Akraba evliligi sacmalığı

Özelden yazam ayıp olmasın dermişim

Sende yoktur kız öyle biri, doğma büyüme İstanbullusun sen.
Bizler Anadoluluyuz ebemizin şeyine kadar kerkes bilir tanır
Ay yok ben de tanımıyorum. Akrabalık ilişkilerimiz çok sağlamdır, koca aşiret gibi sülaleyiz herkes birbiriyle görüşür ama dedemin babasının kuzeninin torununu tanımıyorum. Dedemin babasının 12 çocuğu var zaten, onun babasının da bir o kadardır. Dedemin babasının muhtemelen Türkiyenin hatta dünyanın dört bir yanına yayılmış yüzlerce kuzeni vardır. Bu kuzenlerin binlerce torunu vardır. Hangi birini tanıyayım Çok ciddiyim kocamla aramızda böyle bir akrabalık ilişkisi olabilir bile.

Her konuda olduğu gibi
Bilerek kırdığı tableti unutmam zaman alacak
Bu mesajı arıyordum… dönüşü böyle bir konuyla açtı bence bilerek ama yine olmadı leyloş, biz uutmadık ve amca dayı hala teyze çocukları değil çokta şaaapma

Yaaa aileye bağlı bir şey işte. Bizde herkes memleketteki soyadımızı isminin önüne ekliyor facede bile ki birbirimizi kolay bulalım diye çok komik ama gerçek. Fanatik gibiler. Ben yapmadım mesela bunu,zaten bilmesi gereken biliyor.

Komşu da olmuyorsa kimle evleniyordu kendileri acaba, malum eskiden ulaşım zormuş, komşudan daha yabancıyı nerde bulmuş evlenmişler acaba?
Komşunun huyunu suyunu en azından bilirsin. Kırk kat yabancıya göre daha ideal değil mi yahu ahsjsjsj

Tamam hadi bir şekilde tanırsın belki. Ne bileyim aynı köydedir herkes falan ama akraba denmez buna yav. Akraba evliliği hiç denmez. Genetik paylaşımları %0.001 falandır

Tamam hadi bir şekilde tanırsın belki. Ne bileyim aynı köydedir herkes falan ama akraba denmez buna yav. Akraba evliliği hiç denmez. Genetik paylaşımları %0.001 falandır
Evlenilmiyor işte nedense gerçi bizde komşu çocuğuyla da evlenilmez,mahalleli herkes herkesle kardeş gibi büyüyor gözüyle bakılır. Komik

Eki Görüntüle 3148791

Ben çok uğraştım anlamak için ya doğru mu anlamışım?

Bana evlenebilirler gibi geldi. Bu nikah kıyılabilir!

"Dedenizin babası anne ya da babanızın dedesi olduğuna göre
Kuzeni de anne/babanın dedesinin yeğeni olabilir"

Bakınız, ben de buraya kadar yazayım demişim sonra beynim yanmış bırakmışım, siz benden daha azimliymişsiniz, kolay gelsin

Komşunun huyunu suyunu en azından bilirsin. Kırk kat yabancıya göre daha ideal değil mi yahu ahsjsjsj
Hani 70 lerde 80 lerde ya da daha geri tarihlerden birinde falan yaşıyorsundur, görücü usulü için gayet ideal olur. Zaten anlamadığım şey şu, eski zamanlarda komşudan daha yabancı kimi bulmuşlar, çevre köyler dışında öyle çok sık çıkılamıyormuş ki.

Komşu da olmuyorsa kimle evleniyordu kendileri acaba, malum eskiden ulaşım zormuş, komşudan daha yabancıyı nerde bulmuş evlenmişler acaba?
Cevap veriyorum; ananem başka ülkeden, babanem başka ülkeden, dedeler başka ülkelerden göçmüş. :) konu sahibini çok iyi anlıyorum çünkü mesela annemler akraba buluşması adı altında ayda bir defa buluşur ve buna annemin dedesinin kuzenlerinin çocukları, torunları ve gelinleri de dahildir. Bunu ilk göçtükleri zaman dışlanmalarına ve daha çok kendi içlerinde kalmalarına bağlıyorum.

Dışlanıp kendi içlerinde kaldılarsa komşuya bile karşı çıkan insanlar kiminle evlenip üremişler?

Benim dedemle nineler farkli koylerdenmiş, babamla annem de farkli yerlerden. Hiç biri komşu değilmiş.
Biz Turkiyeli degiliz, ben Turkiyeli biriyle evlendim. Kuzenlerimden de biri farkli ülkeden kizla evlendi, digeri de farkli ulkeden bir adamla. Henüz komşuyla evlenen yok. Ulasim kolaylastikca daha da dagildik.

Leyloşbu forumda akraba evliliğini de savundurttun ya helal olsun
Gerçi Çok çook uzaklar
Yani sen kocanın babasının dedesinin amcasının gelininin kuzeninin eltisinin görümcesinin dedesinin kızı falan olabilirisn. Bu durumda herkes akraba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…