Aklim Karisik

Oyun iki kisiyle oynanir, bir taraf hep pasif hep isteksiz. isin garibi ona göre harika bir ciftiz.
ne kadar cabaladigimi bir bilseniz....
Yok bu monotonluk beni öldürecek. Ben bir erkegin evini temizlemek, gömlegini ütülemek televizyone gözlerimi kitlemek icin mi evlendim.
Yorgun argin isten geliyorum, yemegi hazirlamasi gereken ben, sofrayi hazirlamasi gereken ben, camasiri yikamasi gereken ben.
Biz neyi paylasiyoruz?

Neden ben? Bana biri hizmetci sifatini verdi de benim mi haberim yok.
Bu nasil hayat bu nasil paylasim?

ikinizde çalıştığınız için işbölümü yapmalısınız bi gün belirleyin ve temizliği birlikte yapın.biz öyle yapıyorduk.yada eşinize bazı görevleri verin şu bulaşık makinesini boşaltırmısın benim işim var diebilirsiniz yada çamaşırları asabilir mesela...

Oyun iki kisiyle oynanir, bir taraf hep pasif hep isteksiz. isin garibi ona göre harika bir ciftiz.
ne kadar cabaladigimi bir bilseniz....
Yok bu monotonluk beni öldürecek. Ben bir erkegin evini temizlemek, gömlegini ütülemek televizyone gözlerimi kitlemek icin mi evlendim.
Yorgun argin isten geliyorum, yemegi hazirlamasi gereken ben, sofrayi hazirlamasi gereken ben, camasiri yikamasi gereken ben.
Biz neyi paylasiyoruz?

Neden ben? Bana biri hizmetci sifatini verdide benim mi haberim yok.
Bu nasil hayat bu nasil paylasim?

tahmim edebiliyorum ne kadar çırpındığını, takdir görmemek motive edilmemek ne kadar sinir bozucu bilirim. burada eşinin evliliğinize karşı zihniyetini değiştirmesi gerekiyor, anne rol modelini sana yüklemiş yaptıklarını ikiniz için çaba değil görevinmiş gibi algılıyor. bunu anlatmalısın esin onun annesi değil eşi olduğunu hatırlatmalısın
neyi paylaşıyoruz sorusundan öte önce neden paylaşmak için adım atmıyoruz gibi daha olumlu bir tavır sergile kendi yüreğine..

Kizlar akliniza gelen seylerin hepsini ama hepsini uyguladim.

Garip bir sekilde bir isteksizlik var.
Inanin agzindan bir kezde hadi hazirlan suraya gidelim dedigini duymadim.
Neden herseyi ben planliyorum?
Evi bir bucuk ay süpürmedim, ancak bir bucuk ayin sonunda bana yardim etmeyi
akil etti. Ev temiz olmadiginda ne kadar huzursuz oldugumu bir ben birde Allah biliyor.
Ama merak ettim ne zaman teklif edecek diye.

Karisini seven bir erkek nasil bu kadar ihmalkar ve kipirtisiz olabilir.
Insan esiyle hayal kurmaz mi, birlikte birsey yapmak istemez mi?
Tamam yogun calisiyor, ama bende yogun calisiyorum.
Herseyide ben düsünemem ki, gencecik insanlariz, resmen yasli bir adamla evli gibiyim.
Artik ayni dizinin farkli bölümlerini izlemesinden, kendi kendine gülmesinden gina geldi.
Bazen ayni odada olmak bile beni bunaltiyor.

Üstelik öyle farkedilmeyecek, bakimsiz saldim cayira mevlam kayira biride degilim.
neden cantada keklik muamalesi görüyorum.
Neden bu isteksizlik?
:(

Ufacik romantik bir süprizi de haketmiyor muyum?

Son düzenleme:
Bu kadar zevkle ve tekrar tekrar izlediği dizi ne?

Oradan bir psikolojik çıkarım yaparız belki:34:

valla okudukca bunaldim. haklisin ne demeli insan bilemedim. soyle sorayim sana, senin aklindan ne geciyor? ne yapmak istiyorsun?adami seviyorum duzelsin mi yoksa ben biktim artik mi? boyle seyler sevgiyide iliskiyide yipratir cunku.

valla okudukca bunaldim. haklisin ne demeli insan bilemedim. soyle sorayim sana, senin aklindan ne geciyor? ne yapmak istiyorsun?adami seviyorum duzelsin mi yoksa ben biktim artik mi? boyle seyler sevgiyide iliskiyide yipratir cunku.

