• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKRABA EVLİLİĞİ Mİ, DEĞERLERE SALDIRI MI?

Hic mi duymadiniz, hic mi gormediniz akraba evliliginden sakat dogan cocuk?
Hepsi genetik tansiyon sekerle doguyor oyle mi,baska da sikintilari yok yani?
Sen teyze cocugunla evlenmeyi normal goruyorsundur evlen, bize ne yani?
Akraba evliligini normallestirmeye calismak da ne?
Guzel bi sey mi, akraba evliligi yapanlar durustce soylesin.
Teyzenin kaynanan olmasi, kuzeninin gorumcen olmasi, cocugunun hastalikli dogmasi, guzel mi?
Benim icin akraba evliligi ensest iliskidir evet.
Benim kuzenlerim abim gibidir. Abimle evlenirsem ensest iliski oluyorsa, kuzenimle evlenirsem de oyle benim icin.
Sen yuz tane de konu acsan benim fikrimi degistiremeyeceksin.
Fikirlerin ozgurlugunden bahsediyorsan, benim fikrime de saygi duymak zorundasin.
Ama senin bahsettigin sey fikir ozgurlugu degil, herkesin senin fikrinden olmasi gerektigi. Bu da aşikar yani.
Onca guzel sey varken, akraba evliligini herkese kabullendirmeye, sevimli gostermeye, dogrulugundan bahsetmeye calisiyorsunuz ya.
Biz bu kafayla bi adim ileri gidemeyiz.

Eski zamanlarda evliler kv ile beraber otururmuş.Erkek ailesi yabancı gelin alsak bize bakmaz diye,kız ailesi de kızımı yabancı kv,kp ezer diye akraba evliliği yaptırıyormuşlar.Ama şimdi durumlar başka evliler kendilerine ait başka evde yaşıyorlar.İmkanlar farklı,gereği yok.Çocuklarımın akraba evliliğini yapmasını istemem ,kuzenlerime art niyet taşımam.Ama kuzen diye eşimin kuzenleriyle sarılmasına,samimiyet kurmasına izin veremem.Akraba evliliğiyle olan bir çok kişi vardır burada.Ensestlikle,sapıklıkla,mide bulandırıcılıkla adlandırılmasını bende hoş karşılamadım.

Son düzenleme:
toplum sağlığı merkezinde ki hemşireler bile akraba evliliği populasyonunun çok olduğu bölgelerde bu konu hakkında bilinçlendirme yapıyor,genetik rahatsızlıklar üzerinde duruyor.kadın doğum uzmanına gittiğinizde kayıt formunda ilk sorularından birisi akraba mısınız oluyor.çocuğunuzda zihinsel bir problem varsa inceleyen doktorun sorduğu ilk soru anne-baba yakınlık derecesi nedir oluyor ve biz bir genetik uzmanını akraba evliliği iyidir tavsiyelerini okuyoruz.başka bir konuya da buna benzer şeyler yazmış.hatta orada tavsiye dahi etmiş,en azından bildik tanıdık insanlar oluyorlar demiş.bunu komşu ayşe teyze dese cahil kadın der geçerim ama..

hadi diyelim sağlık açısından genlerde sorun varsa ortaya problem çıkıyor peki ya genetik sorun sorun oluşursa???

bu durumda bu kişi ya kuzeni ile falan evli,ya genetik bilmine yeni bir bakış açısı kazandırmak üzre ya da doktorlar da dahil hepimiz zır cahiliz.

Hatta akraba evliliklerinden daha zeki çocuklar olur demişliği var. O cümleye hayret etmiştim.
Rahmetli Sakıp Sabancı en büyük pişmanlığının akraba evliliği olduğunu söylerdi her zaman. Yaşamayan bilmiyor işte.
Benim arkadaşımın babası artık asla akraba evliliği yaptırmam diyormuş. Çünkü ilk kızı kalp deliğinden öldü, ikinci çocukta zeka engeli var. Kalan nispeten sağlam iki çocuk da astım hastası. Nasıl be bilim adamıyım diyen insan bunu görmez üstüne daha zeki olur der anlamak mümkün değil.
Teşvik edilecek neyi var acaba. Yazık cidden yazık..
Benim biyoloji mezunu arkadaşım da akraba evliliğine cidden karşı iki doktor arkadaşım da. Ya onlar zır cahil iç bir şey anlamıyor, yada konu sahibi. Cidden anlamıyorum.

