akıllıca seviye koymanın yolu nedır?

Bende 1 yıllık evlıyım,suan görusmesemde görustuğum zamanlarda;haftada 1 bazen 2 haftada 1 gıdıyorduk,tatil günlerinde basbasa kalıyorduk ailesine aksam üstü çaya gidiyorduk bu şekilde mesafe koymuştum.Çokda iyi olmuştu daha fazla saygı gösterırlerdi,gereksiz konusma yapmazlardı(her dakika yanlarında olan diğer gelinleriyle çok cıvık bir ilişkileri vardı)Bence sizde eşinizle tatlı dille her 3 gune 1 gidemiyeceğinizi izah edin bence ideali ev cok yakın değilse 2 haftada 1 gitmek,ama çok yakınsa evleri haftada 1 olabılır kısa surelı görusmek...

Son düzenleme:
geri adım atmayın bu şekilde devam edin :34: biraz olsun gerilerseniz önünü alamazsınız....
bırakın herkes herşeye biranda alışmıyor zamanla alışacaklar öyle biranda alıştırılacak birşey değil tabikide sürekli gittiğiniz için önceden beklemeleri normal siz bu şekilde devam edin ama :34:
baştan nasıl başlarsanız o şekilde gider... buarada önlemini baştan almaya çalışmanızı kutlarım:46::46::46:

mesafe koyan arkadaşları tebrik ederim ben bunu yapamıyorum ve bende yardım istiyorum 1 yıllık evliyim eşimin ailesiyle mecburi 6 ay dır yaşıyorum çok tatlı insanlar sevecenler ama bir türlü evli olduğumuzu arada mesafe istediğimi anlatamadım en fazla bir ay sonra kısmetse tabi kendi evimize geçicez eşimin ailesi anahtarı bize de verin diye tutturdu yürüme mesafesi 5 dk bile değil ikimizde çalışıyoruz biz yokken doğalgaz için gelebilirler diye onlarda kalıyor ama onlar sürekli istiyor yedek kalacakmış ilk evlendiğimiz zamanlar eşime çok karşı geldim ihtiyaç halinde kullanmak için istiyorlar biz varken girmezler anahtarla dedi tartışmalarımızın sonunda verdim ama işten geldiğimde dolabıma kışlık yerleştirmişler iyi niyetle yapmışlar sağolsunlar ama haber bile vermeden bu bi kaç kez oldu kırılmasınlar diye birşey söylemedim ben gittim evlerine bişey almak için habersiz gelme olmasın diye neyse onların evine geçtikten sonra evmizi inşaattan aldığımız için su elektrik bağlantısı için yine verdik bu sefer evdeki çayımı bulgurumu alıp kullanmaya istemeye başladılar benim evim onlar için ayrı değil ve yeniden anahtar mevzusu açıldı yedek istiyorlar ben işten geldikten sonra hallederiz hem zaten gerektiğinde ben veriyorum dememe rağmen ısrarla istiyorlar ve ben anahtar sözünden bile nefret eder oldum eşime çok söyledim ama o beni anlamıyor dağınıklığım olur diyorum evim pırıl pırıl olsa bile ben böyle bir şeyi istemiyorum diyorum yine savaş vermek zorunda kaldım nasıl işin içinden çıkıcam arkadaşlar

çok teşekkür ederim hepinize yol gosterdıgınız için. Bunlar gerçekten evlılıkte mutlu olmak ıcın sart. Birbirini benımsemek hayatın en onemlı varlıgının eşin oldugunu bılerek yaşamak herşeyın başı. Umarım sorunsuz şekılde alıştırırım bu duruma onları da eşimi de. Eşim haftada mutlaka 1 gun olmalı görüşünde onu daha da arttırabılırmıyım açıkçası bu konuda emın degilim. Zamanla belkı dıye umuyorum ama su an haftada 1ı normal gormesı benı rahatlatıyor çunku aılesıne kalsa 2 gune ymeğe caya vs gıtmemızı ısterler.

