akıllıca seviye koymanın yolu nedır?

neyapsam88

Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2012
78
0
16
İzmir
kızlar ben eşimin aılesıyle aynı sehırdeyım. Buraya tayınım cıktı ve 1 ay 1haftadır burada yaşamaya basladım. Eşimle ilk gunler çok sık ugradık ama buna mecburdum cunku ev arama yerleşme vs uzun zaman aldı bu yuzden onların evde bazı esyalarım vardı kıyafet vs gıbı. İşim düştükçe gitmek zorunda kalıyordum her akşam gıdıyorduk ve bır de ısten cıkıp kendı ev ıslerımız ıcın kosturmaca halınde yorgun yorgun.

Şimdi 3 haftadır evımıze yerlestık ve bu 3 haftanın 2 haftası her gun olmasa da 2 gunde 3 gunde bır gıdıyorduk yıne bazı eşya vs muhabbetı oluyordu yanı bır sebep cıkıyordu mutlaka.

Son 1 haftadır tam anlamıyla yerleştık denılebılır. Ve ben artık sık gıtmek ıstemedım cunku son zamanlarda kayınvaldem yakınlık arttıkca kendı ısteklerını alttan laf arasında sokuçturmaya başladı. Kötü nıyetlı ya da kotu tavırla soylemıyor ama ben mudahale edıldıgını hıssedınce üzülüyorum. Mesela bana örnek verıyor başkasının gelınını anlatıyor cok gıtmıyormuş kayınvalıdesıne dıye yazık kadın uzulup duruyor gelını gıtmıyormuş falan dedı. Ben birşey demedım ama bana mesaj vermek ıstedıgı ıcın kızdım kendı kendıme. Ve ılk toruna erkegın babasının adı verılır gıbı de bır gonderme yaptı yanı bunu beklıyorlar ve bana mesaj olartak soyluyor. Ve bız sık gıtmeye devam edersek bu muhabbetler daha da artacak ve kotu olacagız ben bunu da ıstemıyorum sevıyelı ve ıyı olalım ıstıyorum.

Son 5 gundur gıtmedım esım gıtmek ıstedı cunku kayınvalıde telefonda bırseyler soyledı sonra gıdelım dedı esım balık yapacakmış yarın yemege falan dedı. Ben de gıtmek ıstemedım ve o gun bana surat yapacak oldu ben de ters davrandım. Benım aılem oraya buraya benı zorlamadı ben çok dışarda takılmam benı bılerek evlendın evımde olmak daha mutlu edıyor. Arada evlatlık vazfemızı yaparız haftada 1 gonullerını alırız dedım bıraz ters oldum uzuldugumu gordu ve goturmedı. Tamam haftada 1 gıdlım dye karar aldık. Dun akşam kayınpedeerı gorduk tesadufen yolda ve dedı kı gelmez oldunuz artık. yanı 5 gun gıtmedık dıye bunu dedı ve hafta sonu zaten gıdecegız. O oyle dıyınce esım de yazık arada kaldı işleri vs bahane ettı ama onun yerınde olmak ıstemezdım o da zor durumda kalıyor.

Şimdi ben nasıl tavır ızlemelıyım kı artık haftada 1 gıtmeyı kabullensınler eşimi de sıkıştırıp uzmesinler. Kararımdan donmeyecegım ama haftada 1 den fazla gıtmeyecegım. Bunu nasıl kalp kırmadan vs. çözerim bilmiyorum?

seni kutluyorum en baştan tavrını koyabilmişsin. Ben bunları yapamadığımdan şu an bunun sıkıntısını çok çekiyorum.

