Akraba evliliği ve PGT

cennetkuslarim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
27
0
36
Hollanda
kizlar meraba ben 5 sene once amcamin ogluya bir evliik yaptim ve hemen hamile kalip bir kizim oldu ama malesef 1 gun yasadi sebebi akrabadan kaynaklanan genetik hastaligi yani esimle tasiyiciyiz,bir sene sonra tekrar hamile kaldim 3 aylikkken kordondan sivi aldirip bebegin ayni hastaligi tasiyormu diye baktirdigimizda hersey temiz cikt bebek saglikli tasiyici bile deyil dediler,hersey yolundayken oglum dogdu ve 4 aylikken aci gercegi ogrendik,oglum kizimla ayni hastaligi tasimiyordu ama buda baska bir genetik hastaligi cikti hemde olumcul.suan oglum 18 aylik ve 2 yasina kadar yasar diyorlar ALLAHTAN gelen herseye raziyim,ben hollandada yasiyorum.burdakiler pgt uyguluyalim diyorlar ama embryoda sadece kizimda ve oglumda cikan hastaliga bakariz diyorlar,peki ama bir ucuncu hastaligi cikip cikmiyacagini nasil bilebiliriz yani sorum o ki turkiyede pgt yontemiyle kac tane genetik hastaliga bakiyorlar bir bilginiz varmi kizlar lutfen yardim edin,ALLAH herkezin cocugunu bagislasin benimki gozumun onunde eriyor,lutfen yardim edin..

PGT de temel kalıtsal hastalıklara bakıyorlar, siz mevcutları söylerseniz, zaten bakılması gerekeni merkeziniz belirler. Standart olduğunu sanmıyorum, ihtiyaca yönelik bakıldığı kanısındayım. Allah sabrınızı arttırsın.
Sıkıntınız var ,derdiniz var ama demeden edemeyeceğim. Hiç mi dönüpte kendinizde ve eşinizde hata aramıyorsunuz sadece ve sadece sizin ve eşinizin hatası yüzünden başınıza gelen şey için Allahtan gelene razıyım diyorsunuz ? Allah ne yapsın, Allah akıl vermiş kullanalım diye, dürtülerimizin kurbanı olmayalım diye. Takır takır evlat kaybediyorsunuz ve kendinizi sanki buna hazırladınız da yenisi için plan yapar haliniz var. Gerçekten içim acıdı hemde görmediğim o yavruya, tevekkül evet ama azıcıkta akıllı olmak lazım, kaybedilenler can, kaybedilenler evlat. Keşke bu kadar yakın akraba evliliği yapınca direk pgt ile tüp bebek yapsaydınız.

Sizin için hiçbir temennim yok, tek dileğim o masumun Allahın bir mucizesiyle iyileşmesi. Sapasağlam hayatına devam etmesi

Son düzenleme:

arkadasim ne kadar kolay bi sekilde fikrinizi dile getiriyorsunuz,benim ne sekil evlendigimi neler yasadigimi bilmeden,evet bende herseyi normalde mantikli dusunenlerdenim ama bazi seylerin onune gecilmiyor iste malesef,basa gelmeden bilinmiyor,ben yavrularimin boyle olmasini istermiydim saniyorsunuz,soylediklerinize cok uzuldum cok agladim,evet yeni planlarim var cunku cocuklarimin acisini oglumun acisini hicbir sekilde unutamiyacagimi dusundugum icin belki yeni saglikli bir bebek beni yeniden hayata baglar diye dusunuyorum ki hayat acida olsa devam ediyor,benim icin temeniniz olmasada oglum icin dua ettiginiz icin ALLAH razi olsun....

