Akraba evliliği?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
e bu bence daha sağlıksız. çocukluktan beri dip dibesin, sonra evlenebiliyorsun.
demek ki daha o yaşlarda bir şekilde çocukların bilinçaltına ileride bununla evlenebilirsin fikri yerleştiriliyor ki ileride bunu normal kabul ediyor insanlar.
aksi halde kuzeniyle beraber büyüyüp de severek evlenebilen birinin olması ihtimal dahili olamaz bence.
Aslında kişilerin kendi tercihine bırakmak diyebilirim. Kendimden örnek vereceğim ama başka türlü anlatamam zor olabilir. Mesela bizim sülale hep akraba evliliği yaptı ama çocukları pek öyle değil. Bazıları kardeş gözüyle baktı, öyle büyüdü, öyle bazıları da tam tersi aşık oldu ve evlendi. Kişinin bakış açısına, tercihine, hislerine, kaderine göre değişiyor bu durum bence.

Aynen bu çocuklar bunu görerek ,görüşsün ya da gorusmesin kuzenini potansiyel eş adayı olarak gözlemleyerek büyüyor

bence de öyle. günün sonunda büyütülme şekillerinde bununla evlenebilirsin olgusu var bana göre de. aileler gerçekten kardeş gibi büyütseler ileride bu düşünce olmaz çünkü. çok büyük kısmı zaten dediğim gibi bu nedenle görüştürmüyor, birbirlerini kuzen/kardeş olarak görmesinler hiç diye.

sizde çıkmayacağının garantisi mi var? bilinmeyen o kadar fazla hastalık var ki akraba olmayanlarda bile çıkıyor dediğim şey bilimsel bir şey zaten hiçbir risk yok gibi bir iddiada bulunulabilecek bir şey değil
Ben de çıkmaz demiyorum ama illa her akraba evliliği yapanda sağlık sorunu olacak gözüyle bakılmasına veya böyle evlilik yapanlara tü kaka yapılmasına kızıyorum.

bence de öyle. günün sonunda büyütülme şekillerinde bununla evlenebilirsin olgusu var bana göre de. aileler gerçekten kardeş gibi büyütseler ileride bu düşünce olmaz çünkü. çok büyük kısmı zaten dediğim gibi bu nedenle görüştürmüyor, birbirlerini kuzen/kardeş olarak görmesinler hiç diye.
Aynen:skandal:

Aslında kişilerin kendi tercihine bırakmak diyebilirim. Kendimden örnek vereceğim ama başka türlü anlatamam zor olabilir. Mesela bizim sülale hep akraba evliliği yaptı ama çocukları pek öyle değil. Bazıları kardeş gözüyle baktı, öyle büyüdü, öyle bazıları da tam tersi aşık oldu ve evlendi. Kişinin bakış açısına, tercihine, hislerine, kaderine göre değişiyor bu durum bence.

tercihlerimizi nasıl belirlediğimizde ailenin de etkisi büyük. her akıl bulunduğu ortamda şuurlanır.
akraba evliliği çok normal lanse edilen, daha çocukken bile anne-babanın sana X teyzenin kızını, Y amcanın oğlunu alacağız dediği bir yerde o çocuk zaten bahsedilen kuzene aşık olabilecek alt yapıyı alır.

Tam tersi sıkı fıkı görüştürüp evlendiren de var 🤣

tercihlerimizi nasıl belirlediğimizde ailenin de etkisi büyük. her akıl bulunduğu ortamda şuurlanır.
akraba evliliği çok normal lanse edilen, daha çocukken bile anne-babanın sana X teyzenin kızını, Y amcanın oğlunu alacağız dediği bir yerde o çocuk zaten bahsedilen kuzene aşık olabilecek alt yapıyı alır.
Evet, mesela babamla annem kuzenler ama diğer kuzenlerimle bizi kardeş gibi büyütmüş olsalar bile, dedeler babaanneler, amcalar yengeler, torunlarına, yeğenlerine vs. akrabalara yakıştırma yapınca alt yapı oluşuyor zaten.

