- 10 Ocak 2013
- 621
- 523
- 103
- Konu Sahibi Darkdreams
Hadi tibbi genetigi biraktik gordugunuz gibi dinen de hastalikli olacagi soylenmis 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kur'an-ı Kerim'de akraba evliliği sayıp yasakladığı kişiler şunlardır. Bunlarla evlenilirse akraba evliliği sayılır zaten dinen nikah yapılmış olmaz...
NİSÂ - 23 Size (şunlarla evlenmeniz) haram kılındı. Analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kızkardeş kızları, sizi emzirmiş olan (süt) anneleriniz, süt anneden kızkardeşleriniz, kadınlarınızın anneleri, kendileriyle birleştiğiniz kadınlarınızdan olup, evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Fakat eğer onlarla henüz birleşmemişseniz, o taktirde (onlarla evlenmenizde) sizin üzerinize bir günah yoktur. Ve sizin sulbünüzden gelen oğullarınızın eşleri (kadınları) ve iki kızkardeşi bir arada (nikâh altında) toplamanız. Geçmişte olanlar hariç. Muhakkak ki, Allah Gafur'dur, Rahîm'dir.
1 - Analarınız (Babanızın evlendigi tüm kadınlar...)
2 - Kızlarınız
3 - Kızkardeşleriniz,
4 - Halalarınız,
5 - Teyzeleriniz,
6 - Erkek kardeşin kızları,
7 - Kızkardeş kızları,
8 - Sizi emzirmiş olan (süt) anneleriniz,
9 - Süt anneden kızkardeşleriniz,
10 - Kadınlarınızın anneleri,
11 - Kendileriyle birleştiğiniz kadınlarınızdan olup, evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Fakat eğer onlarla henüz birleşmemişseniz, o taktirde (onlarla evlenmenizde) sizin üzerinize bir günah yoktur.
12 - Sizin sulbünüzden gelen oğullarınızın eşleri (kadınları)
13 - İki kızkardeşi bir arada (nikâh altında) evlilik
Hafi ya? Sen ispat et cok biliyorsun ua.
Bir cok sey yasak dinimizde neden? Cunku insan sagligina zararli. Bu neden yasak degil? Demekki sakincasi yok. Sen peygamber efendimizden ALLAHdan dahami iyi bileceksin?
Ispatla ozaman. Birsuru akraba evliligi yapipta normal cocuklalri olan var. Uvey akrabami yoksa onlar? Yada akraba olmayipta birsuru ozurlu cocuk var onlar ne?
Ben mesajimin basonda belirttim. Asik degilsen sevmiyorsan tavsiye etmiyorum zaten diye.
Sensin o cahil. Once yazilanlari iyi oku. Sanki kendi cok duzgun bi yonlendirme yapiyorda milletin mesajina karisiyor.
Şöyle bi düzeltme yapayım aramızda 1 yaş var ve yurtdışında yaşıyor hani kardeş bağı yok yabancı gibiyiz ailem kararı bana bıraktı birazda mantık evliliği bende bu soruyu sormak istedim görüşünüz için teşekkürler ama o kadar kişi varken tabiki ailemin onayladığı kişiyi seçerim
Bir cok sey yasak dinimizde neden? Cunku insan sagligina zararli. Bu neden yasak degil? Demekki sakincasi yok. Sen peygamber efendimizden ALLAHdan dahami iyi bileceksin?
Ispatla ozaman. Birsuru akraba evliligi yapipta normal cocuklalri olan var. Uvey akrabami yoksa onlar? Yada akraba olmayipta birsuru ozurlu cocuk var onlar ne?
Ben mesajimin basonda belirttim. Asik degilsen sevmiyorsan tavsiye etmiyorum zaten diye.
Sensin o cahil. Once yazilanlari iyi oku. Sanki kendi cok duzgun bi yonlendirme yapiyorda milletin mesajina karisiyor.
