Aklsz insan!

Gülsümcüm, tabiiki 9 yıl sonra bunun hesabı yapılmaz....
Benim alını çizmek istediğim nokta arkadaşımızın tüm suçu eşinde aramaması gerektiği...
İnsan ne kadar kızarsa kızsın eşine bu tür aşşağılayıcı hakaretler etmemeli bence....
Ki hatalar tek tarafl değil, bunların altını ısrarla çizdim ki arkadaşımız da biraz iğneyi kocasına batırırken uvaldızı da kendine batırmaya başlasın....
Sürekli karşısındakini suçlayarak çözüme ulaşaazlar...
Hatalarını brlikte görüp, birlikte ders alıp birlikte çözüm yları aramalılar...
Akılsız kocam davar kocam aptal kocm diyerek çözüme ulaşamaz... Evet benim kocam öyle böyle ama onu ben seçtim evlendim ve onu çocuklarımın babası yaptım, madem eşim bazı konularda yetersiz onun yetersizliklerini ben kapatmalıyım demeli...

Aynen...bunu bende yazdim zaten.

Ama iste bazen salterleri bir atiyor insanin gözü dönüyor gibi oluyorsun güzelim, karsindaki esinmis suymus buymus umrunda olmuyor, agzina geleni söyleyebiliyorsun.

Günümüzde biliyorsunki para bazen hicbirsey bazende hersey....para olmadan hicbirsey olmuyor....maddi zorluklar cok yipratiyor insani ve bu ister istermez kavgalara, tartismalara neden oluyor.

Dünde arkadasimiz böyle bir patlama yasamis, burda paylasmis, yahu desin, essekde desin, öküzde desin kocasina, ne olacak? Neticede kocasi be canim...:hulya:

Dedigim gibi evlilik bu, icinde hersey olabilir, kim neden hangi sebebden dolayi hala esinle beraber diye sorgulamali kimse, herkezin vardir kendine göre bir sebebi.

Allah kimseyi caresiz birakmasin, caresizlik cok kötü birseydir.:çok üzgünüm:

busenihal once sakin ol ingiltereymissin devletten gelen para geri nasil gider ya job centerdan almiyormusunuz esim bir ara issiz kaldi bizde cok zor gunler yasadik ama esim cok sukur tuttugunu kopartan biri oldugu icin issizken devletin butun yardimlarindan yararlandik.

jobcenterdan aliyorsan parayi banka hesabiniza yatar direk ve bankadan cekersiniz para geri gitmezki gulum

en azindan bizimki oyleydi sizin durumu pek anlayamadim ben

zaman zaman hangimiz kızıpta sövmüyoruz ki ,eşlerimize....
bundan olağan ne var ...
şahsen söverim, yüzüne de içimden de..öküzü de kalmaz ,danası da ...
ama bu kadar da arkadaşı yargılayıp ,eleştirmek fazla olmuş..
kadının canı yanmış ! evlatlarımın rızkından kesildi diyor,canı yanmaz mı yani...
bu kötü ve olumsuz şartlar altında benim eşimde aynı şeyi yapsa bende söverim hemde alasını..
sanki onlar kızınca bizlere sövmüyo ,kimisi ana -avrat bırakmıyor...
hakaret ediyorsa da kocasına ediyor,akşamın da da kocası ile bir oda da buluşup, koyun koyuna uyumucaklar sanki ...abartmayalım da kadının da sinirlerini iyice gerip ,bunaltıp ,hasta etmeyelim...
emzikli kadın bu ! düşünerek tartarak yazalım ...en azından eleştirilemizi erteleyelim,yada yapmayalım....

busenihal,canım sen ne kadar kızsanda ve haklı olsan da sana yine kocandan hayır var bak,görüyorsun demi...olan olmuş artık birbirinizi kırmayın ,sende üzülme ne olur...allahtan hayırlısı dile canım ,herşeyde vardır bir hayır de geç ...opuyorumnanaktan

busenihal once sakin ol ingiltereymissin devletten gelen para geri nasil gider ya job centerdan almiyormusunuz esim bir ara issiz kaldi bizde cok zor gunler yasadik ama esim cok sukur tuttugunu kopartan biri oldugu icin issizken devletin butun yardimlarindan yararlandik.

jobcenterdan aliyorsan parayi banka hesabiniza yatar direk ve bankadan cekersiniz para geri gitmezki gulum

evet arkadasim...bende oyle soyledim....eger para bir kere hesaba geliyorsa,devletin o parayi geri cekmesi imkansiz,istersen aylar sonra algeri cekemezler,buna haklari yok,ilgiltereyi bilmi<orum ama burada kesinlikle boyle.nerede olursa olsun boyle olmadigi taraftarindayim...orada bir karisiklik varCADIARZUcozemedim....