Aklimdan ne geciyor?

Yoruldum...bu iliskiden mutsuzum.
Cocuklara bayilirim, ama cesaret edip cocuk yapmak istemiyorum.
Cünkü cocugun evliligi sihirli bir degnekle dönüstürebildigine inanci olanlardan degilim.
Böyle asosyal bir yasamda istemiyorum.

Hayalkirikligi yasiyorum.
Sevildigimi hissetmiyorum. Her ne kadar esim sürekli sevgisini dile getirsede, buna inanmiyorum.
Sevgi bu kadar kipirtisiz olmaz, olmamali!

Aptal bir amerikan dizisi.
Seinfeld.
bir oturusta 4-5 bölümü birden izlenmez ki, izle izle hala bitiremedi.

Bitmez daha 9-10 sezon oynadı o dizi:52:

Ama o diziyi izleyen biri için günlük hayatın rutininden sıkılmış,ince espriler ve geyiklerle gülmeye sebeb arıyor denilebilir

Aslında aynı şeyin eksikliğini hissediyor ama birbirinizde çözüm bulmayı beceremiyor olabilirsiniz.:ssz:

Esim eve vaktinde geliyor, ickisi kumari yok, caliskan biri, beni dövmüyor, ki cok
kadin eee daha ne istiyorsun diye sorabilir.
fakat ben böyle zihniyette büyümedim, evlilikte daima paylasimi savundum ve savunuyorum.
Yoksa ne anlami var kievli olmanin. Koltugun üzerinde yemegin hazirlanmasini bekleyen bir erkek
esini ne kadar seviyor olabilir?

seni o kadar iyi anlıyorum ki.. hissettiğin boşluğu,yalnızlık ve mutsuzluğu.. ben şu günlerde ayrıca bi kızgınım resmen nefret ediyorum sanki eşimden. ama normaldede hep ben çabalarım.. çok kez konuştum nelerden mutlu olacağımı söyledim öyle büyük beklentilerim yok zaten.. ama o çaba sarfetmeme konusunda ısrarlı çoğu zaman.. dediğin gibi gün içinde birkez arar hep yoğun olur.. nasılsın napıyosun böyle bi dk sürmez kapatırız.. insan hep kendisi çabalyınca isteği kalmıyo seni çok iyi anlıyorum.. bi mesaja insan hasret duyar mı ben duyuyorum ya.. bu ilgisizliği,boşvermişliği yetmiyormuş gibi beni sinir krizine sokacak hatalar yapması iyice çıkmaza sokuyo beni kendi içimde..

mutlu evliliğe olan inancım kalmadı sanki.. arkadaşlar çok güzel tavsiyelerde bulunmuşlar gerçekten.. gerçi denedim demişsin ama bilemiyorum ya eğer karakteri buysa zannetmiyorum değişeceğini.. eşimde öyle ama inş senin eşin değişir..

Bitmez daha 9-10 sezon oynadı o dizi:52:

Ama o diziyi izleyen biri için günlük hayatın rutininden sıkılmış,ince espriler ve geyiklerle gülmeye sebeb arıyor denilebilir

Aslında aynı şeyin eksikliğini hissediyor ama birbirinizde çözüm bulmayı beceremiyor olabilirsiniz.:ssz:

O diziden hic hoslanmiyorum, komikte bulmuyorum.
Tv yi birgün kiricam.

Aklimdan ne geciyor?

Yoruldum...bu iliskiden mutsuzum.
Cocuklara bayilirim, ama cesaret edip cocuk yapmak istemiyorum.
Cünkü cocugun evliligi sihirli bir degnekle dönüstürebildigine inanci olanlardan degilim.
Böyle asosyal bir yasamda istemiyorum.

Hayalkirikligi yasiyorum.
Sevildigimi hissetmiyorum. Her ne kadar esim sürekli sevgisini dile getirsede, buna inanmiyorum.
Sevgi bu kadar kipirtisiz olmaz, olmamali!

sanki içimden geçenleri okuyup yazmışsın..

