• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akran zorbalığı ve okulda darp ve BIÇAK çekme.

Böylesi bir olayda kesinlikle okuldan uzaklaştırılmaları gerekir. Bir insana zarar verme planları yapıyorlar tabi ki okulun kolluk kuvvetlerine de bildirmesi gerekir ama bence siz bu işi onların insiyatifine bırakmayın. Elinizde yeterince delil var, doğrudan gidip şikayetçi olun. Şikayetçi olmanız gelecekte olabileceklerin de önüne geçecektir.
Anladım teşekkür ederim. Elimden geleni yapıcam valilik kaymakamlık milli eğitim müdürlüğü her yere bu şikayetleri delillerle birlikte yapıcam üstünün kapatılmasına izin vermiycem

İlk işiniz okulu degiştirmek
Sonra hemen şikayetçi olup uzaklaştırma kararı almanız bence hiç vakit kaybetmeden bu işi halletmeniz gerekiyor şahit falan da var
Ayrıca okulla da görüşün ve milli eğitime mutlaka dilekçe verin arayarak bile verebilirsiniz
Arayarak dilekçe verilebileceğini bilmiyordum teşekkür ederim mutlaka vericem.

Sonra işte kızın telefonunu karıştırıyor
Kontrolsüz bir şekilde hiçbir ebeveyn çocukların eline telefonu lap diye vermemeli bas bas bağırıyoruz daha ne kadar söyleyeceğiz bilmiyorum sorun ebeveynlerde ilgisiz ebeveynlerde! İşte olan karşı tarafın çocuğuna olmuş

Mutlaka şikayet edicem ve bu konunun okulda üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğim işte nasıl hareket etmeliyim onu bilmiyorum pazartesiyi beklemeli miyiz yoksa hemen gidip şikayet mi edilmeli nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim

Ciğer çok mantıklı geldi şuan

Çok haklısınız ne ile tehdid ettiklerini bilmiyorum ne deyip bu kadar bastırdılar kardeşimi hala anlatmıyor. Annem babam yaşlılar ve gençlerin dilinden pek anlamıyor tabiri caizse biraz geri kafalılar burda ben ve yengem devreye gidiyorduk ben sürekli arayıp gününün nasıl geçtiğini işte arkadaşlarıyla arasını falan hep soruyordum yengem benden daha yakın sürekli bir araya geliyorlar o da aynı şekilde sürekli iletişim halindeydi ona da bu radde de bir zorbalık yaşadığını anlatmadı.

Gereken ceza ne? Yani ne yapabilirler böyle bir durumda. Öğretmen ve müdürün kolluk kuvvetine bu olayı iletmesi zorunlu değil mi? Evet haklısınız bu gün plan yapan yarın uygular ve yaşadığımız ilçe bir avuç yer okulu değişse 3 ay sonra liseye geçicek bu kızlar hepsi merkeze okula gelecek offf çok korkunç düşünmek bile istemiyorum yani kardeşimi her yerde bulabilirler

Anne baba pasif malesef biz bu boşluğu doldurmaya çalıştık ama malesef yapmamışım kendimi çok suçlu hissediyorum bana güvenmemiş o güveni verememişim
Kardeşiniz açıköğretimden de okuyabilir asla o kızlarla karşılaşabileceği bir okula gitmemeli hatta şuan bile okuldan alabilirsiniz. Aslında şikayetçi olsanız karakola gitseniz yani hiç durmayın çok tehlikeli çocuklar ama önce gizli bir yerde abinizle birkaç kişiyle bu çocukları bir güzel dövün

Benim kolayıma ilk gelecek şey CİMER'den yazmak olurdu. İlçe MEB üstünü örter veya önemsemez belki ama CİMER'den yazınca mecburen dönüş yapıyorlar yazılı şekilde. MEB dışında emniyete de suç duyurusunda bulunurdum. Online şikâyet ve ihbarlarımdan sonra emniyet bana telefonla dönüş yapıyordu.

