- Konu Sahibi Karpuzlu araba
Olabilir ama bunada normal birseyi gibi bakmayız demiHaberlerde cinnet geçiren insanların ailelerini katlettiği haberlerine hiç denk gelmediniz sanırım![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Olabilir ama bunada normal birseyi gibi bakmayız demiHaberlerde cinnet geçiren insanların ailelerini katlettiği haberlerine hiç denk gelmediniz sanırım![]()
Astoria tamam doğru söylediklerin, amenna. Bizzat yaşadım postpartum depresyonu. 1 sene sürdü üstelik. Bu teşhise ek olarak, panik bozukluk ve anksiyete bozukluğu teşhislerim de vardı. Duygu durum bozukluğu da dendi neyse ki o kısa sürdü. Oğlumu bırakacak kimsem olmadığı için tedaviye gidemiyordum bile. O bir senede ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir. Yine de empati falan kuramıyorum ben bu canavarla. Gerçeklik algımın kaybolduğu zamanlar da oldu, bebeğimin bana ait olmadığını düşündüğüm anlar da. Ölümü her an düşünürdüm. Oğlum bensiz kalmasın diye birlikte öldüğümüzü de hayal ederdim. Anlayacağın en dibi gördüm ben. Ancak bir an bile, tek bir an bile oğluma zarar vermeyi düşünmedim ben. Şizofren hastası olan yakın bir akrabam ve bir oğlu var. Bir kez bile zarar vermedi oğluna.
Evet psikolojik problemler ciddi sıkıntılara sebep olur bunda hemfikiriz. Ancak kalbi kötü, içi pis ise psikolojik rahatsızlıklar böyle sonuçlanır. İyi bir insan ise ne durumda olursa olsun bir cana hele ki kendi evladına zarar veremez. Yok yani ben empati falan kurmuyorum aynı yollardan geçmiş biri olarak. Bir gün oğluma ya da herhangi bir çocuğa zarar verecek olursam teşhisli ve raporlu olsam bile beni bağırta bağırta öldürsünler. Bu durumun bir bahanesi yok çünkü.
Tabi ki kimse normal dememiş zatenOlabilir ama bunada normal birseyi gibi bakmayız demi
BN o kadının gercekten sorunu olduguna inanmıyorum cnm 6 ay boyunca atmadıda sımdı nie attı .inşallah bu kadını sorunu var dıe salıvermezler .sorunu varsa kapatsınlar tımarhaneye bıdahada cıkarmasınlarDur sakin ol bebeğim sende delirme. Kadın çocuğu bırakırken sırıtıyordu. Türkiye delirdi.
Kocası annesi daha iyi bilir. Bebek daha 6 aylık.kocası Nasıl çocuk yapmış bu delidenBN o kadının gercekten sorunu olduguna inanmıyorum cnm 6 ay boyunca atmadıda sımdı nie attı .inşallah bu kadını sorunu var dıe salıvermezler .sorunu varsa kapatsınlar tımarhaneye bıdahada cıkarmasınlar
Kocasınında.. . . Herneyse.. Dua edin minik meleğe bişi olmasın. Yazık ona daha cok küçük oKocası annesi daha iyi bilir. Bebek daha 6 aylık.kocası Nasıl çocuk yapmış bu deliden
Ya nasıl güzel açıklamışsın ❤Geçmiş olsun size de, zor bir süreç geçirmişsiniz. Kimseye zarar vermeden atlatabilmenize sevindim. Ama işte postpartum depresyon geçiren X kişisi sürekli ağlayıp bebeğine karşı kendisini yetersiz hissediyor, Y kişisi bebeğin kendisinden olmadığını düşünerek ondan tiksiniyor, Z kişisi bebeğin şeytan olduğu sanrılarıyla gidip bebeğini öldürüyor. Yani maalesef bu her kişide aynı semptomlarla devam eden bir süreç değil. Yaparken elbette bilinçli bir şekilde yapmıyorlar. Sanrı bir tür virüs gibi beynini kemiriyor insanın. Şizofreni de öyledir, bazıları sanrılarıyla başa çıkabilirken bazıları çıkamaz. Burada beddua eden anne adaylarını gördüm, bu anne adaylarımızın ileride postpartum depresyona yakalanmayacağının garantisi yok misal. Yeni annelerin %10-15inde görülüyor. Yüksek bir oran.
