Aklim Karisik

EsinBanu

İnsanlık İnce İş
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
1.140
14
158
Diğer
Aslinda bu konuyu acip acmamak arasinda gel-gitler yasadim, ama sizlerin fikirlerini duymak istedim.

Esimin yaninda hayattan hic keyif alamiyorum, sürekli sevdigi bir dizi var onu izliyor , yoksa mac izliyor
disari hep benim zorlamamla cikiyor ve paylastigimiz pek birsey yok.
Kendisine haksizlik etmek istemiyorum, iyi bir insan, bir cok güzel özelligi var ama hayattan zevk alma anlayisimiz
cok farkli. Son günlerde kendimi mutsuz hissediyorum.
Ikimizde calisiyoruz, gün icinde sadece bir kere ariyor ve o bilindik kisa konusmamizi yapiyoruz ve
eve gidinceye kadar birbirimizden haber alamiyoruz.
Eve gidincede o kadar yorgun oluyorum ki yemekten sonra hemen uyuyorum.
Hafta sonlari ise malum kanepenin üzerinde tv izliyoruz.
Bu durumdan öyle bunaldim ki, aklima geldikce üzülüyorum.
Evlenmeden önce sosyal bir yasamim vardi, simdi ise sadece isimde mutluyum, esimle iyi anlassakta
aramizdaki o heyecan biteli cok oldu.
Cook uzun zaman oldu romantik bir hediye, romantik bir mail almayali ve ben artik beklentilerimi dogru bir dillede olsa
anlatmaktan yoruldum.
Kizlar aklim cok karisik, ben bu adamdan cocuk sahibi olmak istemiyorum.
Cok sıkılıyorum, ben hep böyle dört duvar arasinda hayati sadece esimden ibaret mi yasayacagim.:43:

Aslinda bu konuyu acip acmamak arasinda gel-gitler yasadim, ama sizlerin fikirlerini duymak istedim.

Esimin yaninda hayattan hic keyif alamiyorum, sürekli sevdigi bir dizi var onu izliyor , yoksa mac izliyor
Kendisine haksizlik etmek istemiyorum, iyi bir insan, bir cok güzel özelligi var ama hayattan zevk alma anlayisimiz
Ikimizde calisiyoruz, gün icinde sadece bir kere ariyor ve o bilindik kisa konusmamizi yapiyoruz ve
Evlenmeden önce sosyal bir yasamim vardi, simdi ise sadece isimde mutluyum, esimle iyi anlassakta
Cook uzun zaman oldu romantik bir hediye, romantik bir mail almayali ve ben artik beklentilerimi dogru bir dillede olsa
anlatmaktan yoruldum.
Cok sıkılıyorum, ben hep böyle dört duvar arasinda hayati sadece esimden ibaret mi yasayacagim.:43:

Aklından boşanmak mı geçiyor Esin? :26:

Son düzenleme:

Aklından boşanmak mı geçiyor Esin?

Bazen geçiyor.
Sevildigimi hissetmiyorum :(
Esime haksizlik etmek onu incitmek asla istemiyorum, hele dostlugunu kaybetmek hic istemiyorum,
ama öyle monoton ki hayatimiz 40 yillik evli gibiyiz.

anlatmaktan yoruldum.

bu içinde bulunduğun durumu hiç anlatmayı denedin mi
denedin ise sonuç ne oldu?

Bazen geçiyor.
Sevildigimi hissetmiyorum :(
Esime haksizlik etmek onu incitmek asla istemiyorum, hele dostlugunu kaybetmek hic istemiyorum,
ama öyle monoton ki hayatimiz 40 yillik evli gibiyiz.

:(
Daha önce de böyle bir konu açmıştın,
orada öneriler verilmişti.
Hiç uygulamaya çalıştınız mı?
Ya da ne bileyim eşin hiç mi degişiklik göstermedi?

bu içinde bulunduğun durumu hiç anlatmayı denedin mi
denedin ise sonuç ne oldu?