ikincisi konu sahibinin hatasini anlamasinada sevindim...cunku hatalar hic bir zaman tek tarafli degildir...ve bu saatten sonrada vay sen oyle yapmadin ,vay boyle etmedin demek yanlis geliyor....tamam esin ackalidigin halde umursamaz davvraniyorsa bu affedilecek bisey degil..sonucta kendini degilse cocuklarini dusunmeli bir insan diye dusunuyorum...bir digeri ise ,zaman esini suclayip ,binbir sifatlar yakistirip horlama zamni degil..esine gelmeden once,sen on ayak olmalisin herseye...ben de esim issizken cok kizardim niye isimiz gucumuz yok diye...ama sonra baktim olacak gibi degil,kafayi yiyor insan resmen...esimi suclayip binbir sorun yasamaktansa,yarim guluk bir is bulup calistim..esim issizken ben calistim...ne yani dunyanin sonu degil ki..o is bulamiyorsa ben bulurum ne olacak ki...o bana bakarken iyi...neden ben de ona bakmayayim ki...hersey karsilikli...ve bu hep boylede olacak...ve bu simdi baslangic...yarim yamalak almancamla simdi yarim gun yarin bir gun de tam gun bulurum.en azindan kendime guvenim gelir hicbirsey yapmamaktansa karsimizdakinde suc aramaktansa ilk adimi bizler atmaliyiz diye dusunuyorum...zaten dunyanin hali de belli is guc te yok eskisi gibi...tabi bir erkek tuttugunu koparabilmeli ama koparamiyorsada bu kadar ustune varilmamali diye dusunuyorum....dedigim gibi hayat musterek o yapamiyorsa sen yapacaksin,o beceremiyorsa sen becereceksin,sen yok u var edeceksin,kiymet bilmiyorsada def etmekten baska care yok...ama yeter ki bizkendimiz icin caba sarfedelim...inan ki hic birsey yapmadan karsindakini suclamak marifet degil..

ben de anlamadım bu durumu..
hesaba yatan paraya nasıl el konur..
konu sahibi arkadasım bence sen bu mevzuyu didiklemekle başla kolları sıvamaya...
belki bir yanlışlık vardır.
umarım parayı alırsınız..

Arkadaşlar olayı bende tam anlamadım ama
Devlet tarafından gönderilen para belli bi süre çekilmediği takdirde
Banka tarafından geri gönderilebiliyor
Mesela Türkiyede emekli maaşı 3 dönem çekilmediği zaman
Kişinin ölmüş olabileceği varsayılıp para emekli sandığına geri gönderiliyor
Bunu bizzat yaşadığım için biliyorum
Arkadaşın nerden ne parası aldığını bilmiyorum
Ama doğru olabilir

Canim selam bizim para NASS dan gelicekti, ne kadar sacma bak anlatayim..
Normalde her hafta aliyoruz biz yardimimizi, esim sirf 1 hafta gidip almamis diye, neymis efendim alicaktin, gitmedigin icin o parayi alamazsin...
yazik gunah gitti guzelim para,o kadar da ihtiyacimiz vardi kii, sorma...

Job center`a daha yeni kayitlancaz canim ya,esimde issiz oldugu icin bizde tum yardimlardan yararlanmak istiyoruz..

siz nerde yasiyorsunuz canim ingiltere`nin ???

ben de anlamadım bu durumu..
hesaba yatan paraya nasıl el konur..
konu sahibi arkadasım bence sen bu mevzuyu didiklemekle başla kolları sıvamaya...
belki bir yanlışlık vardır.
umarım parayı alırsınız..

Sagolun Kizlar
Ama ingilterede ki kanunlar farkli.. Bilmiyorum veremeyiz dediler..
Ne yapalim artik, zor durumda kaldik ama Allah buyuktur..
Ama 2 haftalik yardim paramizin hic olmazsa 1 haftalik olanini alicaz..
Esime oyle demisler..
Ne yapalim bunada sukur...

NASS nedir ya ?
aciklarmisin canim.

bende onu bilmiyorum ama Job centerda boyle sIKINTIlar yasamazsiniz emin olun.
neyseki bir haftaligini aliyormussunuz budada birbirinizi kirmayin artik kafa kafaya verin asamaycaginiz guc yoktur ozaman bizde cok cektik esim bir yilda 2 kere issiz kaldi cok sukur 1 ay once yeni bir buldu insallah bu uzun soluklu olur diger islerini krizden kaybetmisti.

ben Heathrow'a yakinim sen neresindesin?

