- 17 Ocak 2020

- 28.415

- En iyi cevaplar
 - 1

- 41.385

- 598

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sırf o yüzden oğlumun sınıfını değiştirdim okula bile gitmek istemiyorum diyordu değiştirdim de kurtulduk şimdi çok memnun çok şükürSinif neden degistiremiyorsunuz? Bence olmazsa okul degistirin. Valla baska manyak bir insan evladi yuzunden bu cocuk okul hayatina stresli mi baslasin, stresli mi gitsinBaska okul bakin diyorum.
Allah iyiliğinizi versin. Bu dönemde kiralık ev bulmak zor tabiAynı durum bende var ama oturduğum binada iki komsum var kızları önceden arkadaş biz binaya sonradan geldik biri bizimle aynı katta biz en üst katta oturuyoruz ve bazen arada oyun oynuyorlar diğeri kıskanıyor ben durumu farkettim kızımı uyardım sakin ikisi arasında kalma dedim ama diğer kız sürekli benim kızımı dislayp durdu bu arda ayni sonifta üçüde bizim kattaki kızımı çok sevdi oynamak istiyor bu sefer diğeri kıskandigi için okulda arkadaşımı doldurup kızımla küstüryo dedimki kızıma bunları boş ver oynamak istese bile gitme ben sana arkadaş bulurum dedim öyle yaptım yan bloktan biriyle tanışıp kızları arkadaş ettim onla oynuyor şimdi ama bizim kattaki bazen çağırıyor oynayalım diye gönderemiyorum bu arada bizim kattaki kızin annesi ev sahibin ablası o yüzden çok çocuk dalaşı içine girmek istemiyorum malum kiralar![]()
Okul değiştirme şansıniz var mı bu devirde korkuyorum akran zorbalığındanAllah iyiliğinizi versin. Bu dönemde kiralık ev bulmak zor tabi
Ben de kızımı başka arkadaşlara yönlendirdim. Geçen yıl iki farklı çocukla görüştürdüm onlara da aynısını yaptı. Bu yıl da kızım sınıfta kız erkek kime selam verse ona musallat oluyor. Öğretmen her hafta yer değiştirip çocukları karışık oturtuyor. Kızımın o hafta sıra arkadaşı kimse bir hafta onun peşinde geziyor. Kızım hakkında konuşuyor.
Tamam canım senin çocuğuna yaptıklarında sen farklı davranırsın.
Sizin gibi anneler son zamanda mı türediniz yoksa eskiden beri mi vardınız? Küçücük çocukla bu nasıl diyalog ya? Şaka mısınız?
Çocuk bu. Çocuğun korteks sizin gibi mi sanıyorsunuz siz? Küçücük çocuğu dövenler de demek ki sizin gibi yetişkinler. O ne anlar ne bilir? Rehber öğretmenle konuşacaksınız, ailesiyle konuşacaksınız her neyse. Çocuk sizin muhatabınız mı? 6 yaşında küçücük çocuk. Sanki 16 yaşında.Tamam canım senin çocuğuna yaptıklarında sen farklı davranırsın.
Görüştüm. Hem öğretmenle hem de rehberlik servisiyle. Hatta bu aşamada benden bekleyecekleri her türlü iş birliğine hazır olacağımı da belirttim ama tısss. En son talebimi yazılı bildirdim ki milli eğitime gitmek gerekirse elimde belge olsun.Rehber öğretmenle görüştünüz mü?
AbartÇocuk bu. Çocuğun korteks sizin gibi mi sanıyorsunuz siz? Küçücük çocuğu dövenler de demek ki sizin gibi yetişkinler. O ne anlar ne bilir? Rehber öğretmenle konuşacaksınız, ailesiyle konuşacaksınız her neyse. Çocuk sizin muhatabınız mı? 6 yaşında küçücük çocuk. Sanki 16 yaşında.
Valla abartan ben miyim sizce? Bu zamanın insanları gerçekten çok merhametsiz olmuş. Hayat sadece sizin pembe kakalı çocuklarınızın etrafında dönmüyor. Hiçbir veli de kalkıp küçücük bir çocuğu öyle tersleyemez. Ne darp var ne küfür ne bi şey? Neymiş onunla oynamayın diyomuş ama dibinden ayrılmıyormuş.
Neye gore cocugunuzu saf diger kizi da dislanan olarak goruyorsunuz?Çok kıymetli bir yorum. İnanın geçen sene çocuğun annesiyle bir araya geldim, belki de kızımla arkadaş olmak istiyordur, görüşürlerse sorun çözülür dedim. Hatta evlerimiz de yakınmış. Aynı parkta kaç kere oynadılar. Gözlemlediğim bir şey var. Çocuk çevrede dışlanan bir çocuk, benim kızım da biraz fazla saf. Kendine yapılanı kurban seçip kızıma yaptığını düşünmedim değil.
Canım benim, onun korteksiyle benimki tabi ki bir değil. Yapacağım bir hareketin hipokampüsünde depolanıp zarar vereceğini de biliyorum. Ama onun hipokampüsü ile çocuğumun hipokampüsü aynı seviyede. Onun amigdalasını gıdıklamayalım derken bizimkinin amigdalasına s.çılıyor onu ne yapacağız. Ben kendi çocuğumdan sorumluyum. Onu da kendi ana babası düşünecek, çiftleşip çiftleşip topluma bela etmeyecekler.Çocuk bu. Çocuğun korteks sizin gibi mi sanıyorsunuz siz? Küçücük çocuğu dövenler de demek ki sizin gibi yetişkinler. O ne anlar ne bilir? Rehber öğretmenle konuşacaksınız, ailesiyle konuşacaksınız her neyse. Çocuk sizin muhatabınız mı? 6 yaşında küçücük çocuk. Sanki 16 yaşında.