Gecen hafta sonu kayınvalıdemin günü vardı eskı konumda var bu. O gune de ne yaptım ettım gıtmedım. Eşim başta gitmemı ıstedı annem mahcup olur vs gıbısınden. Annesı cok ısrar ettı gelsın dıye ama eşim getırmeyecegım bosver şimdi kıza sacma konuşup canını sıkarlar akşam bır ugrarız yanınıza dedı goturmedı benı gune:) Ama o düşünceye getırene kadar yıne ugraştım tabı sonradan ıstmedıgımı gorunce esım de destek cıktı.hem sevmıyorum oyle ortamı hem de her zaman cagırmasını ıstemıyorum oyle ortama.

benım aılem 6 saat uzaklıkta bu konuda da bır karar almıştık. Ben ayda bır kere ıstedıgım zaman gıdecegım özel durumlar harıc tabı. ıkımız beraber de ıkı ayda bır gıdıp gelecegız benım aılemı zıyarete ınsallah bunu da rutıne oturturuz da benım aılem de mahrum kalmaz boyle seylerden.

freryya -canım bu anahtar mevzusu ılk evım yyerlesırken bende de oldu eşim anahtarın bırını annemlere bırakalım zararı olmaz faydası olur zor durumda acıl durumda vs. dıye. ama emınım kendı annesı ya da babası ona bu fıkrı verdı acıl lazım olur ıhtıyac olur vs anahtar bızde de dursun dedıler kesın ona sormadım annenler mı ıstıyor dıye ama oyle oldugunu dusunuyorum. KEsın ve net bır sekılde hayır dedım.Ben onceden bekar hayatı yasıyordum kımsede anahtarım yokltu bır ıhtıyacım da olmadı o sekılde dedım. Ailene guvensızlık degıl bu ama benım ozel alanım burası benım evım ve senın evın sadece ıkımızde olur anahtar ılerde allah nasıp ederse bır de cocuklarımızda olur. Onun dışında kımsede evımın anahtarı olmaz dıye kestım attım. O da bır daha konuyu açmadı zaten. Ama bıraz esının huyu da onemlı sanırım. Ve evlılıgın boyunca boyle bırseye karşı çıkıp sonra eşinin ısrarına dayanamayıp vazgeçtiysen bu durum eşinde nasıl olsa kabul edecek düşüncesı olursturmustur veher ıstedıgını yaptırır sana.

Kararlı olmak ve o kararını ıyı nıyetlı sunmak onemlı esine. Senın kotu oldugunu da duşunmemelı ama kararlı oldugunu da anlamalı

Son düzenleme:
bence siz tavrınızı belli etmişsiniz bile. böyle istikrarlı kararlı olunca bu işi halledebileceğinizi düşünüyorum. kırmak meselesine gelince her halükarda biraz gönül koyarlar ama alışır onlarda biraz zaman sonra.:3:

ECD75 bu konuşmayı yapınca karşı taraf ters tepkı vermedı mı. Sen gayet net bır tavırda durmuşsun aslında en guzelı bu ama ben boyle yapamıyorum. Çok karşılık veren bırı degılım zaten normalde yüze gelemem. Bu yüzden de eşimi araya sokuyorum ona soyletıyorum ben soylersem kotu bılırler dıye anlatıyorum o yapıyor konuşmayı. Senın gıbı konuşsak en guzeı ama bunu karşı tarafı kırmadan kızdırmadan soylemeyı nasıl başardın?

Bu karşılık vermek değil ki canım, elimi belime koyup karşısına dikilmedim, güzelce söyledim sen 24 saat evdesin, biz 12 saat, bunun bir çoğuda uykuda geçiyor, benimde bir evim var, eşim var, çocuğum var, işim var. En önemlisi de huzur bulduğum bir ortamım var.

