Akıllı yatırımdan anlayan kk lütfen Bi el atın

Kirayı da 5 sene borc öder gibi ödemeyecekmiymis esiniz?
Ben olsam elimde peşinatım ve ödeme imkanim varken,5 sene boşa kira ödemez,kendi evimin taksitlerini öderdim net.
İmkanı/peşinatı olmayanı anlarım ama siz elinizdeki peşinatı verebilecekken kiraya gitmek mantıklı gelmedi bana. Birikim yapabilecekmisiniz?oda ayrı bir muamma zira insanın gelirine göre gideri oluyor genelde

Satmadan yeni bir ev bulsaydınız ha deyince uygun ev bulunmuyor .
Para değer kaybediyor .
Seneye sattığınız o ev bile değer kazanıp uçuyor .

Eşinin niyeti başka bence araba filan mı düşünüyor? Diğer türlüsü çok saçma bir düşünce tarzı çünkü.

Kira da borç ..baskasinin evine boşa para vereceğime kira öder gibi kendi evime otururum cok daha iyi degil mi ?

1500 kira olan yerde süperlüx evin 180 bin olması çok ucuz geldi bana ,benim oturdugum ilde iyi bir muhitte orta halli bir ev 1500 tl kira. Normal bir ev satın alayım dersenız 300-350 bin .süperlüx havuzlu güvenlikli , zemin katlar 600 binden başlıyor .

lüks değilde daha orta halli bi ev alabilirsiniz..
elinizde ki parayı faize yatırrsanz kiranızı karşılar zaten.. Siz çalışıyor musnuz ?
birinzin maaşı biriktirmeye , faiz kiraya, diğerinizin maaşı da eve yeter bence ...

1500 kira olan yerde süperlüx evin 180 bin olması çok ucuz geldi bana ,benim oturdugum ilde iyi bir muhitte orta halli bir ev 1500 tl kira. Normal bir ev satın alayım dersenız 300-350 bin .süperlüx havuzlu güvenlikli , zemin katlar 600 binden başlıyor .

Dahasi iki kisi calisiyor ve ekstra 30.000 fazladan gelirleri var ve bu rakam sabit kalmayacak artacakmis. Bu kadar neden dusunulur ki :) superluks bir evin 180.000 oldugu ilde bu gelirle bir insan neden dusunur?

Ben olsam kirada oturmam kiraya zaten 1500 vereceksiniz. Üstüne ekleyin eviniz olsun. Kirada ordan oraya taşınma derdi de var. Her sene gelen 30 bin lirayı da krediye ara ödeme yaparsınız.

Dahasi iki kisi calisiyor ve ekstra 30.000 fazladan gelirleri var ve bu rakam sabit kalmayacak artacakmis. Bu kadar neden dusunulur ki :) superluks bir evin 180.000 oldugu ilde bu gelirle bir insan neden dusunur?
Ev 180 bin değil 70 binin üzerine 180 bin çekince alabiliyor. Yani 250 bin lira falan

Bence biraz daha nakit biriktirin. O kadar kredinin geri ödemesi çok fazla olur. Her sene gelen 30 bini kenara atın birkaç yıl sonra alın. Ne kadar az kredi çekilirse o kadar iyi.

Ben Senin yerinde olsam parayı Vade ye koyarım.
duat AdıTuruncu Ekstra’lı e-Turuncu Hesap
Para Birimi₺ (Türk Lirası)
Faiz Oranı% 17,00
Mevduat Süresi1 Yıl
Mevduat Tutarı70.000,00 ₺
Brüt Getiri12.831,00 ₺
Net Getiri11.291,28 ₺
Vergi Ödemesi1.539,72 ₺
Toplam Değer81.291,28 ₺
Faiz Ödemem Faiz Alıp birazda sabır edip Evi o Şekilde alırım..

