Akran Zorbalığı

Morbee

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2022
82
112
23
39
Merhabalar hanımlar ,oğlum 5.sınıfa gidiyor dönemin başından beri sınıfındaki üç çocuk çocuğuma musallat oldu.Sınıf öğretmeni çok ilgili iki çocuğu ikna etti ama bir tanesi hala uğraşıyor oğlumla .Bugün çocuğumu itmiş kafası yere çarpmış dudağı kanamış burnu kanamış .Öğretmen beni aramış ama çağrılar bana ulaşmadı telefonum 24 saat açık ve yanımda nasıl oldu anlamadım. Çok moralim bozuldu gece gece oğlum korkuyor artık büyük abileri var diyor.Ben yarın okula gideceğim ama ne diyeceğim nasıl bir yol izlemeliyim konuşmayla olmuyor.Ailesi muhtemelen sorunlu konuşsam olmaz diye düşünüyorum. Çok gerildim dilekçe versem olurmu?

Şiddet uygulayan çocuk rehberliği sevk edildi mi? Bunun takipçisi olun. Müdürle konuşun. Müdür aileye ulaşsın başka türlü olmaz. Aile ilimliysa siz de konuşursunuz.
Direk müdür ve rehberlikte konuşulmuyor randevu alıyormuşuz!Yarın tarzım olmasada biraz sesimi yükselteceğim sanırım

Çocuğunuzu doktora götürün rapor alın. Okula gidin ve diğer çocuğun ailesini çağırın. Ailesine durumu anlatın eğer en ufak oğlumu rahatsız ederseniz şikayet ederim dersiniz. Diğer aile mutlaka çocuklarını terapiye götürsünler. Ama siz sessiz kalmayın. Çok ciddi yaptırımlarınız olabilir. Diğer çocuğun okuldan alınmasını veya sınıf değiştirmesini önerin. Okul müdürünü de tehdit edin. Sosyal medyada paylaşacağım diyerek.

Basın okulu kısacası.

Direk müdür ve rehberlikte konuşulmuyor randevu alıyormuşuz!Yarın tarzım olmasada biraz sesimi yükselteceğim sanırım
Müdürden randevu alındığını da ilk kez duydum. Bence de böyle yapın. Maalesef bu ülkede ancak ses yükselince duyuyor insanlar.

Merhabalar hanımlar ,oğlum 5.sınıfa gidiyor dönemin başından beri sınıfındaki üç çocuk çocuğuma musallat oldu.Sınıf öğretmeni çok ilgili iki çocuğu ikna etti ama bir tanesi hala uğraşıyor oğlumla .Bugün çocuğumu itmiş kafası yere çarpmış dudağı kanamış burnu kanamış .Öğretmen beni aramış ama çağrılar bana ulaşmadı telefonum 24 saat açık ve yanımda nasıl oldu anlamadım. Çok moralim bozuldu gece gece oğlum korkuyor artık büyük abileri var diyor.Ben yarın okula gideceğim ama ne diyeceğim nasıl bir yol izlemeliyim konuşmayla olmuyor.Ailesi muhtemelen sorunlu konuşsam olmaz diye düşünüyorum. Çok gerildim dilekçe versem olurmu?
Merhaba aynı şeyi kardeşim yaşamıştı. Üst sınıf çocuklar gelir döverdi dalga geçerdi. Birkaç kez kardeşim bayağı yaralandı çenesini masaya vurdu. Dişler darbe aldı vs en son elinin yarılmasına sebep olmuş. Ailelerle görüştük ettik fayda etmedi, okulla görüştük fayda etmedi. Baktık en son kardeşim sürekli dayak yiyor. Yazın bi spora yolladık bi sonraki dönem daha kimse dövmeye cesaret edemedi. Niyetim tabiki dayak yiyeceğine dövsün demek değil. Ancak çocuğunuzu şimdiden bir spora vermenizi öneririm. Diğer çocuklara göre biraz daha gelişirse staşmaya korkabilirler.

Okullarda sınıflarda akran zorbalığı eğitimi verilmeli. Bunu da isteyin. Zorbalıkta o esnada izleyenlerin de suçlu olduğunu bilmeliler. Veliler çocukları ile konuşmalı. Oyunları şiddet dolu çocukların tablet ekrandan uzak durmaları şart. Çocuğunuzu mutlaka psikiyatri uzmanına götürün ama dedikleri gibi spora yazdırın kendini fiziksel olarak rahatlaması gerekiyor

Eger idare bunca zaman bu sorunlu çocuklarla ilgili çözüm bulmadiysa ve hala ilgisiz davranmaya devam edecek olursa il milli egitime dilekçe yazacağım diyebilirsiniz. Ozaman tutusurlar çünkü sorusturmaya girerler. ayrıca doktordan rapor almanızı tavsiye ederim.

