Akrabası olmayan yapayalnız hisseden var mı?

Akrabalarınızın kıskanç, çıkarcı olduğunu söylüyorsunuz. Kıskanç insanlarla neden ilişkinizi düzeltmeye çalışıyorsunuz ki? Size, ailenize zarar versinler diye mi? Etrafımda birileri olsun da kim olursa olsun kafası çok yanlış. Dertleşmek için akrabaya ihtiyacınız yok illa ki. Ben gayet sevdiğim kuzenlerimle bile hiç dertleşmem mesela. Dertleşmek istersem dostlarım var. Şöyle düşünün akrabalarınızı siz seçmiyorsunuz ama arkadaşlarınızı siz seçiyorsunuz.
(Ama kardeş başkadır kardeşinizle bağınızı koparmayın bence)

Biz baba tarafını komple sildik. Beş yıl oldu şeytan görsün yüzlerini aslada gorusmem. Şansıma eşimin de baba tarafı komple silinik . Kardeşim var iki tane dostum var iki tane eşim var çok şükür yetiyor Allah eksikliklerini aratmasin

hic kimsem yok akraba sizinkinden az hallice esimin ve benim kimselerle gorusmeyiz cok nadir telefonlastigimiz.
komsumda yok uymuyorlar kafama göre
esimin ailesi 12 saatlik yolda kendi ailem burda cok yakiniz arada onlarla gorusuruz ben esim.ve cocuklarim kimse ye de olsa diye ihtiyac duymuyorum arkadas olarak da bura yetiyor bana.
hic dusunmeyin keyfinize bakin

Akraba ilişkileri zor, zaten olmadı hiç yurtdışında çocukluğumuz ve bir kısım gençlik geçince onlarla uyumu yakalıyamadık onda bizlerden hep uzak kalmaları bunda da babamın etkisi büyük halam babamın eski nişanlısıyla arasını bozunca
Halama ağzına geleni sayardı genelde de akrabaları evden kovardı ve onların kötü niyetli ve sinsi ve çıkarcı olduğunu söylerdi, anne tarafıda babamı pek sevmediğinden
Seyrek gelirlerde
Babamın tek sevdiği hayvanlar ve çocuklar

Şu kadınlar kulübündeki akraba düşmanlığını bir türlü anlamıyorum.
Kendi açımdan anlatayım şu an yurtdışında yaşıyorum ve ne zaman akrabalarımı görsem hep bir dedikodu dönüyor ve sen olaya dahil olmadığın halde sanki sen söylemişsin gibi seni de dahil ediyorlar.

Senin durumun iyi ise bir de çekememezlik var, bariz konuşmalarından, davranışlarından anlıyorsun.
Zor durumlarımda akrabalarım değil dostlarımız yanımızda oldu, bu ve başka sebeplerden dolayı kan bağının hiç bir önemi yok benim için.

Akraba işi şans işi biraz da demek ki. Herkes amma gömmüş akrabayı.
Benim anne tarafım kalabalıktır, baba tarafım azdır. Kuzenlerimle aram iyidir her iki tarafla da. Araşırız. Zor günde de iyi günde de ilk gelenlerdir. Dıdımızın dıdısıyla görüşmesek de kuzenler fln toplaşırız mesela. Halimden memnunum.
Eşimin tarafında genelde akraba evliliği de olduğundan sanırım mesafe vardır. Kardeşinden ötesinin telefonu yok. O da halinden memnun. Onun da dört beş tanr dostu var, benim akrabalarım aratmaz. Her zaman ararlar, en zor zamanında da en mutlu zamanında koşarlar. Kardeş olmuşlar.
İkimizde şanslıyız. Birimiz akrabadan birimiz dosttan gülmüşüz.
Siz de akrabalarınız köyüyse illa görüşeceğim diye kazık yemektense arkadaşlarınızla samimiyet kurun. Bir yerden sizin de şansnız mutlaka vardır.