Hatta akraba evliliklerinden daha zeki çocuklar olur demişliği var. O cümleye hayret etmiştim.
Rahmetli Sakıp Sabancı en büyük pişmanlığının akraba evliliği olduğunu söylerdi her zaman. Yaşamayan bilmiyor işte.
Benim arkadaşımın babası artık asla akraba evliliği yaptırmam diyormuş. Çünkü ilk kızı kalp deliğinden öldü, ikinci çocukta zeka engeli var. Kalan nispeten sağlam iki çocuk da astım hastası. Nasıl be bilim adamıyım diyen insan bunu görmez üstüne daha zeki olur der anlamak mümkün değil.
Teşvik edilecek neyi var acaba. Yazık cidden yazık..
Benim biyoloji mezunu arkadaşım da akraba evliliğine cidden karşı iki doktor arkadaşım da. Ya onlar zır cahil iç bir şey anlamıyor, yada konu sahibi. Cidden anlamıyorum.

günümüzde sokakta ki her insan bile bu durum hakkında bilgi sahibi.bir velim var çocuğu fenilketanürü hastası akraba evliliği sonucu ortaya çıkan çocuğun mental yeterliliğini sınırlayan,zeka engeline yol açan bir hastalık.ve çok örnek daha.çocukların da günahına giriyorlar,bunun farkındalar mı acaba? ne olacak o çocuklara?

Bızde akraba evlılıgı yok
olsa sapık gozuyle bakılır. Akraba evlılıgı bana tuhaf gelıyor amcamın oglu bılmem kıme hıc bu gozle bakmadım , kardesız bız

konun açılma nedeni hakkında bir bilgim yok sadece burada yazılana göre konuşacağım. akraba evliliğine olan bakış açısı,kişinin yetiştirilme tarzına,ailenin ve kişinin yapısına,düşüncesine göre değişiklikler gösteriyor.benim aşirete mensup tanıdığım bir arkadaşımın ailesinde akraba evliliği normal karşılanıyordu ve o ailede beşik kertmesi dedikleri olay da vardı.arkadaşım doğduğunda kuzeniyle beşik kertmesi yapılması istenmiş ama arkadaşımın babası( bu arada babası amcasının kızıyla evli.yani kızın annesi,babasının amcasının kızı) bunu karşı çıkmış ve artık bu tarz şeylerin bittiğini söylemiş. nitekim arkadaşım iş arkadaşıyla evlendi yıllar önce.şimdi o tarz bir ailede bu geçmişten varsa,ya da normal karşılanıyorsa bu onlara normal gelebiliyor...
örneğin benim ailemde hiç bir şekilde akraba evliliği yok,geçmişte de olmamış.biz kuzenlerimizle(erkek olsun kız olsun) aşırı samimi büyüdük ve hala çok samimiyiz,evli olanların eşleriyle de çok samimiyiz.yani yetiştirilme tarzından dolayı farklı düşünceler içinde olmadık.hepsi kardeşim,abim,ablam.
şimdi hem kendimden hem de arkadaşımdan örnek verdim.çünkü aile yapılarımız farklı.herkes farklı farklı düşünce yapılarına sahip.herkesin değer yargıları farklı.ki bu konular tartışmaya açık konulardır.tartış tartış bitmez.eleştirilen de kızmasın çünkü karşındaki insan da farklı bir yapıda gelişti.yani diyeceğim akraba evliliğini normal kabul ederek yetişen biri ister akraba evliliği yapar ister yapmaz kendisine kalmış.ama buna karşı biri de ben akraba evliliğine karşıyım dediğinde,bunu normal gören ona kızmasın.

Üyeler hakkında konu açmak, üyeleri eleştirmek için ayrı bir konu açmak, çirkin üslup, kışkırtma amaçlı açılmış bir konu, polemik yaratma amaçlı açılmış bir konu, siyasi içerikli bir konu, dini içerikli bir konu, olumsuz örnek teşvik edici bir mesaj (konu sahibinin ben akraba evliliğini tavsiye ediyorum demiş olması) daha sayayım mı? Kazen Kazen Mune Mune

ne çok yazmışım konuya ya.çünkü çok dertliyim bu konuda.

neyse..akraba evliliğini özendiren kişiler lütfen bu duruma sapık ya da ensest diyen kişileri eleştirmesin çünkü birbirinden farkları yok.bu ifadelerin hepsi yanlış çünkü.

Konuyu açıp açmama konusunda kararsız kaldım ama karşı tarafın toplumsal değerlere pervasızca saldırabilmesi bana cesaret verdi. Buradaki birtakım insanlar bu ülkede yaşayan ve müslümanım diyen insanlara “EVET BEN ENSEST BİR İLİŞKİNİN ÜRÜNÜYÜM.” dedirtmeye çalıştılar.