Bunu nasıl başardıma gelince henüz %100 başarı sağlayamadım. :) yine ara ara arar ama ben telefonu açınca direk ne yapıyorsunuz dediği zaman yemek yedik kızımızla ilgileniyoruz diyorum. (yemeği bahane etmesin diye yemek yediğimizi beli ederim)

Yada bir yere çağıracağını tahmin ettiğim zaman işimiz gücümüz bitti kızımızı gezmeye götüreceğiz istersen sende gel diyorum. (genelde gelirde, gelmesinden vs. rahatsız olmam mesela) (o bizi çağırmadan ben onu çağırırım)

Ama buna alışmaları lazım, ben her hafta 2 günümü oraya ayırırsam, 2 günümü de anneme ayırırsam eeeee bana daha doğrusu bize ne kalacak.

Buna öyle yada böyle alışmaları gerek.

Son düzenleme:
Bu karşılık vermek değil ki canım, elimi belime koyup karşısına dikilmedim, güzelce söyledim sen 24 saat evdesin, biz 12 saat, bunun bir çoğuda uykuda geçiyor, benimde bir evim var, eşim var, çocuğum var, işim var. En önemlisi de huzur bulduğum bir ortamım var.

Bunu nasıl başardıma gelince henüz %100 başarı sağlayamadım. :) yine ara ara arar ama ben telefonu açınca direk ne yapıyorsunuz dediği zaman yemek yedik kızımızla ilgileniyoruz diyorum.

Yada bir yere çağıracağını tahmin ettiğim zaman işimiz gücümüz bitti kızımızı gezmeye götüreceğiz istersen sende gel diyorum. (genelde gelirde, gelmesinden vs. rahatsız olmam mesela)

Ama buna alışmaları lazım, ben haftada 2 günümü oraya ayırırsam, 2 günümü de anneme ayırırsam eeeee bana daha doğrusu bize ne kalacak.

Buna öyle yada böyle alışmaları gerek.

Ne kadar zaman evlısın bır cocuk sahıbı olacak kadar surede ve açık açık konuşmana ragmen hala alışmadılarsa benım de yolum uzun demek kı... bunu düşünmek bıle yoruyor bazen. Onları alıştırmak zorunda olmak da çok sıkıcı:(

Ne kadar zaman evlısın bır cocuk sahıbı olacak kadar surede ve açık açık konuşmana ragmen hala alışmadılarsa benım de yolum uzun demek kı... bunu düşünmek bıle yoruyor bazen. Onları alıştırmak zorunda olmak da çok sıkıcı:(

6 yıl bitti 7 ye girdik canım.

Kayınpederimden yana bir sorunum yok, öyle arayıp gelin, gidin, yiyin için demez, gidersek memnun olur gitmezsek te rahatsız etmez.

Ama kayınvalide ilk başlarda hergün arardı, sonradan aramaları azalttı, şimdi aramıyor dersem yalan olur, yine arar gelin gidin diye ama eskisi kadar sık değil.

Mesela en son yazın tatilden geldik, bir gün sonra eşime dedim ki kızımızla beraber sen git sabah kalvaltısına, bende çamaşırları yıkayım evi temizleyim öğleden sonrada gezeriz. Gitti eşim kızımla 1,30 da geldiler.

Birgün sonra aradı kayınvalidem, eşim müsait değildi telefonunu ben açtım, hiç sesiniz çıkmıyor dedi bende haklı olarak dün yarım gün sendelerdi nasıl sesimiz çıkmıyor demek zorunda kaldım ama kavgalı değil, gayet sakin normal bir şekilde dedim.