Olayın yaşandığı günü kardeşinize sorun. O günü de şikayette bildirin MEB'e. Nöbetçi öğretmenin o gün kim olduğu anlaşılır. Okulda kamera vardır elbet. Kayıtların kalma süresi geçmemiş ise onları saklamalarını rica edin müdürden.

Whatsappta da gruplara eklenmeyi engelleme özelliği var. Benim kapalıdır. İstek olarak geliyor. Kardeşinize ulaşamamaları için hattını değiştirin. Akrabalara bile vermeyin, çekirdek ailenizde kalsın.

Akıllı saat de olabilir. Nabız gibi sağlık verilerini uzaktan da erişirsiniz. Biri musallat olacağı zaman o değişimden anlarsınız. Aklıma en azından şimdilik bunlar geldi.

benım kafama takılan nasıl olurda aile çocuğunun vücudunda izleri görmez . Hadi vücudunu sakladı ama bu çocuk gecede mi boğazını sarıp yattı yada boğazlı kazaklarla mı uyudu günlerce iz dediğin pat die geçmez ki
anne sabah hıc mı öpüp koklayıp uyandırmadı bu çocuğu , çocuğum boynu sarılı uyusa yada boğazlı kazakla yatsa ben sorgularım
Eski neslin bir kısmı belki de çoğunluk, çocuklarını öpüp koklamaz. Çok da güzel kamufle edebilir. Mevsim kış. Çeker fermuarlı hırkasını, giyer boğazlı badi, salar saçlarını, gece de çeker yorganı başına. Oldu bitti.

Kardeşiniz açıköğretimden de okuyabilir asla o kızlarla karşılaşabileceği bir okula gitmemeli hatta şuan bile okuldan alabilirsiniz. Aslında şikayetçi olsanız karakola gitseniz yani hiç durmayın çok tehlikeli çocuklar ama önce gizli bir yerde abinizle birkaç kişiyle bu çocukları bir güzel dövün
Sayıları çok. Aileleriyle bir olup aileye dadanırlar. O ili bilmem ama İstanbul'da ortaokul veletleri de birilerine bıçak sallar, silah sıkar oldu.

Merhaba arkadaşlar olay salı günü olmuş ben bu akşam öğrendim biraz uzun ama aranızda eğitimci avukat polis yada konu hakkında bilgisi olanlar bana yol gösterebilir mi?

Zorbalığa uğrayan kardeşim 8.sınıf öğrencisi. Kardeşim içine kapanık çok fazla sosyal bir kız değil son iki yıldır okula gitmek istemiyor arkadaşlarıyla anlaşamıyor okulunu değiştirmek istediğini söylüyor ama kardeşim köyde oturuyor ve köy okuluna gidiyor merkeze gitmesi onunniçin çok zor olacak diye düşündük. Birde son sınıfı olduğu için bir sene daha aynınokula git konular olsun öğretmenler olsun son sınıfta çok etkilenirsin dedik okulunu değiştirmedik.ahh bilsek bu kadar şiddetli bir şekilde sistematik bir biçimde zorbalığa mağdur olduğunu bırakır mıyız? Ama işte hiç anlatmadı hiç psikologa dahi götürdük öğretmeni dedi görürseniz iyi olur hemen ertesi güne randevu alıp götürdü babamlar. Ama sorun onda değil okulundaymış.

Olay salı günü olmuş annemi okuldan aramışlar gelin diye işte yine öğretmen kavga darp falan hiç bir şey söylememiş anneme işte arkadaşlarıyla anlaşamıyor tek kalıyor üzülüyoruz falan gibi konuşmuş bize anlatmıyor siz bi konuşun ne olmuş falan gibi konuşmuş sınıf öğretmeni. Halbuki o gün kardeşimi önce tuvalette sonra sınıfta darp edip bıçak çekmişler. Olayı hiç bir öğretmen fark etmemiş aynı okulda olan abimin kızı rastgele fark edip hemen öğretmene söylemiş öyle öğretmenler dahil olmuş. Nöbetçi öğretmen olurdu eskiden hala varmı bilmiyorum ama varsa nerede???
Annem okuldan döndükten sonra öğretmeni kardeşime diyor ki anlatamıyorsun bari yaz demiş sanırım savunma gibi bişey tutturmuş. Orda kardeşim işte çakı çekildiğini darp edildiğini falan yazmış.

