akıllıca seviye koymanın yolu nedır?

sayfayı kaplamışım afedersiniz arkadaşlar ama yıpranma noktasındayım şaşkınım o yüzden yardıma ihtiyacım var

şu anahtar mevzunu hiç anlamam insanlar neden evin anahtarını bi başkasına verir ki bu aile bile olsa
biz bu zamana kadar sadece tatile gittiğimiz zamanlar bıraktık o kadar

sanırım bu mesafe işi evliliğin başlarında oluyor
o yüzden en azından yeni evlenecekler veya evliler ona göre davransınlar baştan önlemini alsınlar

biz de haftanın bi günü kendi aileme bi günü de kayınvalidemlere gidiyoruz
hem bizi özlememiş oluyorlar hemde hafta sonu bize kalıyor

her çağırdıkların da gitmeyin ama işin olmadığı bi zaman eşine hadi annenlere çay içmeye gidelim de
en azında onlara karşı önyargılı olduğundan değil de kendi evinde vakit geçirmek olduğunu anlasın
yoksa çok zorluk çekersin

canım bizim anahtar hep kapının üstünde canı isteyen teklifsizce şaak diye açar girer. Artık afedersiniz ağda yaparken kapıyı kilitlemek zorunda kalıyorum. biz yokken gelr girerler, uyurken gelir girerler, bir şeyi ödünç alırlar söylemezler saatlerce aramak zorunda kalırım

Ciddi misin sen ya şok gecirdim kuzum bigün özellikle bişey yaparken yakalan sonrada işte böyle giriyosunz ne görmeye giriyosunz anlamadım de eşinede ağla rezil oldum yeter evimde yabancı gibiyim de tavrını koy canım gec de olsa koy zararın neresnde dönersen kar...

ben eve geldiğimde terliklerin yeri değişiyordu ışığı açık unutuyorlardı yani geldiklerini belli eden bir sürü ipucu moralim alt üst oluyordu dün yine evimize gittik gelmek bilmeyen doğalgazın son kontrolleri için usta geldi neyse iş bitti evlerine geçicez kapıyı kilitliyorum yine dedi anahtarı bize verin bak bizde olmasaydı sabah ustalar içeri giremezdi dedi ya sabır çektim kapıyı kilitledim eşimde hiç bişey demedi zaten hep onlarda benim anahtarım sinirlerimin bozulduğunu anladı ama ne fayda annesine hiç bişey demiyor .bu pazar evde temizlik yapıcam bayrama misafirlerimi kendi evimde ağırlamak istiyorum onlarda gelip temizlik yardım edeceklermış yok ben temizlerim diyorum yok ablanda gelsin temizliğe diyip kestiriyor istemiyorum kardeşim kendi evimi kendim temizlerim bırakın en azından bunu yapıyım eşim var yardım eder ona bile karar veriyor nasıl anlatıcam benim ayrı bi evim olduğunu ayrı bi yaşantım olduğunu iyilik yapacaklar güya ama bıkkınlık geldi ben bu kadar ısrara yeter diye bağıracak tepki gösterecek biriyim ama yapamıyorum işte ahhh ahhh annemle istediğim gibi tartışırdım o da bana bağırırdı ama istediklerimizi anlatırdık sonra barışırdık şimdi eşimle aram bozulacak diye susmak ne zor :14::14:

canım ky evi mi sizin otrduğunz ev aynı binadasınız muhtemelen öyle ki onun rahatlığı var o evinizi ayrı görmüyo müstakil bi ev gibi düşünüyo yetiştirlme tarzı farklı biraz değil baya bi cahilce kötü niyet yok belki ama senn özel hayatına müdahele ediyolar resmen eşine bişeyleri ima etme direk söyle canım bu böyle gitmez anahtarımı istiyorum de şey de mesela az kalsın cıplak yakalanıyodum ne kdar ayıp fln de mesela eşin senle birlikte olmak istediği zaman ya gelirlerse de tedirgin olduğunu belli et hatta dr a gtmek istiyorum psikolojim bozuldu fln de arkadasım gördü cok kınadı de hangi devrde yaşıyrz diye ama iyilikle söyle ağla ağlayabldiğin kadar..temizlik olayına bende illetim ya amac zaten ben sana gelim az ortada dolanim ama bişey yapmim sonra seni bana cağırmaya yüzüm olsun aklı o..seni de o cağırcak o geldi diyede mecbur gtcen bahanen olmucak yada evini kıyı köşe gezip yoklucaklar artık biliyorum ciğerlerini..