mesafe koyan arkadaşları tebrik ederim ben bunu yapamıyorum ve bende yardım istiyorum 1 yıllık evliyim eşimin ailesiyle mecburi 6 ay dır yaşıyorum çok tatlı insanlar sevecenler ama bir türlü evli olduğumuzu arada mesafe istediğimi anlatamadım en fazla bir ay sonra kısmetse tabi kendi evimize geçicez eşimin ailesi anahtarı bize de verin diye tutturdu yürüme mesafesi 5 dk bile değil ikimizde çalışıyoruz biz yokken doğalgaz için gelebilirler diye onlarda kalıyor ama onlar sürekli istiyor yedek kalacakmış ilk evlendiğimiz zamanlar eşime çok karşı geldim ihtiyaç halinde kullanmak için istiyorlar biz varken girmezler anahtarla dedi tartışmalarımızın sonunda verdim ama işten geldiğimde dolabıma kışlık yerleştirmişler iyi niyetle yapmışlar sağolsunlar ama haber bile vermeden bu bi kaç kez oldu kırılmasınlar diye birşey söylemedim ben gittim evlerine bişey almak için habersiz gelme olmasın diye neyse onların evine geçtikten sonra evmizi inşaattan aldığımız için su elektrik bağlantısı için yine verdik bu sefer evdeki çayımı bulgurumu alıp kullanmaya istemeye başladılar benim evim onlar için ayrı değil ve yeniden anahtar mevzusu açıldı yedek istiyorlar ben işten geldikten sonra hallederiz hem zaten gerektiğinde ben veriyorum dememe rağmen ısrarla istiyorlar ve ben anahtar sözünden bile nefret eder oldum eşime çok söyledim ama o beni anlamıyor dağınıklığım olur diyorum evim pırıl pırıl olsa bile ben böyle bir şeyi istemiyorum diyorum yine savaş vermek zorunda kaldım nasıl işin içinden çıkıcam arkadaşlar

cnm Kvdenize sohbet arasında aynı şeyi yaşayan arkadaşınızın evinden sürekli bişeyler kaybolduğunu.Polisinde anahtar kimde varsa onlardan şüphelenin dediğini anlatın.Belki gelinim sana söylüyorum kv sen anla olur...sinir oldum komplo senaryosu üretiyorum.Bu ne rahatlıktır aklım almıyor.

canım, öncelikle allah yardımcın olsun ve cesaretinden dolayı seni tebrik ediyorum aynı şehirde yaşamayı göze alabilmişsin. aileler hep yapıyorlar bunu, özellikle de erkek aileleri ve erkekler biz bayanlar gibi ailesine tavır koyamıyor, olan çiftlere oluyor. bence sen kesin ve net tavrını eşine ve ailesine karşı sürdür, sen çalışan bir bayanmışsın, anlasınlar hergün hergün gidemeyeceğini. eşine açıkça söylemişsin zaten. eşin de ailesine söylesin ama en iyisi onlara da senin açıkça söylemen. işleri yetiştiremediğini, yorulduğunu, hasta olduğunu falan söyle. anlasınlar. bi müddet sonra alışırlar hergün orada olamayacağınıza. ben şahsen haftanın 5-6 günü tam mesai çalışan bir bayan için haftada biri bile çok bulurum. 2 haftada bir ideal. zaten hafta içi eşinle zaman geçiremiyorsun, erkenden uyuyup kalıyosun yorgunluktan. hafta sonu bir gün k.v.de geçirsen bir gün de temizlik çamaşır vs... eee size bize ne olcak, yazık değil mi gençlere!!!

canım en iyisini yapmışın sakın bozma bende haftada bir yapıor,um.,alışıolar canım,,alışırlarr,,....

mrb kızlar .. bende kayınvaldem eltım aynı apartmanda oturuyorz ...ve ıgrenc bı durum ..eltımın 2 cocugu var. ayrıca bıde evde kayınvaldemde kendı kayınpederı kayınvaldesı var..sureklı bırlıkte olmayı ıstıyorlar .. benım cocugum olmadıgı ıcın ben yalnız kaldıgımdan dolayı sureklı beraber omayı ıstıorlar bende olmak ıstemıorum... yanı kotu gelın oluorum.. eltımde sureklı orda... oda kayınvaldeme gaz verıo galıba bılemem artık allah bılır .. yanı durumun cok kotu.. kayınvaldemın elı ayagı cok sukur tutuyor .. allahım kımseye muhtac etmesın ama kotu bı durumda zaten bakılır ... ama bu kayınvaldelerın içiçe olmak ıstemesı benı delı edıyor.. ne yapacaksa otur evde keyfıne bak ... yok gelın gelmedı .. yok evde ne yapıosunuz vs vs vs ... :52::52::52::52::52::52: herkese sabır dılıyorum artık ne dıyebılrım..