Ben illa akraba evliligi yapsin demiyorum. Tasvipte etmiyorum. Benide akrabalar istedi bende akraba ile evlenmem diye istemedim ama ozurlu cocuk olur diye degildi nedeni. Akraba ile olan hic birseyi istemiyorum.Bu genetik yatkınlıkla alakalı.
Benim baba tarafımda genetik anlamda kanser ve guatr yaygın. Dolayısıyla akraba evliliği olmadığı halde kanserler ve guatr görülüyor. Ama doktorumun dediğine göre bir de akraba evliliği olsaydı ben otuzuma gelmeden tiroit kanserii olurdum.
Anne tarafımdaysa kalp sorunları var, geneli kalp krizinden gider.. Ama yaşlar hep 70-90 arası olur. Eğer yaygın bir akraba evliliği olsaydı kırk da kalpten gitme olasılığımız fazlaydı.
Benim en yakın arkadaşım akraba evliliğinden döoğmuş. Bir kardeşi beş yaşında ölmüş. Bir kardeşi ölü doğmuş. Kalan üç çocuk sağlıklı değil, ikisi sara hastası ve üçü de hem astımlı hem de kalp rahatsızlıları yaşıyorlar. Yaşlar da otuzdan küçük.
Şans aslında.
Ailede genetik hastalık varsa ihtimalin çok artıyor.
Hemen dine çekmeyin lütfen, bilimsel şeyler bunlar, bir kaç istisna gerçeği değiştiremez
Yav he he...Bu IQ'ya bu Türkçe ve anlatım yakışır zaten.
Genetik bilimi zaten ispatlamış kötü genler her iki tarafta da varsa hastalık olarak ortaya çıkma olasılıkları çok daha fazla. Bu önerme her engelli çocuğu olan akraba evliliğidir anlamına gelmez ki, engelli doğmaya sebep pekçok faktör var ama genetik yakın biriyle evlenirseniz bu olasılığı 34579752257 kat arttırırsınız.
Ben neresini ispat edeyim ben doktor muyum, bu konuyla ilgili 345788533 makale var açın okuyun kardeşim. Bu cehaletle savaşan doktorlara acıdım şu anda, sen yıllarını ver çalışmalar yap cahil tipler çıkıp kabul etmesin.
Bilime aykırı şeyler yazmayın, okurken pfff ne gerizekalı bir insan diye dişünüyor sonra insanlar, insanları kendinize güldürmeyin.
Yanlış mı biliyorum emin değilim teyit etmek lazım da, psikiyatrik rahatsızlıkların da akraba evliliklerinde daha çok ortaya çıktığını okumustum. Hani diyorlar ya akraba olup da çocuğu sağlıklı olan bir sürü kisi var diye, eli ayağı sağlam diye sağlıklı olmuyor maalesef. İşin bir de bu boyutu var.
aynen benim bir akrabam 50 sinden sonra sıyırdı resmen.. kardeşi çocukluğundan beri öyle keza..
ama bu adam gördüğü tedavilerde kar etmedi en sonunda tüfekle kendini vurdu..
Bunu nerden buldunuz? Sayfayi bana linkliyebilirmisiniz zahmet olmassa?Bu fotoda gordugunuz gibi mekruh deniyor. Demek ki iyice arastirmamissiniz..
Bizim uzak akrabalardan biri de aynı şekilde akraba evliliğinden; adam polisti gençti hem de 35 yoktu tabancasıyla kendini vurmuştu.
Burda link paylasmak yasak mi bilmiyorum o yuzden ozel mesajla yolladimBunu nerden buldunuz? Sayfayi bana linkliyebilirmisiniz zahmet olmassa?
Ya cnm ne alaka hasta çocukların hepsi mi akraba evliliginden Allahın işi bu hiç birşeyin garantisi yokhep halam küçüklükten beri gelini olmamı istedi evdekilerde benim kararıma bıraktılar ama ben ilersi düşündüğüm için sakıncalı öı acaba çocukların sakat doğma olasılığı var mıdır