Akraba evliliği ..

olaya dinden giripte sensin cahil falan diye atarlanınca hangi dinden bahsediyor bu insanlar diye düşünüyorum çoğu zaman..
işimize geldiği gibi diye bir din icat edilse ne güzel olacakmış .. en azından insanlar tutarlı davranmış olurlardı..
Ya sizinnkafa guzelmi?
Ne ictiniz soyleyin bende icip kafa bulayim.

Anne tarafimda akraba evliligi var. Bir kere herkes sinirsel hastaliklarla bogusuyor. Sinirsel kalp, sinirsel ulser, sinirsel tansiyon. Dahasi dayilarimin tamami ve annem psikolojik tedavi gordu. Seker tansiyon zaten siradan seyler. Ha bir de tavsan dudak var. Benim bildigim 4 kisi tavsan dudak.

Baba tarafimda hastaliktan olen yok yani. Ya asiri yasliliktan ya da kaza vs. durumlardan. Ya bir kisinin bile sekeri tansiyonu oldugunu perhiz yaptigini vs gormedim.

Bu kadari da tesaduf olamaz. Dedigim gibi Allah akil fikir vermis, kullanalim diye...

Anne tarafimda akraba evliligi var. Bir kere herkes sinirsel hastaliklarla bogusuyor. Sinirsel kalp, sinirsel ulser, sinirsel tansiyon. Dahasi dayilarimin tamami ve annem psikolojik tedavi gordu. Seker tansiyon zaten siradan seyler. Ha bir de tavsan dudak var. Benim bildigim 4 kisi tavsan dudak.

Baba tarafimda hastaliktan olen yok yani. Ya asiri yasliliktan ya da kaza vs. durumlardan. Ya bir kisinin bile sekeri tansiyonu oldugunu perhiz yaptigini vs gormedim.

Bu kadari da tesaduf olamaz. Dedigim gibi Allah akil fikir vermis, kullanalim diye...

Psikolojik rahatsızlıklar özellikle. Hele şizofreni gibi ağır hastalıklar 25e gelmeden çıkıyor.
Risk artıyorsa, ne olcak ya sanki tüm engelliler akraba evliliğinden mi çıkıyor rahatlığına anlam veremiyorum. Risk artıyorsa ve o riski sen kendin öz çocuğunda göz göre göre arttırıyorsan ben daha ne diyeyim diyorum. Hayret ediyorum inanamıyorum

inandığınız dini öne çıkarıp ayet falan paylaşmışsınız ya..
keşke diğer tavırlarınızda inandığınız dine göre olsaydı diyorum..
Yahu ayet onun neresinde. Ben sadece sakincali olsa yasak olurdu dinen dedim. Gorende hatim indirdim zanneder.

Sakatlık ve diğer hastalıkların olma ihtimali %50 artar. Zeka geriliği olabilir çocukların fazla çirkin olabilir. Yabancı biriyle evlenirsen farklı genler bir araya gelip büyük bir gen havuzu oluşucak. Ayrıca halan gelini ol istiyor diye evlenmek neyin nesi. Halan ister sen istersin ama karşındaki kişi annesini kırmamak için gönülsüz bir evlilik yapar. Sonra al başına belayı. Bir olumsuzluk gibi bir durumlar aileler birbirlerine kötü olmamak için sizi yanlız bırakabilirler ki genelde erkek tarafı baskın çıkar ve aileniz uzlaşıcam ayağına onların tarafında olur. Nereden tutsan elinde gelir sevdiğin biriyle mantıklı bir evlilik yapmalısın bence onun bunun lafıyla değil

Bazı arkadaşlar hani bende akraba evliliğim sakat değilim çok tanıdığım var vs yazmış. İlla sakatlık olucak demiyoruz zaten ailede hastalık varsa çocukta olma ihtimalı kat kat artıyor. Bu şeker olur kalp olur kanser olur göz bozukluğu karaciğer birçok şey olabilir. Ben görmedim demekle olmuyor bu bilimsel bir gerçek aksini iddia edebilmeniz içinde bilimsel olarak tezi çürütmeniz gerekir

Hafi ya? Sen ispat et cok biliyorsun ua.

Bir cok sey yasak dinimizde neden? Cunku insan sagligina zararli. Bu neden yasak degil? Demekki sakincasi yok. Sen peygamber efendimizden ALLAHdan dahami iyi bileceksin?

Ispatla ozaman. Birsuru akraba evliligi yapipta normal cocuklalri olan var. Uvey akrabami yoksa onlar? Yada akraba olmayipta birsuru ozurlu cocuk var onlar ne?