evet geldım ama esım ozel sektorde ben kamudayım. Ne yapı edıp 2 sene ıcınde ona sınavı kazandırıp ıkı aıleye de esıt uzaklıkta memlekete atanmasını ıstıyorum. Allahım yardım eder ınsallah da gonlumuze gore hayatımız olur farklı ıle gıderız.

Boyle yapmasalar da ben de buradan gıtmeyı dusunmesem keske ama esımın de sozu var 2 seneye o sınavı kazanmak ıcın ugrasacak. Belkı de rahat bıraksalar laf soylemeseler gelın gıdın gelmıyorsunuz demeseler ben de bu sehırden gıtmeyı hıc dusunmeyecegım.

Bugun akşam gıdınce kesınlıkle lafı gececek gelmedınız uzun zaman oldu dıyecekler. Ben de artık dayanamıyorum 1 aydır kosturmayla gecıyor psıkoojım bozulmak uzere geldı her yere kosturup yetısmekten dınlenemez oldum. Ben bu kadar kosturmaya alısık degılım dıye ben de onlara mesaj verecegım onlar bana verırse. anlayan anlar. Anlamazlarsa da sonra aramaya devam ederlerse her aradıklarında yorgunum işim var bız musaıt olunca haber verıp gelırız dıyecegım. sonra da canım ıstedıgı gun gıdecegım.

Bu sekılde emınım daha cok saygı sevgı olacak aramızda. Dıger turlu yuz goz olma ıhtımalı cok fazla.

canım, sana benden bi tavsiye; kesin ve net bir dilde k.v.leri kırmadan tatlı bi şekilde söyle bu durumu bence. araya eşini hiç sokma. ben ne zaman eşimi araya soksam elimde patladı ama ne zaman da kendim konuşsam benim dediğim oldu. oğullarını da saymıyorlar pek...

benım esım rahat cok sukur .yoksa ben sımdıye yol almıstım. hıc kımseyı cekemem, herkes benı ceksın vallla.:76:

freryya -canım bu anahtar mevzusu ılk evım yyerlesırken bende de oldu eşim anahtarın bırını annemlere bırakalım zararı olmaz faydası olur zor durumda acıl durumda vs. dıye. ama emınım kendı annesı ya da babası ona bu fıkrı verdı acıl lazım olur ıhtıyac olur vs anahtar bızde de dursun dedıler kesın ona sormadım annenler mı ıstıyor dıye ama oyle oldugunu dusunuyorum. KEsın ve net bır sekılde hayır dedım.Ben onceden bekar hayatı yasıyordum kımsede anahtarım yokltu bır ıhtıyacım da olmadı o sekılde dedım. Ailene guvensızlık degıl bu ama benım ozel alanım burası benım evım ve senın evın sadece ıkımızde olur anahtar ılerde allah nasıp ederse bır de cocuklarımızda olur. Onun dışında kımsede evımın anahtarı olmaz dıye kestım attım. O da bır daha konuyu açmadı zaten. Ama bıraz esının huyu da onemlı sanırım. Ve evlılıgın boyunca boyle bırseye karşı çıkıp sonra eşinin ısrarına dayanamayıp vazgeçtiysen bu durum eşinde nasıl olsa kabul edecek düşüncesı olursturmustur veher ıstedıgını yaptırır sana.