canım merhaba seni çok iyi anlıyorum o arkadaşın yazdıklarına bakma yaşamayan bilemez bende aynı durumdayım halamın oğlu ile evlendim yıllarca duygularıma kapılmamak için savaştım ama yapamadım o beni ben onu çok sevdim ikimizde üniv. mezunu ve eğitimciyiz ve ikimizde çok farklı kişilerle denedik olmadı birbirimizsiz yapamadık seninde mutlaka kendince nedenlerin vardı unutmayalımki aşk mantık işi değil benimde evlendiğimde kan testlerinden başka birşey yoktu o yüzden ilk gebeliğim doğal yoldan ve kazara oldu korkulardan dr gözetiminden çıkmadım bütün gerekli olanlara yönlendir dedim ama dr o kadar aptaldıki bir ultrasonu bile iyi değerlendiremedi ve hamileliğin 7. ayında kızımın hasta olduğunu öğrendik tabikii kendi dr muz değil bir başkası söyledi sonra dr dr gezdim hepsi akraba evliliği dedi ve bebeğim 9. ayında normal doğdu 5 ay makinaya bağlı yaşadı bütün testler yapıldı ve genetik çıkmadı(yani akraba evliliğinden değil anne karnında büyürken bilinmeyen bir sorundan olduğunu söylediler) ama ben acımdan yıllarca çocuk yapmadım şimdi sebepsiz infertilite yaşıyoruz ve tüp bebek tedavisindeyim bütün testler yapıldı hiç bir taşıyıcılık yok o zamanda şimdiki drlarda allah vergisi akrabalıkla uzaktan yakından alakalı bir durum yok dediler o yüzden sıkma canını denenlere aldırma dr bana akraba olmayanda oran %25se akrabada %40 diyor benim tanıdığım başka insanlar var akraba turp gibi 2-3 bebeği var ne yapalım kader kimse anne baba olma sevdası yüzünden evlat kaybetmeyi istemez bunu en ağır yaşayanlardanım yıllarca bundan dolayı çocuk yapmadım ama hayat bir sınavsa buda bizim sınavımız sen başkalarına bakma yaşayan bilir uzun oldu inşallah anlatabilmişimdir...:13::13::13:

çok üzüldüm adınıza hele bebeğinize daha çok üzüldüm rabbim şifasını versin yavrunuzun allahım evlatlarımızla sınamasın bizleri yalnız şunu belirteyim eğer hiç olmayacak gibiyse lütfen evlatlık alın ve yeniden yeniden ne kendinize ne doğacak yavrulara eziyet etmeyin çünkü bilerek yaşıyorsunuz bu durumu lütfen çok yıpratıcı hem sizin için hem bebekler için
evlenmişsiniz akrabanızla ama şimdi bunu yargılamak değil bundan sonra ne yapmak oda bence en iyi çözüm bebeğiniz olduğu halde bu rahatsızlıklara mahal vermeden evlatlık almak ve onunda sevabı büyük yeterki anne baba olmayı isteyin
rabbim yavrunuza şifa versin çookk ama çok üzüldüm ağlıyorum resmen bebeklere hiç dayanamam ben onlar acı çekmesin konuşamıyorlar anlatamıyorlar dertlerini masum onlar iyileşir bir an evvel inş bütün kalbimle diliyorum rabbimden

canim benim evet cok guzel anlattin niye evlendin suc sizde demek kolay geliyor insanlara,bebegin icin inan cok uzuldum ben kizimi cok ozluyorum,hele oglum hasta ve fazla yasamayacagini bilmek beni kahrediyor,kim ister boyle olmasini degilmi?sen yinede cok sanslisin canim en azindan tasiyici deyilsiniz ve bidaki bebegin insallah saglikli olur,bizde oyle fazla sans yok iste iki hastaligin tasiyiciyiz,hem canim sizinki genetik deyilse neden tup bebek tedavisindesin?insallah rabbim hepimizin yuzune bakar,yazdiklarin icin beni suclamadigim icin cok sagol canim....

ilk okuyuşumda çok etkilendim hele sana yazılan yorum beni bile çok üzdü o sıra cevap atamadım şimdi tekrardan açtım konuyu.. Allah yardımcınız olsun eminim ki çok zordur.. elbette bu sıkıntıları yaşayacağınızı bilseydiniz evliliğe karşı farklı adımlar atardınız kim ister bu acıları yaşamak.. evliliğinizi sorgulamak haddime düşmez ama en azından bundan sonrası evlenecekler dikkat ederler inşallah bu duruma.. pgt ile ilgili bilgim yok malesef.. inşallah Allah yavrunu sana bağışlar ve sağlıklı bir kardeş daha yollar.. Allah yardımcınız olsun..

kizlar sagolun ALLAH razi olsun guzel dilekleriniz icin,tup bebekte pgt yi arastirmamin sebebi ise bidakine boyle acilari yasamamak icin,esimle ALLAHA sukur cok mutluyuz ben hollandada yasadigim icin burdaki doktorlara pek guvenmiyorum,oyuzden sizlere sormak istedim,pgt ile saglikli gebelik elde eden varmi diye?

