Akrabalık ılıskılerı

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
merhaba arkadaslar
sizce akrabalik iliskileri nasil olmali?
yani hala,teyze,amca, dayi gibi yakin akrabalarla ne gibi bir iliski surdurmeliyiz?
ailede birbirini cekememezlik fazlasiyla var ise kardesler dahi birbirlerine kus ise ve sizde bu durumda yaralaniyorsaniz, ama aklinizdada hep su soru var ise acaba birgun amcama , dayima ,halama teyzeme isim duser ne derlerse alttan alayim diyebilmelimiyiz??birde yaptiklari iyilikleri basiniza kakiyorlarsa surekli bunu gundeme getiriyorlar ise silip atmalimiyiz?sizlerin akrabalik iliskileri nasil?ben akrablarimla anlasamiyorum artik.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim akrabalarla ilişkilerim amcam ve bir teyzemin dışında oldukça mesafelidir.çoğu istanbul dışında belkide ondan.bide evlendikten sonra hepsine hakettikleri ilgiyi gösteremiyorsun.sadece bayramlarda görüşüyoruz gibi birşey.ama çok yakın olup birbirleriyle sıkıfıkı olan büyük aileler çok hoşuma gider.bizdeki durum pek öyle değil.işim düşer diye akrabalarımda dahil kimseye alttan almam.saygısızlık olarak algılanmasın

Benim ailemin akrabalık ilişkileri çok iyi kimse kimseyle küs değiller...
Ama şu an bizim berbat durumda;
Eltimle ben 2 senedir küsüz..( çok laf taşıyor bana zarar veriyor. küs olması daha iyi memnunum halimden) Eltimle kayınvalidem de küs..
Eşim abisiyle para konusundan dolayı kırgındı dün barışmışlar..
Bende kayınvalideme kırgınım 3 haftadır görüşmüyoruz..
Görümcem ve kayınpederimle hiçbir sorunum yok..Çocuklarımıza kötü örneğiz ama insanlardan zarar gördüğüm zaman hemen uzaklaşma gibi bir huyum var..

benim akrabalarla ilişkilerim amcam ve bir teyzemin dışında oldukça mesafelidir.çoğu istanbul dışında belkide ondan.bide evlendikten sonra hepsine hakettikleri ilgiyi gösteremiyorsun.sadece bayramlarda görüşüyoruz gibi birşey.ama çok yakın olup birbirleriyle sıkıfıkı olan büyük aileler çok hoşuma gider.bizdeki durum pek öyle değil.işim düşer diye akrabalarımda dahil kimseye alttan almam.saygısızlık olarak algılanmasın

isim duser diye derken yanlis anlasilmasin lutfen yanlis ifade ettim saniyorum. yani herhangi bir ihtiyacim oldugunda annem babam olmadigi durumunda onlara basvurmak zorunda kalabilirmiyim diye dusunuyorum.

yani akrabalar ozelliklede bizim akrabalar birbirlerini cekistirmeyi cok severler.insan yoruluyor ama caresiz kalincada yine akrabalara basvuruluyor.

ben sadece bizim akrabalar mi boyle diye merak ettim.a.s.

ben de hep sıcak samımı aıle akrba ılıskılerıne özenmısımdır..aslında kocaman bır sulale ıcınde buyudum kucukken dolar tasardı evımız butun akraba kardes hala amca bayramlarda normal gunlerde yemelı ıcmelı toplanılır gelınır gıdılırdı..guzeldı o gunler her ne kadar halalarm anneme ezıyet etseler de görusulurdu sık sık..
sımdı buyuduk annemler babanmlerle oturmuyor artık..sulalede kaynana ıle oturan tek bır gelınımz kaldı..dedemın kardeslernden bazıları vefat ettı bazıları kus..herkes bırbrne kusunce evlatlara torunlara da amborga geldı sankı..sonra yavas yavas koptu ılıskıler..sonra ucuncu kusak yanı benm dahıl oldgum grup kendı havasnda kaldı evlenen evlendı baska aılelere karıstık..
ama en kötusu babamn butun ıyılıklerne ragmen halalarmn yaptıkları oldu..baskalarnı kınar uzulurduk kardes kuslugne smdı aynısı bızde de var..halam benm dugunumu mahvetmye calstı fesatlıgından yapmadgı kalmadı babam da dayanamadı artık dengeszlıklerne sonrasında bı dunya olay derken koptu baglar ıyıce görusmuyorz sımdı ama vıcdanen rahatsz degılz yaptıkları ayıplar bını gecmıstı böyle daha ıyı..dıger halam da onun agzna bakar ne ona ne buna ama arkandan atar tutar..gene bayrmdan seyrana görusyorz ama eskı ılıskıler yok tabı..teyzelerm zaten uzakta ara ara nasp olursa görusyorz sımdı ufack kaldı aılemz sankı cok az..esımın aılesnn hep sıkı sıcak ılısklerde olmasnı hayal ederdm ama onlarda da herkese kus anası babası..sorarsan o en dogru gerısı tumden yanlıs dedesne varınca konusmaz görusmezler öyle sap gıbı yapayalnz onlar hos akrabaları da kendılerı gıbı cınsı o ayrı mevzu ondan gene görusulmemesı benm yararıma onları cekemzken bır de sulalesı cıkmasn basıma..
kendı kardesm ve aıleme gelrısek..bız zaten hıc abla kardes gıbı olamadk..nıyeyse bu evlendgmden berı daha belırgnlestı..benm evden ayrılmam ablama yaradı..sımdı ıkı yabancı gıbı nasılsn ıyımısınden öte muhabbetmz dostlugmz yok malesf..soguk bır ılıskı ve bu cok acı..
zaman ınsanlıgmızı akrabalk baglarmızı da acımadan kopartıp alan bır zman malesef..

