Akran Zorbalığı

Merhaba arkadaşlar eşim darp raporuna yanaşmadı adlı olaya girecek diye ama bugün okula gideceğiz birlikte bir dilekçe yazdım.Gerekirse en uç noktaya kadar sesimi duyuracağım .Bugün şöyle bir oturduğum şehirde bir lise öğrencisi 3-4 arkadaşından dayak yemiş sınıfta telefona kaydetmişler.Şuan stresten kendimi yiyorum.Resmen kurtlar vadisi gibi.Oğluma sürekli başkalarına zarar verme kimseye dokunma diyorum ama bunu derken de sana zarar veren kişiye karşı asla boş durma diyorum .Hakkınıda savunuyor ama canıda yanıyor yavrumun .İki öğretmene mesaj attım. GERİ dönüş bekliyorum. Eşimle gideceğiz öğlen müdürü ilede gerekirse ciyak ciyak edeceğim görüşeceğim.Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Çok güzel fikirler verdiniz bana.Gelişmeler içinde
Siz o darp raporunu almadığınız sürece istediğiniz kadar sesinizi yükseltin, sonuç alamazsınız. Tabi ki adli olay bu, tabi ki adli işlem yapılacak. Ve bu olayla ilgilenmeyen okul idaresi ile darp eden çocukların aileleri de terleyecek. Bir sonraki adımlarının daha sert olmayacağının garantisini kim verebilir size.

Hep internette görüp yapmasıma gerek yok. Ailede şiddet gören çocukta diğer çocuklara yapıyor. Ben çok pasiftim ben ezildim ama çocugumun öyle olcagını sanmıyorum. Büyük sınıflar dövmediği sürece pek sorun yasamıyoruz.

Çocugun abisi varmı hiç velileri karıstırmadan orman kanunları ile halledilebilir

Öğretmen öğrenci ailesi ile görüşüyor. Anlatıyor ve bir kağıt imzalanıyor tam olarak geçerliliği varmı bilmiyorum ama bir daha böyle bir olay olursa sınıf değiştirme veya dönem değiştirme olacak dedi.

Bir diğer mevzu ise ben dün bana ulaşamadılar diye eşimin evin numarasını attım her iki öğretmene yanlışlıkla bir tanesine klavye hatası olarak"kaydedersin "yazmışım O öğretmmiş arkadaş değilmiş .Bende açıklama yaptım gerginim falan haklisiniz dedim fakat hiç bir şekilde önemli değil tarzı bir geri dönüş yapmadı.Az önce bana mesaj attı özellikle aradım ilk önce mevzudan bahsettik.Sonra neden öğretmen olduğunuzu vurguladınız hata ile yazdığımı söyledi. GERİ dönüş bile yapmadınız.öğretmende şöyle dedi Ben kiminle nasıl konuşacağınızı bilmediğizi düşündüğünüm için öyle dedim .Bende aslambu tarz bir insan olmadığını daha önce 'nu şekilde birşeyleri karşılaştı ki uyarıda bulunduğunu sordum .Yo dedi siz öğretmenseniz bende veliyim dedim. Neyse sonuç itibari ile önemli değil diye geliştireceği mevzuyu bön öğretmönön diye büyüttü sonra biraz yumaşadı gibi oldu .Kafama takılacak dert değil ama gelemiyorum böyle şeylere

Sonra dükkana kayınpeder geldi bende dedin böyle böyle oldu diye. Kaşla göz arası kayboldu .Sonra geldi okula gitmiş çocuk ben çarptım demiş öğretmenler gelmişler idare ile görüş demişler.Be adam niye karıştırıyor ortalığı .eşimde bana kızdı sen niye anlatıyon diye bir derdim de bu oldu.nerden bileyim koştur koştur okula gideceğini .

Abi yok. Bende sizin gibi düşünüyorum aslında oğlum babasını taklid ediyor mesela .Oğlum 10 yaşında babası 40 onun gibi giyinmek istiyormuş,onun gibi çay içmek.Eşim kapıyı dümdüz tıklamaz ritimli tıklar oğlumda aynı şekilde .Muhtemelen baba olmasa bile rol model biri vardır muhakkak
Hep internette görüp yapmasıma gerek yok. Ailede şiddet gören çocukta diğer çocuklara yapıyor. Ben çok pasiftim ben ezildim ama çocugumun öyle olcagını sanmıyorum. Büyük sınıflar dövmediği sürece pek sorun yasamıyoruz.

