliyor. Biz oraya gideriz torununu orada görür. Çünkü eve geldiğinde hiç yoktan kavga çıkaran üstüne üstlük eve yerleşmeye çalışan bir kadın, gitmek istemiyor hiç. Ben de bu kadar huysuz ve terbiyesiz bir insanla günlerce baş başa kalmak istemiyorum.
İlk torunu olacak, torununu görmesin mi diyor. Ne diyebilirim ona bilmiyorum. Keşke gelmese biz çocuk üç aylık olduğunda falan ona gitsek eve gelmesini asla istemiyorum resmen korkunç bir kadın tanısanız acırsınız bana.Anne evinde doğum işi zor bence. Kendi eviniz rahat olur. Hem de 1 aylık bebekle yolculuk yapmamış olursunuz.
Kayınvalide gelmesin eşinize söyleyin. Siz toparlayınca 2 hafta sonra filan ziyaret etsin. Biraz kalıp dönsün. O sırada da kardeşinizi çağırın.
Eşiniz de garip. Madem biliyor böylesiniz ne diye izin veriyor gelmesine? Lohusa kadını delirtmenin alemi ne acaba?
Keşke kaçsa. İş buyursam daha çok mutlu olur, evi benimsemek istiyor düzenimi gıcıklığına değiştirmeye çalışıyor, su bile vermesini istemiyorum inanın. Normalde eve gelmeyecek demiştim eşim kabul etti, bu doğum olayı sıkıntı işte.Mutlaka gelecektir. Doğum zamanı alayına bir şey oluyor. Uzun kalmaz merak etmeyin. Siz bebeği vermezsiniz. İş buyurursunuz. Kaçar.
Şimdiden bunları düşünmeyn
canımsın seni çok iyi anlıyorum bende o zülme uğramıştım gençken ama her 2 durumdada onu göreceksin ya da ilelebet kaçış yok bak sende anne olacaksın ben hep şöyle yaptım allahım bu kadın benim sınavım kocamı seviyorum onun arada kalmalarına üzülüyorum ya sabır de çek sineye evladımın gelecegi için ve takmadım o bende kaldı kavga çıkarmak için bilinçli çok uğraştı yumuşak karnımı sakladım hep görmezdem geldim ve bi süre sonra bana ne dese beyenirsin ben senin evinde çok sıkılıyorum dedi evine gitti bir daha ne yatılıya geldi o kavgadan besleniyodu ben ise ona ya allah dedim sabırla yaklaştım rabbim sınavımın sonunu iyi yaptı sana tek diyeceğim şu O KADINI TAKMA TAKILMA ONUN TUZAKLARINA DÜŞME ONU KAİLEYE ALMA HER MÜNAKAŞASINA KATILMA SUS VE KENDİNİ ONUN İÇİN ÜZME ŞİMDİDEN STRESS YAPMA BEBEGİN ETKİLENİR MAZALLAH DİYEYİM SANASelam herkese. Daha doğuma dört ay var ama bu mesele yüzünden şimdiden uykularım kaçıyor, sizce ne yapmalıyım danışmak istedim.
Şimdi benim kayınvalidemle aram çok bozuk, kurban bayramı zamanı büyük bir kavga ettik eşimle boşanma noktasına geldik. Bizi alenen ayırmaya çalıştı, bildiğiniz kötü niyetli bir kadın yani aramızdaki sıradan gelin kayınvalide atışması değil. O günden beri konuşmuyorum, eşim de beni onla görüştürmeyeceğine dair söz verdiği için döndüm zaten. Bu arada kadın bizden uzak bir şehirde yaşıyor, bir senede üç kere evimize geldi ve beni illallah ettirdi. Neyse.
Şimdi benim mart sonu Nisan başı gibi doğumum olacak muhtemelen. Doğumu bulunduğumuz şehirde mi yoksa kendi ailemin olduğu şehirde mi yapmalıyım karar veremiyorum. Bu arada benim ailem de bize uzak bir şehirde oturuyor. Yani üç aile de birbirine uzak.
Sorumun asıl amacı eşimin annesiyle hiçbir şekilde yalnız kalmak istemiyorum, lohusa depresyonuna girmeyeceğim varsa da girerim öyle bir kadın. Şimdi iki seçenek var :
1) bulunduğum şehirde doğurmak
-yolculuk stresi ile uğraşmamak avantaj olur.
-memlekette doğurursam kedimi komşuya bırakıp gidecektim ama burada doğurursam gözüm arkada kalmaz.
-yolculuk masrafı ile de uğraşmamış oluruz.
-bu şehirde doğurursam devlette doğurucam ama ailemin yanına gidersem özelde.
-dezavantajı annem çok kalamaz çünkü çalışıyor, kız kardeşim kalabilir aslında o da kalmasa olur ama eşimin annesi gelmeye çalışacağı için kadınla tek kalmak istemediğim için kalacak kardeşim öyle bir durumda. İnanın yazarken bile geriliyorum.
-başka bir dezavantajı kayınvalidem gerçekten çok yüzsüz bir kadın açıkça kovsan bile inat ederse gitmez o yüzden evime gelmesini hiç istemiyorum.
Bu nedenle 2.seçeneği düşündüm. 2)Ailemin bulunduğu şehirde doğurursam :
-yolculuk, masraflar ve daha kötüsü eşimin doğuma gelmesi dışında ayrı kalacak olmamız dezavantajı. Çalışıyor çünkü sadece doğuma gelebilir ben muhtemelen bir ay kalıcam öncesi ve sonrası ile.
