• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKRABA EVLİLİĞİ Mİ, DEĞERLERE SALDIRI MI?

Zübeyde hanımın akraba evliliğine karşı çıkma nedeni bu yani!!
:) başka neler yazıyor o kitapta çok merak ettim :)

Canım o kitap değil kitaplar anılar gerçekler. Kaldı ki ilkokul okumuş her insan Atatürk ün annesinin oğlunun geleneksel eğitim almasını babasının ise modern eğitim almasını istediğini de bilir. Burdan da çıkarımda bulunup durumu daha iyi kavrayabilirsin

birini abi gibi görürsün, bunu dile getirirsin anlarım.
xxx benim abim gibidir/kardeşim gibidir, aramızda olmaz öyle muhabbet dersin.
ama direk komşu ile olmaz çok garip duruyor gerçekten.

birlikte büyümenin aşkla ne alakası var.
illa 18den sonra mı tanışmak gerekiyor aşık olmak için, evlenmek için.

Zaten tanıdığın birine durup dururken aşık olamazsın öyle değil mi. Bahsettiğiniz sevgi , aşk değil bana kalırsa . Aşk , hoşlanma ilk görüşte olan birşey .

Atatürk Fikriye hanım ile hiç bir zaman evlenmedi. Fikriye hanım Ataya aşıktı ama kendisi o gözle yaklaşmadı fikriye hanıma. kıyaslarken tarih öğrende gel önce ve evet ensestliğin alasıdır iki kuzenin evlenmesi. ha abi kardeş ha kuzen benim için asla ve asla bir farkı yoktur.

Atatürk bal gibi de o gözle baktı Fikriye' ye hattatedavi için yurtdışına gönderdiğinde ona şöyle yazmış bir mektubunda:
İçsem de bir kadeh hayat iksirinden,

Zamansız ayrıldım, bilinsin Fikriye’den.

Bıkmadım ki doyayım o narin ellerinden,

Ümmid-i aşkım saracak seni, cefakâr teninden

konu ne hangi konu üzerinde yaşanan bir çatışma sonucu açılmış ana fikir ne onu çözemedim ancak çoğu öğrencisi akraba evliliği nedeni ile engelli doğmak zorunda kalan hatta ikinci kardeşleri de bu yüzden engelli olarak dünyaya gelen bir öğretmen olarak şunu demek isterim ki evet kuzen evliliği ensest değildir ancak asla masum kılıflara sokularak normalleştirilmesi gereken bir durum da değildir.

ayrıca Fikriye hanım Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün akrabasıydı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz Atatürk’ çü olabilirsiniz ama ATATÜRK SİZCİ DEĞİL Dİ! Çünkü o sizin gibi insanından ve değerlerinden utanmadı. Sizden taraf değildi, bizden taraftı. Bir Osmanlı paşasıydı. Annesinin mezarı anıt mezar olsun istemedi. Sade bir kayayı mezar taşı olarak kabrinin başına diktirdi. O kadar alçak gönüllüydü, kibirden uzaktı!

şu cümlelere çok manasız olmuş.fikriye hanım atamızın birinci dereceden akrabası yani kuzeni değildi.siz-biz tartışmasını benim okulumda ki çocuklar yapıyor yetişkinlerin aynı tartışmaya girmesi inanın beni şok etti.

Neyi ispat etme gayreti bu evlenmek isteyen evlenir de bu durumu hos karsilamayanlar mecburmu normal gormeye bana gorede ha kardes ha kuzen biri ciksa aileden kuzenine asik olsa aforoz edilir benim ananem 87 yasinda ona da ters bu durum yeni nesilde olan bir durumda degil yasayis bicimi anlayislar herkese gore farkli

Zaten tanıdığın birine durup dururken aşık olmazsın . Bahsettiğiniz sevgi , aşk değil bana kalırsa . Aşk , hoşlanma ilk görüşte olan birşey .

bu konu da tartışmaya açık ki.

ben eşimle kaç yaşından itibaren tanışıyorum bilmiyorum, herhalde 13-14dür.

şimdi o yaşta benim de onun da karşı cinse ilgisi yokmuş, birbirimiz aklımıza bile gelmemişiz.
ama hayatlarımız ara ara kesişti, 19 yaş civarı sevgili olduk.

herkesde böyle değildir, kimi senin gibi ilk görüşte olmadıysa olmaz der, kimi benim gibi neden olmasın der.

ben yanlış anlaşılmasın bu kurallara karşıyım;
komşu ile evlenilmez.
kuzen ile evlenilmez.

sen abi-kardeş görürsün o gözle bakmazsın eyvallah.

ama dünkü konudaki örnekte, veya bazı arkadaşların kendi hayatları ile ilgili verdikleri örnekte, genelde belli yaş sonrası tanışma, ya da ailelerin çok samimi olmaması dolayısı ile kardeş gibi büyümeme durumları var. bu kişilerin birliktelikleri bana garip gelmiyor.

yoksa benim oğlum kız yeğenimle kardeş gibiler mesela, aralarında bu tarz bir ilişki elbette ki normal kabul edilemez.

ama bahsedilen örneklerde kişiler kardeş gibi büyümemişler, ve zaten kardeş de değiller.

