- 28 Kasım 2010
- 42.556
- 141.352
- 798
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Geniş ailelerde mümkünDedenizin babasının kuzeninin torununu nerden taniyosunuz inanılmaz.
Ben 5 senedir evliyim. Eşim dedemin babasının kuzeninin torunuysa bile benim bundan haberim yok.
Her konuda olduğu gibiLeyloş biraz abatmıyor musun?
Geniş ailelerde mümkünben de tanıyorum mesela,kardeş sayıyoruz hatta. Güneydoğulu annem, o da tanır. Babam tarafı karadenizli o da tanırdı,aslında nereli olduğumuza bağlı şeyler değil de,aileye bağlı.
Dedemin babasının kuzeninin torunuyla evlenebilirim hatta evli bile olabilirim çünkü tanımıyorum kendisini...Biz göcmen kökenli bir aileyiz 7 kuşak öteme de baksam akraba evliliği yok bizde cok ayıplanır komsu oğlu bile kardeştir aklından gecireni linc ederler.Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus 27 yasında kendisi ciddi düsündüğünü söylüyor.Böyle anlatınca dıdımın dıdısı ama is öyle degil iste annem babam karsı çıkmış kardesim beni aradı abla sen ikna edersin diye.Ya dedim akraba evliligi nedir milyarlarca insan içinden gönül bu sevmiş tamam ama karşı cıktıgım bu zihniyetle büyüdüğüm yerde tersini destekleyemem aileme tavır yapıyormus nasil yaklasmalıyız uzaktan da olsa kuzen işte.Karsı cıktikça askı alevlenecek biliyorum ne yapilmalı acaba kendisi uzman dogu görevinde yalnizlıktan sıkıldıgından mı böyle yapıyordur acaba sordum alakası yok diyor..
Bu kişi benim açımdan kim diye düşündüm. Tanımıyorum bile. Akraba evliliği sayılmaz bence bu durumda.dedemin babasinın kuzeninin torunuyla
Yalnız kuzenlerimiz dördüncü derece akrabamız oluyor.Bir iliskinin akraba evliligi olarak tanimlanabilmesi icin 3. Derece kan bagi olanlarin kendi icinde evliligi olmasi gerekmiyor mu?
Yani cember kuzenlerinizin, babanizinin kuzenlerinin ve dedenizin kuzenlerinin olusturdugu bireylerden olusuyor. Sizin belirttiginiz bu cember cok disinda.
Geri kalanlar icin Sezen Aksu soyluyor:
“Ask bile cozemezse yaziklar olsun,
Ne bu ucurum boyle yurekler arasi?”
Içimde yaradır o tabletHer konuda olduğu gibi
Bilerek kırdığı tableti unutmam zaman alacak
Aynı kişiyi mi düşünüyoruz acabaaaSizin akraba buralarda, el sallayin birbirinize
Arnavutmusunuz şayet öylryse onlarda 7 kuşak olayı vardır.Biz göcmen kökenli bir aileyiz 7 kuşak öteme de baksam akraba evliliği yok bizde cok ayıplanır komsu oğlu bile kardeştir aklından gecireni linc ederler.Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus 27 yasında kendisi ciddi düsündüğünü söylüyor.Böyle anlatınca dıdımın dıdısı ama is öyle degil iste annem babam karsı çıkmış kardesim beni aradı abla sen ikna edersin diye.Ya dedim akraba evliligi nedir milyarlarca insan içinden gönül bu sevmiş tamam ama karşı cıktıgım bu zihniyetle büyüdüğüm yerde tersini destekleyemem aileme tavır yapıyormus nasil yaklasmalıyız uzaktan da olsa kuzen işte.Karsı cıktikça askı alevlenecek biliyorum ne yapilmalı acaba kendisi uzman dogu görevinde yalnizlıktan sıkıldıgından mı böyle yapıyordur acaba sordum alakası yok diyor..
Her konuda olduğu gibi
Bilerek kırdığı tableti unutmam zaman alacak
Aynen katılıyorum bu yakınlar için geçerlidirBen de akraba evliliğine karşıyım ama bu teyze oğlu, amca oğlu gibi şeyler de...
Dedemin babasının kuzeninin torunu buna girmiyor. Bence çok tuhafsiniz. Bu saçma düşünce yüzünden kardeşinizi mutsuz edeceksiniz.
Özelden yazam ayıp olmasın dermişimben aklımda canlandıramadım bile
babamın dedesinin kuzeni tam olarak kimin nesi oluyor
Komşu da olmuyorsa kimle evleniyordu kendileri acaba, malum eskiden ulaşım zormuş, komşudan daha yabancıyı nerde bulmuş evlenmişler acaba?Göçmenlerin akraba evliliğine karşı olması çok takdir ettiğim bir şey ama bu kadarına bile karşı olup “Bizde komşu kızı kardeştir, asla o gözle bakılmaz.” muhabbeti yapmaları, bununla övünmeleri de bayıyor ya. (Bursa’da çok yapıyorlar bunu.)
Milletin ırzına göz dikmedikten sonra hiç tanımadığın uzaktan akrabaya ya da komşuya niye aşık olmayasın? Saçmalık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?