Akıl sağlığı yeri geldi mi fiziksel sağlıktan daha önemli hale gelir. Postpartum psikoz haline çevrildiyse annenin hemen kliniğe yatırılması gerekir. Ben o habere konu annede kesinlikle ihmalkarlık olduğunu düşünüyorum. Klasik "Lohusa bu geçer geçer" gözüyle bakılmış ve sonu felaket olmuş ne yazık ki.
Ya nasıl güzel açıklamışsın ❤
Burada bela okumak çok kolay
Kimsenin başına gelmeyeceğinin garantisi yok.![]()
Biz zaten normal olmadığını anlatmaya çalışıyoruz siz kabul etmiyorsunuz normal bir insan çocuğunu balkondan atar mı az mantık lütfen kafa gitmiş o kişide kim bilir o bebeği ne sanıyordu ne olarak görüyorduOlabilir ama bunada normal birseyi gibi bakmayız demi
Geçmiş olsun size de, zor bir süreç geçirmişsiniz. Kimseye zarar vermeden atlatabilmenize sevindim. Ama işte postpartum depresyon geçiren X kişisi sürekli ağlayıp bebeğine karşı kendisini yetersiz hissediyor, Y kişisi bebeğin kendisinden olmadığını düşünerek ondan tiksiniyor, Z kişisi bebeğin şeytan olduğu sanrılarıyla gidip bebeğini öldürüyor. Yani maalesef bu her kişide aynı semptomlarla devam eden bir süreç değil. Yaparken elbette bilinçli bir şekilde yapmıyorlar. Sanrı bir tür virüs gibi beynini kemiriyor insanın. Şizofreni de öyledir, bazıları sanrılarıyla başa çıkabilirken bazıları çıkamaz. Burada beddua eden anne adaylarını gördüm, bu anne adaylarımızın ileride postpartum depresyona yakalanmayacağının garantisi yok misal. Yeni annelerin %10-15inde görülüyor. Yüksek bir oran.
Akıl sağlığı yeri geldi mi fiziksel sağlıktan daha önemli hale gelir. Postpartum psikoz haline çevrildiyse annenin hemen kliniğe yatırılması gerekir. Ben o habere konu annede kesinlikle ihmalkarlık olduğunu düşünüyorum. Klasik "Lohusa bu geçer geçer" gözüyle bakılmış ve sonu felaket olmuş ne yazık ki.
Geçmiş olsun size de, zor bir süreç geçirmişsiniz. Kimseye zarar vermeden atlatabilmenize sevindim. Ama işte postpartum depresyon geçiren X kişisi sürekli ağlayıp bebeğine karşı kendisini yetersiz hissediyor, Y kişisi bebeğin kendisinden olmadığını düşünerek ondan tiksiniyor, Z kişisi bebeğin şeytan olduğu sanrılarıyla gidip bebeğini öldürüyor. Yani maalesef bu her kişide aynı semptomlarla devam eden bir süreç değil. Yaparken elbette bilinçli bir şekilde yapmıyorlar. Sanrı bir tür virüs gibi beynini kemiriyor insanın. Şizofreni de öyledir, bazıları sanrılarıyla başa çıkabilirken bazıları çıkamaz. Burada beddua eden anne adaylarını gördüm, bu anne adaylarımızın ileride postpartum depresyona yakalanmayacağının garantisi yok misal. Yeni annelerin %10-15inde görülüyor. Yüksek bir oran.
keşke ama bazilarida yetişme tarzı değil karaktersiz kendi zevklerinden çocuk yapiolar onada bakacak kapasite olmayınca öyle oluyo allah kimseyi vicdansiz ahlaksız bencil etmesinHak vermedim aslinda yilanin basini basta ezseler...
Ornegin siddetle buyuyen cocuk ilerde kendi esine siddet uyguluyor bu boyle gidiyor.
Keske saglikli aileler kurulsa saglikli insanlar cocuk sahibi olsalar.