• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akrabamn yaadklarna ok zlyorum, Allah kimseye yaatmasn:(

Allah herkese evladında hayırlısını versin....
Ne bitmez çilesi varmış kadının...Şu mübarek günlerde bir anneye yapılacak iş mi bu...
Allah yardımcısı olsun :Saruboceq:

nerden başlasam bilmiyorumm..annemin kuzeninin hep çile dolu bi hayatı oldu..herşeymi bi insanın üstüne bu kadar gelir dedirtecek şeyler :çok üzgünüm:

evlendi iki oğlu oldu..sonra kocası Arabistana gitti iş icabı gidiş o gidiş ordan başkasıyla evlendi bu da ailesi çocuklarını bırak gel demesine rağmen kıyamadı bırakmadı kayınbabasının altındaki evde oturdu ve çalışmaya başladı..tabi hep kayınbabasından çok laflar yedi sanki bırakıp giden oğlu deilde gelini gibi davrandı hep ezdi :teselli: ggel zaman git zaman çocukları büyüdü küçük oğlan çok belalı nerde bela var oraya dalıyo,büyük oğlanda efendi sakin biri işte bu annesine bakar derken nerden bilirdi tamamen tersi olucanı :1no2: büyük oğlu bi kızı sevdi mezhep farkından dolayı kızı vermediler..buda kızı kaçırdı annesi zor bela düğününü yaptı yanına oturttu..kız öle çirkef çıktıki kötükedihüso asker yolu bekledi hiç yardım etmedi kaynanasına kaynanası çalıştığı halde işten gelio yemek hazırlıyo yemek yemeye gelince bir numara hemen oturuyo :mymeka: vs. kocasınıda iice kendi tarafına çekti annesine küstürttü odadan çıkmadılar aylarca aynı evde annesiyle konuşmadı çocukta...bi yandanda kayın babası var tabi kaynanası vefat etti 1 yıl önce kadın bulucam kendime diye geliniyle uğraşıp durdu evimden çık dedi defalarca..yetmedi dövdü..

ve bugünnn..kadın işteyken geliniyle oğlu bir olmuş evde ne var ne yok toplamışlar gitmişler geriye kalan sadece halılar bi kaç sandalye 3 5 bardak ve kaşık :oklava: nasıl sinirlerim bozuldu o gelininde saçını başını yolasım geldi..taa aspiratörü sökmeye çalışmışlar düşünün avizeleri filanda almışlar hiç bişi bırakmamışlar..insanın öz oğlu resmen soymuş anasını :mymeka: Allahım kimseye göstermesinn..kadın şimdi keşke zamanında bırakıp gitseydim dio mafoldumben

neyse çok uzun oldu k.bakmayın çok sinirlendim:olmaz:

yazık ya çok üzüldüm aslında birazda kendi geleceğim konusunda korktum bende boşanmak üzereyim 3 tane çocuğum var genç bir anneyim bir daha evlenmeyi kesinlikle ve kesinlikle düşünmüyorum insan hep böyle genç sağlıklı olacağını düşünüyor kimselere ihtiyaç duymayacağını düşünür demeki öyle değilmiş
bizler hayatımızı evlatlarımıza adarız onlar mutlu olsun diye çırpınıp dururuz emeklerimizin
karşılığı bumu çok zor bir durum ALLAH yardımcısı olsun teyzenizin

Son düzenleme:
bu dünyada herkesin sınavı başka başka ...:Saruboceq:allah hepimize yardımcı olsun

aminnnnn canımm :Saruboceq:
ayy çok uzuldum tatlım yaa..
Allah yardımcısı olsunvalla..
çocuklarıda ne hayırsızmış.. :((

canım ya aminn..çocukları öle malesef :1no2:

yazık ya çok üzüldüm aslında birazda kendi geleceğim konusunda korktum bende boşanmak üzereyim 3 tane çocuğum var genç bir anneyim bir daha evlenmeyi kesinlikle ve kesinlikle düşünmüyorum insan hep böyle genç sağlıklı olacağını düşünüyor kimselere ihtiyaç duymayacağını düşünür demeki öyle değilmiş
bizler hayatımızı evlatlarımıza adarız onlar mutlu olsun diye çırpınıp dururuz emeklerimizin
karşılığı bumu çok zor bir durum ALLAH yardımcısı olsun teyzenizin

korkma sakın inş Allahım kimsenin başına böle bi dert vermez..rabbim bizleri eşimizle çoluğumuzla çocuğumuzla terbiye etmesin inş :Saruboceq:

