Aklımızdan, beynimizden bir görüntüyü, bir sesi silmek

mesajinizdan merak edip araştırdım mustafayı bakmaz olaydım midem bulaniyor ama kusamiyorum ... bazı insanlar yaşamamalı hatta dünyaya gelmemeli ...

Bahsettiğiniz olayı sözlükte okudum. Videoyu izlemedim. Önceden olsa inanamaz, hayal edemez, meraktan izlerdim. Ama öyle şeyler gördüm ki artık malesef hayal edebiliyorum. O yüzden de izlemedim.

Malesef bi süre etkisi sürecek. Keşke hafızamızdan bazı şeyleri silme gücümüz olsa ama yok. Zamanla daha az hatırlamaya başlarsınız.

Aynı şeyi kaç haftadır düşünüyorum psikolojimi aşırı etkileyen 2 adet video birini görmemle kapatmam bir olurken diğerini izlemiş duymuş bulundum ikisi de aklımda keşke unutabilsem

Son düzenleme:
çok korkunç bir olay insanlar ne kadar da cani video kaldırılmış olmalı bende şimdi haberi okudum ve inanın çok üzüldüm sizi bu saate kadar uyutmadığına göre çok etkilenmiş olmalısınız. Bende bu tür haberlerden çok etkilenirim, Ne desem bilemedim teselli edecek bir söz bulamadım

Hayatınızda çok sevdiğiniz biri varsa onunla ilgili güzel anıları düşünebilirsiniz biraz olsun rahatlamanızı sağlar. Birde o şeyi düşünmemek için kendinizi zorlamayın çünkü beyin düşünmemeye çalıştıkça o şeyi gözünüzün önüne getirir.

Çocukken sevdiğiz şarkıları dinleyin. Mesela Barış Manço :) Onu ne zaman görsem yada dinlesem içimi sevgi kaplar. Dünyanın en iyi insanı gibi gelir bana. Genelde çocukluk anılarımız hep daha pozitiftir. Daha mutlu olduğumuzu düşünürüz. Varsa böyle biri dinleyin, izleyin işe yarar belki.

Açıkçası şu an en uzak olduğum şey din. Sebep olanların benzini mi diyeyim amacı mı diyeyim dini korumak ve misilleme yapmaktı.
Teşekkür ederim öneriniz için.
Bakiniz.Kalkip burda islam dersi vermicem.Ama sunu bilmenizde fayda var.Islam dinini kullanip guya korumak icin gelistirilen her sey canice vakalar ancak kisi ve kisilerin olusturdugu cete vs bagli seylerdir.Asla ne kuran da ne de islam da boyle bir sey mumkun degil. Yani arkadas da namaz kilin sihhat bulun demis.Yani kotulukler cezasiz kalmayacak icinizi rahat tutun ve unutmaya calissaniz da calismasaniz da maalesef hayatta boyle seyler olmaya devam edecektir.Cunku cahil ve acimasiz insanlar olucaktir.Bu yuzden zamanla unutacagiz bu konuyu daha fazla irdelemeyin sormayin da bu gececektir.Bana da oldu herkese olmustur.Ama geciyor.En sevdiginin olumune alisiyor insan bu goruntuler ne ki.Hayatiniza islerinize bakin gerisi gelir.

Ne izlediğinizi başlığı okuyunca bile tahmin ettim çünkü aynı şeyleri yaşıyoruz. Dünden beri allak bullak oldum, insanlığımdan utandım. Sizin gibi idrak edemedim önce ama o 3-4 saniye bile yetti bana. Elbette bu da unutulacak, diğer bütün kötülükler unutulduğu gibi.

