Akraba evliliği

ailen diyemiyorsa sen de, yani al eline telefonu aradıkları zaman, ben evlenmeyi düşünmüyorum, özellikle de akraba evliliğine asla sıcak bakmıyorum de geç. yıl olmuş 2017 hala görücü usulü akraba evliliği var yahu. kuzenime aşık oldum ne yapayımcılardan daha itici bunlar. onlar da çok itici tabi.

Kızlar ailem bana da baskı yapmiyor ama karşı tarafı da kirmiyor

Akraba evliliği adı üstünde,sakat çocuklar falan,
Tamam tıp ilerledi ona da çare buluyorlar ama şu kafa yapılarına bir çare bulamıyorlar,
Aynı kandan insanlar evlenmemeli.
Kibarlık da bir yere kadar,boşuna heveslenmeden konuşun.
Eğitimcisiniz ve bu konunun özellikle karşısında olduğunuzu belirtecek güçte olmalısınız.

Tanımaya calıştıgı biri var diyebilirler belki o zaman uzak dururlar evlenmeyi düşünmüyor dedikleri halde ısrarcı olmaları saçma zaten

Önce bunu ailene anlatman gerek, baksana onlar da bir görüş diyor...
İlk önce babanın bu duruma karşı çıkması gerekmez miydi?

Mecbur görüşüp çocuğa anlatacaksın...
Yada istemediğini ailene kabullendirip bir dahaki aramalarında babanın durumu reddetmesini isteyeceksin...

Sanki bu işin sonunda kötü olacak iki taraf öyle seziyorum...

En güzeli konuştuğu biri var desinler. Off bu ne ısrar yani.

Oyy akraba evliligi ne ya...herseyi gectim cocukta sorun olma olasiligi bile korkunc...

Sakın sakın gorusme. Ilk basta olumsuz cevap aldigi halde bu kadar israr eden insanlar. Bir gorusmeye ne anlamlar yukler. Tekme tokat evden kovalasan cilve yapiyor der bi daha gelirler. Asla muhatap dahi olma. Ailene de soyle bir daha bu konuyu bana acarsaniz darilirim. Benim cevabim net. Akrabalarinizla aranizda halledin. Bir daha da bu konuda tek kelime duymak istemiyorum dersin.

Hic gorusmw bile
Neden
Oturup konussaniz diyelim olmadi aileler kusebilir
Yillar sonrz biyerde karsilasip utanabilir ve konuxmasaydim keske diyebilirsiniz
Vede onemlisi asssslaaa bir akrabayla evlilik muabbetine girmemeli in san

kapınıza gelmeden kestirip atin.
yoksa mesele uzar.
durduk yere ya aranızda gerginlik küslük olur.
yada bir şekilde sizi ikna ederler.
akraba ile böyle şeylere hiç girmemek lazım.
kolaylıklar dilerim..

Israrla akraba evliliği düşünmüyorum demeniz taraftarıyım ama yok diyorsanız
Anneniz annesine kızımın görüştüğü biri var desin ne olacak
Gorustugu biri olmamasina ragmen kurtulmak icin konustugu birisi demek de istemezdim ben acikcasi. Gorustugu birisi olmasa kabul edecek izlenimi verir ayrica insan gorustugu birisi olmasa hayir diyemez mi. Bunu idrak etmek zorundalar. Bir bahane one surmek zorunda degil konu sahibi. Teklifi getirenler israr etmemeyi. HAYIR'ın anlamini kavramali. Bir de akraba olunca yarin bir gun orada burada laf ederler. Gorustugu biri var diye gul gibi oglumuza vermediler. Kizin gorustugu almadi heralde hala evlenemedi. Evde kaldi diye dedikodu yapabilirler. Konu sahibi bunu kafaya takmayabilir ama ailesi sorun eder gibi geldi.

Her açtığınız konuda pasifsiniz HAYIR demeyi lütfen öğrenin lütfen.Eleştiri amaçlı yazmıyorum ama bi silkelenmeniz şart.

Bir arkadaşımı akrabası isteyince, ben akrabayla kızımı evlendirmem diyen babasına diğer akrabalar bizim ailemizin ne kötülüğünü görmüş, niye böyle düşünüyor diye cephe almışlardı, böyle de anlayışlı insanlarımız var.

Dunyada insan kalmamis gibi akraba evliligi...
Bence acikca akraba evliligi dusunmuyorum demekte ayiplik bir durm yok. Ben oksam ben de hic konusmazdim.

Babanızın kuzeni ise yakın akraba sayılırsınız. Mutlaka çocuğunu da tanıyorsunuzdur. Arayın yada sosyal medyadan bulun açıkça söyleyin. "Böyle birşey düşünmüşler ama ben akraba evliliği düşünmüyorum, sen de aileni ikna et. Eminim sen de düşünmüyorsundur" filan deyin. Birileri kırılmayacak diye de kendinizi dert sahibi yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…