Çocugun abisi varmı hiç velileri karıstırmadan orman kanunları ile halledilebilir

Öğretmen öğrenci ailesi ile görüşüyor. Anlatıyor ve bir kağıt imzalanıyor tam olarak geçerliliği varmı bilmiyorum ama bir daha böyle bir olay olursa sınıf değiştirme veya dönem değiştirme olacak dedi.

Bir diğer mevzu ise ben dün bana ulaşamadılar diye eşimin evin numarasını attım her iki öğretmene yanlışlıkla bir tanesine klavye hatası olarak"kaydedersin "yazmışım O öğretmmiş arkadaş değilmiş .Bende açıklama yaptım gerginim falan haklisiniz dedim fakat hiç bir şekilde önemli değil tarzı bir geri dönüş yapmadı.Az önce bana mesaj attı özellikle aradım ilk önce mevzudan bahsettik.Sonra neden öğretmen olduğunuzu vurguladınız hata ile yazdığımı söyledi. GERİ dönüş bile yapmadınız.öğretmende şöyle dedi Ben kiminle nasıl konuşacağınızı bilmediğizi düşündüğünüm için öyle dedim .Bende aslambu tarz bir insan olmadığını daha önce 'nu şekilde birşeyleri karşılaştı ki uyarıda bulunduğunu sordum .Yo dedi siz öğretmenseniz bende veliyim dedim. Neyse sonuç itibari ile önemli değil diye geliştireceği mevzuyu bön öğretmönön diye büyüttü sonra biraz yumaşadı gibi oldu .Kafama takılacak dert değil ama gelemiyorum böyle şeylere

Sonra dükkana kayınpeder geldi bende dedin böyle böyle oldu diye. Kaşla göz arası kayboldu .Sonra geldi okula gitmiş çocuk ben çarptım demiş öğretmenler gelmişler idare ile görüş demişler.Be adam niye karıştırıyor ortalığı .eşimde bana kızdı sen niye anlatıyon diye bir derdim de bu oldu.nerden bileyim koştur koştur okula gideceğini .
Sizin çocuğunuz akran zorbalığına maruz kalıyor, darp ediliyor öğretmen sizin kiminle nasıl konuşacağınızı bilmediğinizi düşündüğü için aramadığını söylüyor. Resmen örtbas ediyorlar.
İmzalanan kağıdın da geçerliliği yok, disiplin işlemi uygulanacaktı hani nerede? Yaptığınız konuşmalar, görüşmeler hiç biri yasal değil, hiç biri başvuru özelliği taşımıyor. Bir daha sorun olursa daha önce müracaatta bulunmamışsınız gibi olacak.

Sizin çocuğunuz akran zorbalığına maruz kalıyor, darp ediliyor öğretmen sizin kiminle nasıl konuşacağınızı bilmediğinizi düşündüğü için aramadığını söylüyor. Resmen örtbas ediyorlar.
İmzalanan kağıdın da geçerliliği yok, disiplin işlemi uygulanacaktı hani nerede? Yaptığınız konuşmalar, görüşmeler hiç biri yasal değil, hiç biri başvuru özelliği taşımıyor. Bir daha sorun olursa daha önce müracaatta bulunmamışsınız gibi olacak.
Arama kısmı öyle değil mesajdaki öğretmenim vurgusunu o yüzden yapıyor nasıl konuştuğunu bilmediğimi düşündüğü içinmiş!Daha önce böyle bir şeymi oldu diye sorduğumda yo Hayır asla olmadı dedi birde.
Ya bende farkındayım kağıdın geçerliliği olmadığını caydırıcı bir yöntem olarak kullanıyor.Diğer çocukta işe yaradı diye böyle uyguladı.Eşim darp raporu almayalım dedi diye bir şey diyemedim ama bir daha umarım olmaz eşime seni kesinlikle dinlemem kendim giderim dedim.