Benim ailesi akraba evliliği yapmış bir oda arkadaşım vardı, kızda duyma engeli vardı ama aynı zamanda biraz vakit geçirince anlaşılan bir zeka geriliği de vardı. Diğer oda arkadaşlarım kızı çocuk gibi kandırıp dalga geçiyordu. Zeka geriliğini testlerle tespit edemezsiniz, çocuğunuza böyle davranılması riskini almak istiyor musunuz ?
Zaten burda "bizim bütün sülale hatta bütün köy akrabasıyla evli hiç de engelli çocuk çıkmadı" diyenlerin hepsi muhtemelen bu durumda ama hepsi böyle olduğu için durumlarının farkında bile değiller, 80 IQ normalleri olmuş.... 2 kol 2 bacak varsa engel yok onlara göre , akraba evliliği şahane :-)

Evet okudum cirilla bende diyorum ama bunun sebebi de aralarında çok yaş farkı olması veya uzak ülkelerde olması olabilir. Mesela halamın eşini ben halam evlendiğinde ilk defa gördüm. Babamın kuzeninin oğlu sonuçta ama memlekette vs bize hiç geldikleri yoktu. Aile çok kalabalıksa da olabiliyor. Arada böyle tanımadığımız akrabalarımız olabiliyor. Ama konu sahibinin annesinin kuzeniymiş. Dıdısının Dıdısı gibi. Siz annenizin bütün kuzenlerini tanıyor musunuz? Ben annemin bazı kuzenlerini tanımıyorum mesela daha yeni yeni bazılarını görüyorum.

ben tanıyorum çocukluğumdan beri.
hiç dıdısının dıdısı değiller yani.

Yanlış düşüniyorsunuz. Akraba evliliği olanlarda hastalık, sağlık sorunu vs oluyor diye birşey yok. Bunlar gerçekten uydurma. Tüm ailem akraba evliliği yaptı. Annemle babam kuzenler, ablamla eniştem kuzen, ablamın 3 çocuğu sağlıklı ve bir o kadarda akıllılar. Keza kendi kardeşlerim de öyle. Diğer kuzenlerim de akraba evliliği olmasına rağmen bir sağlık sıkıntıs yok. Sağlık sıkıntısı kan uyuşmazlığı olanlarda yaşanıyor. Ki annesinin kuzeniymiş ki dıdısının dıdısı gibi oluyor. Ayrıca benim halamda kuzeninin oğluyla evli 3 çocuğunun hepsi de sağlıklı ve herhangi bir engelleri de yok.

bu yanlış ya da doğru "düşünülecek" bir şey değil. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir konuyla ilgili insanlara yalan yanlış atıp tutmaya utanmıyor musunuz siz?

Ama bu dediğinizin de bir çözümü var ki hastalık riski varsa, taşıyıcılık varsa böyle bir durumda eşler tüp bebek programına alınarak elde edilen embriyoları işlemden geçirilerek hastalık taşımayanlar, seçilir ve anneye transfer edilirmiş. Böylece anne olası hasta bebek doğurmaktan korunmuş oluyormuş bunu söyleyen doktorlar bilim yani ben değil.
Yani sanki eczaneden gebelik testi alıyormuş gibi gen testi yaptırılır yazıp durmuşsunuz ama bunlar maliyetli şeyler bilginiz var mı? Kaç çift evlenmeden önce gidip de bir gen haritamızı çıkartalım, risk varsa tüp bebek yaptıralım der? Yazdıklarınızın ne kadar fantastik olduğunun farkında değil misiniz gerçekten? 😅