Ben Senin yerinde olsam parayı Vade ye koyarım.
duat AdıTuruncu Ekstra’lı e-Turuncu Hesap
Para Birimi₺ (Türk Lirası)
Faiz Oranı% 17,00
Mevduat Süresi1 Yıl
Mevduat Tutarı70.000,00 ₺
Brüt Getiri12.831,00 ₺
Net Getiri11.291,28 ₺
Vergi Ödemesi1.539,72 ₺
Toplam Değer81.291,28 ₺
Faiz Ödemem Faiz Alıp birazda sabır edip Evi o Şekilde alırım..
bende aynı seyi söyledimmmm aylık vadeliye koysa 70.000 her ay 800 TL gelir ;)
yıllık koysa 10bın ohh misss

Daha mantıklı dimi

Bu mantıklı ama sizin hamleler ve düşünceler pek öyle gelmedi bana. Evi büyütmeye ev satıyorsunuz ama sonra kredi ödemeyelim diye kiraya çıkmaya çalışıyorsunuz ? Bu nasıl iş.. İkincisi gençken çalışıp yaşlanınca gezeriz mantığı da bana göre ters. İnsan ne yaparsa gençlikte yapmalı. Ben yeni evliyim çoluk çocuk olmadan yaşımız başımız dolmadan gezip eğleneceğim. Sonra ev, araba derdine düşerim diye düşünüyorum. Şimdiki tadı olmaz ileride.

Aslında öyle düşündük ama eşim bey sonra fikir değiştirdi gidip lüks bir araba alalım güzel kiraya geçelim anı yaşayalım diyor bende ev almadan yanayım

malkero fiyatları mı hatalı yazdın

yani en ucuz araba 100.000 civarında zaten

lüks araba dediğin 200-250000 altı olmaz

o paraya ev var diyorsun 185.000 e çok güzle diyorsun kiralar 1500 diyorsun

bu hesaplarda bizim anlamadığımız bir şeyler var

yani tekrar yazayım kredi geri ödemesi kaş lira olacak

netten bakınca 100000 geri ödemesi 1500 civarı zaten 70000 var sonuçta kira ile aynı fiyata hem de güzel ev alınıyor

eşin de 30000 geldiğinde alsın arabayı ya da biriktirirsiniz zaten kiraya verilecek para ile ev yenilenecek

edit: şimdi anladım kredi 180000 imiş

onu geri ödemesi 2800 falan oluyor

bu miktar çok gelebilir tabii

ama gelir önemli sıkışılmayınca da mal sahibi olunmuyor

bir de eldeki para arabaya gider tekrar peşinat da zor

Ih
malkero fiyatları mı hatalı yazdın

yani en ucuz araba 100.000 civarında zaten

lüks araba dediğin 200-250000 altı olmaz

o paraya ev var diyorsun 185.000 e çok güzle diyorsun kiralar 1500 diyorsun

bu hesaplarda bizim anlamadığımız bir şeyler var

yani tekrar yazayım kredi geri ödemesi kaş lira olacak

netten bakınca 100000 geri ödemesi 1500 civarı zaten 70000 var sonuçta kira ile aynı fiyata hem de güzel ev alınıyor

eşin de 30000 geldiğinde alsın arabayı ya da biriktirirsiniz zaten kiraya verilecek para ile ev yenilenecek

Doğuda evler böyle süper lüx ev yok artık diyeceğin en güzel ev en fazl 500 bin yani ev ler büyükşehirlerle kıyaslanamayacak kadar güzel ve bu fiyatlarda.

180 kredi bizde de bir şeyler var ve hepsi bir olunca eşim istediği arabayı alabiliyor. Yani lüks araba deyince porselen bahsetmiyorum kendimizce lüks

Ih

Doğuda evler böyle süper lüx ev yok artık diyeceğin en güzel ev en fazl 500 bin yani ev ler büyükşehirlerle kıyaslanamayacak kadar güzel ve bu fiyatlarda.

180 kredi bizde de bir şeyler var ve hepsi bir olunca eşim istediği arabayı alabiliyor. Yani lüks araba deyince porselen bahsetmiyorum kendimizce lüks

sonra anladım ev 180000 değil 250000 oluyor araba da alınır tabii

keşke evi satmadan bu fikrini söyleseymiş

bana biraz katakulli yapmış gibi geldi araba için

yani evde otururdunuz 1500 kira ödeyeceğinize

Ev 180 bin değil 70 binin üzerine 180 bin çekince alabiliyor. Yani 250 bin lira falan
Haklısınız eksik okumuşum .ben 3 büyükşehirden birindeyim, burda 250 bin lüx ev yine de mümkün değil . Ancak kooperatif tarzı binalarda banyo mutfak yenilenmemiş evler bu fiyattan satılıyor .

Back
X