Arama kısmı öyle değil mesajdaki öğretmenim vurgusunu o yüzden yapıyor nasıl konuştuğunu bilmediğimi düşündüğü içinmiş!Daha önce böyle bir şeymi oldu diye sorduğumda yo Hayır asla olmadı dedi birde.
Ya bende farkındayım kağıdın geçerliliği olmadığını caydırıcı bir yöntem olarak kullanıyor.Diğer çocukta işe yaradı diye böyle uyguladı.Eşim darp raporu almayalım dedi diye bir şey diyemedim ama bir daha umarım olmaz eşime seni kesinlikle dinlemem kendim giderim dedim.
Arama kısmının öylr olup olmaması sonucu değiştirdi mi? Çocuğunuzun lehine bişey yapıldı mı? Öğretmenim diye bastırması üstüne hangi sorunu çözdü. Sizin şu an okula, MEB e yada kolluk kuvvetlerine hiçbir müracaatınız yok. Resmî hiçbir işlem yapmamışsınız gözüküyor. Bir daha darp raporu olacak bir durum umarım olmaz ama olursa emin olun çok daha şiddetli olacak. Daha sonra bu çocuk daha öncede darp etti deseniz de hiçbişey ispatlayamazsınız. Söz uçar yazı kalır. Daha önce neden müracaat etmedin derler o zaman.

Abi yok. Bende sizin gibi düşünüyorum aslında oğlum babasını taklid ediyor mesela .Oğlum 10 yaşında babası 40 onun gibi giyinmek istiyormuş,onun gibi çay içmek.Eşim kapıyı dümdüz tıklamaz ritimli tıklar oğlumda aynı şekilde .Muhtemelen baba olmasa bile rol model biri vardır muhakkak
Ülkede eğitim sistemi denen bişey yok. Birde üstüne böyle olaylar. Cinnet geçirmelik

Böyle düşüneceğim aklıma gelmezdi ama öğretmenlerin çocuğu dövmesine engel olunması ülkedeki eğitimi kötü etkiledi. Önceden olsa döven çocukları öğretmen eşek sudan gelinceye kadar döverdi ve öğrenciler böyle zorbalık yapmaya cesaret edemezdi. Şimdi vahşi orman gibi, zorba çocuklar çok cesaretli.

Böyle düşüneceğim aklıma gelmezdi ama öğretmenlerin çocuğu dövmesine engel olunması ülkedeki eğitimi kötü etkiledi. Önceden olsa döven çocukları öğretmen eşek sudan gelinceye kadar döverdi ve öğrenciler böyle zorbalık yapmaya cesaret edemezdi. Şimdi vahşi orman gibi, zorba çocuklar çok cesaretli.
Bence oda çok kötü yani suçsuz yere dayak vardı bu seferde öğretmen zorbalığı Babamın okuduğu zamanlarda da öğretmenler çok baskıcı dediğim dedik hareket ettikleri için çok baskı görmüşler .Ama anne baba büyüklere saygıyı öğretecek önce eşler birbirine saygı gösterecek. Küçük yaşlardan itibaren çocuğunda hep bu yönde telkin edilmesi gerekiyor yani aslında anne baba eğitim-sen geçiyor .kimsenin kimseyi dövmesine gerek yok

Arama kısmının öylr olup olmaması sonucu değiştirdi mi? Çocuğunuzun lehine bişey yapıldı mı? Öğretmenim diye bastırması üstüne hangi sorunu çözdü. Sizin şu an okula, MEB e yada kolluk kuvvetlerine hiçbir müracaatınız yok. Resmî hiçbir işlem yapmamışsınız gözüküyor. Bir daha darp raporu olacak bir durum umarım olmaz ama olursa emin olun çok daha şiddetli olacak. Daha sonra bu çocuk daha öncede darp etti deseniz de hiçbişey ispatlayamazsınız. Söz uçar yazı kalır. Daha önce neden müracaat etmedin derler o zaman.
Her kelimenize katılıyorum .İş bana kalsaydı kimseye söylemeseydim böyle yapardım ama bir taraftanda anne olarak çocuğum yaptığım bir şey yüzünden daha zor duruma düşer mi diye ikilemde kalıyorum.

Her kelimenize katılıyorum .İş bana kalsaydı kimseye söylemeseydim böyle yapardım ama bir taraftanda anne olarak çocuğum yaptığım bir şey yüzünden daha zor duruma düşer mi diye ikilemde kalıyorum.
Umarım düşmez. Bir süre okul giriş çıkış saatlerinden biraz erken gidip gözükün okulda, kontrolü bırakmadığınızı gösterin. En azından okul idaresi işin peşini bırakmayacağınızı görsün.