Merhaba aynı şeyi kardeşim yaşamıştı. Üst sınıf çocuklar gelir döverdi dalga geçerdi. Birkaç kez kardeşim bayağı yaralandı çenesini masaya vurdu. Dişler darbe aldı vs en son elinin yarılmasına sebep olmuş. Ailelerle görüştük ettik fayda etmedi, okulla görüştük fayda etmedi. Baktık en son kardeşim sürekli dayak yiyor. Yazın bi spora yolladık bi sonraki dönem daha kimse dövmeye cesaret edemedi. Niyetim tabiki dayak yiyeceğine dövsün demek değil. Ancak çocuğunuzu şimdiden bir spora vermenizi öneririm. Diğer çocuklara göre biraz daha gelişirse staşmaya korkabilirler.
Tekvandoya gidiyor .Dayak yemiyor geçen boğazını sıkmış bir tanesi oğlumda kafa atmış ona kendini savunur

Çocuğunuzu doktora götürün rapor alın. Okula gidin ve diğer çocuğun ailesini çağırın. Ailesine durumu anlatın eğer en ufak oğlumu rahatsız ederseniz şikayet ederim dersiniz. Diğer aile mutlaka çocuklarını terapiye götürsünler. Ama siz sessiz kalmayın. Çok ciddi yaptırımlarınız olabilir. Diğer çocuğun okuldan alınmasını veya sınıf değiştirmesini önerin. Okul müdürünü de tehdit edin. Sosyal medyada paylaşacağım diyerek.

Basın okulu kısacası.
Maalesef alınan rapor bir işe yaramıyor çünkü çocuktan şikayetçi olma gibi bir durum yok

Tekvandoya gidiyor .Dayak yemiyor geçen boğazını sıkmış bir tanesi oğlumda kafa atmış ona kendini savunur
Ya çok yanlış biliyorum ama ben deli oluyorum böyle çocuklara. Daha bacak kadar boyla zorbalık öğreniyorlar. Yerden yere vurasım geliyor sonra diyorum ya oda birilerinin evladı. İnsanların daha çocuklara küçükken zorbalığın ne kadar kötü bişey olduğunu öğretmeleri gerekirken günümüzde bile görüyorum git çocuğum vur çocuğum at kafasına çocuğum diye öğretiyolar. Çok kötü bir durum. Kendini savunabilmrsi çok çok güzel bişey.

biz de cocugu karateye gonderdik. cok ise yaradi. siniftakiler birbirine pandik atiyormus, buna da denemisler, 2 tane yumruk atinca bir daha yaklasamamislar.

biz de cocugu karateye gonderdik. cok ise yaradi. siniftakiler birbirine pandik atiyormus, buna da denemisler, 2 tane yumruk atinca bir daha yaklasamamislar.
Bende kardeşimi kendi gittiğim kick boks salonuna götürmüştüm. Bide yaşıtlarına göre bayağı bir uzun 1 2 sınıflık fark var. Daha saldıranı yerden yere vuruyor. Üzülmüyor muyum tabiki üzülüyorum. Ama biliyorum ki o çocuklarda az değil. Kalıcı hasarlar bırakacak zararlar veriyor. Bir tanesi göz göre göre kaynar çayı bacağına dökmüştü. Hala galerimde görseli var gördükçe içim acıyor kalıcı olarak bacağında iz kaldı küçücük çocuğun. Allah ıslah etsin ailelerini

Basın okulu kısacası.
Benim çocuğuma akran zorbalığı yapılacak o okulu varya gider yıkarım.bu dediklerinizi hepsini fazlasıyla yaparım bende.
Ben nasilki çocuğuma başkasına zarar vermemesini öğretiyor yetistiriyorsan oda duracak valla dunyayai o çocuğa da ailesinede dar ederim.
Konu sahibi çocuğunuza geçmiş olsun çok üzüldüm yavruya.kimse çocuklarımızı okuldan sogutamaz ve vuramaz

Okula gidin bu sıra hep gözükun cocujklara hep kontrol edin sert bakın herhangi birşeyi izi bir gorursem sizi şikayet edicem diye korkutun.ben olsam bütün işimi gücümü birakir okulun önüne çadır kurardım.ben çocuğumu başkası zorbalık etsin diye dogurmadim kusura bakmasınlar hassas noktam evlatlarim.
onlari uzeni
Bende üzerim