Birde bunu hafifletip ne var ki bunda ENSEST kelimesinden neden rahatsız oluyorsunuz diyen insanlar oldu! Bu kadar basit öylemi?

Fikriye hanım Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün akrabasıydı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz Atatürk’ çü olabilirsiniz ama ATATÜRK SİZCİ DEĞİL Dİ! Çünkü o sizin gibi insanından ve değerlerinden utanmadı. Sizden taraf değildi, bizden taraftı. Bir Osmanlı paşasıydı. Annesinin mezarı anıt mezar olsun istemedi. Sade bir kayayı mezar taşı olarak kabrinin başına diktirdi. O kadar alçak gönüllüydü, kibirden uzaktı!

Allah rahmet eylesin.

Bunu beni ve benim gibileri İslami değerlerle vurmaya çalışanlar için söylüyorum.

Meselenin akraba evliliğiyle ilgisi yok. Başka bir mesajda beni ilkel mendel kanunlarıyla aklı sıra bilgilendirmeye çalışan bir başka hanımefendinin dediği gibi -ki kendi dediğinden haberi yok- mesele sadece ve sadece genetiktir. Çekinik iki gen bir araya geldiğinde hastalık oluşabilir. Bu sadece akraba evliliğinde görünür diye bir kural yok. Birbiriyle yakından uzaktan hiçbir genetik bağı olmayan iki insan evlense ve onların hastalık nedeni olabilecek çekinik genleri bir araya gelse çocukları yine hasta olabilir. Akraba evliliklerinde genetik frekansın teorik olarak uyumlu olma ihtimali daha yüksektir bu nedenle tedbir amaçlı akraba evliliği ÖNERİLMEZ o kadar. Daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi BELİRGİN GENETİK HASTALIKLARIN OLMADIĞI DURUMLARDA AKRABA EVLİLİĞİNİN SAĞLIK AÇISINDAN BİR SAKINCASI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM!

ANCAK, ailede belirgin genetik hastalıkların olduğu durumlarda;

Mesela şizofreni hastalığı gibi, akraba evliliği bence de yapılmamalıdır. Çünkü çocuk kuvvetle muhtemel şizofreni olacaktır. Bunun yine söylüyorum akraba olmakla bir ilgisi yok arkadaşlar. Bambaşka ülkelerden iki şizofreni hastası evlensin onların çocukları da kuvvetle muhtemel şizofreni hastası olacaktır. Mendel amcamın dediği gibi çekinik genlerin bir araya gelme ihtimali artacaktır.

Ben bugüne kadar ne KURAN’I KERİMDE nede HADİSLERDE AKRABA EVLİLİĞİNİ TAVSİYE EDEN TEK BİR METİNLE KARŞILAŞMADIM ama YAPAMAZSINIZ GİBİ BİR KURALDA YOK. PAŞA GÖNLÜN BİLİR DİYOR YANİ!

İnanmayabilirsiniz, dinsiz, Allah’sız, ateist neyse artık olabilirsiniz ama bu size karşı tarafın inanç sistemine ve yaşam biçimine hakaret etme hakkını vermez. Karşı tarafa saldırmanız sizin değerlerinizin ne kadar kaygan bir zeminde olduğunu gösterir.

Yazacak çok şey varda ne fayda?

Siz insanınızı aşağılamaya devam edin. Ne kazandıracak bu size çok merak ediyorum.

NOT: Bu yazdıklarım kesinlikle efendi efendi akraba evliliğini doğru bulmadığını ya da kuzenini eşi olarak düşünemediğini söyleyen kişilere değildir. Bende akraba evliliği yapmadım. Bende kuzenimi eşim olarak düşünemem.

Benim sitemim akraba evliliği yapmış ya da yapan insanlara;

· Sapık

· Ensest

· İğrenç

· Mide bulandırıcı

· İnsan kuzenine hâllenir mi?

Diyen, insanından nefret eden ve her fırsatta insanını aşağılayan zihniyetedir.
işkembe-i kubradan atmasanız keşke Fikriye Hanım ve Atatürk arasında kan bağı yoktu. Zübeyde hanımın ikinci esinin kardeşinin kızıydı bildiğim kadarıyla. Yani Atatürk u böyle bir olaya bulaştırıyorsunuz bari biraz bilin de konuşun. Bizin burda akraba evliliğine karşı olmamaız aradaki kan bağı ve bir arada büyümeyle alakalı.
ayrıca esest kelimesinin Türkçe karşılığı

ensest
isim, toplum bilimi Fransızca inceste

isim, toplum bilimi Aile içi yasak ilişki

(TDK)
akrabaları aileden saymıyorsanız ona lafım yok!