Çok üzücü bir durum.. maalsef bizim toplumumuzda da bu tür durumlara son zamanlarda daha çok rastlanıyor. Allah kadına sabır, çocuklarına da akıl fikir versin.
konuyu okuyunca dün bir teyzenin anlattığı aklıma geldi.
Bir kamu kuruluşunda sosyal yardım işlemlerine bakıyorm.
Dün bir teyze geldi yanıma. yardım istiyodu.
yıllrca pazarcılık yaparak hasta eşine bakmış. 5 tane de kız evladı büyütmüş.
kızlarının ilk 3 ü evlenmiş gitmiş, 4.kızı birisiyle kaçmış (sonra geri gelmiş ve bir süre sonra evli bir adamın karısının üstüne gitmiş. şu an ondan 2 çocuğu varmış, önceki kocasından da olan 2 çocuğunu da yurda vermiş ve teyzenin dediğine göre onlarında bakım parasını alıp nikahsız kocasına veriyomuş ama yurtta duran çocukların ailesine yardım yapılmaz diye biliyorum ben. tabi o teyzenin beyanı), 5. kızı da ünv.teyi kaznmış ve 3.sınıfa kadar okumuş. kız 3. sınıftayken teyzenin işleri bozulmuş ve maddi sıkıntı içine girmiş. kızı da okulu bırakmak zorunda kalmış. bu arada teyzenin eşi vefat etmiş ve 600 lira maaş kalmış eşinden.
geçen yılki ünv. affından yararlanıp yeniden okula başlamak için çok yalvarmış 5.kız ve kadın dayananmamış göndermiş. maaşın 350 TL si ile kızının yurt masrafını kaşılıyomuş geri kalanı ile de geçinmeye çalışyormuş.
evli adamla yaşayan kızının aklına kim girdi ise artık (kadına göre kızının kocası) babasından kalan maaşı böldürmüş kendi payını almış. şu an teyzenin elinde 350 Tl geçiymuş onu da kıznın yurt masrafına veriyomuş. kızlar bunula da kalmamışlar, kocalarının lafı ile kadının elindeki tek mal varlığı olan gecekondu tipi evini satması için kadına baskı yapıyorlarmış.
kadın karşımda ağladı.. nasıl içim acıdı bilseniz.
kızım, satsam zaten kaç kuruş tutacak, gecekondu derme çatma ev, para bile etmez, ben nerde kalıcam sonra..evi satmıyorum diye benimle konuşmuyorlar diye ağlayıp durdu.
yani sonuç olarak diceğim şu ki...Allah hayırlı evlat nasip etsin..
10 tane hayırsız evlattan 1 tane hayırlı evlat daha makbul..

şimdi kayınbabası başının etini yiyomuş evden çıkıcak ev arıomuş kendine... :1no2: bugün annem görmüş nası ağlamışş ben duramıyom o evde artık hergün kapıma dayanıyo die offff :delphin:

şimdi de kayınbabası çık çık die sonunda kadını yolluo kiraya taşınıo kadın ben yalnız napıcam die korkuomuşta öle ağlıomuş anneme...boşanma davası açmış kocasınada kurtuluo kocası tarafından inşş..kadın genelde zaten yalnızdıı ama bu sefer başka yalnızlığa ağlıoo oğulları yok kimsesi yok yalnızlığına :1no2: inş bundan sonra rahat ederrr :Saruboceq: başını arıtıcak kimse kalmadıı..tabi içi acır bayramlarda kimse olmucak yanında onunda sabrını versin Rabbim :Saruboceq:

cnm allah kadıncagızın yardımcısı olsun.cok uzuldum gercekten.kayınpeder baba sayılır ama vıcdan lazım.allah yardımcısı olsun....

Back
X