Aklımda sürekli negatif düşüncelerin olması

Fbb53

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2019
176
180
103
32
Sevgili arkadaşlar hepinize merhabalar...
Kısaca şuan ki durumumu özetlemem gerekirse eşim bir iş değişikliği sürecinde ve ayrı şehirlerdeyiz bir sürede ayrı kalacağız. Aile şirketinde çalışıyordu babası ve üvey kardeşleriyle. Bebek yapma sürecindeydik ancak birgün babasıyla tartışıp işi bırakma kararı aldı,aldırdılar aslında. 15 gün süre iş arama süreci oldu ve buldu çok şükür.
Kendi mesleğiyle alakalı bir işte çalışacak farklı bir ilde. Rabbim resmen bize yapılan haksızlıkları gördü ve karşımıza güzel bir iş imkanı çıkardı çok şükür. Ancak ben kendime günleri rezil ediyorum sürekli aklımda o işi bırakma süreci,iş bulamazsak ne yapacağız düşüncesi,birikimimiz olmasaydı ne yapardık korkusu ve aynı şeyleri yeniden yaşama tedirginliği. Ya yeniden işten ayrılırsa? Ya yaşadığımız şehri değiştireceğiz olmazsa işi bırakırsa korkusu? Ya kovulursa? Ya işte haksızlık yapılırsa? Bir sürü negatif düşünceler bazen nefes alamıyorum o derece mutsuz ediyorum kendimi. Garantici bir insanım nasıl mutlu olacağım hiç bilmiyorum.

Birikimimiz olmasaydı ne yapardık biraz artık suyunu çıkarma olmuş varmış idare etmişsiniz. kendinizi biraz akışına bırakın çocuk sahibi olabilmek için stres yapmamanız gerekiyor. Özel sektörde çalışan herkes aynı kaygıları yaşıyor ve yaşamaya devam edecek size özel değil.

Kaygınız çok yüksek ve bir sürü otomatik düşünceyle boğuşuyorsunuz. Hatta bunları çoğunlukla geleceği okuma ve felaketleştirme olarak kategorize edebiliriz. Bu otomatik düşüncelerinize alternatif düşünceler üretmeye çalışın. Örneğin ya işi bırakırsa otomatik düşüncesine karşılık "Ekstrem bir durum olmadıkça işi bırakması için bir neden yok. Eğer böyle bir şey olursa da ne yapacağımızı o zaman düşünürüz. Şimdi nasıl iş bulduysa o zaman yeniden bulabilir." gibi bir alternatif düşünce olabilir. Ya da birikimimiz olmasaydı napardık yerine "Birikimimiz vardı üstesinden geldik, olmasaydı o zaman ona göre bir çözüm düşünürdük."

Daima mı böyleydiniz yoksa eşinizin iş bırakma süreciyle ortaya çıkan bir durum mu? Daima böyleyse bence bir an önce uzman desteği almaya bakın. Yeniyse eğer biraz bunlarla baş etme üzerine çalışın olmazsa profesyonel destek alırsınız.

Çoğu konuda böyleyim,böyleydim. Uzman bir destek aldım ilaçlı bir tedaviydi. Yeniden başlayacağım bir doktora gitmeye. İnanın sizin dediklerinizi günde kaç kere kendime söylüyorum ki doğru olanın bu şekilde düşünmek olduğunu biliyorum. Ama yine sabah uyandığımda içimde o huzursuzluk ve boğulma hissi...

Meşhur otomatik düşünceleri inceleme tablosu vardır, doktorunuzla o çalışmayı yaptınız mı? Bir de kendinize sadece söylemek yerine yazmayı deneyin. Gerçekten çok daha etkili oluyor.

Siz neyi düşünür neyi isterseniz hayattan onu çekersiniz. Hep buna inanırım ve ben de hep işe yaradı. Olumsuzlukları çok düşünmeyin , dillendirmeyin.
Çok doğru buna bende inanıyorum. Aile işlerinde de düşündüğüm neyse başıma geldi çünkü.

Suyunu çıkardığım onca şey var ki bunu bende biliyorum. İşte üzüldüğüm bu maalesef ki özel sektör ve ilerisini görememek

Meşhur otomatik düşünceleri inceleme tablosu vardır, doktorunuzla o çalışmayı yaptınız mı? Bir de kendinize sadece söylemek yerine yazmayı deneyin. Gerçekten çok daha etkili oluyor.
Devlet hastanesinde psikiyatriye gittiğim için sadece derdini anlat ve ilacı versin göndersin yöntemiyle ilerledik maalesef. Öğrenciydim ozamanlar çokta araştırmamıştım. Bu yöntemi araştırıp iyi bir doktora gideyim en iyisi.

Ben de devlet hastanesinde gittim hâlâ öyle gidiyorum. Orada doktorumla bu çalışmaları yapmıştık. Bazen vakit çok az olduğu için, doktorlar çok hasta bakmak zorunda oldukları için terapiye vakit kalmıyor maalesef üniversite hastanelerini tavsiye ederim bir de bu yöntem BDT'ye dair en bilinen ve uygulanan yöntemlerden biridir. Bu ve daha birçok bilişsel davranışçı terapi egzersizlerinden yararlanmak için İyi Hissetmek'i okuyabilirsiniz Tabii yine tedavinizi aksatmayın

Size çok teşekkür ediyorum dediğiniz herbir şeyi yapacağım. Sağlıcakla kalın.

O zaman memurla evleneceğiniz
Özel sektör de olur bu tarz seyler.
Orası kendini gösterme yeri.
Son zamanlarda memurun da kalmadı ama garantisi.
Size bu özel sektör hiç yaramamış.

O zaman memurla evleneceğiniz
Özel sektör de olur bu tarz seyler.
Orası kendini gösterme yeri.
Son zamanlarda memurun da kalmadı ama garantisi.
Size bu özel sektör hiç yaramamış.
Bir kaç devlet dairesinde iş baktım bakmadım desem yalan olur ama devlete girse bile ben yine kendime dert bulurum

Terapistim tam da böyle konuşuyor benimle hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…