Anlattim, ama anlasildigmi hic sanmiyorum.
O kadar baskayiz ki.
Insan ufacikta olsa bir süprizde yapmaz mi, bir sms romantik bir tanecik sms
yazmaz mi, yazmiyor iste.
Kendimi cok yalniz hissediyorum ve bunu acik ve net ifade ediyorum.
Ama anlamak istemiyor.

tatlım kac senedir evlisiniz?nasıl tanışıp evlendiniz?? biraz daha acarsan yorum ypabileyim ?? genc bir ciftiz anlaşılann....

:(
Daha önce de böyle bir konu açmıştın,
orada öneriler verilmişti.
Hiç uygulamaya çalıştınız mı?
Ya da ne bileyim eşin hiç mi degişiklik göstermedi?

Inan bana hic bir degisiklik olmadi.
Ben fulltime calismaya basladim, belki evliligimize iyi gelir diye belki
evde cok kaldigim icin sıkıldığım için böyle hissediyorumdur diye, nafile...
isimi cok seviyorum, yogun tempolu bir is ama icimdeki o yalnizlik hissi degismedi.
Sevildigimi hissetmiyorum.:43:

Evlenmeden önce sosyal bir yaşamım vardı demişsiniz;neler yapıyordunuz?
Nasıl vakit geçiriyordunuz?

Yapmak için özlem duyduklarınızı listeleyin.
Sonra inceleyin bu yazdıklarınzı;kaçını eşinizle yapabilirsniz işaretleyin.

Teklifsiz planlar yapın bunlarla ilgili...öyle bir anda yoğun bir program değil ama yavaş yavaş...

Bakın bakalım,beraber vakit geçirebilecek misiniz ve geçirdiğiniz vakitten keyif alabilecek misiniz?

tatlım kac senedir evlisiniz?nasıl tanışıp evlendiniz?? biraz daha acarsan yorum ypabileyim ?? genc bir ciftiz anlaşılann....

Daha önceki konularimda anlattigim icin uzun uzun yeniden anlatmak istemiyorum.
Kisaca 4 senelik evliyiz.

biraz kendi sosyal hayatlarinizi yasayin arkadaslarinizla ailelerinizle vakit gecirin. rutinlerinizden vazgecin yani. disarida yemek istiyorum bugun deyin ve emrivaki bir romantik yemek yiyin. surekli evin icinde monotonluktan kurtulamazsiniz ki.

Daha önceki konularimda anlattigim icin uzun uzun yeniden anlatmak istemiyorum.
Kisaca 4 senelik evliyiz.

hımm diğerlerini görmediğim için sormuştum ama nesee..

4 sene böle duygular için cok cok erken peki cevrenizde size ilgi gösteren birileri mi var yani bi kıyaslamaya falan mı girdiniz??

şimdi şöyle bir şey sorsam size evlendikten sonra mı değişti evlenmeden öncede bu tip şeyleri yapmayan bi insanmıydı mesela eskiden siz msj mail atarsanız ona karşılık birşeyler mi yapardı yada tam tersi size sürekli süpriz yapan bir insanmıydı aslında bunu bilirsek daha iyi değerlendirebiliriz durumuu

Evlenmeden önce sosyal bir yaşamım vardı demişsiniz;neler yapıyordunuz?
Nasıl vakit geçiriyordunuz?

Yapmak için özlem duyduklarınızı listeleyin.
Sonra inceleyin bu yazdıklarınzı;kaçını eşinizle yapabilirsniz işaretleyin.

Teklifsiz planlar yapın bunlarla ilgili...öyle bir anda yoğun bir program değil ama yavaş yavaş...

Bakın bakalım,beraber vakit geçirebilecek misiniz ve geçirdiğiniz vakitten keyif alabilecek misiniz?

