Akraba evliliği

Kibarca reddedilmekten anlamıyorlarsa kırın gitsin birşeycik olmaz.
Böyle önemli hassas konularda anlamaza yatmaları çok sinir ediyor beni
Hele birde akraba evliliği
O hepsinden ayrı konu

ben akrabalarımı eş olarak göremem x kişisinide hep kardeşim ağbim olarak görmüşümdür boşuna zahmet etmesinler dersiniz. Zaten babanızda gereken cevabı vermiş ancak şu an evlilik düşünmüyor biraz ucu açık kalıyor. Şimdi nişan söz bir iki seneye düğün de denilebilir o zaman.

Benimde vardı öyle uzaktan hemde çok çok uzaktan akrabamizmis her gün annemlere gelirlerdi ben 15 defa filan reddettim yok ısrarla geliyorlar babam kızım istemiyor dediyse de anlamadılar hatta yüzsüzlük edip iş yerime abisi ve karısı 2 çocuğuyla geldi 1 saat ikna çalışması yaptılar en son kovmaktan beter ettim ve asıl bomba bu çocuğa numaramı bi arkadaşım vermiş o kızı sildim hayatımdan taciz eder gibi defalarca aradı en son konuştum bu çocukla bana sen 19 yaşındasın evde kalmışsın seni bu saatten sonra kimse almaz benden başka dedi iş yerimde cinnet geçirdim resmen telefonu filan kırmıştım sonra babam girdi devreye baya kötü şeyler yaşamıştım o yüzden sen devreye gir istersen görüşme al numarasını direkt istemiyorum seni de kestir at benim yaşadıklarımı yaşama

Anlamıyorlar ki hayır dan. Görüştüğü biri var denildiğinde asla istemezler bu da uzatmadan kurtuluş olur diye Öneri verdim . Artık konu sahibi kendi bilir tanır kendi tartsın karar versin

Canım ben o akrabalarımı en son 10 yaşında felan görmüşümdür.bize hiç gelmezlerdi normalde.onlar büyük diye babam ve annem giderdi hep

Aynen annem de onu düşündü .sevdiği felan yok dedi

Sanırım hem akraba olduğu için hemde kariyerindeki yükselişten etkilenerek sana talip olduklarını düşğndüğünden yüzünü dahi görmeden reddetmek istiyorsun. Ama ailenin sıklıkla olmasada görüştüğü sevdiği insanlar. şimdi bu talip olma durumuyla araları gerildi ve karşı taraf bir şekilde iki genç bir araya gelip konuşmadan böyle telefonla gelen hayırları ciddiye almıyor ya da yılmıyor. Valla bu şekilde ızdırap yaşayan kızlar ya da oğlanlar oldu tam tersi görüşüp aşık olup evlenenler de oldu. Yani görüş konuş hayır dersin dicem iki aile arasında daha büyük sorunlar olabilir. çünkü bu durum oğlanın beğenmesiyle daha ısrarcı ve bezdirici bir hal alabilir, almayada bilir. Evlenmek isteyen genç düşüncelerini mantıklı bulabilir o da seni beğenmeyebilir, hayır diyebilir. Ya da sen konuştun etkilendin birkaç kez daha görüşmek isteyebilirsin. dediğim gibi böyle evlenenlerde oldu. Sonuçta seninle evlenmek isteyen ciddi bir talibin çıkmış karşı tarafa akraba evliliği düşünmediğini söyleyerek geri çevirebilirsin ancak ısrarcı olurlarsa buyrun gelin ancak fikrim değişmeyecek diyerek teşekkür edip ancak yine de evlenmeyi istemediğini belirtebilirsin. insanlar kırılmasın diye yuva kuracak halin yok ya. karşı taraf neden hayır dediğini anlamak istiyor bence. bizi mi beğenmiyor daha oğlumuzu görmediler gibisinden. bence önce gerekçelerini sunup ardından illa ailecek gelmek istiyorlarsa akraba gibi ağırlayıp görüşüp üzgünüm kızımız hala istemiyor diyebilirsiniz.

akraba evliliği huursuzluk demek doğru karar vermişsin ama nasipsede ötesine geçemiyor insan bir gelsinler aile ortamında görüşün burnu büyük / küçük boyu kısa / uzun gibi saçma bahaneler bulursun ısınmadım elektrik almadım daha kesin sonuç verici olur .. hem belki o da seni istemez önünü kesmenin en uygun yolu bu kırmamışta olursunuz

bir defa bile görüşmüş olman senden beklentileri arttırabilir, sakın görüşmeyin, aynı başıma geldi zamanında, istemiyorum demekte ısrar edin...

19 yasinda evde kalmissin mi yuhhhh zihniyetine tükürduklerim ya...

Akraba evliliği yapmış biri olarak konuşuyorum hele ki hissin yoksa kesinlikle evlenme sevsen bile düşünme her türlü b.ka sarıyor evlilik cnm
Kendi başını yakacagina kötü de olsa aranız görüşmeyi bitsin gitsin evlilik olursa hem kötü oluyor ara hemde akraba olduğu için herşeye katılabiliyor bazı şeylere mecbur birakiliyorsunuz çünkü

Sen ne diyeceksin, zaten diyeceğini demişsin, iş ailende. Başımızdan benzer bir olay geçmişti, telefonlar aramalar. Babam akraba olduğumuz amcaya "kızım oğlunuzu kardeşi gibi görüyor bu sebeple evlenmek istemiyor, biz bir aileyiz aramızda kırgınlık gücenme olmasın, çocuğum ne isterse ona göre davranmalıyım, hayat onun hayatı" minvalinde bir konuşma yapmış. Sonuç, sıfır kırgınlık. Bu tarz manevraları ailenin yapıp üslubuna üsülüne göre durumu çözmesi lazım. Gerçekten istemediklerinden emin misin
Öteki aile net olmazsanız arar tabi. Kız evi Naz'ı evi diye bir saçmalık var üstelemeyi görev biliyorlardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…