Bende de son günlerde aynı sorun vardı.
3 haftalık evliyim, evliliğimde geçirdiğim son 2 pazar günü de kayınvalidemlerde geçti.
Çalışan bir ev hanımıyım ve dolayısıyla yoruluyorum, hem evin işine koştur hem kayınvalidemlerin gönlünü yap olmuyor tabii ki.
Tamam benim kayınvalidem ve kayınpederim de kötü insanlar değiller, iyiliğimize çok koşturdular.
Fakat gel gelelim insan kendi evinde vakit geçirmeyi ve kendine özel zamanları doyasıya geçirmeyi istiyor.
Hele bi de yeni evli olunca (kaldı ki senin de yeni bir evin var, onun da heyecanı başkadır).

Eşim ile dün akşam konuştum gerekçelerimi açıkladım.
Çalışan insanların malesef ki tüm haftanın yorgunluğu atabileceği ve aynı zamanda evin her işini halledebileceği 2 günü var.
Onun haricinde evden - işe, işten - eve koşturmaca içinde geçiyor.
Hafta arası Salı akşamları kayınvalidemlere, Çarşamba akşamı da kendi anneme gidiyoruz.
Haftanın 2 akşamı da bu şekilde geçeceği için, Cumartesi ve Pazarlarımı da kendime saklamak istiyorum.

Bu konuda senin yapabileceğin birşey yok, ancak eşin devreye girerek birşeyleri engelleyebilir.
Çünkü o senin eşinin ailesi, kendi ailen olsa bir şekilde nabza şerbet verir anlamalarını sağlarsın.
Fakat sen birşey dediğin taktirde seni "istemiyor bizi" konumuna sokacaklardır.
O yüzden eğer eşin ile konuştuysan bırak o halletsin.

Kayınvaliden veya kayınpederin sana birşey diyecek olduklarında da, onlara samimi bir şekilde sıkıntını anlatırsın.
(Anladığım kadarı ile sende çalışıyorsun) yorulduğunu ve evin işlerini yetiştirmenin zaman aldığını.
Çok fazla dinlenemediğini ve senin de kendine vakit ayırma ihtiyacın olduğundan vs. bahsedersin.
Bir şekilde anlamalarını sağlarsın...

Nasıl başlarsa öyle gider derler ya, bende o açıdan çok korkmuştum, her pazar bende olacaklar diye.
İnsan yeri gelir pijamaları ile yatmak ister salonunda, televizyon bakıp miskinlenmek ister.
Bu özgürlüğümün elinden alınması benim huzurumu kaçırmıştı zaten, ama hallolacak sanırım.
Tek yapman gereken seninde eşinin bir şekilde buna müdahale etmesini sağlaman o kadar :34:

Son düzenleme:
nasipse yaza düğünüm var ve farklı bir şehire gelin gdeceğim k.validenin yanına evlerimiz aynı bahçede karşılıklı binalar ne yapacağım hiç bilmiyorum:44::44: çalışıyo olacağım inşllh..bende korkuyorum hafta sonları yok bize gelin kahvaltıya bilmem yemeğe falan derler benm taşınacağım dairenin altında eltim oturuyor ona hep öyle yaptılar ilk oraya taşındığında kocası ona karışmayın o istediğinde gelir dedi de rahatladılar bilmiyorum açıkcası beni ne bekliyor:44::44:

sağolun yorumlarınıza. benım de bıraz zamanımı aldı eşimi bu duruma ıkna etmem. Çünkü arada kalıyor annesı çok özledim vs dıyor ozleyınce ozel bır yemek buluyor o bahane ıle cagırıyor. Benım de işime gelır hazır yemek ama çok sık gıtmek bızım duzenımıze bozuyor. Ben rahatıma da düşkünüm evlenmeden once de oyleydım. Bunu eşim biliyordu ve benı degıstırmeye calısma benı boyle tanıyın boyle kabul edın bu kotu olmak degıl sadece bır huy. Ben boyle mutluyum aılenı de sevıyorum ama haftada 1 gonullerını alırız yeter dedim. Eşim anlayışlı haftada bır gıtme kararını zaten evlenmeden once de konuşmustuk o da bu rakamı uygun buluyordu. Ama onlar gelmez oldunuz dedıkçe, arayıp şu yemegı yapcam gelın dedıkce esım de ister istemez huzursuz oluyor gıtmek istiyor.