NASS nedir ya ?
aciklarmisin canim.

bende onu bilmiyorum ama Job centerda boyle sIKINTIlar yasamazsiniz emin olun.
neyseki bir haftaligini aliyormussunuz budada birbirinizi kirmayin artik kafa kafaya verin asamaycaginiz guc yoktur ozaman bizde cok cektik esim bir yilda 2 kere issiz kaldi cok sukur 1 ay once yeni bir buldu insallah bu uzun soluklu olur diger islerini krizden kaybetmisti.

ben Heathrow'a yakinim sen neresindesin?

Canim Oturum iznini almadan once,bu kurulusa bagli oluyosun NASS.. yasal olduktan sonra yani, oturum iznini aldik biz o zaman artik Job center`a bagliyiz simdi,yardimlar falan baglaniyor..Kriz cok evet burdada vardi.. Ben Birminghamdayim.. Aslinda istedigim yere giderdim ama london kalabalik vede council ev vermiyor diye burda kaldim, kimildamadik yerimizden, burdaki council bize ev veriyor hakkimiz varmis, o nedenle duruyorum council evim cikar 6 7 ay icinde insallah oyle diyorlar..

yoksa bende londra dusunuyordum.. Ama cocuklar icin iyi degil,kalabalik,pahali diyorlar ne bilim 9 yildir bu ulkedeyim.. CADIARZU senin kac yil oldu ?

valla okuyunca gözüm korktu yaa bende nişanlıyım ve nişannlım biraz rahatına düşkün biridir ve çok iyi niyetli ayy benmde basıma bunlar gelirmiki yaa ama ben actımmı agzımı iki surat yaptımmı dediğimi yaptırırım orası ayrı da bazen beni de deli edio bu gevşekliği ne yapsam ayy valla cok gözüm korktu yaa

Canim Oturum iznini almadan once,bu kurulusa bagli oluyosun NASS.. yasal olduktan sonra yani, oturum iznini aldik biz o zaman artik Job center`a bagliyiz simdi,yardimlar falan baglaniyor..Kriz cok evet burdada vardi.. Ben Birminghamdayim.. Aslinda istedigim yere giderdim ama london kalabalik vede council ev vermiyor diye burda kaldim, kimildamadik yerimizden, burdaki council bize ev veriyor hakkimiz varmis, o nedenle duruyorum council evim cikar 6 7 ay icinde insallah oyle diyorlar..

yoksa bende londra dusunuyordum.. Ama cocuklar icin iyi degil,kalabalik,pahali diyorlar ne bilim 9 yildir bu ulkedeyim.. CADIARZU senin kac yil oldu ?

anladim canim siz iltica etmissiniz galiba o yuzden gidemedin turkiyeye evet nass ilticacilar icin esin ve sen ikinizdemi iltica ettiniz yoksa sadece senmi?:uhm:

ben londraya underground'la 40 dk uzakliktayim evet buralar cok pahali ama benim oturdugum yer sakin kalabalik degil merkeze gore tek derdim ucaklar ,ucaklar tepemden geciyor.

ne sanslisiniz ki council'a basvurmussunuz.biz basvurmadik zaten bize vermezlerde mafoldumbencok zor veriyorlar artik sansin varsa alirsin yoksa
yok biz onceden 2 goz odali eve 650 pounds veriyorduk simdi tasindim bir tanidigin evine hem biraz buyuk ev 600 veriyoruz simdi.

2 yilim bitti 3.yilin icindeyim bende gidemedim trye maddi SIKINTIlarimdan dolayi dua ediyorum insallah bu sene gidebiliriz.:gitme:

arkadaşım madem eşinden bukadar dertlisin 3 çocuk neden yaptın?
birtane çocuk yaposaydın işe girip ev araba sen alsaydın neden evde olmak kolay geldi?
eşine bukadar hakaret ediyorsun eşinde susuyor öylemi ilginç..
madem çok saf akılsız boşa gitsin avrupadasın çalış çocuklarınıda ver kreşe vs bi yere.

Bana bekarlar yorum yazmasin !.......
Bekarsiniz daha neyin ne oldugunu bilmiyorsunuz lutfen bana Ahkam kesmeyin birzahmet.. yaziyorsanizda mantikli yazin..

Beni burda yazan Evli bayanlar anliyor,konusuyorum az da olsa rahatliyorum, Allah askina araya girip parazit yapmayin..

Ben bekarım ama musadenle yazmak istiyorum, parazit olarak (!)
Benim de en onem verdigim seylerden biri bu zeka konusudur, zeki olmadigini anladigim an soguyorum ben karsimdakinden. Senin kismetsiz dedigin sey aslinda plansizlik. Sansli, kismetli insanlar dediklerimiz detaylari onemseyip ona gore akıllıca davrandiklari icin sansli gibi gorunuyorlar. Detaylar cok onemlidir aslinda, kucuk bir zaman ayirirsin bir detayi farkedip ama o sana buyuk yarar saglar. Mesela para konusu, su parayi takip edeyim deseydi, sadece bir kontrol...o zaman turkiyeye gelebilecektiniz, bunun gibi iste...