Kardeşim o gün akşam yine ne anneme ne yengelerime hiç birşey anlatmıyor boğazındaki ve vücudundaki izleri saklamış. Sadece ağlamış annemede gözüme sabun kaçtı vs deyip olayı kapatmaya çalışmış. Kapatıyor çünkü kızlar -kızlar diyorum 6 kişilik bir grup bu eylemi gerçekleştiren- tehdit ediyor ne öğretmene ne annene kimseye anlatmayacaksın diye.

Bu olaya dahil olan bıçağı okula getiren kız (adına x diyeyim) bizim uzaktan akrabamızın kızı ve yengemin komşusu. Yengem çocukları servisten alırken servis şoförü haber veriyor x de bıçak bulmuşlar annesinin haberi var mı bilmiyorum siz bi ilgilenin falan diye. İşte yengemler gidiyo kızın annesinin olaylardan haberi yok öğrenince kızını sıkıştırıyor x diyo ki işte bıçak getirmezse bizim dediklerimizi yapmazsan seni de o gibi dışlarız. Bu arada bu kız 7. Sınıfa gidiyor. Sonra işte kızın telefonunu karıştırıyor annesi bir grup var orda işte kardeşim hakkında ağza alınmayacak sözler(mal gerizekalı gibi kelimeleri öpüp başına koyarsın öyle küfürlü konuşmalar ben yazmaya utanıyorum) işte bu planlar falan hep yazılmış arada kardeşimi de zorla gruba ekleyip hem hakaret hem tehdit etmişler kardeşim yazmadıkça işte yazmak zorundasın her mesaja cevap vermek zorundasın işte gelir seni köyünde de yapacağımızı yaparız. Gibi konuşmalar. İşte x güya yakınımızda ya iremden haber alıyo işte annesine söylemiş cuma günü merkeze geleceklerimiş gibi haber veriyo kıza sen onu şuraya getir falan diyorlar kuytu bir yere getirmesini istiyorlar planlar yapılıyo. Mesajları okudukça kanım dondu öldürürüz gibi söylemler var. Ki bıçak çeken onu da yapar artık.

Yengem bu mesajların hepsini videoya kaydediyor. Biz böyle öğreniyoruz kardeşimizin bıçakla tehdit edildiğini. Öğretmenlerin bunu öğrenince kolluk kuvvetlerine bildirmesi gerekmiyor mu? Bunları öğrenince bizimkiler okula gidiyor öğretmenlerle konuşmaya basıl bize haber vermezsiniz böyle bir durumu diye ha bir de unuttum okulda olan diğer iki yeğenimin adı geçmiş onları da işte öğretmene söylediler ailelerine söylediler diye korkutacaklarmış. Kardeşimin yazdığını ve bu mesajların görüldüğünü bilmiyorlar ya.
Yani okulu ele almışlar herkesi korkutuyorlar.
Babam ve annem biraz çekinik karakter ve yaşlı oldukları için bu eski öğretmen algıları var öğretmen ne derse o diye düşünüyorlar. Öğretmene saygım sonsuz o okulun müdürü 8 sene benim de öğretmenimdi çok severim oda beni çok sever . Ama burda bir ihmal olduğunu düşünüyorum. Ve öğretmenin bunu kapatmaya çalıştığını duyunca şok oldum 55. Maddeyi uygulayacakalarını söylemiş tam bi bilgim yok araştırdım bişeyde bulamadım. Sanırım kınama cezası.

Keşke kardeşim yaralarını gizlemeseydi de darp raporu alabilseydik. Şimdi ne yapmalıyım. Burda hata kimde? Nasıl bir yol izlenir?
Daha bir sürü şey var inanın sinir öfke ve üzüntüden aklıma gelmiyor. İnşallah olay örgüsünğ tam anlatabilmişimdir.
Bir de bu bıçağı çeken kızın (oda 7.sınıftan) abisi kardeşimle aynı sınıfta demişki bi kızı öldürüp atamadınız. Bunu da bu akşam ilk kez söyledi kardeşim o kadar içine kapanık ki her konuşturmamızda başka şeyler çıkıyor.
Kızkardeşini ortamdan uzak tut ve o çocuk denen canilerin ceza almasını sağlayın.

