Daha iyi olacak zannederek evlenme sakın hiç belli olmaz ozamanda kv kp vs biton yeni insan hayatina girecek kocan ariza yapmasa onlardan biri yapacak vs hersey mukemmel ve tamamen ozgur olmayabilirsin malesef iyi dusun herseye ragmen bekarlik cok kiymetli bence
Yine ben
Bu sefer annemle babamla falan kavga etmedim çok şükür. Ama aklıma takılan bir şey var ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum aklım başıma gelsin de bu saçmasapan fikirlerden kurtulayım diye.
Bilenler vardır belki ailemle olan sorunları. Anlayışsız ve baskıcılar, bunun üstüne başka sorunlar da var ve bunlar beni çok yıprattı gerçekten. Bir konumda birisi ''acayip derece baskı var üzerinde bundan dolayı tahammül sınırın çok altlarda'' yazmıştı. Aynen öyle artık ufak şeylere bile tahammül edemez hale geldim.
Ben ki önceden evliliği cümle içinde bile kullanmazdım. Bizim evde hep kavga gürültü olur annem babamla çok kavga eder aralarında çok sorunlar yaşandı kaç kere boşanma aşamasına geldiler. Sanırım bu yüzden ben evliliği hep insanın ruhunu öldüren bir şey olarak hayal ettim ve hep kaçındım. Ben kariyer yapacak ve mümkün olduğunca uzun bir süre evlenmeyecektim hele ki 27den önce asla. (Niye 27 onu da bilmiyorum).
Hatta aile baskısından kurtulmak için evliliği düşünmeyecek kadar da akıllıydım bir zamanlar. Kuzenim böyle bir şey yapmıştı ve bana da çok iyi örnek olmuştu. Ama son zamanlarda gerçekten çok bunaldım. Şu anda 19 yaşındayım üniversite 2.sınıf öğrencisiyim ve mezun olup bir işe girmem kaç yıl sürer allah bilir. İşe girsem bile ayrı eve çıkmama izin verirler mi bilmiyorum. Bu evde kalmak benim ruh sağlığımı çok kötü etkiliyor gerçekten. O yüzden düşündüm taşındım tek çarenin evlilik olduğuna karar verdim. Kendime çok şaşırıyorum ama sonuç bu.
Bir ofise gidiyorum haftada bir kaç kez okul yüzünden, karışık bir konu ama staj falan değil çalışmıyorum yani. Orda bir çocuk var, sanırım şu zamanlarda tek potansiyel eş adayı o olduğu için taktım onu kafama. Kendimi de çok kötü hissediyorum böyle saçma şeyler düşündüğüm için.
Alla Alla o çocuk neden sen aileden kurtulasın diye paravan olsun ki
bence okulda akşam kursları etkinlikleri varsa onlara katıl, ailene zorunlu falan dersin, eve yatmadan yatmaya git
zaten kalmış 2 sene, büyük şehirdeysen iş bulursun merak etme
kusura bakma ama saçmalıyorsun.
evde oturan bir kız olsan bir nebze hak vereceğim de üniversite okuyormuşsun bir de!
19 yaşında , uygun eş adayı olarak birini gözüne kestirmek de nedir yahu?
20 yaşında kız kardeşim var, eşek sudan gelene kadar döverdim onu böyle düşünceleri olsa.
kendine gel, okulunu bitir, işe gir, ondan sonra ne yapacaksan yap!
bu hastalıklı düşüncelerden de bir an önce kurtul, flört yaşın yeni gelmiş daha, evlilikten bahsediyorsun.
Evlilik hastalıklı düşünce değil ama sizin evlenmeyi isteme nedeniniz öyle.Yanlış üşünüyor olabilirim fakat hastalıklı bir düşünce değil ki evlilik? Zaten ben de buraya birini bulayım hemen evleneyim diye konu açmadım sadece tek kurtuluş yolunun evlilik olması kafamın bu düşüncelerle dolması beni rahatsız ediyor. Okuyorum evet ama hocanın yanına bile gidemiyorum soru sormak için.
Sende biraz kendimi gordum ben baski altinda degildim sadece cok rahattim ama anne ve babam arasinda olanlar yuzunden pek huzurum yoktu ben evim huzurum olsun isterdim esim sukur asiri iyi bir eş onunla evlendigime pismanim diyemem ama ailesi ile olan tartismalar herne kadar esim beni ezdirmesede beni benden etti simdi kvnn yuzunu gorsem cinleniyorum o derece yani evde anneni babani cekmekte zorlanirken elalemle ugrasmak daha zor geliyor tahammul sifir oluyor ve tutki esin anneci cikti tutki gecimsiz ozaman altindan nasil kalkican bi insanida tanidim diyemiyorsun bi bakarsin bambaska biri olmus burda cok okuduk iyice hirpalanirsin 19 yasindasinBen zaten evliliği kaldırabilir miyim, kaldırırsam zar zor nasıl yürür sorumluluklar ağır gelir mi bu konularda çok çekişkiliyim. Ama aileyi hiç düşünmemiştim
Bi de şu an demek istediğim karşıma biri çıksın şak diye evleneyim değil, zaten daha sevgilim bile yok. Olsa bile böyle bişey yapmam muhtemelen. Ama bu düşünceler nerden girdiyse aklıma sürekli beni meşgul ediyorlar. Aslında tek istediğim huzur
Yine ben
Bu sefer annemle babamla falan kavga etmedim çok şükür. Ama aklıma takılan bir şey var ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum aklım başıma gelsin de bu saçmasapan fikirlerden kurtulayım diye.
Bilenler vardır belki ailemle olan sorunları. Anlayışsız ve baskıcılar, bunun üstüne başka sorunlar da var ve bunlar beni çok yıprattı gerçekten. Bir konumda birisi ''acayip derece baskı var üzerinde bundan dolayı tahammül sınırın çok altlarda'' yazmıştı. Aynen öyle artık ufak şeylere bile tahammül edemez hale geldim.
Ben ki önceden evliliği cümle içinde bile kullanmazdım. Bizim evde hep kavga gürültü olur annem babamla çok kavga eder aralarında çok sorunlar yaşandı kaç kere boşanma aşamasına geldiler. Sanırım bu yüzden ben evliliği hep insanın ruhunu öldüren bir şey olarak hayal ettim ve hep kaçındım. Ben kariyer yapacak ve mümkün olduğunca uzun bir süre evlenmeyecektim hele ki 27den önce asla. (Niye 27 onu da bilmiyorum).
Hatta aile baskısından kurtulmak için evliliği düşünmeyecek kadar da akıllıydım bir zamanlar. Kuzenim böyle bir şey yapmıştı ve bana da çok iyi örnek olmuştu. Ama son zamanlarda gerçekten çok bunaldım. Şu anda 19 yaşındayım üniversite 2.sınıf öğrencisiyim ve mezun olup bir işe girmem kaç yıl sürer allah bilir. İşe girsem bile ayrı eve çıkmama izin verirler mi bilmiyorum. Bu evde kalmak benim ruh sağlığımı çok kötü etkiliyor gerçekten. O yüzden düşündüm taşındım tek çarenin evlilik olduğuna karar verdim. Kendime çok şaşırıyorum ama sonuç bu.
Bir ofise gidiyorum haftada bir kaç kez okul yüzünden, karışık bir konu ama staj falan değil çalışmıyorum yani. Orda bir çocuk var, sanırım şu zamanlarda tek potansiyel eş adayı o olduğu için taktım onu kafama. Kendimi de çok kötü hissediyorum böyle saçma şeyler düşündüğüm için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?