Aklımdan yemek fikri çıkmıyor

Merhaba kk.. Hemen konuya geciyorum.
Avukatım,kendime ait bir bürom var.
Pandemiydi salgındı derken işimi evden takip etmeye azaltmaya çocuğun kreşi kapanınca da dosya almamaya başladım. Eşim yoğun çalışıyor evde olduğunda da çoçuk onu bırakmıyor o uyuyunca da çalışıyor derken aramızdaki ilişki gerekmedikçe konuşmaya dönüştü :KK70: Kilo verme sürecindeyken tersine döndü almaya başladım ve uyandıgımdan yatana kadar tek düşündüğüm şey ne yesem oluyor.. aklımdan atamıyorum anlamsız bir takıntıya dönüştü. Kilo alıyorum aldıkça da yiyorum :KK43:(
Yemeğin fazlası da bilimsel olarak bir bağımlılıktır ve bağımlılıktan kurtulma yolları birbirinden çok farklı değil
Her zaman bir önceki doza karşın daha az dopamin salgılandığı için beyin buna karşılık verir, sürekli onu düşünme.
Ve kurtulmak için bize keyif veren eylemleri yapmak faydalıdır mutlulukla beraber dopamin salgılıyoruz çünkü. Mesela çok sevdiğimiz bir işe dalınca yemek yemeyi unuturuz öyle değil mi?
Başlar hep daha zordur biraz irade :KK36:

Al benden de o kadar bende 163 boy 68 kiloyum çocuklar evde tatlı kek hamur işi yemekler sabahtan yapılıyor şimdiden düşünüyorum yarın ne yapsam diye ama ben suyu az içiyorum onu artirmam lazım ilk günler bol su içip biraz yediklerimize azaltıp sonrada diyete mi dönsek havalarda serinledi insan hep yemek istiyor

Ben de bu dönemde 11 kilo aldım. Fazla yemek de yemiyorum. Hatta çalışırken 1 öğün fazla yiyordum. :KK43:

Pandemiydi salgındı derken işimi evden takip etmeye azaltmaya çocuğun kreşi kapanınca da dosya almamaya başladım. Eşim yoğun çalışıyor evde olduğunda da çoçuk onu bırakmıyor o uyuyunca da çalışıyor derken aramızdaki ilişki gerekmedikçe konuşmaya dönüştü :KK70: Kilo verme sürecindeyken tersine döndü almaya başladım ve uyandıgımdan yatana kadar tek düşündüğüm şey ne yesem oluyor.. aklımdan atamıyorum anlamsız bir takıntıya dönüştü. Kilo alıyorum aldıkça da yiyorum :KK43:(
Bende aynı şu an diyetteyım.Diyetısyene gıdıorum.Adetım yaklastı .Geçen gece 4 de kalkıp burçak biskivı ve sut yedım hemde biskiviyi sute bana bana:):)Ertesı gunde 1 saat spor yaptım .Ay nedem boşeyım bılmıorum

Pandemiden sonra alınan kiloları geri verenler dışarı veremeyenler spor salonuna uygulaması başlasa
Gerçi ben duygusal açlıktan doyamıyorum

YouTube da amerikali bir kadin nasil kilo verdiğini anlatiyor. Cok sebze agirlikli beslenmis, eti azaltmış proteini baklagillerddn filan almış. Tariflefe baktim pek bize hitap etmeyen seyler ama neden olmasin dedim.
Bugun başladım çünkü veremediğim gibi aliyorum cildiricam artik.
Kadinin hesabı high carb hanna idi galiba. Ben baya motive oldum belki sizde yararlanirsiniz

Aynı sorun bende de var kilo vermem lazım, hatta profilime bile yazdım kilo vereceğim diye. Millet görürse ve veremezsem sözümü tutmamış olurum diye düşündüm.
Aslında çok kolay gözüküyor boğazını tutacaksın ama kendi yaptığım yemeklere kendim bile bayılıyorum offf😑

Simdi herkesi sinir edecegim ben pandemide hic yapmadigim kadar evde spor yaptim.:KK53::KK53:

Yeme icmeye gelince az yemiyorum ama evde spor hayatimda iyi bir degisiklik oldu. Eskiden dambillarla bakisirdik ama ileriye gitmezdi mesela.

Pandemiydi salgındı derken işimi evden takip etmeye azaltmaya çocuğun kreşi kapanınca da dosya almamaya başladım. Eşim yoğun çalışıyor evde olduğunda da çoçuk onu bırakmıyor o uyuyunca da çalışıyor derken aramızdaki ilişki gerekmedikçe konuşmaya dönüştü :D Kilo verme sürecindeyken tersine döndü almaya başladım ve uyandıgımdan yatana kadar tek düşündüğüm şey ne yesem oluyor.. aklımdan atamıyorum anlamsız bir takıntıya dönüştü. Kilo alıyorum aldıkça da yiyorum :((

Aynen o kısır döngüye bende girdim yedikçe kilo alıyorum kilo alfıkça yiyorum maalesef.hep bugün ne yapsam diye düşünüyorum.

pandemi döneminde kilo almadım vermedim de. 1 yıldır aynı kilodayım, bazı günler aşırı yüksek kalorili şeyler yiyorum, yıllarca evde spor yapmış birisi olarak spor yapamıyorum, benim sırrım çerezler. leblebi nohut hariç her gün bir kaseye yakın çerez yiyorum, 54 kiloyum, boyum 1,60. Tabii ki hala fazlalığım var ama bu kilo ile mutluyum. Salatasız yemeğe oturmamak da ayrı bir kural. sofrada salata varsa muhakkak yeniyor, bu da daha kalorili şeyleri nispeten daha az yememi sağlıyor

Bundan 3 hafta önce bir azim geldi diyet artı sporla 10 günde 2 kilo verdim ve sikilastim. Sonra regl dönemi sonra ufakligin soguk alginligi derken biraz once yarim ekmege salca sürüp yedim çok severim ben şalcali ekmeği. Üstüne de pul biber oh mis.
Birde 2 kilo verince sosyal sorumluluk porojesi gibi etrafimdaki tüm tombisleri arayıp hepsini gazlayip yilbasina kadar zayiflama sözü almıştım.
Ama ben suan servis disiyim. Acim yorgunum gerginim. Ne diyet yapacak ne spor yapacak moyivasyonum var. O yüzden 1 ocakta telefonumu kapatmayi dusunuyorum.😁😁😁

Su süreçte diyetisyen desteği almak şart oncelikle hem.motive oluyor hem paraya kiyamayip yemiyorsunuzz. Ilk evden calismaya basladigimda bende almis yurumustum kiloyu 3 ayda 18 verdik diyetisyenle. Suan hala birlikte calismasak evde kendimi yemege verirmisim gibi geliyor:(

Bu ben :cry:

Kullanmam gereken 3 tane ilaç var. Üçünü de kesmemem lazım. İçlerinde bir tanesi aşırı terletiyor, aynı zamanda iştah kesiyor. Bundan 2 hafta önce falandı alısverişten geldim, montumun içine kısa kollu giymeme rağmen fena ter bastı. O an ki sinirle yapmamam gereken şeyi yaptım ve kafama göre ilacı bıraktım. Ama sonrasında o kadar iştahım açıldı ve okadar yedim ki. Rahatsız olmaya başladım. Bu gün gidip hemen ilacımı aldım. 1 2 güne normale dönerim heralde.

Back
X