Kardeşini taciz etmiş, görüntülerini almış ve bununla tehdit etmiş olabilirler. Bu sadece bir örnek. Muhtemelen kimseye anlatmak istemeyeceği bir şeyi biliyorlar. Belki biriyle sevgiliydi ve o çocuk yüzünden böyle husumet beslediler.
Yapılacak şey suç duyurusu ve uzaklaştırma talep etmek. Sosyal medya dahil tüm araçlarla ona ulaşılmasının engellenmesi, ulaşmaları halinde hapis cezası alacaklar. Mesaj mı attılar, gidip yatsınlar. Her rahatsız ettiklerinde gidip cezaevinde yatsınlar. Çok meraklılar böyle bir şeye madem, gidip o ortamda yaşamaya alışsınlar.
Okul yönetimi ve çocuklar hakkında yapın şikayetinizi. Kimseye acımayın, çocuktur, gençtir demeyin. Yasaların yaptırımını, hakim önüne çıkmayı, savcı karşısında ifade vermeyi görsünler. O sicillerine bir işlensin eylemlerinin sonuçları.
Tüm bunlar için avukat gerekli. Siz uğraşmayın, verin vekaleti, avukat haklarından gelir. Çocukların aileleri size mi ulaştı, avukatımızı arayın diyip engelleyin.
Kardeşinizi o okuldan uzak tutmanız gerekli. Bellki ona bunu yapanların iq ve eq seviyesi oldukça düşük. Daha fazla zarar görmesini engellemeniz gerekli.

Merhaba arkadaşlar olay salı günü olmuş ben bu akşam öğrendim biraz uzun ama aranızda eğitimci avukat polis yada konu hakkında bilgisi olanlar bana yol gösterebilir mi?

Zorbalığa uğrayan kardeşim 8.sınıf öğrencisi. Kardeşim içine kapanık çok fazla sosyal bir kız değil son iki yıldır okula gitmek istemiyor arkadaşlarıyla anlaşamıyor okulunu değiştirmek istediğini söylüyor ama kardeşim köyde oturuyor ve köy okuluna gidiyor merkeze gitmesi onunniçin çok zor olacak diye düşündük. Birde son sınıfı olduğu için bir sene daha aynınokula git konular olsun öğretmenler olsun son sınıfta çok etkilenirsin dedik okulunu değiştirmedik.ahh bilsek bu kadar şiddetli bir şekilde sistematik bir biçimde zorbalığa mağdur olduğunu bırakır mıyız? Ama işte hiç anlatmadı hiç psikologa dahi götürdük öğretmeni dedi görürseniz iyi olur hemen ertesi güne randevu alıp götürdü babamlar. Ama sorun onda değil okulundaymış.

Olay salı günü olmuş annemi okuldan aramışlar gelin diye işte yine öğretmen kavga darp falan hiç bir şey söylememiş anneme işte arkadaşlarıyla anlaşamıyor tek kalıyor üzülüyoruz falan gibi konuşmuş bize anlatmıyor siz bi konuşun ne olmuş falan gibi konuşmuş sınıf öğretmeni. Halbuki o gün kardeşimi önce tuvalette sonra sınıfta darp edip bıçak çekmişler. Olayı hiç bir öğretmen fark etmemiş aynı okulda olan abimin kızı rastgele fark edip hemen öğretmene söylemiş öyle öğretmenler dahil olmuş. Nöbetçi öğretmen olurdu eskiden hala varmı bilmiyorum ama varsa nerede???
Annem okuldan döndükten sonra öğretmeni kardeşime diyor ki anlatamıyorsun bari yaz demiş sanırım savunma gibi bişey tutturmuş. Orda kardeşim işte çakı çekildiğini darp edildiğini falan yazmış.