Ben de ona beraber haftada bır gıdelım ama annenın ozlemını almak ıcın sen ıstedıgın zaman gorunur ozlemını alır gelırsın dedım. O da tek gıtmek ıstemıyor sanırım ama ben de sık gıtmeyecegım.

Bu noktada korkularım da yok degıl. Bu hafta içi hıç gıtmedım mesela ama cumartesı ya da pazar gıdlım dıye planladım esımle. O gun gıttıgımızde surat yaparlar mı laf sokarlar mı hıc bılmıyorum. Gittiğim zamanlar ıyıydım. Şimdi kötü olur muyum bılmıyorum. Eğer surat yapacak eşimi huzursuz edecek olurlarsa zaten gıtmemem gerektıgını bır kez daha anlayacagım. İnşallah normal karşılarlar ve yolunda gıder herşey.

Surat yapmalarını engellemek ıcın ne tur bır konuşma ve tavırda olacagımı bılemıyorum ama gıttıgımde yıne guleryuzlu olacagım saygılı olacagım. İnşallah surat yapma vs olmaz yoksa eşimle yıne huzursuz oluruz.

angryyangel sen nasıl sıkıntılar yaşıyorsun kı ne sıklıkla gıdıyorsunuz?

souvvenir sen daha guzel kurmuşşun duzenını gerçekten. Ama ıkı aılenın de ayn ı sehırde olması buyuk avantaj. Benımkıler de burda olsa aynı sıklıkla gıdecegımız ıcın ben de boyle bırsey yapabılırdım ve aılesını ıstemıyor konumuna dusme rıskı olmazdı. Çünkü kendı aıleme de o sıklıkla gıdıyor olurdum. Sen şanslısın Allah bozmasın düzenini.

engineerelif senın eşinde bitiyor butun iş aslında. Abısı gıbı aynı tavrı koyabılırse rahat edersın ama koyamazsa arada ezılırsın ben bazen korkuyorum eşim degısır mı kı dıye. Şu an bıle bıraz zorlanıyorum ıkna ederken ama benım dedıgım oluyor. Ya ılerde olmazsa ne yaparım dıye korkmuyor degılım.

Ben artık anlıyorum ki birazda zaman istiyor böyle şeyler.
Düzenin oturması zaman alıyor, eşinin seni anlaması zaman alıyor, kv + kp'in seni anlaması zaman alıyor vs.
Benim eşimin ailesinin yapısı benim aile yapımdan biraz daha farklı, bende senin gibi rahatım.
Çok fazla sıkılmaya, çok fazla iç içe olmaya gelemeyen bir insanım.
O yüzden sanıyorum onlar beni anlayacaklardır, ister istemez insan kendini belli eder.
Bende kendimi belli ettiğimi umuyorum... Herşeyin hayırlısı ne diyebilirim ki... :31:

canım haftasonları gtme. kendınıze ayır ama hafta bır akşam onlarda yemek yıyin mesela. ben oyle yapıyorum haftada bır akşam onlardayız hafta ıkı akşam annemlerde:1:

eşinle konuşup en baştan tavrını koyman güzel haftada bir gider görür gönüllerini alırız demişsin en güzeli şu an eşin üzülüyor olabilir sana kızabilir de ama bu tavrından vazgeçme şu anda kötü gelin gibi hissedebilirsin kendini ama koyduğun sınırla belkide daha kötü olabilecek durumlara engel olmuş olabiliyorsun. Zamanla alışırlar onlarda surat asmayı laf sokmayı bırakırlar yeterki sen inadından vazgeçme derim

Zamanla alışırlar

Ama sizde alışmalarını sağlayın, her aradıklarında gitmeyin

Tek onun ailesine değil kendi ailenize de hatta

Sık sık gidince tabi beklenti oluşuyor artık hep gelsin gitsin diye

Haftada birgün gidin hatta birgün belirleyin Örn:Cumartesi.. Onlarda bi süre sonra benimser ve sizi sadece Cumartesi beklerler..