Valla diş gďöstermeden olmuyor galiba, küçükken okul çıkışına serseriler gelirdi, okul çıkışınkalabalık olmasına rağmen hiç çekinmeden gözlerine kestirdiklerinin önünü keser kalem para isterlerdi, ellerinde sopayla. Bigün bana denk geldiler bağırdım falan ellerinden kurtuldum ama kimse yardım etmiyordu veliler falan. İki abi ve arkadaşı ertesi gün geldiler çıkısa, sen önden yürü biz takip edicez dediler. Yürüdüm ve karşımda o çocukları gördüm ellerinde sopa ahaaa yine o kızzzzz dediler sırıtıp. Bende kenara çekildim abimler bi saldırdı bu çete kaçacak yer aradı. Bi dahada okul çıkışına gelmediler. Napalım kabus olmuşlardı. Okuldan soğumuştum.

Ben cinnet geçirmiyorum ama cinnet geçirsem dahamı iyi diyorum.Dünden beri yedim bitirdim kendimi.Birde gereksiz ego tatminleriyle uğraşıyoruz
sakinlikle çözmekle iyi yapıyorsunuz aslında.
Öğretmen bilenmese bari çocugunuza

Direk müdür ve rehberlikte konuşulmuyor randevu alıyormuşuz!Yarın tarzım olmasada biraz sesimi yükselteceğim sanırım
Sakın pasif kalıp oda çocuk demeyin. Siz idare ettikçe dozu artacaktır, tecrübeyle sabit. Okul yönetimine gerekli ikazda bulunun, çözülmezse daha üst birimlere gidin.
Zamanında bende sizin gibi empati kurmaya çalıştım. Ama inanın karşı taraftaki aile için o empati iyi niyetle karşılanmıyor. Sizin iyi niyetinizi anlayacak insanlar olsalar çoktan özür dilerlerdi. Zorbalık yapan her çocuk bunu ailesinden öğrenmiştir, ailesinin aynasıdır. Net

BENce direk örgün eğitimden mahrum bırakılmalı böyle öğrenciler açıktan okusunlar. Hem aile hem çocuk düzenli terapi almalı. Çocuk ne zaman ki gerekli danışmanlardan olur raporu almalı anca o zaman dönmeli okul hayatına. Nedense bu durumlarda okul, sınıf değiştirmek zorunda olanlar zulmü görenler oluyor çok yanlış

Merhabalar hanımlar ,oğlum 5.sınıfa gidiyor dönemin başından beri sınıfındaki üç çocuk çocuğuma musallat oldu.Sınıf öğretmeni çok ilgili iki çocuğu ikna etti ama bir tanesi hala uğraşıyor oğlumla .Bugün çocuğumu itmiş kafası yere çarpmış dudağı kanamış burnu kanamış .Öğretmen beni aramış ama çağrılar bana ulaşmadı telefonum 24 saat açık ve yanımda nasıl oldu anlamadım. Çok moralim bozuldu gece gece oğlum korkuyor artık büyük abileri var diyor.Ben yarın okula gideceğim ama ne diyeceğim nasıl bir yol izlemeliyim konuşmayla olmuyor.Ailesi muhtemelen sorunlu konuşsam olmaz diye düşünüyorum. Çok gerildim dilekçe versem olurmu?
Bi yerde yakalayıp ağzını burnunu güzelce severdim! ben olsam herhalde.

Merhabalar bizim de okulumuzda böyle çocuklar var.Bu tarz çocukların genelde psikolojik ve ailevi sorunları var..Aileler bir şey yapmadığı için sorun büyüyor.Ailenin daha büyük sorunları olduğu için çocukların üzerine düşülmüyor..
Çocuklar rehberliğe yönlendirilsin ama çözüm değil..Darp raporu alın..Müdürle konuşun.Bir şekilde mutlaka konuşun.Aileyle iletişime geçin.Şikayetçi olacağınızı söyleyin..

Yani o çocuklara da üzülüyorum,madur çocuklara da..Herkes çocuk sahibi olmamalı.İlgilenilmeyen,şiddetli ortamlarda büyüyen çocuklar böyle oluyor..Ailelerin zorunlu eğitime tabi tutulması gerek..Hayat şartlarının iyileştirilmesi gerek..Ya da rehabilitasyon merkezleri çocuklar için değil aileler için olmalı.Aile iyileşince çocukların sorunları ortadan kalkıyor.

Back
X