her zaman minnet duyarım severim sayarım.. Hatta dısarı çıkıcam mesela Annemi değil Halamı ararım.Kadın sizin için kendi hayatından vazgeçmiş anladığım kadarıyla. Siz istemediniz belki bunu ama o olmasaydı nasıl bir hayatınız olurdu, kim size sahip çıkardı bir düşünün. Biraz minnet duymanız gerekiyor bence.
keşke halan zamanında nişan falan atmasaydı annen bir şekilde büyütseydi sizi hiç değilse halan hayatınızda bu kadar söz sahibi olmazdı en azından şimdi kafalar rahat olurdu.
ben evlenip yuva kuracağım kimseyi yanıma almam demiyorum tabiki.. Ne alaka ? böyle dediniz..Bence halanızın nisan atması gereksiz bir durummus, kendi hayatından vazgeçmis ama şuan büyük ihtimalle pişman. Abinizle yengenizin de bir hayatı var sonuçta, onlar da sizinle yaşayarak kendilerini bir nebze olsun kısıtlamışlar, özgür değiller.
Siz evlenip kendinize ait bir hayat kuruyorsunuz kimseyi yanınıza almıyorsunuz ama annemi de baş tacı etsinler istiyorsunuz, kusura bakmayın ama bencilce geldi düşüncelerinizi biraz bana.
Bencil olsam düşünmesem aklım arkada kalıyor demezdim diyebilirsiniz ama zaten annenizi yanınıza alacak olsanız halanızdan abinizden bir beklentide olmazdınız ve annenize direk benle yaşa artık derdiniz. İstiyorsunuz ki ben gidip kocamla özgürce bir çekirdek aile kurayım ama arkamdakiler kendi hayatlarından vazgeçip anneciğime gözü gibi baksınlar.
halamın evi dediğiniz halam zaten bekar bizimle kalıyo babasının evi olmuş oluyo yani. Annesi ve Babası da vefat etti. Vefat etmeden önce hep birlikteydik.. annem güçsüz bi kadın değil. Kocasının vefatından sonra maaşı kendısıne bağlandı. saygısızlık etmıyorum asla etmem o söylese de cvp vermiyorum zaten .. annem için söyledikleri acıtıyo..Siz halann evindemi oturuyorzynz eger oyle ddgilde sonucyan sızde oma bakmıs oluyorsunuz. Kendı anne babasıyla kalabılcekken siz de kalmıs sızde yaşamıs. Gitseymiş annesnfe kalsaymıs size bakmak zrunda degilmiş ki anneniz cıkmu güçsüz bi kadın. Da ona ijyitac duymus. Skncta o abimin ematnstleri diye sshıp cıkmıs ama evede yerlesmıd oldu. Yinefe saygısızlık etmeyın tabı belkde sen cok atısıyorsun dıye oda huysuzlandı ama yınede esınke kns boyle boyke ilerfe yanımıza alsak ya da ufak bıev tutsak olurmu dıye danıs
annem evlen diyor.. Evlen yuvanı bul çoluk çocuga karış .. Yanlzlık zor diyo bak halana..Halanız nişanı atmış ama sonrda da içine dert olmuş.
Bazı fedakarlıklar feda olmaya dönüştüğü için zaman içinde bıkkınlık yaratıyor.
Herkes bişr şekilde kendi yaşamını kurmak zorunda, sizi anlıyorum ama ömrünüzün sonuna kadar evlenmeyip siz de hayatınızı feda mı edeceksiniz?
Annenizi belkı yanınıza belkı yakınınıza alabılırsınız dıye dusunuyorum...
Halanız evlense daha ıyıymıs.
Aynen canım her anne baba bunu ıster zaten.annem evlen diyor.. Evlen yuvanı bul çoluk çocuga karış .. Yanlzlık zor diyo bak halana..
muhtelen annemi alırım yanıma yada yakınıma..
