Damat nisani atti, altinlar ne olacak?

O beni hic arayip sormadi,
ben ise basladim. Okula subatta baslarim diyodum ama eylul ayina kaldi.
Arkadaslarimla gezip tozuyorum,
zaman zaman aklima geldiginde uzuldugum oluyor.
Ama kirginlik ve nefret daha agir basiyor.
Kesin kararliyim, mumkunse mihrin hepsini hayra verecegim.
Ben onun yuzunden 2 sene calismadim. Her ay ortalama 1000 euro kazanabilirdim
artik siz hesap edin ne kadar zarar ettim onun yuzunden..

Bir din nasil bu kadar mukemmel olur.
Bugun arkadasimla arastirdik. Hanefi mezhebine gore nikahi kiyip,
halvete girmeden bosanilirsa, yani nikah bozulursa
Kizin mihrin yarisinda hakki var.
Hakkimi isteyecegim bu konudada kararliyim,
Evin karsisindaki camiye bagislarim gozlerinin onunde..
vermezlersede hesabim mahsere kalir.

canım benim bildiğim erkek atarsa kızda kalır hepsi.
kız atarsa erkeğe geri verir.
bizde böyle

Hukuken hepsini vermek gerekirmis, hatta erkek tarafi dava acabilirmis hepsini geri almak icin.
Ben dini boyutuyla arastirdim, istisare ettiririm aile buyuklerini. Mecbur kabul ederler.
zaten bir gram bile fazlasini istemiyorum. Kesinlikle onun benim uzerimde hakki kalmasin.
Kabul etmezlersede Allaha havala ederim. Niyetim belli sonucta.
Hayirlisi olsun. Yaz tatilinde zor gunler beni bekliyor. Inan hic karsilasmak bile istemiyorum.
Bu olaylari hatirlamak bile istemiyorum. Unutabilsem keske...

Ben sizin yerinizde olsam hepsini geri verirdim, onu parasıyla hayır yapacağıma hiç yapmam daha iyi... Ayrıca yanlış anlamayın ama resmi nikahdan bu kadar önce dini nikah kırılmasını da doğru bulmuyorum ben, resmi nikah gunü veya 1-2 gün önce kıyılmasi daha doğru geliyor bana...

Ben sizin yerinizde olsam hepsini geri verirdim, onu parasıyla hayır yapacağıma hiç yapmam daha iyi... Ayrıca yanlış anlamayın ama resmi nikahdan bu kadar önce dini nikah kırılmasını da doğru bulmuyorum ben, resmi nikah gunü veya 1-2 gün önce kıyılmasi daha doğru geliyor bana...

Sanirim dinimizde mihrin yerinin ne oldugunu bilmiyorsun. Bir insanin calisarak kazandigi paradan bile daha helal bir paradir.
Hatta imam azam, vefaat etmeden once esinin mihrinden biraz para isteyip o parayla kefenini almistir.
Birde nikah kiyildigi zaman bir kadina en az 10 dirhem mihir verilmesi sart. Islamda hic kimsenin hakki kimsede kalmaz.
Ben o odunla 3 yil birliktelik yasadim ve bu surec icinde calismama izin vermedi, sahsen calismis olsaydim her ay yaklasik 2000 tl para kazanabilirdim.
Ben sadece hakkim olani istiyorum. Dinimizdede detayli olarak bu konuda yazili bilgiler var.
Kulaktan duyma, kultur olaylariyle herkes isine geleni yapiyor, hesap verme inceligi ile yasamak lazim.

hatayı ilk başta ona boyun eğip çalışmayarak yapmışsın. o da madem seni çalıştırmamış sonucuna katlansın. hakkın olanı ki araştırmışsın al bence. kimse de kalmasın.

kızlarrrrrrr imam nikahı olmasına rağmen nişanı erkek tarafı atıosa altınlar verilmelimi ? hayr altın peşinde değilim arkamdan yapılan tezgahlar yalanlar dolanlara karşılık vermemeyi düşünüorum... ne olur biri bişey sölesin

Valla dini nikahin varsa mihirde istedigin seyin yarisinda hakkin var zaten.
Bu sebepten dolayi icim rahat, eski nisanlimda hatasini kabul ettigi icin bu konuda anlayisli davrandi,
zaten altinlarin bende kalmasi benim kararim olmadigini biliyor, yillar sonra bile bir sekilde aradadida beni,
gerci konu altin veya barisma degildi ama olsun zoruna gitmis olsaydi gurur yapar konusmazdi.
Gerci altin ne ise yariyor henuz bilmiyorum, hic bir yatirim yapmadim hala bankada duruyor:1:

kaynanam alsın oğlunu bi tarafına geri soksunnn :( allaha havale ediyorumm ev almak için yaptığı tezgahlara karşılık vermicem benim şerefimi namusumu iki paralık ettiler yazıkk bu devirde değil evleneceğin adama babana bile güvenmiceksin ... :(( mihir yerine geçio ve erkek atarsa kızda kalır die duydum ne kadar doğru bilmiorum

kaynanam alsın oğlunu bi tarafına geri soksunnn :( allaha havale ediyorumm ev almak için yaptığı tezgahlara karşılık vermicem benim şerefimi namusumu iki paralık ettiler yazıkk bu devirde değil evleneceğin adama babana bile güvenmiceksin ... :(( mihir yerine geçio ve erkek atarsa kızda kalır die duydum ne kadar doğru bilmiorum

Birlikte olmadiysan eger mihrin yarisinda hakkin var, birlikte olduysan resmen karisi olmus oldugun icin tamaminda hakkin var.
Ay bide gor bak seneler sonra merak edip mesaj felan bile atarlar:27:

Back
X