- Konu Sahibi gossipgirl_
-
canım çok sıkkın kızlar detay anlatmak istemiyorum zaten bir değil iki değil anlatmaya kalksam...
öncelikle lütfen bende bi sorun olduğunu düşünmeyin evet herkes kendini iyi niyetli, doğru,düzgün olduğunu düşünür ama biz ailece gerçekten öyleyiz...zaten yıllardır kendi sorunlarımızla uğraşıyoruz kimseyle uğraşıcak halimiz yok...
ama gelelim akrabalara...babamın kardeşleri ve annesi üvey kendimi bildim bileli hep ayrımcılıklarını sezdim anneme de evlendiğinden beri maddi manevi hiç rahat vermemişler ama irtibatımız hiç kopmadı sahte de olsa karşında ki alenen senin başına gelen kötü durumlara sevinse bile bizde akrabalarla irtibat kopmuyo...
anneminkilere gelirse çocukluğum onlarla geçti çok güzel anılarım var ama yaş büyüdükçe insanların gerçek yüzünü görmek acı veriyo,
uzak akrabalarla aramız daha iyi arada saygı ve sevgi var gerçekten çok sık görüşemesekte...ama yakın akrabalar özellikle teyzeye anne yarısı derler inanın hayatımın en büyük kırgınlıklarını onlarda yaşadım...dayı,hala kuzenler...vs.. candan içten bi kişi bile yok hep bi kıskançlık kıyaslama,üstün olmaya çalışma, hep bi çekişme var arada...keşke hayatımda hiç olmasalardı bu kadar üzülmezdim diyorumhepsinden bi kazık yedim en kötü günlerimde yarama daha da tuz basmaktan başka bi işe yaramadılar....
kızlar başka kalabalık birbiriyle iyi geçinen aileleri görünce kıskanıyorum...çünkü ben kendi insanına değer veren bi yapıya sahibim ama malesef bu konuda çok şanssızım....
görüşmesem laf edicekler görüşsem artık sinir harbini bünyem kaldırmıyo....Allah katında da akrabayla ilişkiler kopmamalı deniyo...
siz ne düşünüyosunuz bu konuda ben çekirdek ailem de kalabalık olmadığı için kendimi çok yalnız hissediyorum bazen...ama hiçbirinin yüzünü de görmeye de psikolojim el vermiyo artık
kötü günümde zaten yoklar iyi günümde de olmasınlar diyorum ama sadece kendimi üzüyorum bu düşüncelerle,
ne yapmalı sizce sonuna kadar mücadele edip ezilsen kırılsan bile onlarla görüşmeye devam mı etmeli?...
akraba önemli aslında. yeri gelir anne babanız olmaz onlar size destek olur.. ama siz de durum farklıymış. walla canım benim bir arkadaşım da böyle. akrabalarıyla araları pek yok. çıkarcıymış bazıları. arkadaşım da ailesi de mesafe koyuyolar araya. mümkün oldukça az görüyorlar. size değer verene değer vermeli.
yaşadıklarının bir kısmın anlayabiliyorum.
en iyisi birşeyleri bahane edip zamansızlıktan görüşmemek.
zamanım yok vs. demek.
birlikteyken bile ciddiyeti elden bırakmamak.
bir de insanlar karşılarındakine zarar verdiklerini gördükçe daha da keyiflenirler.
mümkünse duyma bile söylenenleri.
ayrıca akrabalardan kopmayın demek gırtlak gırtlağa olun demekte değil.
saygı çerçevesinde mesafeni korursun yeter.
merhaba,
yazdıklarını okudukça bazı cümleleri kendim yazmışım gibi hissettim bir an...
insanlar artık çok bencilleşti ve bunu çok rahat gözlemleyebiliyor insan...
akraba da olsa, bir yerden sonra yeter banane diyebiliyorsun maalesef
taş uzaktan gelmez zaten ne gelirse en yakınlarından gelir ve insanı daha da yaralar
akrabalarla irtibatı kesmemek gerek en azından bayramda düğünde bir merhaba denmeli
ama sıkı fıkı olmak zorunda da değilsiniz
ben de bilirim bana nasılsın eksiğin ihtiyacın var mı deyip halimi hatrımı sormayanları zar zor vakit bulup ziyaret ettiğim akrabalarımın, ziyaretimi beğenmeyip arkamdan hiç gelmeseymiş diye atıp tuttuğunu...neden daha sık gitmiyorum diye sitem ediyorlardı halbuki benim zaten yoğun bir hayatım vardı (uni okuduğum zamanlar...)
yani demem o ki... bazen takmamak gerekiyor, insanlara hak ettiği kadar değer vermek gerekiyormuş hayat bana bunu öğretti
ben de senin gibiyim keşke hep beraber birlik beraberlik olsa derim ama işte herşey bizim istediğimiz gibi olmuyor
sen beklenti içine girdiğinde hayal kırıklığına uğratan insanlar, senden daha fazlasını bekliyorlar ne hikmetse...:44:
AyNen bizdede oyle.
Eminim ilerde cocuklarim kuzenlerimin cocuklarini tanimiycak bile
Esim dostum daha iyi akrabalarimdan
Artik kabullendim onlari
Tek istegim Allah akrabamin eline diline dusurmesin
maalesef öyle bu devirde...tşk ederim cvp için...gerçekten beni anlamışsın...bende öğrenicem zamanla kendime daha fazla değer vermeyi...yabancı dediğiniz insanlar yeri geliyo daha içten samimi oluyo, canım kanım dediğin insanlar senin arkandan kuyunu kazıyo ah bi tökezlese diye akbaba gibi bekliyo!
akrabalarımdan 2 kişi harici kimseyi seevmem vede zorunlu olmadıkça görüşmek hani düğün -cenaze harici bayramlarda bile görmeye gitmem. İstediklerini ko nuşsunlar arkamdan onlarki benim kardeşimin cenazesinde kahkaha attı , bende onları adam yerine koyup ta ellerini öpmeye gitmem . Ha evimize gelirlerse saygımı gösterir konuşurum o ayrı . Hiçte kendimi yanlız hissetmiyorum kuzenleriyle iyi anlaşan kalabalık aileleri severim ama bize kısmet değilmişş :)
Zaten ' akrabanın akrabaya yaptığını akrep yapmaz ' derler
Ama hepsinin öyle oluşu hatta teyzenin bile , beni çok şaşırttı
Benimde baba tarafım soğuktur.. Ayda yılda bir görüşüp o esnada da hemen bi kıyas ve hava atma söz konusu olur.. Bu biz kendimizi bildik bileli böyle.. Ona rağmen babam ya da diğer amcamların soğukluğu beni bağlamaz elbette can ciğer kuzu sarması olamam ama bayramda gider bi ziyaret ederim , severler beni ya da sevdiklerini söylerler bilemiyorum..
Ama anne tarafımla öyle değiliz.. Sık sık gidip gelemezsek bile kardeşten öte kuzenlerim mevcut ve başım dara düşe gideceğim yer dayımın evidir örneğin..
Her aile de bahsettiğin türde dedikoducu akrabalar vardır başkalarının düşüşünü izlemekten zevk alan adeta.. Ama hepsinin öyle olması çok enteresan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?