Hamur İşleri Akıtma

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.119
31.166
1.123
61
Konya

1 yumurta
1 litre süt
1 tatli kasigi tuz
1 paket kabartma tozu

Yumurta, süt, tuz çırpılır. Daha sonra un azar azar ilave edilir VE çırpılır (unutmayın koyu kıvamlı ve akışkan olacak).
Teflon tavaya 1-2 yemek kasigi sıvıyağ konulur, kızınca sıvı hamur kepçe yardımıyla tavaya dökülür.
Alt yüzü pişince (üzeri gözenek gözenek olur ve kurur) diğer yüzü çevrilir, iki tarafıda pişen akıtma servis tabağına alınır. Üzerine sıcakken margarin sürülür ve her kata aynı işlem yapılır ve üst üste dizilir.

arkadaşlar tarif çok güzel görünüyorda bişiy sorucam eğer saçma olmazsa :))
bu nasıl yenir ne bileyim yanında peynirlemi kahvaltıdamı yada ne biliyim tatlı bişiy sürüpmü yada direkt böylemi..? açıkçası bilmediğimden soruyorum lütfen aydınlatın beni görünümü çok hoşuma gitti :))

canım biz trakyalıyız bizde çok yenir bu akıtma yeme şekline gelince
içine peynir koyup , sade ,salata domates eşliğinde, veya reçel veya sulu yemek yanında .
istediğin gibi yani :42:
ama biz sade sulu yemeğe banmayı severiz :1:

arkadaşlar tarif çok güzel görünüyorda bişiy sorucam eğer saçma olmazsa :))
bu nasıl yenir ne bileyim yanında peynirlemi kahvaltıdamı yada ne biliyim tatlı bişiy sürüpmü yada direkt böylemi..? açıkçası bilmediğimden soruyorum lütfen aydınlatın beni görünümü çok hoşuma gitti :))

istediğin gibi yiyebilirsin. Peynirle ve nutellayla süper gider içine ne istersen koyabilirsin :56:

oy oyyyy en sevdiğimmmm ya olsada yesem şimdiiii çok everim lahmacun gibi içini domates, peynir vs. doldurup sarıp yanınada ayran öyle yerim tavsiye ederim..

heheh tamam kızlar sağolun ozaman artık akıtmayla ne yapılabileceğini öğrendiğime göre sır akıtma yapıp yemeye geldi sanırsam :)))))))))))

ne güzel yaratmıııış seni yaradannnn.bu nasıl bir şey YA RABBİM..bu krep değil di mi.bunu yapıciiiim bugün zaten bugün hamur işim geldi,aklımı yitiriciiim.çok teşekkür ederim canıııım

Back
X