evet canim aynen bizdede anlattigin gibi benzer durumlar var.

iste bende en cokda ona uzuluyorum zaman dedigin gibi insanligimizi akrabalik baglarimizi kopartip aldi gitti...

sonunda da hep haksizlar kendilerini hakli gibi gosterip kazaniyorlar....

canım ben evlenince sülalemle diyolog azaldı.gerçibenimde hatam var.ben biraz düşkün değilim.eşime bu konuda fırsat verdim.ama o da akrabalarına çok düşkünde çok ağır darbeler gördü.ben ailesiyle çok iyi değilim.ama kopamıyoruz.zarar görmeme rağmen
lanet olsun şu içimdeki insan sevgisine:oklava:

canım ben evlenince sülalemle diyolog azaldı.gerçibenimde hatam var.ben biraz düşkün değilim.eşime bu konuda fırsat verdim.ama o da akrabalarına çok düşkünde çok ağır darbeler gördü.ben ailesiyle çok iyi değilim.ama kopamıyoruz.zarar görmeme rağmen
lanet olsun şu içimdeki insan sevgisine:oklava:

benimde:çok üzgünüm:

bir adim atana, iki adimla cevap veririm.
saymayani sayacak da degilim:1closedeyes:

bir adim atana, iki adimla cevap veririm.
saymayani sayacak da degilim:1closedeyes:

peki bunu yapmayi nasil basariyorsunuz??

yani saymani saymayarak....kafaniza takiliyormu bazi zamanlar ya akrablarima ihtiyac duyarsam diye..gerci ihtiyac duydugunuzda yardim ederlermi oda ayri bir konu:delphin:

ya ne olursa olsun akrabalarla küs olunmamasından yanayım....
dünya ölümlü kalımlı dünya....
sizi üzenlerle samimi olmayacaksın...
ama arada diolog olacak...
inan bu dünyanın cenazesi var düğünü var.. bu yuzden yuzyuze bakılması gerekir..
kim ne yaparsa yapsın herkesin kendi vicdanı ve seviyesi ile ilgili...
kırılırsanızda içten kırılın..kapıları tam kapatmayın...
herkes kendi yaptığından utansın..

Anne tarafı ile samimi olmamak kaydıyla aram iyidir..yerimseniben
Baba tarafı ile "tez muhabbet çabuk ayrılık getiririr" ve "dostunla ye,iş,alışveriş yapma" örneklerini yaşadığımız için bayramlar harici görüşmüyoruz artık..:delphin:

canım iyi olanlarla yakın kötü olanlarla uzak olmalı ben anne tarafıma daha yakınım....
teyzemin dayımın küçük olması gerekçesiyle sanırım..
amcamı hiç sevmem hep babamdan geçinir,,,,
halalarım küçüğüyle iyidir gerisi çook kasıntıdır biri hele temizlik hastası evine gittiğimde rahatsız oluyorum çünkü eve giden her misafirin peşinden 2 gün temizlik yapar o yüzden bende pek sevmem sanki evine......

ya ne olursa olsun akrabalarla küs olunmamasından yanayım....
dünya ölümlü kalımlı dünya....
sizi üzenlerle samimi olmayacaksın...
ama arada diolog olacak...
inan bu dünyanın cenazesi var düğünü var.. bu yuzden yuzyuze bakılması gerekir..
kim ne yaparsa yapsın herkesin kendi vicdanı ve seviyesi ile ilgili...
kırılırsanızda içten kırılın..kapıları tam kapatmayın...
herkes kendi yaptığından utansın..

