Aklımızdan, beynimizden bir görüntüyü, bir sesi silmek

Siz nedne özür diliyorsunuz, est. Bahsi geçince bile ateş bastı, onu anlatmaya çalıştım.
Empati de yapınca dediğiniz gibi, daha fazla etkilendim sanırım.
Sonuçta ben sadece birkaç saniye gördüm, ama özellikle o ikinci sırada ölen kadın nelere şahit oldu... Ajitasyon yapmayacağım, psikolojidir bozulur-düzelir.
Kitap okumayı çok seviyorum ama okuyamıyorum şu an, tam kafamı dağıtırken kitapta bir şey geçer diye.
Psikolog ya da psikiyatr varsa çözüm sunar belki diye yazdım.
Eğer unutamazsam zaten profesyonel destek alacağım.
Teşekkür ederim tekrar.

Açıkçası şu an en uzak olduğum şey din. Sebep olanların benzini mi diyeyim amacı mı diyeyim dini korumak ve misilleme yapmaktı.
Teşekkür ederim öneriniz için.

Yo dine yaklaş demek istemedim aslında. O sebep olanların gerekçeleri de hakeza. Nasıl anlatsam allaha inancın varsa -ki olmayadabilir herkesin kendi düşüncesidir bişey demek haddimize değil- unutmak için yardım iste. Yahut Sıkıntı anlarında sana ne iyi gelirse enerjini kimden neyden alıyorsan ona meylet. Elden ne gelir umarım çok çabuk toparlanırsın

Çok teşekkür ederim, sağ olun.

Bazı görüntüler ne kadar acı da olsa zihnimizden silinmemeli.
Sesli izlemediğinizi umuyorum.
Konuyu araştırmaktan vazgeçin. Ekşi sözlükte hayata dair iç burkan detaylar ve çocuklarla girilen komik diyaloglar başlıklarını okuyorum böyle durumlarda.

Geceninde etkisi vardır, sabaha hersey hallolur merak etme
Gece izlemedim, yani son 1-2 saatte izlemedim. Dün gördüm ve dünden beri azalmadı. Gece 6-7 kere tuvalet için kalktım, su içmeye diye kalktım. Yani, aslında biliyorum ki bunlar için kalkmadım, beynim uyandırıp durdu beni, ben kendimi telkin ediyorum tuvaletim var diye kalktım, susadım diye kalktım diyerek...

Ses de vardı.

ben de mustafa dikerin haberini ayrintilariyla okudum aklimdan cikaramiyorum.siddet yanlisi biri degilim ama elimde olsa gozumu kirpmam babasini yalvarta yalvarta gebertirim.
o tarz videolara asla bakmam. 13-14 yaslarindayken kafa kesme videosuna bakip bayilmistim. etkisi aylarca surdu. ama su an hatirlamiyorum videoyu. gececek, ama izlediginiz ilk videoysa etkisi cok uzun surer.

Anksiyetemin tavan olduğu donemde okulda film izledik. Cogu sahneye bakmadim bile. Allahim o adi kabuslu film benim kabusum oldu. Sanrılar gordum, sesler duydum. Evde yalniz 1 dk kalamaz, annem kapida beklemeden duş alamaz oldum. 1 hafta surdu. Zamanla kayboldu. Suan bile o yarim goruntu geliyo gözümün onune. Sizin daha agirmis tabi umarim tez geçer. Ama bol bol kafa dagitin disari cikin vs. Birde yine evliyken de esimle film izledik 3 gece uyumadim. Her asansore bindigimde kapi acilirken kalbimin sesini duyuyordum sanki filmdeki gibi olcakmis gibi geliyodu

“Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkartmaya karşılık olmaksızın, haksız yere bir cana kıyarsa, bütün insanları öldürmüş gibi olur”

Şimdi işgüzarın biri kalkıp dini konu yasak diyecek ama siz yazdığınız için yazıyorum,çünkü o caniler bu vahşeti sergilerken sözde korumak istedikleri şeyi buna inanarak belirttiyseniz bu benim kanıma dokunur.Bu bir proje,dinle de uzaktan yakından ilgisi yok.

Zamanla etkisi geçer umarım,yeni olduğu için rahatsızlığınız yoğun olsa gerek...

Duygu Kadakal cinayetinde bana da olmuştu şimdi konuyu okuyunca aklıma geldi sıcağı sıcagına böylesiniz bence geçer zamanla.

ben insanın insanı nasıl öldürdüğünü gordugum bır vıdeoda boyle olmustum

3 gun hıc uyuyamadım once... burnum kanadı uykusuzluktan ve yorgunluktan,
mideme vurdu kustum, bırsey yıyıp ıcemedım evladım var korktum aklıma bınbırturlu sey geldı
sankı benım basıma gelmıs ,sankı benım kafamı koparmıslar gıbı hıssettım...

kas gevsetıcılerle falan uyuyabıldım ve aglayarak uyandım sonra esıme soyledım

dunya boyle bır dunya dıye konusmaya basladık... daha derınlemesıne gırdık konusmanın,
once konustukca korkum arttı... uzaya kacmayı falan dusundum cocugumu da alıp ve nasıl yasamayı basarabılırız dıye dusundum

ben cocugumu buyuteyım elın bılmemnesı gelsın öldursun ınsan kafayı yer gıder kafasını koparırım dedım !
halbukı ben kafası kesılen kadının vıdeosunu gordugum ıcın boyle degıl mıydım ? sımdı nasıl bırının kafasını koparabılecegımı soyluyorum

kendımle ,cocugumla bagdastırınca benım ,uzaya kacmak ısteyen benım bıle bır vahşı olabılecegımı gordum...

evet malesef kı bu dunya bız ınsanlar yuzunden boyle
bu dunyanın gunahı ıcınde kotu ınsanların olması

boyle boyle dusune dusune konusa konusa uzaklastım o duygudan
belkıde cevabı kendı ıcımde buldum

Meditasyon olumlamaları var uykuya dalma veya bir hatırayı silme gibi müziği ve yönlendirmeleriyle birlikte. Denemenizi öneririm.
Çünkü rüya bile ilk uyandığında hatırlamaya çalışırsan aklında kalıyor, 10 saniye sonrasına kalmıyor aksi takdirde.
Şu an zihni boşaltırsanız etkisi daha az olacaktır

Ne olduğunu anladım, iyi ki seyretmemişim. İnatla link isteyenler falan oluyor şaşırıyorum, zevk mi alıyorlar nedir? Yani benim bildiğim Eternal Sunshine of the Spotless Mind'taki gibi aniden silen bir teknik yok. Meditasyon yapmayı deneyebilirsiniz ama o da hiçbir şey düşünmemeyi gerektirdiği, tamamen zihni boşaltmak önemli olduğu için travmatik bir görüntüyle karşı karşıya kaldığınızdan zihni boşaltayım derken iyice aklınıza getirmenizi sağlayacaktır. Biraz kendinize zaman tanıyın, buna rağmen başa çıkmakta zorlanırsanız işin ehli bir uzman psikolog ya da psikiyatrdan EMDR terapisi alın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…