Demek istediğim şuydu ; siz tabiki istemiyorum annemi demiyorsunuz ama onlar güzel geçinsin istiyorsunuz, ama evde abi yenge hala anne varken resmen üç aile ust üste olmuş durumda. Siz yeni evli olacaksınız annenizle yasamanız doğru olmaz ama aynı şekilde yengenizle abiniz de bu özel hayatı hak ediyor, kendilerine özel bir evleri olmalı. Kimse özel bir durumda olmadıkça yanında eşinden başkasını istemez, o konuda hak veririm ama sizin esinizle kendinize ait bur yuvanız olurken halanız da evlenmeli yada tek başına yakın bir yerde yaşamalı. Benzer şekilde anneniz de size yakın bir yerde yaşamalı, heran el atabileceğiniz şekilde.ben evlenip yuva kuracağım kimseyi yanıma almam demiyorum tabiki.. Ne alaka ? böyle dediniz..
her evde tartısma olur ben istiyorum ki ben evlendiğimde Halam Annem güzel güzel geçinip gitsinler başbaşa kalacaklar çünkü.. birbirlerine baksınlar yada bakmasalar bile geçinebilsinler.. Hee eger baktım olmadı Annem benmle kalmak isterse basımın ustunde yeri var tabi..
Anneniz keşke zamanında nişanı onun için atmasına müsade etmeseydi babaanne dede anneanne yok mu annenizin hiç akrabası yok mu ?temmuzda nişanım olacak. kısmetse nisanda da düğünüm. . ama benim aklım annemde.. Babamı küçük yasta kaybettim. Annem halam(bekar) abim birlikte kalıyoruz. Halam nişanlıymış, Babam öldugunde bize bakıcam diye nişanı atmış..Abim evli 2 yegenim var. Yengem abim sıkıntı değil de. Halam Annemi sürekli tersliyor. Bişiy söylemeye kalmıyo sürekli tersliyo bende arada sesimi yukseltiyorum işte hala annem ne dedi ki niye böyle tersliyosun eee ben terslemiyorum ki diyo ama sürekli tersliyo Annemde doğal olarak arada tepki veriyo. Halam yengemci zaten laf söyletmez laf söylesen sana da bişiy demez ama hemen sana karşı huyları değişir. bi gün baya kavga ettik böle olmasından dolayı sen böle yapıyosun gözum arkada kalacak benm dedim ee kızım anneni de alırsın o zaman yanına dedi sen böle davrandıkça ben onu da düşünüyorum dedim.. yok ben sana küçükken baktım emeğim çok hastanelere göturdum fln. Hala dedim yapılanlar söylenmez hani diyorsun ya dedim annenim eger öyleysen Anneler hiç söylemez dedim madem önume getıreceksın yaptıklarını o zaman bundan snra bişy yapma dedim.. hastaneye göturmussun eger yasım tutsaydı kendımde olsaydım ben kendm giderdim dedim şimdi oldugu gibi.. Annen de seni götrdu dedim bu ne şimdi her Anne her buyuk göturur dedim önume sunmak için mi göturdun... içimi dökmek istedim cidden. evet halam buyuttu annemle birlikte fln tamam kabul onu da severim sayarım. ama annemi ezmesi üzüyor.. annem eskiden sessiz bi insandı ama ben bi dün dayanamadım. Anne halam sana bişiy dediği zaman ver cvbı dedim kalmasn içinde yapıştır.. Şimdi Şimdi cvp vermeye başladı.. dayanamadım içimi dökmek istedim..
yok zaten saygı hurmette sıkıntı yok dedim ya bana bşy dese ağzımı açmıyorum. Ama anneme gelince yok kardesımn parasını yıyosun haram olsun sen söylesin sen böylesin. Çalışmadan kazandın helal mi o . Oturdugun yerdenn kardesmn parasını yıyosun.. burası senin evinmi ki? gibi ağır laflar söyluyor ben bunu hazmediyorum o yuzden söyleniyorum..Bence biraz siz alınıyor olabilirsiniz halanız yapmak zorunda değildi hiçkimse de yapmaz hem annenize destek olmuş hem de sizi büyütmüş yapmasaydın etmeseydin ağır kaçmış yani halanızda hiç laf demeyecek değil arada tartışmalar laflar olabilir bu annenin kendini ezdirmesi değil ki senelerdi beraber yaşamışlar çok büyütüyorsunuz annen kocaman kadın neden gözün arkada kalsın ki annen de hakkını savunur sizde sık sık gelip görürsünüz bence o halaya hürmette kusur etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?