Ben mesajimin basonda belirttim. Asik degilsen sevmiyorsan tavsiye etmiyorum zaten diye.
Sensin o cahil. Once yazilanlari iyi oku. Sanki kendi cok duzgun bi yonlendirme yapiyorda milletin mesajina karisiyor.
Bütün kötü zararlı şeyler kuranda yazsaydı ohooo. Allah akıl vermiş düşünme gücü zeka vermiş. Ozaman hayvan gibi yaratırdı bizi. Ayrıca ne diyor "Oku" ilk önce bu ayeti yerine getirmelisiniz bence

Bütün kötü zararlı şeyler kuranda yazsaydı ohooo. Allah akıl vermiş düşünme gücü zeka vermiş. Ozaman hayvan gibi yaratırdı bizi. Ayrıca ne diyor "Oku" ilk önce bu ayeti yerine getirmelisiniz bence
Off..
Cok alakasiz seyler. Ben gidin de akrabalarla evlenin demiyorum. Aman banane ya kim ne yaparsa yapsin.

Benm ailemde cok fazla akraba evliligi annmle babam dayi cocuklari ustelik dayimlada halam evli berdel gibi su ana kadar onemli bir hastalik cikmadi sukur hicbirimizde ama bazen espri konusu olur akraba evliligine devam edersek cocuklarimiz neye benzer diye allahtan yeni jenerasyon dagildida baska insanlara:)kurtardik:)

Annem akraba evliliğinden olma hiçbi sıkıntısı yok. Ama bu başkalarında sıkıntı olmayacağı anlamanı da gelmiyor. Kendi açımdan düşünüyorum kuzenim kardeşim gibidir. Yardımcı olamadım sanırım

Ablamin oglan benim kızla evlenmek isteyecek haa..gözünü oyarim, hepsiyle münasebeti keserim misal..onlar kardeş yahu kardeş.. Bir kere bile gorusmemis olsanız bile aynı kan, kardeş çocuğu.. Nasıl o gözle bakıyorsunuz anlamadım..

Ben illa akraba evliligi yapsin demiyorum. Tasvipte etmiyorum. Benide akrabalar istedi bende akraba ile evlenmem diye istemedim ama ozurlu cocuk olur diye degildi nedeni. Akraba ile olan hic birseyi istemiyorum.
Tabiki genler onemlidir. Ama demekki genlerde varsa akraba olmasada hasta olunabiliyor. Ha iki taraftadada varsan yine ozurluluk ağır olur

Madem bilmiyorsunuz yorum yapmak zorunda değilsiniz. Genetik başlı başlına bir bilim şimdi ispatla deyince sana özel baştan başlayıp genetik mi anlatalım. En basite indirgeyerek anlatacağım. Bazı genler baskın bazıları çekiniktir. Bu çekinik genlerde olan hastalıklar eğer baskın gen düzgünse vücütta kendini göstermez. bunu öyle 5-10 tane bilinen hastalıkla geçmeyin 1000 tane hastalık var adını bile bilmediğiniz. Neyse herkesin genlerinde bu hastalıklar var. Ama akraba olanların hastalıkları benzer genlerde dolayısıyla iki çekinik gen bir araya geldimi hastalık oluyor. Defektli genler, kendini göstermemiş hastalıklar bu gibi durumlarda ortaya çıkıyor.
Örnek olarak kuzenlerde hasta olan genler;
Erkekte; 5 100 123 456 789
Kadın: 15 100 200 456 784

İki tane tuttumu hastalık şansı var.
Akraba olmadığında;
Kadın: 20 50 411 473 855 de hastalık taşır dolayısıyla hastalıklar kendini göstermez. Çünkü tek çekinik gen görünmez.

Not: Anlayabileceğiniz düzeyde anlattım. Tam olarak böyle olmasa da benzer mantık.

Bir de işin tuhafı konu sahibi baya meyletmiş ki 'kardeş gibi değiliz yurtdışında görüşmüyoruz' diye belirtme ihtiyacı duymuş.
Yahu tanımadığın akraban adamla mı evleneceksin o zaman? Kolay mı evlilik işi huyunu suyunu bilmediğin adamla aynı eve gireceksin?

Benim dayımın kızı, teyzemin oğluyla evlendi. Yani kızın halasının oğlu oluyor. Bizimkiler bu akraba evliliğini anneanne dede jenerasyonunda bırakmıştı aşırı garipsedik. Biraz önce kuzenimin 35. haftada erken doğum yaptığını öğrendim. İnşallah bebekte bir problem yoktur diye dua ediyorum.
Bu ne cahil cesaretidir arkadaş aklım almıyor?

hep halam küçüklükten beri gelini olmamı istedi evdekilerde benim kararıma bıraktılar ama ben ilersi düşündüğüm için sakıncalı öı acaba çocukların sakat doğma olasılığı var mıdır

Siz kardeş çocuğusunuz yani ve babanız kardeşi ona böyle bir istekle gelince sen ne diyorsun demiyor . Hani siz yazsaydınız ki ben aşık oldum böyle böyle vs .

Son düzenleme:
Back
X