Ben de çıkmaz demiyorum ama illa her akraba evliliği yapanda sağlık sorunu olacak gözüyle bakılmasına veya böyle evlilik yapanlara tü kaka yapılmasına kızıyorum.
Deminden beri bilim böyle diyor diyorsunuz ama bilim akraba evliliklerinde riskin daha fazla olduğunu da söylüyor orda niye dikkate almıyorsunuz? Ki siz dediniz akraba misiniz diye sorup öyleyse daha çok test yapıyorlar diye, zevkine yapmiyorlardir herhalde. Tabii ki hiçbir doğumun garantisi yok, hastalığın garantisi yok ama kan bağı olan evliliklerde çok daha fazla bunu anlatıyoruz ve kizdiginiz durum gibi bakıyoruz. Daha nasıl bakıyoruz banlanmaya değmez diye demiyoruz

Ne testi yaptırılıyor daha 2 hafta önce kuzenim evlendi. Sağlık ocağında test yapıldı ben de yaptırmıştim 10 sene önce aynısını. Tabii ki bakılan şeyler var ama 10 sene öncesinden kapsamlı pek bir şey yok?
Akdeniz anemisine bakılıyor sadece yahu bir de hepatit yanlış hatırlamıyorsam. Genetik hastalıklarla ne ilgisi var. Başka bir yerde yaşıyor herhalde arkadaş, bilimkurgu izler gibi okuyorum yorumlarını 😄

Zaten burda "bizim bütün sülale hatta bütün köy akrabasıyla evli hiç de engelli çocuk çıkmadı" diyenler muhtemelen bu durumda ama hepsi böyle olduğu için durumlarının farkında bile değiller... 2 kol 2 bacak varsa engel yok onlara göre , akraba evliliği şahane :-)

benim baba tarafımda var akraba evliliği birşey olmuyor diye diye evlenmişler ama sonunda oldu.
tabi bizim bir üst nesil bunlar. bir daha akraba evliliği yapılmadı. o çocuğun kaç tane ameliyat olduğunu ben sayamadım.
olmamış olması olmayacağı anlamına gelmiyor o ihtimalde gelip seni bulursa değecek mi yani.
ayrıca ileride çıkan hastalıklarda cabası zira genler aynı.

Doğacak cocukların için sakın yapma derim
Bizim ailede akraba kuzen evliliği cok kendi ailemde dahil ve malesef hastalıklar cok fazla akraba evliliğinden dolayı genler mutasyona ugruyor.. Bekarken en uzak akrabalardan dahil gelen gorusme taleplerini kabul etmedim.. Cok sukur eşimde akrabam degil

Arkadaşlar hassas bir konu ile buradayım. Akraba evliliğine çok önceden beri yanlış olduğu gözüyle bakarım. Benim için kuzenler birbiriyle kardeştir. Ancak şöyle bir şey oldu. Birkaç hafta önce bana birisi benimle evlenmek istediğini beni tanımak istediğini söyledi. Bu kişi annemin teyzesinin oğlu. Aslında çok yakın akraba sayılmaz. Annemin kuzeni dediğime bakmayın genç ve yakışıklı birisi. Ben ilk başta olmaz dedim ancak tanıyınca ne kadar iyi birisi ve ne kadar karakterli olduğunu gördüm. Bir yanım akraba evliliği diye olmaz diyor ama bir yanım yıllardır aradığın hayalindeki kişi diyor. Sizin görüşleriniz neler?
Bencede olmamalı akraba

Yani sanki eczaneden gebelik testi alıyormuş gibi gen testi yaptırılır yazıp durmuşsunuz ama bunlar maliyetli şeyler bilginiz var mı? Kaç çift evlenmeden önce gidip de bir gen haritamızı çıkartalım, risk varsa tüp bebek yaptıralım der? Yazdıklarınızın ne kadar fantastik olduğunun farkında değil misiniz gerçekten? 😅
Hayır yani, ateşi olan bireyin üstünü sıkıca örtüp, terlesin bir şeyciği kalmaz diyen bir milletiz. Gen testi diyor hanım.
Yav adamlar pcr testinden kaçıyor, gen testi mi yaptıracak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X