Sinemaya giderdim, arkadaslarimla cafede oturus uzun uzun sohbet ederdim, seminerlere, konferanslara katilirdim.
Yardim organizasyonlari düzenlerdim, ya da düzenleyenlere destek olurdum.
Akrabalarimi gezerdim , en önemlisi degisik sehirler görürdüm .
Ama esimle ne zaman bir yere gitsem, yorulur, cafede oturmayi anlamsiz bulur.
Sinemaya gitmez.
Kendiliginden gel bugünde suraya gidelim demez.
Ev ve isi arasinda mekik dokur.
Tamam evcil olmasi güzelde ben bunaliyorum.
Eski hayatimi özlüyorum, böyle kafeste hissediyorum.
Tek basima degil esimle bir yerlere gitmek, onunla gezmek istiyorum.

Son düzenleme:
Anlattim, ama anlasildigmi hic sanmiyorum.
O kadar baskayiz ki.
Insan ufacikta olsa bir süprizde yapmaz mi, bir sms romantik bir tanecik sms
yazmaz mi, yazmiyor iste.
Kendimi cok yalniz hissediyorum ve bunu acik ve net ifade ediyorum.
Ama anlamak istemiyor.

tatlım, evli değilim, bir hanede iki ayrı kişinin mahremini paylaşması nasıl bir durum bilmiyorum
ben yaşadığım ilişkiden öğrendiğim gibi yaklaşacağım.

erkekler evliliği annelerinin yerıne anne rollerını ustlenmiş eşleri ile beraber yaşam olarak algılıyor, aslında kendileri için değişen bir hal değil bilakis kârlılar bile.
eşin de anladığım kadarıyla bu güvenin rahatlığında salmış kendini ve düz mantığıyla eşiyim evlendim soyadımı verdim gibi bütüne bakma tercihinde, yani ayrıntıdan uzak onun zihninde duruma görevini yerine getirdi ve evlendi sırasını savdı olarak yaklaşıyor burada gidişhata uyması gereken sen olarak görülüyorsun onun tarafından. o yuzden şikâyetlerini anlamıyor sacma buluyor.

nacizane fikrim ona onun askerlık arkadası olmadıgını bır kadın oldugunu hatırlatman
bunun ıcın eger uyumlu ıse kı oyl eoldugunu soyluyorsun bırbırınıze odev verın oyun tadında.

biraz kendi sosyal hayatlarinizi yasayin arkadaslarinizla ailelerinizle vakit gecirin. rutinlerinizden vazgecin yani. disarida yemek istiyorum bugun deyin ve emrivaki bir romantik yemek yiyin. surekli evin icinde monotonluktan kurtulamazsiniz ki.

Ailem yurtdisinda yasiyor.
Yasadigim sehirde hic bir akrabam yok.
Emrivaki yapmak hos olmuyor, benimle oflayip poflayip bir yere gitmesinden hic hazzetmiyorum.
Etrafa benim burada ne isim var gibi bakan bir insanla ne kadar romantik olabilirsiniz?
Aglicam sinirden

tatlım, evli değilim, bir hanede iki ayrı kişinin mahremini paylaşması nasıl bir durum bilmiyorum
ben yaşadığım ilişkiden öğrendiğim gibi yaklaşacağım.

erkekler evliliği annelerinin yerıne anne rollerını ustlenmiş eşleri ile beraber yaşam olarak algılıyor, aslında kendileri için değişen bir hal değil bilakis kârlılar bile.
eşin de anladığım kadarıyla bu güvenin rahatlığında salmış kendini ve düz mantığıyla eşiyim evlendim soyadımı verdim gibi bütüne bakma tercihinde, yani ayrıntıdan uzak onun zihninde duruma görevini yerine getirdi ve evlendi sırasını savdı olarak yaklaşıyor burada gidişhata uyması gereken sen olarak görülüyorsun onun tarafından. o yuzden şikâyetlerini anlamıyor sacma buluyor.

nacizane fikrim ona onun askerlık arkadası olmadıgını bır kadın oldugunu hatırlatman
bunun ıcın eger uyumlu ıse kı oyl eoldugunu soyluyorsun bırbırınıze odev verın oyun tadında.