canım ky evi mi sizin otrduğunz ev aynı binadasınız muhtemelen öyle ki onun rahatlığı var o evinizi ayrı görmüyo müstakil bi ev gibi düşünüyo yetiştirlme tarzı farklı biraz değil baya bi cahilce kötü niyet yok belki ama senn özel hayatına müdahele ediyolar resmen eşine bişeyleri ima etme direk söyle canım bu böyle gitmez anahtarımı istiyorum de şey de mesela az kalsın cıplak yakalanıyodum ne kdar ayıp fln de mesela eşin senle birlikte olmak istediği zaman ya gelirlerse de tedirgin olduğunu belli et hatta dr a gtmek istiyorum psikolojim bozuldu fln de arkadasım gördü cok kınadı de hangi devrde yaşıyrz diye ama iyilikle söyle ağla ağlayabldiğin kadar..temizlik olayına bende illetim ya amac zaten ben sana gelim az ortada dolanim ama bişey yapmim sonra seni bana cağırmaya yüzüm olsun aklı o..seni de o cağırcak o geldi diyede mecbur gtcen bahanen olmucak yada evini kıyı köşe gezip yoklucaklar artık biliyorum ciğerlerini..

sloganları sen çalışıyorsun yorulma ne varsa biz yaparız bu çok iyi niyetli bi söz iyi niyetlede yapıyorlar fakat çok fazla iyi bu da.evimle arası 6-7 dk ona bile uzak dedi geçen gün doğalgaz gelse bile bizde kalın demeye başladı hayır dedim ben bizim harcamamızda bişey olmaz eve geçicez dedim tekrarlıyor çok inat bi kv var eşime de demiş eşimde dedi bana onada hayır dedim bunaldım dedim boğazıma bastırıyorlar her ısrar edişlerinde dedim yanlarında dinlenemiyorum rahat olamıyorum dedim para biriktirecekmişiz bi dönem daha sıkamaz mısın dişini dedi şaka yaptığını söyle dedim sustu yani eşim benden yana değil onun için bi sorun yok sadece beni anlamış gibi yapıyor. eşimle odada olduğum zaman ya gelirlerse diye gerçekten tedirgin oluyorum kapıyı kilitledin ni emin misin diye soruyorm tek başıma odada oldugumda bile kilitliyorum çok iyi anlıyor rahatsız olduğumu ama ailesine toz kondurmuyor

sloganları sen çalışıyorsun yorulma ne varsa biz yaparız bu çok iyi niyetli bi söz iyi niyetlede yapıyorlar fakat çok fazla iyi bu da.evimle arası 6-7 dk ona bile uzak dedi geçen gün doğalgaz gelse bile bizde kalın demeye başladı hayır dedim ben bizim harcamamızda bişey olmaz eve geçicez dedim tekrarlıyor çok inat bi kv var eşime de demiş eşimde dedi bana onada hayır dedim bunaldım dedim boğazıma bastırıyorlar her ısrar edişlerinde dedim yanlarında dinlenemiyorum rahat olamıyorum dedim para biriktirecekmişiz bi dönem daha sıkamaz mısın dişini dedi şaka yaptığını söyle dedim sustu yani eşim benden yana değil onun için bi sorun yok sadece beni anlamış gibi yapıyor. eşimle odada olduğum zaman ya gelirlerse diye gerçekten tedirgin oluyorum kapıyı kilitledin ni emin misin diye soruyorm tek başıma odada oldugumda bile kilitliyorum çok iyi anlıyor rahatsız olduğumu ama ailesine toz kondurmuyor

Canım seni cok iyi alıyorum benm ky de feci ısrarcı ille onun dediği olcak biyere gelmiyorum desem ki coğuna gitmeye calıştım hep inan hiç abartmıyorum 10 kez arıyo gelmiyomusun diye herşeye bi lafı var beni okadar bunaltmıştıki anlatamam eşim kaç kez konuşmuştu ama anlamıyoduki neyse şimdide hiç aramıyo ayrı konu:)bence olay zaten eşlerde bitiyo senin o kadar tedrgin olduğunu görüyo neden tepkisiz kalıyo ki konsantre olamıyorum fln de biraz sürünsün belki aklı başına gelir canım.. temizlik mevzusu sen iyi niyetle diyosan öyledr sonuçta sen tanıyosun ama yinede evine cok sokma heryere girmesinler madem eşin tepki vermiyo ozaman iş sana düştü taviz verme rahatsızlıklarını anlat hasta olursun bak..

kızlar ben eşimin aılesıyle aynı sehırdeyım. Buraya tayınım cıktı ve 1 ay 1haftadır burada yaşamaya basladım. Eşimle ilk gunler çok sık ugradık ama buna mecburdum cunku ev arama yerleşme vs uzun zaman aldı bu yuzden onların evde bazı esyalarım vardı kıyafet vs gıbı. İşim düştükçe gitmek zorunda kalıyordum her akşam gıdıyorduk ve bır de ısten cıkıp kendı ev ıslerımız ıcın kosturmaca halınde yorgun yorgun.