pgt ile ilgili konuda şöyle cevaplayayım ben ilk bebeğimden sonra hamile kalmak istemedim ilk 5 yıl korundum sonra istedik 7 sene şu bu derken olmadı dr gittik sebepsiz infertilite dedi bana sorarsan benim isteksizliğim çünkü bu süre içinde ben olmyacağını ve olursa sağlıksız olur ihtimali yüzünden evlatlık istedim eşim buna adapte olamadı o yüzden 2 aşılma dr isteği ile yaptık ama ben isteksizdim şimdide tüp deniyoruz daha istekliyim bunlara başlamadan drm benim içim rahatlasın diye genetik tahlil tekrar yapalım bir şey çıkarsa tüple elde edilen embriyoların pgtsine bakarız dedi bende ya çıkmazsa bişey yinede pgt yapabilirmiyiz dedim olmaz dedi sizde bir hastalık olmalıki biz onu araştıralım dedi ve bizim genetikler temiz çıktı gerek yok dedi dr ama bir başka dr arkadaşım parayla cinsiyet dahil genetik tarama özellerde yapılıyor dedi inş. yardımcı olabilmişimdir allah asıl sana sabır versin inşallah bir daha yaşatmasın çocuğunun gün be gün gözünün önünde erimesi ve senin elinden hiçbirşey gelmemesi çok acı bilirim ben bunu 5 ay yaşadım bittim sandım ama işte öyle olmuyor hayat devam ediyor....

evet canim dedigin gibi hayat devam ediyor ben su anda zaten cocuk dusunecek halde bile deyilim ilk once oglum on planda bana cok muhtac ihtiyaci var,ama bu tup bebek pgt vs.cok hassas ve zaman alan seyler oldugu icin simdiden arastirim istedim canim senin icinde cok uzuldum ALLAH kimsenin kucagini bos birakmasin hepimize hayirli evlatlar nasip etsin..ayrica dr arkadasim genetik tarama yapiliyor dedin doktorun ismini bilgilerini verebilirmisin bir sakincasi yoksa tabi?

Son düzenleme:

canım bana bunu diyen dr branşı kadın doğum değil üzgünüm branşı ortopedi o da dr arkadaşlarından duymuş bu olayı ben sorunca anlattı ok....

canım ilk öncelikle geçmiş olsun oğlun için çok üzüldüm...probleminle ilgili hiç bir bilgim yok fakat sana yazı yazan arkadaşa çok şaşırdım ve üzüldüm bu kadarda sert yazılmaz ki.burda herkes birbirinden medet bulmak için yazıyor.medet olmayacaksanda bu kadar sert yazma asıl ben kınıyorum seni bu yazdıklarından dolayı...

bende halamın oğluyla evlendim ve sevdimde evlendim...ayrıca etrafımda o kadar çok kişi varki akrabasıyla evlenen ve çocukları da sapa sağlam...ayrıca görümcem akrabasıyla evli olmadığı halde çocuğu hasta...her gören ilk akraba evliliğimi diyor fakat değil...aralarında kan uyuşmazlığı var ve bu her evlilikde olabilicek şey...diyeceğim o ki herşey allahtan rabbim öle yazmış ve olmuş...kimseyede yargılamak düşmez...herşeyi akraba evliliğinden dolayı yazılmasıda çok yanlış.senin başına gelenler tabiki zor belki bilseydin evlenmezdinde ama senin başına gelen milyonda bir.en azından ben o kadar duymadım...

allah yardımcın olsun oğlunada sağlık versin ve inş hayırlısıyla sağlıklı evlatların olsun.bu arada belirtmeden geçemicem benimde bir kızım var ve bir sorunu yok allaha şükür...rabbim herkese hayırlı evlatlar nasip etsin tüm isteyenlere AMİNNNNNNNNNNN...

evet canim cok haklisin bende arkadasin yazisina cok sasirdim ozellikle hatayi kendinde ve esinde ara demesine..sanki bizim elimizde olan birseymis gibi hayatta herkezin bir sinavi var iste bizimkide boyleymis ne yapalim,dedigin gibi akraba olmayaninda basina gelen birsey bu,bu arada ALLAH kizina sana bagislasin hicbir zamanda sorunu omaz insallah,ben kizimi bir gunlukken kaybettim koklayamadim dogru durust opemedim bile,sen benim yerime kizini kokla ve op,ALLAH herkezin gonlune gore verir insallah...

amin çok teşekkür ederim allah razı olsun...rabbim seninde oğluna sağlık versin...o kızını koklayamadın inş diğer sefere koklarsın doya doya...