ilk olarak hafta sonu diye alıştırmayın beklenti içine girmesinler
sonraki zamanlarda m,isafiriniz olur gidemzsiniz neden gelmiyosunuz derler
bence hafta içi gidin sorduklarında
''anne çalışınca çok zor oluyo evin işleri yemek anca yetiştiriyorum ,vakit bulunca geliyoruz ''dersiniz
zaten yeniymiş onlar gelri çok özlediklerinde böyle böyle düzen kurulur..
ama ne yapacaksanız baştan yapın:)

Son düzenleme:
Haftada bir bile sık bana göre.
Baştan nasıl alışırlarsa öyle ister beklerler hep.
Eşinize baştan renginizi belli etmeniz iyi olmuş.
Çalışıyorsunuz Allahtan yoksa yanmıştınız
Yakında oturuyosunuz sanırım.
Haftada bir şuan makul .Ama ilerde yavaştan yavaştan biraz daha uzatırsınız10 gün .fln.
Hafta içi bir akşam yemeği olabilir yada akşam çayı..
Muhabbetlerinizde mesafeli olsun içinizi dökmeyin samimiyet oluşmasın.

Demekki bir çok evlikilte aynı sorunlar yaşanıyor.

Bizde aynı sorunları yaşadık zamanında, benimde kayınvalidem arardı eşimi ve sesiniz çıkmıyor gelin oturalım derdi, bir sonraki gün şu yemeği yaptım gelin derdi.

Bende güzelce söyledim, ben senin gibi sürekli evde değilim, sen akşama kadar evde sıkıldığın için akşamları da bizi çağırıyorsun, (bu arada aynı apartmanda vs. değiliz, aramız 15 dk.) ama biz akşama kadar evde olmadığımız için evimizi ve dinlenmeyi özlüyoruz dedim, bir kere değil, iki kere değil defalarca aynısını yaşadım ama sürekli anlattım, en sonunda da biz gelmek istediğimiz zaman zaten geliriz davete gerek yok dedim.

Sonra kızım oldu bu defa da 2 günde bir başladı, torunumu özledim getirin, onda da güzelce cevabımı verdim, valla kızım akşama annenmde (kendisi o zamanlar bakmak istememişti ve kızıma annem bakıyordu) istediğin zaman gidip sevme özgürlüğüne sahipsin, ama ben de yavrumu akşam akadar görmediğim içim çok özlüyorum, kızımla geçireceğim zamanı 2 günde bir size veremem dedim kusura bakma hafta 1 anca gönderebilirim dedim ve öylede yaptım.

Haftada bir gün büyük temizlik yapacağım zamanlarda babası ile beraber gönderdim ben de rahat rahat temizliğimi yaptım.

evımız çok yakın degıl ama burası küçük bır il o yuzden her yer yakın denılebılır. Arabayla 10 15 dk gıbı sanırım.

Bu hafta sonu alıştırmamak konusunda aslında ben de oyle düşünüyordum hafta sonumuz bıze kalsın arada beraber etkınlık yaparız cok sık olmamak sartıyla. Hafta ıcı bır akşam da görüşmek yeterlı olur dıye düşünüyorum. Yalnız eşim de ben kabul ettikçe istekelrı arttırıyorsun gibi düşünmesini istemiyorum.

Aslında bu akşam yemege gıtsek dıyecegım ama akşam da yenı buz dolabı falan servıs gelecek. Çaya gidelim desem nasıl olur kı. Hafta sonu zaten cumartesı duğun var onlar da olacak dugunde. PAzarı da kendıme ayırmak ıstıyorum. Evrak işleri, ütü temizlik ve kafa dınleme gibi. yanı bugun gıtmezsek mutlaka hafta sonu bırgun ve daha uzun surelı onlarda olacagım. Hafta solarını onlara ayırmak ılerde canımı sıkabılır bu konuda haklısınız aslında.