Şimdi 3 haftadır evımıze yerlestık ve bu 3 haftanın 2 haftası her gun olmasa da 2 gunde 3 gunde bır gıdıyorduk yıne bazı eşya vs muhabbetı oluyordu yanı bır sebep cıkıyordu mutlaka.

Son 1 haftadır tam anlamıyla yerleştık denılebılır. Ve ben artık sık gıtmek ıstemedım cunku son zamanlarda kayınvaldem yakınlık arttıkca kendı ısteklerını alttan laf arasında sokuçturmaya başladı. Kötü nıyetlı ya da kotu tavırla soylemıyor ama ben mudahale edıldıgını hıssedınce üzülüyorum. Mesela bana örnek verıyor başkasının gelınını anlatıyor cok gıtmıyormuş kayınvalıdesıne dıye yazık kadın uzulup duruyor gelını gıtmıyormuş falan dedı. Ben birşey demedım ama bana mesaj vermek ıstedıgı ıcın kızdım kendı kendıme. Ve ılk toruna erkegın babasının adı verılır gıbı de bır gonderme yaptı yanı bunu beklıyorlar ve bana mesaj olartak soyluyor. Ve bız sık gıtmeye devam edersek bu muhabbetler daha da artacak ve kotu olacagız ben bunu da ıstemıyorum sevıyelı ve ıyı olalım ıstıyorum.

Son 5 gundur gıtmedım esım gıtmek ıstedı cunku kayınvalıde telefonda bırseyler soyledı sonra gıdelım dedı esım balık yapacakmış yarın yemege falan dedı. Ben de gıtmek ıstemedım ve o gun bana surat yapacak oldu ben de ters davrandım. Benım aılem oraya buraya benı zorlamadı ben çok dışarda takılmam benı bılerek evlendın evımde olmak daha mutlu edıyor. Arada evlatlık vazfemızı yaparız haftada 1 gonullerını alırız dedım bıraz ters oldum uzuldugumu gordu ve goturmedı. Tamam haftada 1 gıdlım dye karar aldık. Dun akşam kayınpedeerı gorduk tesadufen yolda ve dedı kı gelmez oldunuz artık. yanı 5 gun gıtmedık dıye bunu dedı ve hafta sonu zaten gıdecegız. O oyle dıyınce esım de yazık arada kaldı işleri vs bahane ettı ama onun yerınde olmak ıstemezdım o da zor durumda kalıyor.

Şimdi ben nasıl tavır ızlemelıyım kı artık haftada 1 gıtmeyı kabullensınler eşimi de sıkıştırıp uzmesinler. Kararımdan donmeyecegım ama haftada 1 den fazla gıtmeyecegım. Bunu nasıl kalp kırmadan vs. çözerim bilmiyorum?

kalp kırmadan olmuyor bence, dolaylı söyleyince anlamıyorlar, direk söyleyebilirsen ne mutlu.
niye erkeklerin çoğu böyle ya,kadını çekiştirmeye çalışıyorlar, gitmezsek mutsuz oluyorlar,
bende burdaki üyeliğimin 3.günü ve 3 gündür gitmiyorum herkesin surat 5 karış, ama ben şuan öyle rahatım ki,
ben üzüleceğime onlar surat yapsın tercih ediyorum..
kendi mutluluğumdan önemli değil hiçbişey,
kvalidende işittiriyor ya çocuğun ismi felancı babasının ismi koymuş, direk de ki onlar da yani eski usul mü gidiyolar.
şimdi anne baba koyuyor çocuğuna.
yani ben kayınvalidemin işittirmelerini hep bu tarz da cevaplardım, ama direk bana hitap ettiği şeylerde cevap veremezdim kabul ederdim.
işittirme güzel senin işine bile yarar, mesela komşuya cevap vermiş gibi oluyosun k.validene değil.
diyoya komşunun gelini gitmiyor üzülüyor diye, sende deki mesela, daha ne arıyo dinlesin kafasını, gelen gelsin gelmeyenin keyfi bilir.
bak daha bişey dermi, bakarki benm gelinmden de umut yok:D