-başka bir dezavantaj kedimi komşuma bırakıcam ve bir ay falan gözüm arkada kalacak çok canım sıkılıyor buna.
-avantajı özelde doğum yapabilirim.
-yine bir avantaj annem ve kardeşlerim bana bakar, annanem de var.
-asıl mesele kayınvalide bebeği görmeye oraya gelirse hem evime gelmemiş olur hem annemleirn evi olduğu için çok uzun kalamaz hem de onunla baş başa kalmamış olurum.
Ben normalde ikinci seçeneği düşünmüştüm ama geçen gün eşim "annem senin ailenin evine gelmez (onlara da küs) biz kendi şehrimize dönünce bebeği görmeye gelir" deyince beni kaygılar sardı yine. Yahu ben zaten kadından kaçmak için ailemin yanında doğum yapmak istiyorum yine gelecekse ne anlamı var o kadar zorluğun değil mi? Ben eşime dedim gelip o şehirde görsün işte torununu ben evde annenle kalmak istemiyorum baş başa diye bakalım daha dur diye geçiştirdi.
Ne yapayım lütfen akıl verin.
İlk torunu olacak, torununu görmesin mi diyor. Ne diyebilirim ona bilmiyorum. Keşke gelmese biz çocuk üç aylık olduğunda falan ona gitsek eve gelmesini asla istemiyorum resmen korkunç bir kadın tanısanız acırsınız bana.
Keşke yapabilsem. Çok çirkef bir kadın tanışan Allah yardım etsin diyor bana öyle diyeyim. Ben de cevabını veriyorum kavga ediyoruz genelde.canımsın seni çok iyi anlıyorum bende o zülme uğramıştım gençken ama her 2 durumdada onu göreceksin ya da ilelebet kaçış yok bak sende anne olacaksın ben hep şöyle yaptım allahım bu kadın benim sınavım kocamı seviyorum onun arada kalmalarına üzülüyorum ya sabır de çek sineye evladımın gelecegi için ve takmadım o bende kaldı kavga çıkarmak için bilinçli çok uğraştı yumuşak karnımı sakladım hep görmezdem geldim ve bi süre sonra bana ne dese beyenirsin ben senin evinde çok sıkılıyorum dedi evine gitti bir daha ne yatılıya geldi o kavgadan besleniyodu ben ise ona ya allah dedim sabırla yaklaştım rabbim sınavımın sonunu iyi yaptı sana tek diyeceğim şu O KADINI TAKMA TAKILMA ONUN TUZAKLARINA DÜŞME ONU KAİLEYE ALMA HER MÜNAKAŞASINA KATILMA SUS VE KENDİNİ ONUN İÇİN ÜZME ŞİMDİDEN STRESS YAPMA BEBEGİN ETKİLENİR MAZALLAH DİYEYİM SANA
Ya inanın ilk bebeğim olacak güya bütün gündemim bu. Kadının adını duyunca bile kalbim çarpıyor o kadar diyeyim. Kadının iyi anlaştığı hiç kimse yok zaten herkesle kavgalı çünkü çok terbiyesiz biri. Eşim de tam tersi sakin, sabırlı bir adam güç yetiremiyor ona kadın tam canavar. Doğuma gelmese biz üç aylık olunca onlara gitsek mi desem eşime bilmiyorum.Bi kadın dunyada ki en guzel seyı yasayacak, bebek getirecek dunyaya su dusunduklerıne bakın. Nasıl strese sokmuşlar sızı. Bu bir kadına yapılacak en buyuk kotuluk. Esınıze ayrı uyuz oldum. Kaynananızdan gene tıksındım.
İnsanın en mutlu gununu boyle stresle bekleten herkese yazıklar olsun.
Tam delirtir beni doğum sonrası kesin. Bu sefer katil olurum kaçarı yok :)3 kvnin şehrinde doğum yapın 2 gün sonra evinize gidin.
Bu kavga olduğu zaman gitmesini istediğimi anlayınca "ben gitmicem bu evden bu sefer sen gideceksin" diyen bir kadın bu. Yüzsüzün teki, kovsan gitmiyor tam çingene. O yüzden hiç istemiyorum gelmesini çünkü bu sefer kendime hakim olamayıp dalabilirim (şaka değil). Bir de sütüm kesilir diye korkuyorum.O zaman gelsin bekleyin. Eğer canınızı sıkarsa, olay çıkartırsa siz de ona göre cinnete evrilirsiniz.Herkes sizi haklı görür zaten. Evden postalarsınız bir güzel. Eşinize de ağlayıp sızlanın sütüm kesilecek annen yüzünden stres oluyorum, üzülüyorum beni çocuğunu düşün diye duygu sömürüsü yapın. İpleri siz elinize alın. Şu anda kapatın konuyu ki "sen zaten istemedin annemi sığdıramadın" bilmem ne diye düşünceler oturmasın. Sizi sinsiliğe davet ediyorum
Guc yettıremıyor diye bisey yok be canım. Sana cok uzuldum ben, en mutlu gunlerın boyle stresle gecırmene sebep oluyorlar.Ya inanın ilk bebeğim olacak güya bütün gündemim bu. Kadının adını duyunca bile kalbim çarpıyor o kadar diyeyim. Kadının iyi anlaştığı hiç kimse yok zaten herkesle kavgalı çünkü çok terbiyesiz biri. Eşim de tam tersi sakin, sabırlı bir adam güç yetiremiyor ona kadın tam canavar. Doğuma gelmese biz üç aylık olunca onlara gitsek mi desem eşime bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?