Zor bir durum. Allah esin dostun hayırlısını versin. Benim ailem tüm akrabalarım 12 saat uzaklikta bir sehirde. arkadaslarim da az ve farklı şehirlerde. Yaşadığım şehirde kimse olmaması beni çok yalnız hissettiriyor. Görüştüğüm insan sayısı az. Her zaman kafa yapına uyan eş dost olarak gorusebilecegin insan bulamıyorsun. Zaten İstanbulda mesafe de çok oluyor. Sitede oturuyorum kizimin parkta oynadığı ve orada gördüğüm komşularım var onlarla yetiniyorum. Ama canım sikildiginda gelen gidenimin olmasını isterdim.

Akraba deyince benim bir gözüm seyirir, elim ayağım titrer;hele bir de baba tarafı akrabaları denilince migrenim falan azar.
Bayramdan bayrama görürüm. 10 yıl görmesem aklıma gelmez. Benim seçmediğim, bambaşka kafada, dünyada insanlar.Akrabaları boşverin, iyi dostlar edinin.
Benim babamın yıllardır kardeşleriyle arası bozuk ama 40 yıllık dostları var iyi günde kötü günde yanında olan.

Merhaba kardeşim ben hiç babamı ve tarafını görmedim annemde kendimi bildim bileli ben yokmuşum gibi yaşa ayaklarının üstünde dur dedi ne iyi ne kötü hiç yanımda olmadı kardeşlerim işleri düştüğünde abla diye arayıp sordular yani aslında benim inancım tek doğuyoruz tek ölüyoruz o aradaki süreçdede tekiz Allah var bizim yanımızda hee insanız ihtiyaç duyuyoruz sevelim sevilelim dertleşelim ama hayat insanlar acımasız güvensiz sevgisiz merhametsiz tabi iyilerde var illaki ama bana denk gelmedi 40 yıllık hayatımda iyiki böyle siteler varda bi nebze sohbet arkadaşlık içimizdekileri dökme şansımız oluyo gerçi ben düzenli psikoloğoda gidiyorum dolmayan boşluklar geçmeyen yaralar ömür geçip gidiyo Allah güzel merhametli insanlarla karşılaştırsın inşAllah çok sevgiler

Ben

Akraba yasim kucukken cok severdim.buyudukce kotu olduklarini anladim.evlenince de cook guzel mesafe koyuyorsun
Esim akrabalari ile sagolsun devamli gorusmek ister .aralarinda sorun cikti.rahatiz.
Acikcasi komsularimla az gorusuyorum
Arkadasim yok olsun istiyorum ..ama uyan biri yok.bazen de vakit ayirabilecegim arkadasim da yok.ben de kotu oldum
Ayyy su an ben de yalnizim ..
esim ve cocuklarla vakit geciriyorum
Siz de kurtulursunuz ins.

Sadece başlığa yorum yapıyorum çünkü içerik bence okunması gereken bir konu değil.
Ne kan bağı önemli kendimizi yalnız hissetmemek için ne çevremizde insan olması. Önemli olan tek şey kafana uyması. O da zor.

Kan bağın olmayan ama senin seçtiğin dostun - arkadaşların yok mu? Emin ol akrabalardan daha iyi kardeş gibi oluyorlar (çünkü bir zorunluluk olmadan sen seçiyorsun) bende neredeyse hiçbir akrabamla görüşmüyorum. Kafam bi rahat ki :)

Ha illa yanında biri olacak diye bi şartı da yok. Kendi kendine yetebilmek önemli ( tabi herkes için geçerli değil ama yalnızlığı çook seviyorum)

Şu kendine yetebilmek meselesinde cok haklisin. Eşim iş batırdı cok zor günler yaşadık. Bazı acilar öyle büyük ki kimse kalmıyor yaninda. Arkadaş vs. Sonra senin evini kendi evi gibi yillarca kullanmis akrabalara sığınmak istiyorsun manevi anlamda hiç umarsizca davranıyor. Yani bi noktada diyosun ki diğerleri elalem bunlar kan bağı var ama yoklar. Simdi toparlaniyorum. Inşallah dedigin gibi akrabadan öte dostlarım olur

Amin Inşallah Allah sizinde yardimciniz olsun

Bizim varda ne oluyo anca gözümüzü oyuyorlardı babam vefat ettikten sonra kendi paramızla bize bişey almıyorlardı çarşı pazar bilmiyorduk bizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…