Canım seni cok iyi alıyorum benm ky de feci ısrarcı ille onun dediği olcak biyere gelmiyorum desem ki coğuna gitmeye calıştım hep inan hiç abartmıyorum 10 kez arıyo gelmiyomusun diye herşeye bi lafı var beni okadar bunaltmıştıki anlatamam eşim kaç kez konuşmuştu ama anlamıyoduki neyse şimdide hiç aramıyo ayrı konu:)bence olay zaten eşlerde bitiyo senin o kadar tedrgin olduğunu görüyo neden tepkisiz kalıyo ki konsantre olamıyorum fln de biraz sürünsün belki aklı başına gelir canım.. temizlik mevzusu sen iyi niyetle diyosan öyledr sonuçta sen tanıyosun ama yinede evine cok sokma heryere girmesinler madem eşin tepki vermiyo ozaman iş sana düştü taviz verme rahatsızlıklarını anlat hasta olursun bak..

evime bensiz hiç mi hiç girmelerini istemiyorum iyi niyet var evet ama bırakın kendi evimi ben temizleyeyim rahat bırakın zaten eşim işten geç geldiği için eşimden çok onların yanında oluyorum . o ışıkların açık kaldığı zaman eşimi aradım evde hırsız var sandım hayır annemler geldi dedi yüreğim ağzımda kapıyı açtım bana neden haber vermediler dedim bana verdiler ya dedi . evden çayı aldıklarını söyledim eee ne varmış bunda dedi . yani eşim için bi sorun yok sadece ben abartıyorum evimiz olduğuna sevineceğime bu tür şeylerle uğraşıyormuşum . eşimden destek görmediğim için bi yere gelemiyorum . normalde çok anlayışlıdır sempatiktir ne yapsam yardım eder her istediğimi yapar ama söz konusu ailesine gelince hemen gardını alıyor o daha ayrı olmamız gerektiğini kavrayamadı . iş böyle olunca da tek kalan ben oluyorum .

şu anahtar mevzunu hiç anlamam insanlar neden evin anahtarını bi başkasına verir ki bu aile bile olsa
biz bu zamana kadar sadece tatile gittiğimiz zamanlar bıraktık o kadar

sanırım bu mesafe işi evliliğin başlarında oluyor
o yüzden en azından yeni evlenecekler veya evliler ona göre davransınlar baştan önlemini alsınlar

biz de haftanın bi günü kendi aileme bi günü de kayınvalidemlere gidiyoruz
hem bizi özlememiş oluyorlar hemde hafta sonu bize kalıyor

her çağırdıkların da gitmeyin ama işin olmadığı bi zaman eşine hadi annenlere çay içmeye gidelim de
en azında onlara karşı önyargılı olduğundan değil de kendi evinde vakit geçirmek olduğunu anlasın
yoksa çok zorluk çekersin

yorumun çok güzel..

Son düzenleme:
evime bensiz hiç mi hiç girmelerini istemiyorum iyi niyet var evet ama bırakın kendi evimi ben temizleyeyim rahat bırakın zaten eşim işten geç geldiği için eşimden çok onların yanında oluyorum . o ışıkların açık kaldığı zaman eşimi aradım evde hırsız var sandım hayır annemler geldi dedi yüreğim ağzımda kapıyı açtım bana neden haber vermediler dedim bana verdiler ya dedi . evden çayı aldıklarını söyledim eee ne varmış bunda dedi . yani eşim için bi sorun yok sadece ben abartıyorum evimiz olduğuna sevineceğime bu tür şeylerle uğraşıyormuşum . eşimden destek görmediğim için bi yere gelemiyorum . normalde çok anlayışlıdır sempatiktir ne yapsam yardım eder her istediğimi yapar ama söz konusu ailesine gelince hemen gardını alıyor o daha ayrı olmamız gerektiğini kavrayamadı . iş böyle olunca da tek kalan ben oluyorum .