Okula gidin bu sıra hep gözükun cocujklara hep kontrol edin sert bakın herhangi birşeyi izi bir gorursem sizi şikayet edicem diye korkutun.ben olsam bütün işimi gücümü birakir okulun önüne çadır kurardım.ben çocuğumu başkası zorbalık etsin diye dogurmadim kusura bakmasınlar hassas noktam evlatlarim.
onlari uzeni
Bende üzerim
Zaten okul evimin önünde her teneffüs okuldayım artık

Maalesef alınan rapor bir işe yaramıyor çünkü çocuktan şikayetçi olma gibi bir durum yok
Çocuklardan okulda şikayetçi olunabilir. Karakola gitmekten bahsetmiyorum. Bu okulda disipline gidebilir. Veya suç olarak değerlendirip çocuk için psikolojik değerlendirme istenebilir. Her halükarda elinde sağlık raporu olsun.
Bunlar aileden öğreniyor ve ciddi olarak oyunlarda şiddet var. Orhan Toker’in hesabını izleyin, görseniz erkek kız çocukları birbirlerine neler yapıyorlar. Bunu bir şekilde durdurmak bizim elimizde. Sessiz kaldıkça inanılmaz artıyor. Aileler çocuk olur diye üste çıkmaya çalışıyor ama bu 20-30 yık önceki zorbalıklar gibi değil. Giderek artıyor. En son Mersin’de kız çocuğu öldürüldü

Zaten okul evimin önünde her teneffüs okuldayım artık
Aynen devam ya ben şunun için sınır oluyorum.benim evladım.karicayi bile incitmez yerden alıp sever.buyik kızım gecen okuldan geldi anne ben bugün bir hata yapr.doyor nasıl uzuluyorhayiflaniyor yavrum ne oldu dedim.
Hizmetli ablaları var okulda nasılsın demiş kızıma tenefüste karşılaşmışlar kızımda iyiyim sen nasılsın demiş.bem sen nasılsın niye dedim ağzımdan dalginlikla.cikti ayıp oldu.siz nasılsınız demeliydim diyip.dursu yazık hayiflandi gün boyu.cok hassas kimseyi kırmaz incitmez.bu yavruya biri bişey yapsın içim nasıl el verir.sinifin en güvenilir en yardımsever çocuğu seçildi.okulundan sınıfından olmaz okulumuz bizim çok iyi çok şükür.lisede bakicaz okul değişince ne tipler var

Benim çocuğuma akran zorbalığı yapılacak o okulu varya gider yıkarım.bu dediklerinizi hepsini fazlasıyla yaparım bende.
Ben nasilki çocuğuma başkasına zarar vermemesini öğretiyor yetistiriyorsan oda duracak valla dunyayai o çocuğa da ailesinede dar ederim.
Konu sahibi çocuğunuza geçmiş olsun çok üzüldüm yavruya.kimse çocuklarımızı okuldan sogutamaz ve vuramaz
Sizden bir tane de bizde var, kuzenim olur kendisi, aklıma getirdiniz anlatayım bari.

Seneler önce kuzenimin çocuğunu da arkadaşı bir kaç defa sıkıştırmış, yengem öbürü de çocuk diyerek şikayet ederken her defasında pasif davranmış, bir gün yine dövmüşler, bu defa hasar da almış çocuk, ertesi gün yengem geldi bana okula beraber gidelim dedi.

Okula gittik müdürün odasına çıktık, anlatıyoruz, konuşuyoruz ama adam bizi başından savma derdinde, he hı ilgileniyoruz bla bla anlatıyor da, sorunu çözmeyeceği belli, çocuğun ilk vukuatı değil, belli ki aile de sorunlu bulaşmak istemiyor.

Biz konuşurken kuzen girdi içeri, hocam çocuktur dedim gelmedim daha önce ama çözeceğiniz yok dedi, biraz sert çıkınca müdür, çocuk sorunlu, dışlayalım mı, topluma kazandırmamız lazım diye vicdana girmeye başladı, kuzen müdürün üstüne yürüdü,

Tamam hocam ben de sorunluyum, iki tane çakayım ağzınızın üstüne, beni de topluma kazandırın o zaman dedi, vuracağından değil ama tuttuk oturttuk yerine, açtı ağzını yumdu gözünü, önce adamı lafla dövdü, sonra da övdü konuyu bağladı çıktı. Sonuç çocuğu topluma kazandırdılar sanırım, bir daha yapmadı.

Back
X