Kararlı olmak ve o kararını ıyı nıyetlı sunmak onemlı esine. Senın kotu oldugunu da duşunmemelı ama kararlı oldugunu da anlamalı

Bir kez o acil durumlar için verdim ve çok pişman oldum bu sefer aynı şey olmayacak eşim beni anlamıyor anladığını söylüyor düşünün kendi evime gitmek için evden anahtarımı alıyorum geri geldiğimde annesi anahtarı koydun mu diyor o kadar takıntı oldu annesinde.söyleyiş tarzımda bir sorun var galiba annesi ve babasına kötü bişey diyormuşum gibi algılıyor hemen

cnm Kvdenize sohbet arasında aynı şeyi yaşayan arkadaşınızın evinden sürekli bişeyler kaybolduğunu.Polisinde anahtar kimde varsa onlardan şüphelenin dediğini anlatın.Belki gelinim sana söylüyorum kv sen anla olur...sinir oldum komplo senaryosu üretiyorum.Bu ne rahatlıktır aklım almıyor.

annesini sevmeseydim derdim iyi fikir ipleri kopartacak türden :9:
ben arada bi huzursuzluk olmadan çözmeden yanıyım ama iş eşimde bitiyor bana bi destek olsa annesi istediğinde biz gerektiğinde veririz sana dese ah bi dese bir yıldır alamadığım nefesi alıcam ama yok söylemez illaki anahtar annesine verilecek benden yana değil yani bende anahtarları ablama yedek anahtarları ablama verdim eşim görse annesine hemen verir biliyorum annesi kaybettiğimizi sanıyor bende bişey demiyorum ne anahtarmış valla bir yıldır sözü bitmedi

Zamanla oturacak tabi ki ama siz de en baştan mesafeyi ayarlayacaksınız. İlk zamanlar haftada bir gitmek, biraz alıştırarak gidiş aralıklarını uzatmak gerek. Bizim evle kayınvalidenin evi arası mesafe aynı şehirde olmamıza rağmen 1 saat. İlk zamanlar her hafta gidiyorduk, sonra 3-4 günde bir yemek pişirdim hadi gelin, bilmem kimin neyi varmış hadi gelin muhabbeti oldu ve eskaza bir hafta gitmeyecek olsak sıkıntı oldu nedense. Bu durum beni daha çok daralttı. Özellikle haftasonu gidince evde yatmamızı istiyordu ki ertesi gün öğle yemeğinden sonra anca çıkabiliyorduk evinden. Geçen kurban bayramında başka ildeki kardeşim geldi benle aynı şehirdeki annemlerle bayramlaştı da ben bayramın ikinci günü akşam ancak görebildim annemleri.

Eşimle konuştum. Bu iş vazifemizmiş gibi algılanmaya başladı, haftasonu dinlenemiyorum ben çok yoruldum dedim. Haftaiçi gidiyoruz artık yemeğe. Ya da haftasonu birkaç saat oturuyoruz ama gece kalmıyoruz. Kv ve kp de artık alışsınlar bizim ayrı bir aile olduğumuza.

Eşimi alttan alta güzelce işleyerek anlatıyorum ve evime kimsenin müdahale etmesine izin vermiyorum. Bazen çok zor oluyor çünkü eşim ailesinin kırılacağını düşünüp strese giriyor bana da baskı yapmaya çalışıyor. Bir keresinde "annem küserse görürsün, ömür boyu konuşmaz" diyecek oldu."küserse küssün,annen benim hayatımın merkezi mi? Bir gün küser bir ay küser sonra gelir oğludur barışır. Ama ben bir küsersem bu eve ayak da basamaz. Hangisi daha tehlikeli sence" dedim sustu.

Keşke herkes daha anlayışlı olsa, bir şey planlayacağı zaman emrivaki yapmak yerine arayıp kendi fikrini söylese sonra da bizim fikrimizi alsa. O zaman başım üstünde yerleri var

kızlar ben eşimin aılesıyle aynı sehırdeyım. Buraya tayınım cıktı ve 1 ay 1haftadır burada yaşamaya basladım. Eşimle ilk gunler çok sık ugradık ama buna mecburdum cunku ev arama yerleşme vs uzun zaman aldı bu yuzden onların evde bazı esyalarım vardı kıyafet vs gıbı. İşim düştükçe gitmek zorunda kalıyordum her akşam gıdıyorduk ve bır de ısten cıkıp kendı ev ıslerımız ıcın kosturmaca halınde yorgun yorgun.