Cehalet cok kotu birsey!!! obiviyante obiviyante sende bilip bilmeden Ataturk'e dil uzattin benim degerlerime laf ettin o ne olacak? Milleti yadirgarken kendinde aynisini yaptin..simdi sana gore dinsiz olan bizler akraba evligini onaylamiyoruz falan ya artik senin beyninde tam nasil sekillendi oralarda karisikta neyse, Ataturk'u karistirinca ve ornek falanda verince yalan yanlis insanlarin dusuncesimi degisecek? Dahami kabul edilir olacak dedikerin

Üyeler hakkında konu açmak, üyeleri eleştirmek için ayrı bir konu açmak, çirkin üslup, kışkırtma amaçlı açılmış bir konu, polemik yaratma amaçlı açılmış bir konu, siyasi içerikli bir konu, dini içerikli bir konu, olumsuz örnek teşvik edici bir mesaj (konu sahibinin ben akraba evliliğini tavsiye ediyorum demiş olması) daha sayayım mı? Kazen Kazen Mune Mune

Kib'ledim ama yönetim yok sanırım.

Cehalet cok kotu birsey!!! obiviyante obiviyante sende bilip bilmeden Ataturk'e dil uzattin benim degerlerime laf ettin o ne olacak? Milleti yadirgarken kendinde aynisini yaptin..simdi sana gore dinsiz olan bizler akraba evligini onaylamiyoruz falan ya artik senin beyninde tam nasil sekillendi oralarda karisikta neyse, Ataturk'u karistirinca ve ornek falanda verince yalan yanlis insanlarin dusuncesimi degisecek? Dahami kabul edilir olacak dedikerin
burada verdiği örnek çok yanlıştı haklısınız....saçma bir konu olmuş.ben bunu normal karşılamazken diğer bir insan akraba evliliğini normal karşılıyabiliyor. ne ben onu fikrinden döndürebilirim,ne o benim fikrimi değiştiremez. bu konu bence tartış tartış bitmez.

Konuyu açıp açmama konusunda kararsız kaldım ama karşı tarafın toplumsal değerlere pervasızca saldırabilmesi bana cesaret verdi. Buradaki birtakım insanlar bu ülkede yaşayan ve müslümanım diyen insanlara “EVET BEN ENSEST BİR İLİŞKİNİN ÜRÜNÜYÜM.” dedirtmeye çalıştılar.

Birde bunu hafifletip ne var ki bunda ENSEST kelimesinden neden rahatsız oluyorsunuz diyen insanlar oldu! Bu kadar basit öylemi?

Fikriye hanım Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün akrabasıydı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz Atatürk’ çü olabilirsiniz ama ATATÜRK SİZCİ DEĞİL Dİ! Çünkü o sizin gibi insanından ve değerlerinden utanmadı. Sizden taraf değildi, bizden taraftı. Bir Osmanlı paşasıydı. Annesinin mezarı anıt mezar olsun istemedi. Sade bir kayayı mezar taşı olarak kabrinin başına diktirdi. O kadar alçak gönüllüydü, kibirden uzaktı!

Allah rahmet eylesin.

Bunu beni ve benim gibileri İslami değerlerle vurmaya çalışanlar için söylüyorum.

Meselenin akraba evliliğiyle ilgisi yok. Başka bir mesajda beni ilkel mendel kanunlarıyla aklı sıra bilgilendirmeye çalışan bir başka hanımefendinin dediği gibi -ki kendi dediğinden haberi yok- mesele sadece ve sadece genetiktir. Çekinik iki gen bir araya geldiğinde hastalık oluşabilir. Bu sadece akraba evliliğinde görünür diye bir kural yok. Birbiriyle yakından uzaktan hiçbir genetik bağı olmayan iki insan evlense ve onların hastalık nedeni olabilecek çekinik genleri bir araya gelse çocukları yine hasta olabilir. Akraba evliliklerinde genetik frekansın teorik olarak uyumlu olma ihtimali daha yüksektir bu nedenle tedbir amaçlı akraba evliliği ÖNERİLMEZ o kadar. Daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi BELİRGİN GENETİK HASTALIKLARIN OLMADIĞI DURUMLARDA AKRABA EVLİLİĞİNİN SAĞLIK AÇISINDAN BİR SAKINCASI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM!

