- 10 Eylül 2018
- 825
- 2.126
- 113
- Konu Sahibi cilekhatun
-
1)Annem ailenin en küçüğüymüş. Annesi ve babası o cok gençken vefat etmiş. Dayılarımın , teyzelerimin ilişkileri basta cok iyi olsada sonradan bozulmuş. Annem onların yanında çok ezik yaşamiş. Hizmetci gibiydim diyor. Sonrasinda araya miras meseleleri girmiş. Herkes çok kopuk birbirinden. Şimdi annemin çoğu kardeşi öldü. Kalanlarda aramaz sormaz hicbir yegenide aramaz.
2) Babamla evlendiğinde bu seferde bu geldiği evde ayni şeylere maruz kalmış. Halam babaanneme gelecek diye anneme zorla döverek ev temizletilmis. Onlar oturur annem hizmet edermiş. Bu da yillarca sürmüş. Hep babamla kavga ederlerdi. En son annem yaslaninca rest cekip yeter dedi.Babamın ailesi resmen bize hizmetçilik etmiyorsan görüşme dediler. Simdi onlarda çok tavırlı anneme kızgınlıklarını benden çıkarıyorlar
Sizlere sorum şu anne ve babamın tarafindaki bu olaylar direk beni etkiledi. Şimdi hicbir kuzenimle ilişkim iyi değil. Bir tane erkek kardeşim var o da evlenince aramaz sormaz oldu. Benim durumumda olan var mi? Cok yalniz hisseden... Anneme bisey olsa kimsem yok. Arayipta hal hatır soracak. Ne tavsiye edersiniz. Ben elimden geldigince aradim sordum. Ama anne tarafım tamamen tepkisiz. Baba tarafimsa cok çamur insanlar var. Kıskanç ve insan kullanan. Düzeltemedim iliskilerimi malesef. Hatta başımada eşimin ailesi tarafindan cok kalkıldı. Akrabadan yana yalnız olanlar kiminle dertlesiyor. Nasıl vakit geçiriyor?
Kendi açımdan anlatayım şu an yurtdışında yaşıyorum ve ne zaman akrabalarımı görsem hep bir dedikodu dönüyor ve sen olaya dahil olmadığın halde sanki sen söylemişsin gibi seni de dahil ediyorlar.Şu kadınlar kulübündeki akraba düşmanlığını bir türlü anlamıyorum.
Merhaba kardeşim ben hiç babamı ve tarafını görmedim annemde kendimi bildim bileli ben yokmuşum gibi yaşa ayaklarının üstünde dur dedi ne iyi ne kötü hiç yanımda olmadı kardeşlerim işleri düştüğünde abla diye arayıp sordular yani aslında benim inancım tek doğuyoruz tek ölüyoruz o aradaki süreçdede tekiz Allah var bizim yanımızda hee insanız ihtiyaç duyuyoruz sevelim sevilelim dertleşelim ama hayat insanlar acımasız güvensiz sevgisiz merhametsiz tabi iyilerde var illaki ama bana denk gelmedi 40 yıllık hayatımda iyiki böyle siteler varda bi nebze sohbet arkadaşlık içimizdekileri dökme şansımız oluyo gerçi ben düzenli psikoloğoda gidiyorum dolmayan boşluklar geçmeyen yaralar ömür geçip gidiyo Allah güzel merhametli insanlarla karşılaştırsın inşAllah çok sevgiler1)Annem ailenin en küçüğüymüş. Annesi ve babası o cok gençken vefat etmiş. Dayılarımın , teyzelerimin ilişkileri basta cok iyi olsada sonradan bozulmuş. Annem onların yanında çok ezik yaşamiş. Hizmetci gibiydim diyor. Sonrasinda araya miras meseleleri girmiş. Herkes çok kopuk birbirinden. Şimdi annemin çoğu kardeşi öldü. Kalanlarda aramaz sormaz hicbir yegenide aramaz.