Şimdi 3 haftadır evımıze yerlestık ve bu 3 haftanın 2 haftası her gun olmasa da 2 gunde 3 gunde bır gıdıyorduk yıne bazı eşya vs muhabbetı oluyordu yanı bır sebep cıkıyordu mutlaka.

Son 1 haftadır tam anlamıyla yerleştık denılebılır. Ve ben artık sık gıtmek ıstemedım cunku son zamanlarda kayınvaldem yakınlık arttıkca kendı ısteklerını alttan laf arasında sokuçturmaya başladı. Kötü nıyetlı ya da kotu tavırla soylemıyor ama ben mudahale edıldıgını hıssedınce üzülüyorum. Mesela bana örnek verıyor başkasının gelınını anlatıyor cok gıtmıyormuş kayınvalıdesıne dıye yazık kadın uzulup duruyor gelını gıtmıyormuş falan dedı. Ben birşey demedım ama bana mesaj vermek ıstedıgı ıcın kızdım kendı kendıme. Ve ılk toruna erkegın babasının adı verılır gıbı de bır gonderme yaptı yanı bunu beklıyorlar ve bana mesaj olartak soyluyor. Ve bız sık gıtmeye devam edersek bu muhabbetler daha da artacak ve kotu olacagız ben bunu da ıstemıyorum sevıyelı ve ıyı olalım ıstıyorum.

Son 5 gundur gıtmedım esım gıtmek ıstedı cunku kayınvalıde telefonda bırseyler soyledı sonra gıdelım dedı esım balık yapacakmış yarın yemege falan dedı. Ben de gıtmek ıstemedım ve o gun bana surat yapacak oldu ben de ters davrandım. Benım aılem oraya buraya benı zorlamadı ben çok dışarda takılmam benı bılerek evlendın evımde olmak daha mutlu edıyor. Arada evlatlık vazfemızı yaparız haftada 1 gonullerını alırız dedım bıraz ters oldum uzuldugumu gordu ve goturmedı. Tamam haftada 1 gıdlım dye karar aldık. Dun akşam kayınpedeerı gorduk tesadufen yolda ve dedı kı gelmez oldunuz artık. yanı 5 gun gıtmedık dıye bunu dedı ve hafta sonu zaten gıdecegız. O oyle dıyınce esım de yazık arada kaldı işleri vs bahane ettı ama onun yerınde olmak ıstemezdım o da zor durumda kalıyor.

Şimdi ben nasıl tavır ızlemelıyım kı artık haftada 1 gıtmeyı kabullensınler eşimi de sıkıştırıp uzmesinler. Kararımdan donmeyecegım ama haftada 1 den fazla gıtmeyecegım. Bunu nasıl kalp kırmadan vs. çözerim bilmiyorum?