Kardeşim o gün akşam yine ne anneme ne yengelerime hiç birşey anlatmıyor boğazındaki ve vücudundaki izleri saklamış. Sadece ağlamış annemede gözüme sabun kaçtı vs deyip olayı kapatmaya çalışmış. Kapatıyor çünkü kızlar -kızlar diyorum 6 kişilik bir grup bu eylemi gerçekleştiren- tehdit ediyor ne öğretmene ne annene kimseye anlatmayacaksın diye.

Bu olaya dahil olan bıçağı okula getiren kız (adına x diyeyim) bizim uzaktan akrabamızın kızı ve yengemin komşusu. Yengem çocukları servisten alırken servis şoförü haber veriyor x de bıçak bulmuşlar annesinin haberi var mı bilmiyorum siz bi ilgilenin falan diye. İşte yengemler gidiyo kızın annesinin olaylardan haberi yok öğrenince kızını sıkıştırıyor x diyo ki işte bıçak getirmezse bizim dediklerimizi yapmazsan seni de o gibi dışlarız. Bu arada bu kız 7. Sınıfa gidiyor. Sonra işte kızın telefonunu karıştırıyor annesi bir grup var orda işte kardeşim hakkında ağza alınmayacak sözler(mal gerizekalı gibi kelimeleri öpüp başına koyarsın öyle küfürlü konuşmalar ben yazmaya utanıyorum) işte bu planlar falan hep yazılmış arada kardeşimi de zorla gruba ekleyip hem hakaret hem tehdit etmişler kardeşim yazmadıkça işte yazmak zorundasın her mesaja cevap vermek zorundasın işte gelir seni köyünde de yapacağımızı yaparız. Gibi konuşmalar. İşte x güya yakınımızda ya iremden haber alıyo işte annesine söylemiş cuma günü merkeze geleceklerimiş gibi haber veriyo kıza sen onu şuraya getir falan diyorlar kuytu bir yere getirmesini istiyorlar planlar yapılıyo. Mesajları okudukça kanım dondu öldürürüz gibi söylemler var. Ki bıçak çeken onu da yapar artık.

Yengem bu mesajların hepsini videoya kaydediyor. Biz böyle öğreniyoruz kardeşimizin bıçakla tehdit edildiğini. Öğretmenlerin bunu öğrenince kolluk kuvvetlerine bildirmesi gerekmiyor mu? Bunları öğrenince bizimkiler okula gidiyor öğretmenlerle konuşmaya basıl bize haber vermezsiniz böyle bir durumu diye ha bir de unuttum okulda olan diğer iki yeğenimin adı geçmiş onları da işte öğretmene söylediler ailelerine söylediler diye korkutacaklarmış. Kardeşimin yazdığını ve bu mesajların görüldüğünü bilmiyorlar ya.
Babam ve annem biraz çekinik karakter ve yaşlı oldukları için bu eski öğretmen algıları var öğretmen ne derse o diye düşünüyorlar. Öğretmene saygım sonsuz o okulun müdürü 8 sene benim de öğretmenimdi çok severim oda beni çok sever . Ama burda bir ihmal olduğunu düşünüyorum. Ve öğretmenin bunu kapatmaya çalıştığını duyunca şok oldum 55. Maddeyi uygulayacakalarını söylemiş tam bi bilgim yok araştırdım bişeyde bulamadım. Sanırım kınama cezası.

Keşke kardeşim yaralarını gizlemeseydi de darp raporu alabilseydik. Şimdi ne yapmalıyım. Burda hata kimde? Nasıl bir yol izlenir?
Daha bir sürü şey var inanın sinir öfke ve üzüntüden aklıma gelmiyor. İnşallah olay örgüsünğ tam anlatabilmişimdir.
Bir de bu bıçağı çeken kızın (oda 7.sınıftan) abisi kardeşimle aynı sınıfta demişki bi kızı öldürüp atamadınız. Bunu da bu akşam ilk kez söyledi kardeşim o kadar içine kapanık ki her konuşturmamızda başka şeyler çıkıyor.
Bir öğretmen olarak kardeşinizin yalnızlığına çok üzüldüm. Okul nasıl devreye girmedi ? Kardeşiniz nasıl anne babanıza anlatmadı ? Bu çocuk çok yalnız kalmış üzgünüm ihmal edilmiş. Bundan sonra kardeşinizin yanında olduğunuzu hissettirin. Okulun da ihmali varsa onlar da ceza alsın. Kıyamam ya çok üzüldüm.