NOT: Zorunlu akraba evliliği de zorunlu herhangi bir evlilik gibi çok çok kötü, bunu konu bile etmiyoruz değil mi.

Sevgili obviyante, resmen ban yemek zoruna gitmiş, bitmiş konu üzerinden yangına körükle gideceğini bildiğin halde konu açmışsın. Mesajında da saygıdan bahsediyorsun. Önceki mesajındaki o çirkin üslubun yüzünden ban yedin. "Akraba evliliğine karşı olup eşcinselliği onaylayanlar beyin mıncıklanması yaşıyor "diyen biri gelip burda saygı dersi vermemeli.

tatlım biz anlaşamıyoruz ya, burda ben ne göçmen kelimesini görüyorum, ne eşcinsel evlilik kelimelerini... kusura bakma ban yemek istemiyorum, kanırtmayalım burda bırakalım istersen, beni alıntılama lütfen :KK66:
Boşayacaktın canım o zaman. Komşusunun kzını almayanlar göçmenlerde olur zaten, şimdi bilmiyormuş gibi davranma.

siz ensest ve sapıkça diyeceksiniz doğruluğuna da ben inandığım için alınmayacağım............ eleştrildiğinizde bunları söyleyecekler ve siz gayet hoşgörülümü olacaksınız....madem bu kadar hoşgörülüsünüz o zaman neden bu hakaretler........ ........çelişiyorsunuz......

Polemik yaratmak için açılmış bir konu daha.
Maşallah çok eğitimlisiniz ama Atatürk'ün yaptığı evlilikten haberiniz yok.
Kibledim.

Ya yazmayayım, yazmayayım dedim ama çileden çıkarırsınız insanı.
İslam dini ya da herhangi bir din işine geleni yap, dinim serbest bırakmıştır de yok işine gelmeyen konuda da din ne demiş umursama mı demiş acaba insanlara?
İş kuzeninize aşık olmaya gelince, CAİZ dir Allah'ın izin verdiğine kullar karışamaz dersiniz ama iş nefse gelince inandığınız din de yaratan da ortadan kayboluyor niyeyse.
Ne din adamıyım ne de buna yetkili merci. Ancak benim bildiğim İslamiyet nikahsız cinsel ilişkiyi de kabul etmez.
Ki bakınız din kabul etmez diyorum, konunun benimle pek bir ilgisi yok. Benim için sorun bile değil bu.

Belki konuyu neden buraya getirdin diyeceksiniz ama şu konuya yapılmış yorumlar arasında biri var ki beni benden alıyor.
Daha öncesinde kaç tane cinsellikle ilgili konusunu okudum ki konular hala duruyor gelmiş burada Allah izin vermiş kullarına ne oluyor diyor. Ben anormallik görmüyorum de canımı ye ancak dini rica ediyorum karıştırma sen.

kişisel alınmasın hiçbir şey lütfen. kimseyle uğraşmak için girmiyorum buraya. fikrimin olmadığı konulara çok yazmam da ama bu kadar saçma, bu kadar ne anlatıldığı anlaşılamayan bir konu ben okumadım. üstelik imla kurallarına uyulduğu halde çok anlaşılmaz olmuş yazılanlar.
her yere Atatürk'ü, dini sokmak o kadar yakışıksız ki. böyle böyle saygımız azaldı kutsal değerlere, saygı duyacağımız kişilere.

kim kimle evleniyorsa evlensin.

bu konu da tartışmaya açık ki.

ben eşimle kaç yaşından itibaren tanışıyorum bilmiyorum, herhalde 13-14dür.

şimdi o yaşta benim de onun da karşı cinse ilgisi yokmuş, birbirimiz aklımıza bile gelmemişiz.
ama hayatlarımız ara ara kesişti, 19 yaş civarı sevgili olduk.

herkesde böyle değildir, kimi senin gibi ilk görüşte olmadıysa olmaz der, kimi benim gibi neden olmasın der.

ben yanlış anlaşılmasın bu kurallara karşıyım;
komşu ile evlenilmez.
kuzen ile evlenilmez.

sen abi-kardeş görürsün o gözle bakmazsın eyvallah.

ama dünkü konudaki örnekte, veya bazı arkadaşların kendi hayatları ile ilgili verdikleri örnekte, genelde belli yaş sonrası tanışma, ya da ailelerin çok samimi olmaması dolayısı ile kardeş gibi büyümeme durumları var. bu kişilerin birliktelikleri bana garip gelmiyor.

yoksa benim oğlum kız yeğenimle kardeş gibiler mesela, aralarında bu tarz bir ilişki elbette ki normal kabul edilemez.

ama bahsedilen örneklerde kişiler kardeş gibi büyümemişler, ve zaten kardeş de değiller.

NOT: Zorunlu akraba evliliği de zorunlu herhangi bir evlilik gibi çok çok kötü, bunu konu bile etmiyoruz değil mi.
Canım, zaten kimse sana bir şey demiyor ki.. Dün sadece konusu oldu, bizde komşu kızı alınmaz dendi. Gerekçesi de, bizde komşu da bir nevi akraba olarak görülür. Durum bundan ibaret.
Ama bazıları konuyu saptırmış yok sınıf arkadaşımla evlendim sorun olur mu yok çok ayıp etmişsin..
Gereksiz şakalarla uzatıldı konu

Back
X