Akraba gezmesi

pembebattaniyeli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
1.045
2.989
133
Merhaba,
Eşimin ailesinden uzakta kendi ailemin olduğu şehirde yaşıyoruz. Yaklaşık 9 yıllık evliyim. Çok akraba gezmesini seven bir insan değilim. Ziyarete gidince 1 saat oturup kalkmak isterim, hele yemeğe ve üstüne çaya kalabilecek bi yapım yok. Eşim de pek sevmez esasen bu 9 yılda eşimi 1 kere bile akraba eş dost ziyaretine zorlamadım. Annem babam arada amcana gidelim dayına gidelim halana gidelim ya da bize bilmem kimler geldi siz de gelin derler hep eşime de haber verip usülünce reddettim. Eşim de bilir onu zorlamadığımı, hep teşekkür eder hatta.

Ama 3-5 günlüğüne hep onun ailesinin olduğu şehire ziyarete gelsek günlerimiz amca teyze ziyaretleri ile geçiyor. Bir de sabah kahvaltıya köye gidecekmişiz de akşam mangala kalacakmışız. Kayınvalideye ve eşime gerçekten çok kibarca o kadar uzun kalmanın beni yoracağını söyleyip bir çay içip gelebileceğimiz fikrini sundum. Eşim de gidelim ayıp olur diyor ama 2 ayda bir her ziyaretimizde gidiyoruz. Eşime dedim ki ben seni zorlamıyorum diyorum o senin sorunun diyor. Bunu nasıl çözerim bilmiyorum. Eşimi ve ailesini seviyorum başka da pek bir sorunumuz yok. Kimse de kırılmasın istiyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum

Kimseyle komşuluk yapmiyorum. Oyle devamli gel git oturmali akraba ilişkilerim de yoktur ama her seferinde cagrilan yeri devamli reddetmiyorum. Arada bir gidip azicik oturunca kimse kimseyi yemez. Evet ziyaretler için eş zorlanmamali ama eş olarak arada bir sizin yaninizda bulunmali. Eşimin ailesini sonsuza kadar gormesem de olur bisey kaybetmem, meraklisi degilim ama esimin yaninda olurum yinede.

Esiniz tesekkur ediyor diye iyi bisey yaptiginizi zannetmişsiniz ama herseyin de bi dozu var. Goruldugu uzere iş kendi ailesine gelince ayıbı biliyor eşiniz.

İki ayda bir 3-5 gün dayanamayacak ne var ? Abartmayin bu kadar. O şehre gidip sabahtan akşama ailenin evinde oturmanın manası ne ki?

Eşimin ailesinin şehrinde sevdiğim ve benimle yaşıt bir kuzenim ve sevdiğim 1-2 arkadaşım var. Sürekli emrivaki yapıldığı için onları hiç göremeden geri döndüğüm oluyor.

Benim tarafımda kendisi de sevmiyor gitmeyi o yüzden de zorlamıyorum aynı zaman da.
Gayet açık.
Eşiniz sizin tarafınızda sıkıldığı için gitmiyor ya da kısa kalıyor.

Kendi tarafında gayet mutlu, keyifli.

Yani tek memnun olmayan sizsiniz.

Eşimin ailesinin şehrinde sevdiğim ve benimle yaşıt bir kuzenim ve sevdiğim 1-2 arkadaşım var. Sürekli emrivaki yapıldığı için onları hiç göremeden geri döndüğüm oluyor.
Emrivaki yapmadan plan yapın ve gidin. Gitmeden önce o şehire, eşinizle konuşun.

Sizde yapmayın bundan snra o zaman çaya yemege kalın derse bşy ben öle yapıyodm senden göremedim biraz da senn sorunn olsun de.

Siz de onu zorlayacaksınız her yere peşinizden sürükleyeceksiniz. Erkekler ayni şeyi yaşamadan anlamıyor maalesef.

Ailenin olduğu şehirde yaşıyormuşsunuz ne güzel ve eşinizi zorlamamanızı da takdir ediyorum gayet erdemli bir davranış. 2 ayda bir eş ailesine yapılan ziyaretlerde sık değil gayet güzel bi sıklık ama tabiki sıkılıyorsanız 3 gğn değilde 2 gün kalıverin diğer günde eşinizle başbaşa gezin ne güzel eşinizle hiç bu konunun aranızı açmasına izin vermeyin karşıdan okuyan biri olarak söylüyorum bence evliliğiniz oturmuş eşinizin size baskı yaptığı sıklık düzeyi fazla değil ve iletişimle halledebilirsiniz gibi görünüyor burdan. Ama sakın küslük aynı şekilde cevap verme olaylarına girmeyin derim o şekilde ilişki zarar görüyor bence. En güzel yolu güzelce sakince konuşmak bence heleki yuvanızda huzur varsa:KK19:

Kimse eşinin ailesinden aman aman bi keyf almaz. Ama siz yapı gereği kendi akrabalarinizdan da uzak durduğunuz için bu Eşiniz açısından büyük avantaj. Her ne kadar sizin sorununuz olduğunu söylesede işine geliyor bu durum :) Ne yalan soylim benim de eşim sizin gibi olsa benimde işime gelirdi.. Tabiki eşimin amcası dayısını görmek istemiyorum benim yerime eşim kendisi reddetse daveti minnettar olurum. Ama kendi aile efradimi 2 ayda bi ziyaret etsem ve önce kahvaltı ve akşam mangal dense asla reddetmem eşimde reddeder ve kendisi ailesine karşı yaptığı şeyi başıma kakarsa bende aynı tepkiyi veririm. Ben birşey demeden kendisi ailesini reddediyosa bu gerçekten benim değil eşimin problemidir. O ayıp olur gidelim dese ben kalkar giderim eşim için. Aynı şekilde oda benim için katlanmalı bazı seylere.

Çok isterdim bende aksine bir birine bağlı aile akraba herkes evinde kendi haline mahkum :(
Akrabalar olmuş akrep
Komşuluk desen ölü gibi insan insana her daim muhtaç :(

Toplum olarak ne kadar yozlastik ya.. insan dayisina amcasina teyzesine gitmeyecek mi? Ne guzelki sizi agirlamak isteyen insanlar var, bunu bulamayan nice yanliz insanlar var. Gorende her gun aksam parti yapiyolar sizsiz yapmiyolar sanir. Ayda yilda birbirimizide gormeyeceksek bence dag basina filan gidelim

Back
X