Onların bahcelerı var bazen gıdıp domates vs topluyorlar. Sağolsunlar bıze de verıyorlar ama ben hafta sonları gıdıp oyle elmaz cevız toplamak ıstemıyorum da. Geçen hafta gıtmedım bekledıler benı hatta eşim bır ara eve yakın gelıyormuş arabayla gelını de getır falan demışler. Eşim aramıştı ben işlerim var geç kalktım dedım gıtmedım bana o gun surat yapmıştı ama yıne uste cıktım. Sonra benım tarafıma dondu.

yalnız benım korkum şu: Şimdi ben boyle durumlarda savunmaya geçmek zorunda kalıyorum ya gıtmıyorum ve boyle kabul edın dıye dırenıyorum. Zamanla boyle kabul ederler mı yoksa ben omur boyu boyle her durumda tetıkte olmak zorunda mı kalırım:) Boyle olursa hayat gecmez cunku. Ama kabullenırlerse ben de mutlu yaşarım onları da mutlu ederım.

ECD75 bu konuşmayı yapınca karşı taraf ters tepkı vermedı mı. Sen gayet net bır tavırda durmuşsun aslında en guzelı bu ama ben boyle yapamıyorum. Çok karşılık veren bırı degılım zaten normalde yüze gelemem. Bu yüzden de eşimi araya sokuyorum ona soyletıyorum ben soylersem kotu bılırler dıye anlatıyorum o yapıyor konuşmayı. Senın gıbı konuşsak en guzeı ama bunu karşı tarafı kırmadan kızdırmadan soylemeyı nasıl başardın?

Yemeğe gitmeseniz bile çaya gidin.
Kek kurabiye vs yapabilirsin .
Çayın yanına ikramlığını götürürsün.Yarım elma gönül alma...
Zamanla alışırlar merak etme.

Yemeğe gitmeseniz bile çaya gidin.
Kek kurabiye vs yapabilirsin .
Çayın yanına ikramlığını götürürsün.Yarım elma gönül alma...
Zamanla alışırlar merak etme.

harıkasın dumadumadum ya:) ben bu işlerden pek anlamam yanı gıderken ufak bırsey yapıp goturmek çok kıbarca olur bu akıl için çok sağol:)

haftada bır olsun tatlı olsun işte ya eşime soyledım hemen akşama tatlı tuzlu bırsey yapayım alıp gıdelım aşkım dedım o da çok mutlu oldu:) Yanı haftada bır sınırını asmadıkca benım de ıyı nıyetlı oldugumu gorecek inşallah güzel gider hep.

bazen haftasonu,bazen haftaiçi yemeğe ya da çaya
kendinizi şartlamayın,şartlandırmayın.
atıyorum bazen 2 saat bazen 5 saat oturun.bu şekilde yaparsanız
kimse sizden sürekli bişey beklemez.problem olursada eşiniz halletsin.
hiçbir zaman karşı karşıya gelmemeye çalışın.

ayrıca bunu eşinizlede konuşun.her haftasonu gideceksiniz diye
bir zorunluluk yok,eşinizde şartlanmasın.
bazen kahvaltıya,bazen dediğim gibi çaya.
yada bir hafta gitmessiniz,onları davet edersiniz.

Son düzenleme:
zamanla düzeninizi oturtursunuz diye düsünüyorum.

eşinizle en baştan böyle konuşmuş olmanız da çok güzel tebrik ediyorum.

zamanla zaten alışıp haftanın belli günü sizi beklerler.

kim ister ki hafta sonları aile ziyaretiyle en önemli günlerinin ölmesini. herkesin işi gücü var. düzeni var sonuçta. dinlenirsin temizlik yaparsın eşinle gezersin:31:

bakalım ben evlenince benim nasıl olacak :18: :17::17: biz de baştan gün dağılımı yapalım en iyisi :31:

Back
X