ANCAK, ailede belirgin genetik hastalıkların olduğu durumlarda;

Mesela şizofreni hastalığı gibi, akraba evliliği bence de yapılmamalıdır. Çünkü çocuk kuvvetle muhtemel şizofreni olacaktır. Bunun yine söylüyorum akraba olmakla bir ilgisi yok arkadaşlar. Bambaşka ülkelerden iki şizofreni hastası evlensin onların çocukları da kuvvetle muhtemel şizofreni hastası olacaktır. Mendel amcamın dediği gibi çekinik genlerin bir araya gelme ihtimali artacaktır.

Ben bugüne kadar ne KURAN’I KERİMDE nede HADİSLERDE AKRABA EVLİLİĞİNİ TAVSİYE EDEN TEK BİR METİNLE KARŞILAŞMADIM ama YAPAMAZSINIZ GİBİ BİR KURALDA YOK. PAŞA GÖNLÜN BİLİR DİYOR YANİ!

İnanmayabilirsiniz, dinsiz, Allah’sız, ateist neyse artık olabilirsiniz ama bu size karşı tarafın inanç sistemine ve yaşam biçimine hakaret etme hakkını vermez. Karşı tarafa saldırmanız sizin değerlerinizin ne kadar kaygan bir zeminde olduğunu gösterir.

Yazacak çok şey varda ne fayda?

Siz insanınızı aşağılamaya devam edin. Ne kazandıracak bu size çok merak ediyorum.

NOT: Bu yazdıklarım kesinlikle efendi efendi akraba evliliğini doğru bulmadığını ya da kuzenini eşi olarak düşünemediğini söyleyen kişilere değildir. Bende akraba evliliği yapmadım. Bende kuzenimi eşim olarak düşünemem.

Benim sitemim akraba evliliği yapmış ya da yapan insanlara;

· Sapık

· Ensest

· İğrenç

· Mide bulandırıcı

· İnsan kuzenine hâllenir mi?

Diyen, insanından nefret eden ve her fırsatta insanını aşağılayan zihniyetedir.
Mune Mune Kazen Kazen

Kuzeninle evlrnmenin Atatürk un yaptirdigi mezarla alakasini cozemedim. Atatürk Fikriye Hanim ile evlenmedi ek olarak.

Sunuda soylemek istiyorum:
hayatinin merkezi bu platform olmasin. Burada fikir aliyoruz ama elbette kendi akil suzgecimizden gecirip, karakterimize gore yorumlayip onu uyguluyoruz. biri sana ensest dedi diye ensest olmazsin cumleyi duyduğumda benim mantigima ters gelir dikkate alinacak birsey değil yani. Ensest daha sapikca dürtüleri barindirir dayi-yegen, baba-kiz gibi akrabaliklar arasinda cinselligin oldugu eylemler icin kullanilir. Sendr kuzeninle evlenmek istiyorsan evlenirsin bu kadar buyutmene gerek yok burdaki yorumlari

fikriye hanım Atamın akrabası değildir.
keşke araştırıp dil uzatsaydınız.

üvey babasının kardeşinin kızıdır.

zira üvey babanız akrabanız olmadığı gibi akrabanız ol ayan birinin kardrşi torunu zırtı pırtı otomatik olarak akrabanız olmaz.

Ya allah kımseyı boş bırakmasın cıdden . Kımene ınsan gonlunun ıstedıgıyle evlenır .

neeeeeeeeeeeeee biz mi yapıyormuşuz bunu?:KK57:
ayıp ya birşey bildikleri yok anca laf olsun..
ayrıca kesinlikle insanlarıma laf ettirmem.
Ay cok sacmalıyorsunuz ya
bende yunanım ne var yanı her ınsanın ıyısı kotusu var allahım yarabbım ya
yanı katıl olan turkler yokmu? neee escınsel alan gocmenlermı varmıs ne kadar sacma ve cocukca bır yorum
hepımız ınsanız ya boyle gorun

burada verdiği örnek çok yanlıştı haklısınız....saçma bir konu olmuş.ben bunu normal karşılamazken diğer bir insan akraba evliliğini normal karşılıyabiliyor. ne ben onu fikrinden döndürebilirim,ne o benim fikrimi değiştiremez. bu konu bence tartış tartış bitmez.
Ya bende onu dedim. Isteyen istedigiyle evlensin kime ne. Ama boylr basit birseye Atami karistirmasin kizarim.

Gerçekten bu konu neden açıldı anlamadım. Kendi doğrunuzla yaşayın. Kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz ki...

Back
X