- 5 Nisan 2011
- 3.251
- 4.572
- 133
- Konu Sahibi Darkdreams
Bu mesaji okuyunca ben :Sevmiyorsaniz eger dusunmeyin.
Seviyorsaniz dusunebilirsiniz. Okadar akraba olmayin ozurlubolan cocuklarda var. Ozurluluk akraba ile alakali degil.
Eger akraba evliligi ozurlu cocuk oluyor olsaydi ALLAH zaten yasaklardi. Peygamber efendimiz s.a.v. tavsiye etmemis ama evlenemezsinizde dememis. Evlenebilirsiniz. Ozurluluk durumu nasil akraba olmayanda gorunuyorsa akraba oluncada olabilesi birsey.
Ama akrabara denk geldiginde akraba evliliginden diyip cikiyorlar.
Birde bazilari süt kardes olduklarini bilmeden evleniyorlar (ALLAH saklasin). Ozaman oz kardedinle evlenmis gibi oluyorsun. Ozaman ozurlu olmasi belki daha ihtimaldir. Yada sen gercektende kardes gibi goruyorsundur icin almaz filan.
Ama ben aksi taktirde ozurlu olmasini akraba evliligine baglamiyorum. Oyle bir kaide olsa ALLAH yasaklardi.

Ya hani bazi seyler insanin gorusune kalmistir saygi duyarim da yillar once ispatlanmis konulari kabullenmemek şöyle dursun süt kardeslerde genetik hastalık cikma ihtimali daha mi yuksek

Madem oyle evlen gurbete gelin git canim.Konunun genetik boyutu bitarafa,Hic tanimadigin bi adamla evlenip git yaban ellerede gör ailenin onayladigi adamda sevgili halaciginda hayallerindeki gibi mi.Halan tabi yillardir gelinim olacak der oglu gidip oralardan yabanci kiz alsin istemez e Turk kizida nerden tanışıp evlenecek o yuzden önceden alt yapiyi hazirlamis.Bi gideceksin yillardir pek birarada bulunmadigin halan hic tanimadigin kocan hic bilmedigin bi memleket ve kültür.Neresi mantıklı geldi anlayamadımŞöyle bi düzeltme yapayım aramızda 1 yaş var ve yurtdışında yaşıyor hani kardeş bağı yok yabancı gibiyiz ailem kararı bana bıraktı birazda mantık evliliği bende bu soruyu sormak istedim görüşünüz için teşekkürler ama o kadar kişi varken tabiki ailemin onayladığı kişiyi seçerim