aklım karıştı

benim demek istediğim öyle bir şey değildi. işletme mezunu olmak istersen tabii 2 sene yerine 4 sene okumuş olman daha iyidir. ama 4 sene olsun diye istemediğin, iş bulamayacağın bir bölüm seçmektense 2 yıllık bir bölüm daha doğru bir tercih olabilir. mesela bir bilgisayar programcılığı, grafik tasarım, reklamcılık, dış ticaret, ik yönetimi gibi çok güzel bölümler var. iş imkanı da var gayet.

bankalar çağrı merkezine tabi 4 yıllık fakülte mezunu arıyor, yavaş yavaş yükseliyorsun çünkü. kimse mezun olup da gidip müdür olmuyor sonuçta. hem ayrıca bizim de geleceğimiz şüpheli. yurtdışına gitsen bizim buradaki 4 yıllık üniversitelerin orada denkliği yok. o kadar ileriyi hesaplıyorsan AB uyumlaştırmasında 4 yıl okumak da yetmeyecektir, yüksek lisans vs. diye devam etmek lazım.

arkadaş hangi bölümleri düşünüyor bilmiyorum, ben genel olarak konuşuyorum. illa 4 yıl olsun demesin diye söylemeye çalışıyorum. esas önemli olan hangi bölümde okumak, mezun olunca hangi işi yapmak istediğin...

aslında çok uzak değil sölediklerim.benim arkadşım özel bi üniversitede 2 yıllık ik okuyup bölüm birincisi olarak mezun oldu.ama gidip aö e 3. sınıftan devam etti.onun dezavantajı oldu.çok şirket saymadı ilk diplomasını.
şu an 4 yıllık mezun olup işsiz olan kişi çok.2 yıllık tercih yapıcana 1 sene hazırlanıp tekrar denemsi bence daha iyi olur.bu sadece benim düşüncem

sınıf ögretmeni olmak istiyorum 1 senede edebyatı halledersem olur mu acabaa:?

neden olmasın.başarmak sana kalmış
tarih içinde genelde yorum oluyo ama lysyi bilemem

tm ciler tarih yapmıyo lys de sözeller yapıyo tarih sadece ygsde var ve yorum birazda bilgi 1 sene boyunca kimseyle görüşmeyim diyorum telefon kullanmayım kitap okumaya bayılıyorum arda kitap okurum ne bilim neler yapsam olsada olsaa

lys konusunda sadece matematikte bilgim var
o kadar soğutlarsan kendini bi zaman sonra sıkılırsın.sonuçta okulada haftanın 7 günü gitmiyodun
sadece düzenli ve verimli çalışman yeter.zaten şimdiden bile başlasan fazlasıyla yeterli olur.dershanelerin yapıcağı genel denemelerin hiç birni kaçırma.sonuçta evde hazırlanıcaksın ve rakiplerinide görmen lazım

haklısın:85:

istedikten sanra evdede çalışabilirsiniz.bu tamamen sizin azminize ve istediğinize bağlı.sanırım okuluda yeni bitirmişsiniz yani bilgi taze yaş ilerlememiş.bu durumda bir sene daha hazırlanmak daha mantıklı.bende iki çocuk ev işi derken evde çalışarak 418 aldım.siz daha fazlasını yaparsınız.dersleri çalışırken kitapların yanında netten konu videolarınıda takip ettim.özellikle ztv yi tavsiye ederim.

teşekür ederim karar verdim okumak istedigim bölüme tutuyoda tercih yapıcam yerleşirsem inşallah bidahaki sene çalışmama gerek kalmadı görüşleiniz içinde teşekür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…