2) Babamla evlendiğinde bu seferde bu geldiği evde ayni şeylere maruz kalmış. Halam babaanneme gelecek diye anneme zorla döverek ev temizletilmis. Onlar oturur annem hizmet edermiş. Bu da yillarca sürmüş. Hep babamla kavga ederlerdi. En son annem yaslaninca rest cekip yeter dedi.Babamın ailesi resmen bize hizmetçilik etmiyorsan görüşme dediler. Simdi onlarda çok tavırlı anneme kızgınlıklarını benden çıkarıyorlar
Sizlere sorum şu anne ve babamın tarafindaki bu olaylar direk beni etkiledi. Şimdi hicbir kuzenimle ilişkim iyi değil. Bir tane erkek kardeşim var o da evlenince aramaz sormaz oldu. Benim durumumda olan var mi? Cok yalniz hisseden... Anneme bisey olsa kimsem yok. Arayipta hal hatır soracak. Ne tavsiye edersiniz. Ben elimden geldigince aradim sordum. Ama anne tarafım tamamen tepkisiz. Baba tarafimsa cok çamur insanlar var. Kıskanç ve insan kullanan. Düzeltemedim iliskilerimi malesef. Hatta başımada eşimin ailesi tarafindan cok kalkıldı. Akrabadan yana yalnız olanlar kiminle dertlesiyor. Nasıl vakit geçiriyor?
Ben1)Annem ailenin en küçüğüymüş. Annesi ve babası o cok gençken vefat etmiş. Dayılarımın , teyzelerimin ilişkileri basta cok iyi olsada sonradan bozulmuş. Annem onların yanında çok ezik yaşamiş. Hizmetci gibiydim diyor. Sonrasinda araya miras meseleleri girmiş. Herkes çok kopuk birbirinden. Şimdi annemin çoğu kardeşi öldü. Kalanlarda aramaz sormaz hicbir yegenide aramaz.
Aslında çok sebebi varniye israrla akraba?
Şu kendine yetebilmek meselesinde cok haklisin. Eşim iş batırdı cok zor günler yaşadık. Bazı acilar öyle büyük ki kimse kalmıyor yaninda. Arkadaş vs. Sonra senin evini kendi evi gibi yillarca kullanmis akrabalara sığınmak istiyorsun manevi anlamda hiç umarsizca davranıyor. Yani bi noktada diyosun ki diğerleri elalem bunlar kan bağı var ama yoklar. Simdi toparlaniyorum. Inşallah dedigin gibi akrabadan öte dostlarım olurKan bağın olmayan ama senin seçtiğin dostun - arkadaşların yok mu? Emin ol akrabalardan daha iyi kardeş gibi oluyorlar (çünkü bir zorunluluk olmadan sen seçiyorsun) bende neredeyse hiçbir akrabamla görüşmüyorum. Kafam bi rahat ki :)
Ha illa yanında biri olacak diye bi şartı da yok. Kendi kendine yetebilmek önemli ( tabi herkes için geçerli değil ama yalnızlığı çook seviyorum)
Amin Inşallah Allah sizinde yardimciniz olsunMerhaba kardeşim ben hiç babamı ve tarafını görmedim annemde kendimi bildim bileli ben yokmuşum gibi yaşa ayaklarının üstünde dur dedi ne iyi ne kötü hiç yanımda olmadı kardeşlerim işleri düştüğünde abla diye arayıp sordular yani aslında benim inancım tek doğuyoruz tek ölüyoruz o aradaki süreçdede tekiz Allah var bizim yanımızda hee insanız ihtiyaç duyuyoruz sevelim sevilelim dertleşelim ama hayat insanlar acımasız güvensiz sevgisiz merhametsiz tabi iyilerde var illaki ama bana denk gelmedi 40 yıllık hayatımda iyiki böyle siteler varda bi nebze sohbet arkadaşlık içimizdekileri dökme şansımız oluyo gerçi ben düzenli psikoloğoda gidiyorum dolmayan boşluklar geçmeyen yaralar ömür geçip gidiyo Allah güzel merhametli insanlarla karşılaştırsın inşAllah çok sevgiler
Bizim varda ne oluyo anca gözümüzü oyuyorlardı babam vefat ettikten sonra kendi paramızla bize bişey almıyorlardı çarşı pazar bilmiyorduk bizde1)Annem ailenin en küçüğüymüş. Annesi ve babası o cok gençken vefat etmiş. Dayılarımın , teyzelerimin ilişkileri basta cok iyi olsada sonradan bozulmuş. Annem onların yanında çok ezik yaşamiş. Hizmetci gibiydim diyor. Sonrasinda araya miras meseleleri girmiş. Herkes çok kopuk birbirinden. Şimdi annemin çoğu kardeşi öldü. Kalanlarda aramaz sormaz hicbir yegenide aramaz.
Allah razı olsunAmin Inşallah Allah sizinde yardimciniz olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?