haklisiniz size katiliyorum kapilari tam kapatmama hususunda yanliz ya karis taraf kapatiyorsa bizimde yapacaigimiz birsey kalmiyor sanirim.a.s.

benim akrabalarimla aram cok iyidir, esimle turkiyeye tatile gittigimizde hepsi bas taci yapar bizi.. yemek davetleri, birlikte gezme planlari vs.. annemlerde turkiyede olursa daha guzel oluyor hepberaber toplaniyoruz butun anne tarafim, veya baba tarafim ikisi bir arada pek guzel olmuyor dogru søylemek gerekirse, cunku hep køtu bir elektrik oluyor anne ve baba tarafim bir araya gelince..

Ama iki taraftan biri toplandimi bir yere harika vakit geciriyoruz, øzellikle iki dayimla ve teyzelerimle aram cok iyidir, halalarimda genctir zaten, hepsiyle aram iyidr, øzelliklede kuzenlerimle.. bir cikar icin yaklasildigini hic gørmedim ben.. Allaha cok sukur =)

Bir arkadaşım hep akraba akreptir derdi... Yalanda sayılmaz hani bazen akrabalarının yaptığını düşmanı bile yapmıyor insana.Biz eskiden akrabalarımızla çok samimiydik ama gün geçtikçe uzaklaşıyoruz komşularımız bile akrabalarımızdan ötede...Herşey karşılıklı tabi komşumun kızı benden 7 yaş büyük kuzenimden daha çok ablalık yapıyo bana :1hug: onlar benim için akrabalarımdan önce geliyolar :asigim: :nazar: Soruna gelince bağları onlar koparıyolarsa büyüklerime saygı duymaya çalışırım gönüllerini almaya çalışırım ee gene olmadı zorla kimseyle görüşcek değilim ya :dilcikar:

Bir arkadaşım hep akraba akreptir derdi... Yalanda sayılmaz hani bazen akrabalarının yaptığını düşmanı bile yapmıyor insana.Biz eskiden akrabalarımızla çok samimiydik ama gün geçtikçe uzaklaşıyoruz komşularımız bile akrabalarımızdan ötede...Herşey karşılıklı tabi komşumun kızı benden 7 yaş büyük kuzenimden daha çok ablalık yapıyo bana :1hug: onlar benim için akrabalarımdan önce geliyolar :asigim: :nazar: Soruna gelince bağları onlar koparıyolarsa büyüklerime saygı duymaya çalışırım gönüllerini almaya çalışırım ee gene olmadı zorla kimseyle görüşcek değilim ya :dilcikar:

katilmamak mumkun degil.

Tas yakindan geliyor malesef, seni taniyan, icini disini bilen seni en zayif noktandan vurabiliyor....Ben akrabalarimla mümkün oldugu kadar seyrek görüsüyorum!! Küslük falan yok fakat icli dislida olmaya hic gerek yok:delphin:

Rahmetli annem hep derdi, ben cok iyi oldumda ne oldu kizim siz olmayiverin, senelerce yediler bitirdiler annemi, para para para almancisin gönder....sokaktan süpürüyoruzya burda...biz almanin b....temizleyip kazaniyorduk yeri geldimi, onlar kira ödemeden evlerde oturup keyif catiyorlardi....paramiz yok abla yolla diyorlardi, izine gittigmizde kollari bilezik doluydu teyzemlerin...:çok üzgünüm:

Annemi yediler, babami yediler lakin biz gözümüzü actik artik, ne yapmacik samimiyetlerini nede duygu sömürülerini yemezler artik...:kahve:

Bizde bütün akrabalar birbirine küs
Ama biz kimseye küs değiliz ki zaten
Sevmeyiz küs olmayı:1closedeyes:
Arada masefe bırakmak her zaman iyidir:1closedeyes:
Çok içli dışlı olmamak lazım
Ama hiç bir zamanda küs kalınmaması taraftarıyımdır:jeyyar:

AKRABA ilişkilerim de mesafeliyimdir.anne tarafı kalabalık değil çünkü annem tek çoçuk.baba tarafına gelince hepsi zaten baska sehırlerde dolayısıyla cok sık gorusmuyoruz.bir araya gelincede saygı da kusur etmem ama konuşcak ve paylasılcak pek bişi olmuyor acıkcası!

İyilik iki baştan olurmuş.Bana hoş yaklaşmayan bir insana ilerde işim düşer diye iyi davranamam.Ama amcalarım,dayım ve teyzelerimi çok seviyorum.

Back
X