Oyun iki kisiyle oynanir, bir taraf hep pasif hep isteksiz. isin garibi ona göre harika bir ciftiz.
ne kadar cabaladigimi bir bilseniz....
Yok bu monotonluk beni öldürecek. Ben bir erkegin evini temizlemek, gömlegini ütülemek televizyone gözlerimi kitlemek icin mi evlendim.
Yorgun argin isten geliyorum, yemegi hazirlamasi gereken ben, sofrayi hazirlamasi gereken ben, camasiri yikamasi gereken ben.
Biz neyi paylasiyoruz?

Neden ben? Bana biri hizmetci sifatini verdi de benim mi haberim yok.
Bu nasil hayat bu nasil paylasim?

Son düzenleme:
canım bana kalırsa erkeklerin çoğu böyle..benim eşimde bi kerede hadi şuraya gidelim haftasonu bunu yapalım demez arabaya bineriz nereye gidelim der.ya bigünde sen beni bi yere götür ben yönlendirmiyim derim neresi varki der.koca şehirde yer bulamayız.arada avm ye gideriz onun huzursuz olduğunu bildiğimden alışveriş bile rahatça yapamam.bana iim der ama ben bilirim tavırlarından bitsede gitsek modundadır.pazar gününü uyuyarak geçirebilir ama ben buna izin vermem tabiki.yani yalnız değilsin.eşinin kişiliği böyleyse seviosanda idare edeceksin zorlamaylada olsa istedikelrini yaptır bi süre sonra benim burda ne işim var bakışlarını unutur.yada onun sevdiği bişeyleri beraber yapın.

gün içerisinde sen msjlar at mutlaka cevap verecektir hatta bi süre sonra o da sana mesj atacaktır die düşünüorum.

Sinemaya giderdim, arkadaslarimla cafede oturus uzun uzun sohbet ederdim, seminerlere, konferanslara katilirdim.
Yardim organizasyonlari düzenlerdim, ya da düzenleyenlere destek olurdum.
Akrabalarimi gezerdim , en önemlisi degisik sehirler görürdüm .
Ama esimle ne zaman bir yere gitsem, yorulur, cafede oturmayi anlamsiz bulur.
Sinemaya gitmez.
Kendiliginden gel bugünde suraya gidelim demez.
Ev ve isi arasinda mekik dokur.
Tamam evcil olmasi güzelde ben bunaliyorum.
Eski hayatimi özlüyorum, böyle kafeste hissediyorum.
Tek basima degil esimle bir yerlere gitmez gezmek istiyorum.

Eğer eşinizle devam etmek istiyorsanız;inceden inceye bir değişim uygulayın.
Damdan düşer gibi bu listeyi sıralayıp kanepe müptelası bir adamdan beklemek manasız olur.
Mesela;önce evde beraber vakit geçirecek bişey bulun.
Ortak keyif almanızı gözeten seçimler olsun ama.

Evde film izlemek(tv değil ama)
Şakalaşmak(ciddiyim çok basit gözükür ama günü ayakta tutar)
Satranç,tavla,konsol oyunları oynamak,
sonra yavaş yavaş dışarı çıkalacak planlara dönersiniz.

Ailem yurtdisinda yasiyor.
Yasadigim sehirde hic bir akrabam yok.
Emrivaki yapmak hos olmuyor, benimle oflayip poflayip bir yere gitmesinden hic hazzetmiyorum.
Etrafa benim burada ne isim var gibi bakan bir insanla ne kadar romantik olabilirsiniz?
Aglicam sinirden

valla ne desem bilemedim. firsat siteleri varya ucuz turlar oluyor onlara bakin beraber ucuzmus suraya gitsek falan diye heveslendirmeyi deneyin. yada boyle olmaz bir hafta senin istedigin olacak bir hafta benim deyin. vurun yumrugu masaya. bu evlilik sadece senin mutlulugun uzerine kurulu degil deyin. bilsin bunlari sokun gozune. sen gelmezsende ben gidicem deyin ve gidin takilin.elbet size eslik etmek zorunda oldugunu anlar. evde oturdugunuz zamanlarda surat asmayin ama ben seninleyken surat asmiyorum sen niye boylesin diyebilmek icin.

Back
X