Canım öncelikle Allah bebeğini sağlık sıhhat hayırlı uzun ömürler nasip etsin. Benim kayınvalidemde olan bir genetik hastalıktan dolayı bizde çok zorluklar şadık. Sana tek önerebileceğim öncelikle siz kendi genetik haritanızı bir çıkartın. Hangi haztalıkları taşıyorsunuz, bu belirlendikten sonra genetik uzmanlarının işi daha kolay olacaktır. Benim genetik doktorum Prof.Dr.Volkan BALTACI kendisi ile görüşmenizi tavsiye ederim, Türkiyede birçok hastaneden ve doktordan olumsuz yanıt aldığım bir anda, bana umut ışığı oldu. Genetik açısından yapılabilecek birşey varsa yardımcı olacağına eminim. Allahım yar ve yardımcın olsun. Bebeğine sağlık sıhhat, sana bol sabırlar diliyorum. İnşallah herşey gönlünce olur. (Bu arada kendinizi suçlu hissedeceğiniz herhangi bir durum yok, ben akraba evliliği yapmadım ama Allahtan gelene kimsenin gücü yetmiyor)

Son düzenleme:
evet herşey Allahtan ama bu kadar da sorumluluğu üstünüzden atmayın, Allah akıl fikir vermiş, akraba evliliğinde neler olabileceğini bilmiyormusunuz?
ben şu an tüp bebek tedavisindeyim, çocuğum olsun diye çok istiyorum olması için herşeyi yapıyorum, ama hayırlısı allahtan diyorum. fakat siz en başından yanlış yapıp sonuçlarına allah böyle istedi diyorsunuz.
Lütfen yapmayın, bu sayfaları herkes okuyor, yanlış örnek olmamalısınız. ya en başından önleminizi alın, madem çok aşık oldunuz ya da bu şekilde bu kadar çocuk sahibi olabilmek için uğraşan insanların olduğu platformlarda bu tarz hatalardan kaybettiğiniz bebeklerinizden bahsetmeyin. kusura bakmayın ama sizi anlamamı beklemeyin. başkaları da anlamayınca onlara kızmayın. kimse size neden evlendiniz ya da neden aşık oldunuz demiyor, ama en başından adam gibi önlem alsaydınız.

siz laf sölemekten ziyade hakaret ediyorsunuz.kimse size neden evlendiniz demiyor diyorsun sonrada allah akıl vermiş diyorsun.bu lafa tabiki kızarım yaaa...bu topiği siz eleştirin diye açmadıki
Yanlış buluyorsanız okuyun geçin.zaten sıkıntısı var ne gerek var bu yazılara.
bu yaşananlar sadece akraba evliliğinden dolayı başa gelse sana hak verir susarım.fakat bu herkesin başına geliyor.etrafımda o kadar kişi var ve hiç birinin çocuklarında sorun yok.tam tersi akraba evliliği olmayıp hasta olan çocuklar var.
He bir lafına katılıyorum tedbir mutlaka alınmalıki artık zaten evlenmeden önce tüm testler yapılıyor.genetik bir problem varsada ilk önce tedbiri alıp öle çocuk yapılmalı..
Çünkü sonucunda evlat başka bişey evladının gözünün önünde eridiğini görmek çok acıdır mutlaka...
rabbim herkese sağlıklı, sıhhatli ve hayırlı evlatlar nasip etsin.

canim benim cok sagol evet seninde dedigin gibi bende volkan baltaciyi arastirdim ama yirtdisinda yasadigim icin burdan arasam volkan beye ulasabilirmiyim acaba?yani kendisiyle gorusmem mumkunmu acaba?ALLAH hepimizin yar ve yardimcisi olsun umudumuzu sakin kaybetmeyelim..senin nasil bi sorunun vardi canim genetikmi?

canim senin yazacaklarini tam ben yazacaktimki sen benden once davrandim cok sagol beni anladigin icin,simdi arkadasa soyluyorum ben kimseye aman akrabayla evlenin cok guzel bisey vs.gibi seyler soylemiyorum ilerde bir cocugum olursa basta ben olmak uzere engellerim,benim demek istedigim insanin basina gelmeden bilinmiyor iste malesef,ben 14 yasinda nisanlandim erken evlendim cocuk yasta kalkip bunlarimi arastiracaktim,iste simdi basima geldigi icin arastiriyorum tetbir almaya calisiyorum,size ben dogal yoldan hamile kalmak istiyorum acaba sansimi denesemmi diye sorsam dogru size hak veririm ALLAHIN ne sucu var derim,ama oyle bisey soz konusu deyil,kucukttum bilmiyordum basa geldi ve arastiriyorum bunun neresi suc ya?bilip bilmeden kimse konusmasin lutfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…