Ne desem ne yapsam keşke de en baştan uzak biyerden alsaydınz evi kuzum ben uzağım uzaklıkta yeterli olmuyo bazen ama dipdibe olmaktan iyidir..eşinle konuş al karsına aileni cok seviyorum cok tatlılar beni yakın gördükleri için belki böyle yapıyolar ama ben rahatsız oluyorum biz ayrı bi aileyiz yarın birgün bebeğimzde olcak de damardan gir ben böyle yapıldıkça evime adapte olamıyorum bu evin hanımı gibi hissedemiyorm de. ayrıca isterlerse buzdolabnda evde ne var ne yok alsınlar ama nezaket gereği izin almaları gerekmezmi tatlım de ben böyle yetiştim bana garip geliyo tek desteğim sensin sen de beni yalnız bırakma beni anlamaya calış fln de..bi şansını dene cünki eşinde iyi biriymiş zamanla anlar seni..

Ne desem ne yapsam keşke de en baştan uzak biyerden alsaydınz evi kuzum ben uzağım uzaklıkta yeterli olmuyo bazen ama dipdibe olmaktan iyidir..eşinle konuş al karsına aileni cok seviyorum cok tatlılar beni yakın gördükleri için belki böyle yapıyolar ama ben rahatsız oluyorum biz ayrı bi aileyiz yarın birgün bebeğimzde olcak de damardan gir ben böyle yapıldıkça evime adapte olamıyorum bu evin hanımı gibi hissedemiyorm de. ayrıca isterlerse buzdolabnda evde ne var ne yok alsınlar ama nezaket gereği izin almaları gerekmezmi tatlım de ben böyle yetiştim bana garip geliyo tek desteğim sensin sen de beni yalnız bırakma beni anlamaya calış fln de..bi şansını dene cünki eşinde iyi biriymiş zamanla anlar seni..

zamana bırakmaktan başka çarem yok söylediklerinin hepsini söyledim ama konu açıldığında tekrar söylerim biraz daha ılımlı bir ses tonuyla söylemem lazım bu sefer bakalım bu akşam kendi evimizde kalıcaz yarın onlar kahvaltıya çağırmadan tost yapıyım güzel bi kahvaltı hazırlıyayım usul usul söylerim umarım herşey yolunda gider

zamana bırakmaktan başka çarem yok söylediklerinin hepsini söyledim ama konu açıldığında tekrar söylerim biraz daha ılımlı bir ses tonuyla söylemem lazım bu sefer bakalım bu akşam kendi evimizde kalıcaz yarın onlar kahvaltıya çağırmadan tost yapıyım güzel bi kahvaltı hazırlıyayım usul usul söylerim umarım herşey yolunda gider

Naptın canım merak ettim?

Naptın canım merak ettim?

kv min belki 6-7 defa ablan da gelsin temizliğe diye ısrarlarına hep hayır dedim o da eşimin yanında 2 defa daha şansını denedi ben yine gerek yok evimin temizliğimini de yapamayacak mıyım dedim biz tam evimize gitmeye kapıdan çıkıyoruz yarın sabah telefon et uyandığın zaman ablanı göndereyim dedi . Eşim gülüp tamam anne bakarız dedi ve çıktık sabah eşimi uğurladım istediğim gibi baş başa çok uzun zaman sonra kahvaltı yaptık kv aradı babanla ablanı gönderiyorum dedi anne ben istemiyorum dedim ya dedim sonra peki kızım sen bilirsin dedi ve mutlu son abla gelmedi ammmmaaaa babam geldi eşim işte olduğu için doğalgaza kontrole geleceklerdi bu yüzden kaldı onlar gitti yine gitmedi sanki yabancı yerdeyim yalnız bırakmadı ben temizliğe devam ettim saat 3 de kv geldi bitti mi temizliğin dedi yok bitmedi dedim ablan olsaydı şimdiye beraber bitirmiştiniz dedi vazgeçmedi inadından :9:
evde çeyizimde aldığım mutfak eşyalarımı hiç açmamıştım gündelikler açıktaydı sadece onları yerleştirdim ben ne açsam ona diye sordu bir bir açıkladım :9::9:
bi poşet vardı anahtar olan bir sevindi anlatamam işte dedi ben bunları istiyordum :27: ben anne onlar bu evin inşattaki kapı anahtarları biz kaybolmasın diye poşete koyduk dedim bi türlü inandıramadım gülsem mi kızsam mı anahtarlarımı buldu diye seviniyor güya :26: zor ikna oldu aklı onda kaldı ama ben biliyorum şimdi kendi anahtarım onda ya gelir o anahtarları kontrol eder yoksa rahatlayamaz töbe töbe :9:

işin özü evin temizliğinden kas gevşetici alarak belimin ağrısını hafiflettim çok yoruldum aslında abla iyi olurdu ama bu bir yalnız kalma savaşıydı ha ne oldu sadece abla gelmedi kv kp bizdeydi :9::9:

Back
X