Ben de bu tür şeyleri asla kolayca kafamdan atamıyorum. O yüzden izlememeye, görmemeye çalışıyorum. Hani videoyu geçtim, biraz sonra olacaklara işaret eden fotoğraflara bile bakamam. Dehşet içeren haber başlıkları bile neon ışıklarıyla kafama kazınır günlerce. Daha dün 5 aylık bebeğini öldüren bir baba haberinin başlığına takıldı gözüm. O an öyle bir çığlık atmak istedim ki, dünya patlayıversin. Dayanamıyorum. Zaten dayanılacak gibi değil de, çocuklarım olduktan sonra böyle haberlere karşı daha bir inceldim, ufaldım sanki. Ruhum kırılıyor resmen, eziliyorum. Es kaza maruz kaldıysam sevdiğim kitaplara, filmlere sarılırım, masallar iyi gelir bana. Tolkien kitapları, Harry Potter dünyası gibi fantastik şeyler mesela... Bu dünyaya ait olmaması sanırım rahatlatıcı geliyor.

İzlemedim ama araştırdım. İzleyenler dehşete düşmüş, ne olabilir bu kadar kötü diyorum. Ben asla izleyemem en ufak şeye dayanamıyorum böyle bişey beni mahfeder asla kendime gelemem. Psikolojinin bozulması okuduklarıma göre çok normal izleyen herkes pişman.

Mustafa diker cinayetinde babasının ifadesini okudum. Detaylıca yazıyor. Keşke Allah o çocuğu hiç yaratmasaymış, neden bu kadar kötü şeyler yaşamış neden bu kadar korkunç. Allah.m aklım almıyor neden böyle oluyor ... Bir insan bir insana bunu nasıl yapabilir. Hiç mi vicdan yok insanın içi hiç mi sızlamaz... bu insanlar nasl böyle olmuş. Okuduklarım beni mahfettii

Aciyi anliyorum ben de okudum icim ezildi korkunc bir seyin otesi de bu.Ama Allah yaratmasaymis demeyin.Allah cocuga bunu bunu yap diye vermiyor.Imtihan dunyasi ve o insan bunu en canice yapmis bu kotulugu kendi yapmis yani kendi nefsine uymus.Ve o cocuk icin evet insan olmasaydi diyor fakat o bu adami iyi yapmaz.O adam elbette bu sapik zihniyetiyle ayni isleri baska sekilde yine yapardi .Bunun tek cozumu iyi bir ahlak egitim saglam bir inanc ve iradeden gecer Bu acinin tarifi yok anliyorum ama kelimelerinize dikkat edin Allah yaratmasaydi keske demek haşa işine karismak gibi .Musluman olarak bu tarz cumleler kurulmamali.Allah o zalimi kahhar ismiyle kahretsin bu dunyada da ahirette de.O ve onun gibi masumlarin girecegi tek yer cennet.Beden dunyaya kalir ruh gocer .Eminim o ruh şad oldu en iyi muamele icinde o masum.Beni ancak boyle bir cozum mutlu ediyor.Yoksa insan bu cani adamin cezasini vermeye yetmez.

Hemen birkaç doz yavru kedi, komik köpek, bebek videosu vs. alın. İyi gelecek :)

Ya aslında bu tarz şeyler basına verilmemeli düşünsenize ailesi de izler arkadaşları vs
Ben hayatta izleyemem .heralde kafayı üşütürüm bir daha kendime gelemem
Çok üzüldüm o kızlara ya .Allah belasını versin o pislik adamların.birde din adına yaptıklarını söylemiyorlar mı!yazıklar olsun

Videoyu annesine ve arkadaşlarına bizzat yollamışlar.

Ama katılıyorum size. Bu videoyu izleyen herkes bu vahşete maruz kaldı. Bence bu tür videolar hiç yüklenememeli ama işte birilerinin işine geliyor.

Okudugum bazi haberleri bile unutamiyorum .Ustteki arkadasin yazdigi cocukla ilgili ifadeleri okudum .Sule Çet dosyasini okudum .Birde bir ögretmen ve annesi vardi .Unutmak zor .
Bazen sadece kadın oldugu icin yaşananlar cok acı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…