Nisanliyken farketmistim dedin ama yine de evlenmissin olabilir. Peki evlendikten sonra ve cocuk olmadan da bu konu seni rahatsiz ettiyse bu denli ayrilabilirdin bilemiyorum tabi durumları...Bu sebebi aslinda kimseye kolay kolay da anlatamazdin...

Su saatten sonra yapacagin sey bence bagirip cagirip hem kendini yipratmaktansa hem de onu iyice kendine guvensiz hale getirmektense, guzel guzel konusup bazi seyleri farkettirmeye calismak, onun plansizligi yuzunden gordugunuz zararlari anlatmak. Sahsen ben de evli olsam butun is yukunun, dusunulmesi gereken herseyin benim uzerime kalmasini istemezdim, bu insani beyin olarak cok yoruyor hem de ben niye evlendim der insan. Boyle oldukca, erkege daha bir rahatlik gelir zaten. Ama 9 yıldan beri de senin kocan olduguna gore coktaaan bu durumları asmis olman gerekirdi, yani simdiye kadar nasil yurudu isler? Hadi 2-3 yill,ik evliyim deseydin bu sinirini anlardim.

Ayrica calisma izniniz yok, 3 cocuk var, siz orda ne yapiyorsunuz allah askına? Turkiyede iyi kotu bi is bulabilirdi en azindan, devlet yardimina guvenerek nereye kadar?

Son düzenleyen: Moderatör:
canım sonuna kadar haklısın boyle becerıksız ınsanlarla yasamayı..çektıklerını ancak yasayan bilir..çok zor gercekten..allah yardımcın olsun..bu erkeklerde de gurur kalmamıs koyun gıbı gudulmek hosuna gıdıyor galıba..

anladim canim siz iltica etmissiniz galiba o yuzden gidemedin turkiyeye evet nass ilticacilar icin esin ve sen ikinizdemi iltica ettiniz yoksa sadece senmi?:uhm:

ben londraya underground'la 40 dk uzakliktayim evet buralar cok pahali ama benim oturdugum yer sakin kalabalik degil merkeze gore tek derdim ucaklar ,ucaklar tepemden geciyor.

ne sanslisiniz ki council'a basvurmussunuz.biz basvurmadik zaten bize vermezlerde mafoldumbencok zor veriyorlar artik sansin varsa alirsin yoksa
yok biz onceden 2 goz odali eve 650 pounds veriyorduk simdi tasindim bir tanidigin evine hem biraz buyuk ev 600 veriyoruz simdi.

2 yilim bitti 3.yilin icindeyim bende gidemedim trye maddi SIKINTIlarimdan dolayi dua ediyorum insallah bu sene gidebiliriz.:gitme:

Canim evet yeni oturum iznimizi aldik biz..
Bak sende diyorsun ki, council evi cok onemli bu ulkede, herkes bunu diyor zaten.. Ingilterede artik cok zor cikiyor council evleri...O nedenle bizimde burda hakkimiz varmis, cikar diyorlar en gec 1 yil icinde, o nedenle burda kalmaya karar verdik canim biz..

oooo 2 odali eve 600 paund he? baya pahali yaaa ... size nicin vermiyorlar council ev..? Tabi ya cok zor canim gidememek ulkeye.. Bizde bu yil kismetse gidicez 9 yildan sonra.. insallah sende gidersin canim sevdiklerinin yanina..

Arkadaslar;

3 cocuk ayni anda olmadi sonucta..3 yil araliklarla oldu hepsi ve esim calisiyordu kacak, macak.. idare ediyorduk cok guzel.. ama son 1 yildir calismiyor onun icin zorlandik baya..

insallah bu gunlerde gelir gecer.. evet esimin uzerine fazla gitmemeye karar verdim ve bir erkek gibi bende isleri uzerime alicam artik.. napimmmm napimmmm 3 dogum atlattim,sezaryan ile hemde.. belim agriyor, boynum agriyor oyle kolay degil..

cocuk yapmasaydin diyenleride anlamakta gucluk cekiyorum arkadas.. valla billa cok ilginc.. ne yapalim her cocuk kismetiyle gelir..Benim bu 3.BEBEGIM OLDU, oturum iznimiz geldi, yasallastik bu ulkede cok sukur.. Dedim ayy ben nasil bakicam,nasil olurrrr cok aglamistim.. ama bebek nasibiyle geldi.. Hosgeldiii sefa geldiiiii :)

hersey nasip, kismet.. Ne yapalim hayat mucadelesi cok zor.. Ama esimde birazcik dusunebilse,kurnaz olsa.. ahh ahhhh cok zor cok, beynim cok yorgun, ANLATAMAM.. benim gibi olanlar beni anlar zaten..

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X