Cok üzüldüm cok Akran zorbaligi son iki senedir cok artti kac cocuk intihar etti bir baba ayni sebeble iki oglunu kaybetti

Instayi sildim ruh sagligim kaldirmiyor artik kötü haberi

Kardesinize sahip cikin Allah korusun ya

Arkasını kovalamazsaniz başına gelen her zorlukta kabullenip pisacak.Zorbalar için her daim hedef tahtası olacak

Okuldan alın kaydini
Telefon numarasını değiştirin
Sosyal medya kullanmasın
Mümkünse bu yılı başka şehirde tamamlasin
Ergen çocuklar ciddi takıntılı oluyorlar.
Sonrasında avukat ile yasal süreç başlasın.

Net hepsini bulup bir güzel döverdim kardeşimi öldürüp bir köşeye atacaklarmış öylemi hukuki işlemleri bilmem çocukmuşmuş kardesiniz okul değiştirse ne olucak nasil kaçırdık diyip daha da şişecekler başkalarınada bela olucaklar

Bu çocuk neden bu kadar içine kapanık
Bence burası ilk sorgulanması gereken kısım
Tabii canım. Fiziksel, psikolojik şiddeti bir kenara bırakalım ilk olarak içine neden kapanık diye sorgulayalım.

Yaşadığı zorbalık yüzünden kapanık. Korkuyor, sindirilmiş, itilip kakılıyor, dışlanmış...

İçine kapanma bir sonuç, bir sebep değil.

Okulunu, telefon numarasını değiştirmenizi, sosyal medya hesaplarını kapatmanızı, sosyal medyada mesajları yaymanızı ve şikayetçi olmanızı öneriyorum.

İntikam kardeşinizin yüreğini soğutacaktır.

Sosyal medyada yayarsanız eğer buradan paylaşım yapabilirsiniz destek olurum şahsen.

Hiç akraba diye düşünmeyin.

Zorba kız düşünmemiş akraba olduğunuzu.

Ben inanılmaz korktum o öldürülen çocuklar geldi aklıma yaşıtları tarafından. Lütfen gidin emniyete elinizdeki tüm kanıt ve şahitlerin de isimlerini vererek şikayette bulunun, gerekirse okulun da adını verin ve hatta gerekirse haber bültenlerinin whatsapp numaralarından bu haberi kendilerine bildirin. Sizin kıymetliniz kardeşiniz evladınızdan daha önemli değil hiçbir şey gerekirse dava da açın bu kişilerin ailelerine. Peşini lütfen bırakmayın benim içim kaldırmıyor artık bu tür konuları.

Şikayetçi olun . Mesajlar ve kardesınızın ifadesi diğer olayı açığa çıkaran çocuğun ifadesi ve o akrabanız olan çocuğun ailesi bıçağı bulan servis şoförü hepsini de yazdırın ifadeleri alınsın . Ciddi bişeyler yapın yoksa kardeşiniz zorbalanarak intihara sürüklenebilir öldürüp kaldıramadınız konuşmaları falan basit değil
Konu sahibi, bu yoruma kelimesi kelimesine katılıyorum. Dediği gibi delilleri toplayın, kim varsa şahit yazdırın. Ek olarak Cimerden okulu şikayet edin ve çocuklara dava açın. Ailelerin eline mahkeme celbi bir gitsin, çocuklarının sicili bir etkilensin. Aileleri bu işin içine dahil etmezseniz düzelmezler. Sonrasında kendi çocuklarını nasıl terbiye edecekleri onalara kalmış.

Back
X