Kizlar ben artik suna inaniyorum.
Bir erkek bir kadini istiyor ve seviyorsa olmazi oldurur.
Ama karisi olduktan sonra o romantik adam gider tv karsisinda göbegini kasiyan adam gelir.

Bu haksizlik. Kadin esini secmis tek bir adami sevmeyi onunla bir hayat gecirmeyi tercih etmisse,
bunun degeri bilinmeli.
Simdi bosanmaya kalksam inanin bana ayrilmamak icin elinden geleni yapar, ama neden
beni buna zorluyor ki?
Sevgisini evliyken göstermedikten sonra ne kiymeti var.

disariyi sevmemesine, tv duskunu olmasina huy diyebilirz ama ikinizde isten geldikten sonra ev isi senin gorevinmis gibi davranmasi dusuncesizlik. en sinir oldugum durumdur ev isi kadinlarin gorevi zihniyeti. bununla baslasan degisime. ikna etmekten bahsetmiyorum burada. ikimizde calisiyorsak sen bunu yapmak zorundasin diye kesin bir dille belirtsen. evde gecirdigi zaman tamamen yayilmak uzerineyse bu eilnden alindiginda evde vakit gecirmek ona cok cazip gelmemeye baslayabilir.

ama yine asil soruya donuyoruz sen bu degisimleri istiyor musun- su kosullarda degisim kendiliginden olacak gibi gorunmuyor cabalamalisin- yoksa artik bosverdin mi?

disariyi sevmemesine, tv duskunu olmasina huy diyebilirz ama ikinizde isten geldikten sonra ev isi senin gorevinmis gibi davranmasi dusuncesizlik. en sinir oldugum durumdur ev isi kadinlarin gorevi zihniyeti. bununla baslasan degisime. ikna etmekten bahsetmiyorum burada. ikimizde calisiyorsak sen bunu yapmak zorundasin diye kesin bir dille belirtsen. evde gecirdigi zaman tamamen yayilmak uzerineyse bu eilnden alindiginda evde vakit gecirmek ona cok cazip gelmemeye baslayabilir.

ama yine asil soruya donuyoruz sen bu degisimleri istiyor musun- su kosullarda degisim kendiliginden olacak gibi gorunmuyor cabalamalisin- yoksa artik bosverdin mi?

Istemiyorum artik birsey yapmak.
Biktim artik.Aramizdaki sevgi bittiyse bunu bana dürüstce söylesin ve bu is burada bitsin.
Kimsenin benim yillarimi böyle hoyratca kullanmaya hakki yok.
Kizginim. Bunca cabama bunca sevgime ragmen degismedi, degismiyor.
Konustugumuz seyler bile hep ayni.
Dört duvar insani degilim, buna dayanamiyorum.

aslına bakarsanız klasik evlilik işte.kaç kişi varki romantizm ve heyecan dolu evlilik yaşayan.konuştum olmuyor demişsiniz bunu inadına yapmadığı kesin.demekki yapmak içinden gelmiyor ve yapamıyor.bu bir boşanma sebebi mi bence değil.ama mutlu olmak da hakkınız.yapacak da pek birşey yok gibi görünüyor

Ayni dili konusmamak varya iste bunun özeti bu:
Ayni dili konusmuyoruz.

Artik yabanci dil ögretmeni olmaktan biktim.
Anlamak istedigi kadarini anliyor karsindaki kisi.

aslına bakarsanız klasik evlilik işte.kaç kişi varki romantizm ve heyecan dolu evlilik yaşayan.konuştum olmuyor demişsiniz bunu inadına yapmadığı kesin.demekki yapmak içinden gelmiyor ve yapamıyor.bu bir boşanma sebebi mi bence değil.ama mutlu olmak da hakkınız.yapacak da pek birşey yok gibi görünüyor

Evlilikte mutlu olmamak, aradigini bulamamak bosanma sebebi degil mi?
Bundan gecerli bir sebep mi var.
Illaki dayak yemek mi gerekiyor bosanmak icin?

ya merak ediyorum bizim gibi evli çiftler napıyo mesela gün içinde arayıp konuşuyo musunuz? öyle naptın nettin oldu görüşürüz modunda değil,gerçekten özlendiği için arandığını hisseden var mı ? yada akşam napıyosunuz? haftasonları filan yani karı-koca olarak ne paylaşıyosunuz merak ediyorum hakikaten ?

Son düzenleme:
Back
X