Bu sanırım aileden aileye değişiyor ama yeni evli bir çift olarak haftada bir gitmeniz bile fazla bana göre. Benim eşimin ailesi de aynen bu şekilde, her gün oraya gitsek gayet mutlu olurlar ama ettikleri lafların rahatsız edici olup olmadığını, kalp kırıp kırmadıklarını düşünmezler. Sizin sadece kayınvalideniz bu şekildeymiş, benim hem kayınvalidem hem de kayınpederim için kendi yaptıkları her şey mübah / mümkündür, karşısındakilerin yaptığı her şeye ise kusur bulunabilir ve şakayla karıştırılarak bu kesinlikle ifade edilir / oldukça yaşlılar ama müthiş birer egoya sahip ikisi de. Yani tabi ki bu durum bir şekilde böyle gitti ve beni oldukça rahatsız etti. Ben ilk olarak radikal bir çözüm olarak onlara gitmeyi çok azalttım. 1 ay gitmediğim, görmediğim oldu. 2-3 haftada bir gittiğim oldu. Gittiğimde ya da konuşmamız gerektiğinde telefonda da yine sıcak davrandım. Ama bunların hiçbirini bir plan dahilinde yapmadım, içimden öyle geldiği için yaptım. Onlara gittiğimizdeyse gelmiyorsunuz laflarını kulak ardı ettim. Eşimin ailesi gezmeyi çok seven bir aile, Ankarada iki ay üst üste kalmazlar öyle ki ne zaman gelip ne zaman gittiler takip edemezsin. Böyle olduğu halde her gittikleri ve geldikleri zaman kayınvalidem aranmak istiyor. Aramıyorum. Benim aramamamın ama onların da bana bir şey diyemez hale gelmelerinin bir kırılma noktası var. Çok uzun oldu ama belki yararlı olur anlatayım:

Bir tatil dönüşü biz onlara gittik hemen. İki gün sonra tekrar gittik, Ramazandı. O iki gün sonraki gidişimizde kayınvalidem kapıdan girer girmez, daha bize hoşgeldiniz bile demeden bana saydırmaya başladı. Tabi tahmin edersiniz ki, şakayla karışık! Sen gelmiyorsun da gitmiyorsun da, aramıyorsun da, bir çok iyisin, bir soğuksun da. Tatilden geldik bize gelmediniz de. Ben sinirlenmedim o an, sakin sakin anlattım, anne biz daha iki gün önce size geldik vs. falan diye. Meğersem unutmuş, kafasında kurmuş. Tabiri caizse rezil oldu. O gün de Ramazanın ilk günüydü, yemeğe geçtik sonra, eşimin başı ilk gün olduğu için (feci derecede) ağrıyordu. Yemekte de babası, ablan siz soğuk davrandığınız için gelmedi demez mi. Yani, dillerinin hiç ayarı yok, ne nerede söylenir falan alakaları yok. Görseniz anlarsınız ancak. Eşim masadan kalktı, hassas biri, sinirlendi ve üzüldü, çok çok afedersiniz gitti istifrağ etti, o kadar sinirlendi ve üzüldü ki yemek de yiyemedi, iyice halsizleşti. Benim ilk gününü evimde, soframda geçirmek istediğim ama eşimin anne babasıyla olma isteğini de çok normal karşıladığım, çok çok sevdiğim Ramazan onlar yüzünden berbat başladı. Tabi onlar süt dökmüş kedi haline geldiler, çocukları o hale gelince. Aynısı bana olsa vicdan azabı duyacaklarını açıkçası sanmıyorum. Eşim yemek yemedi. Bir de o akşam annesiyle konuştu, ben mutfaktayım ama duyuyorum: Anne böyle yapmayın, herkesi kendinizden soğutuyorsunuz falan dedi. Annesi bir şey diyemedi.

İşte bu olay benim miladımdır. Sanki o gün diğer günlere de tesir etti bilmiyorum, o kadar bayıldığım Ramazanımız hep eşimle tartışmayla geçti. Şimdi ben gitmek istemiyorsam gitmiyorum, yalnız gidiyor. Pek aramıyorum da. Dün akşam görüştük mesela bu akşam da mecburen görüşeceğiz. Ama bir zorunluluk olmazsa ben uzun süre daha görüşmem (umarım). Çünkü her seferinde enerjimi düşürüyorlar, moralimi bozuyorlar. Kayınvalidemin o gün günahımı alarak söylediği sözler gerçek oldu yani.

Siz de kararlıca, kabalık etmeden tavrınızı koyun, ilk başta tabi ki direneceklerdir, sizi psikolojik olarak yıpratmaya çalışırlar belki ama eşiniz de arkanızda olursa kazanırsınız.

Back
X