Yardim aldığına değil çocuğu saatle falan sürekli dinlediğin için demiştir, bu kadarı fazla gelmiyor mu sana da, haklısın her okulda benzerleri yaşanacak, kizin da tecrübeyle öğrenecek, yalnizzzz sen başkasının çocuğunu tersleyerek hata etmişsin, önceki yorumda eklemeyi unutmuşum, kaç yaşında kadınsın çocuga çocukça laf sokmak oluyor mu hiç?Çok doğru. Olması gereken davranış kendi çocuğumuzu muhafaza etmek ama nereye kadar. Gideceğimiz okulda bir benzeri mutlaka olacak. Hangi birinden kaçıralım. Ben öğretmenini de seviyorken kalıp olay içinde çocuğumu baş edebilir hale getirmek isterdim aslında ama olmayacak galiba. Bunun için uzmandan yardım da alıyorum. Konudan bağımsız, yardım aldığımı yazınca biri de sen problemlisin demiş![]()
Benim kızım sessiz, sakin, paylaşımcı, oyunlarda da uyumlu ve arkadaş edinme komusunda da sıkıntısı yok. Bu anne olarak tek benim düşüncem değil. Üç farklı öğretmen ve pedagogtan da duydum.Neye gore cocugunuzu saf diger kizi da dislanan olarak goruyorsunuz?
Kuzguna yavrusu anka gorunur, diger anne de belki sizin kiziniz icin ayni seyleri dusunuyor..
Okulu değiştirme imkanınız var mı. Ne pislik bir çocuk yetistirmisler. Takmış resmen kızınıza.alti yaş bir de yazık yahu. Lisede işte bu tarz kızlar ev basıp çocuk bicakliyorMerhaba hanımlar
Kızım iki sene ana okuluna gitti. İlk sene çok güzel anlaştığı bir arkadaşı vardı. İkinci sene de aynı sınıfa devam ettiler. Başka bir kızı da aralarına aldılar ve o andan sonra kızım ve iyi anlaştığı kız sıkıntı yaşadılar. Yeni gelen diğer çocuğa onunla oynama, o seni sevmiyor, çıkarı için yanında, seni köle olarak kullanıyor tarzında şeyler söylemiş. Bunlar daha altı yaşındalar ve bu yaşta bir çocuk bunları muhtemelen aileden görüyor.
Neyse ben kızımı başka bir arkadaşla oynaması için teşvik ettim ve bir süre sonra yeni arkadaşına da aynı şeyleri söyledi. Bu defa, belki de sadece kızımla oynamak istiyor ve diğerlerini o yüzden uzaklaştırıyor dedim ve o yolu denedik. O da değil. Kızım dışlansın istiyor. Bir sene öyle böyle geçti kurtulduk dedik. Şimdi 1. sınıftalar ve aynı sınıfa düştüler. Sınıfı değiştiremedim. Öğretmenle konuştuk değişen bir şey olmadığı gibi dört farklı çocuğa yine aynı şeyleri söyledi. Önmüzde dört sene var ve kızım yıpranıyor. Nasıl baş edeceğimi bilmiyorum.
Bir ekleme daha yapayım.
Öğretmen bazen sınıfın fotoğrafını gruba atıyor. Kız her fotoğrafta kızımın dibinde, ayrı durduğu bir tane bile yok.
Dün başka bir konu için okula gittim. Tenefüstelerdi, sınıfa çıkıp kızımı kapının önüne çıkardım, o da peşinden çıktı. X nereye gidiyorsun diye kızıma soruyor. Ben de dayanamadım. Sana ne sende mi gelecen dedim.
Evet anneler az el atın, yoksa çocuk mocuk demeden kulaklarını eline vereceğim az kaldı.
Sonuna kadar haklısın. Verecek bir cevabım yok. Yaptığım şeyin de mantıklı olmadığının farkındayım ama çocuğun eve her gün mutsuz geliyorsa, her geçen gün içinde kapanıyorsa, öğrendiği bilgilerin üstüne koyması gerekirken onları unutuyorsa ve okul bu konuda aksiyon almıyorsa bir yerden sonra mantık bünyeyi terk ediyor ve karşındakinin çocuk olduğunu unutuyorsun.Yardim aldığına değil çocuğu saatle falan sürekli dinlediğin için demiştir, bu kadarı fazla gelmiyor mu sana da, haklısın her okulda benzerleri yaşanacak, kizin da tecrübeyle öğrenecek, yalnizzzz sen başkasının çocuğunu tersleyerek hata etmişsin, önceki yorumda eklemeyi unutmuşum, kaç yaşında kadınsın çocuga çocukça laf sokmak oluyor mu hiç?
Çocuğu takip etmeye amenna onda sıkıntı yok zaten, su devirde en doğru hareket, sıkıntı olan tenefuslere kadar takip etmen, çocuğun alanı yok, bırak biraz nefes alsın, kizinla konuş sen, arkadasından rahatsız oluyorsa yüzüne net bir şekilde söylesin, pasif kalmasın, içine cekilmekte çözüm değil, aşırı takipte çözüm değil, sen ne kadar müdahil olabilirsin ki, şimdiden bazı şeyleri çözmeyi öğrenmeli, hepimiz biliyoruz ki değişik değişik tiplerle daha çookkk karşılaşacakSonuna kadar haklısın. Verecek bir cevabım yok. Yaptığım şeyin de mantıklı olmadığının farkındayım ama çocuğun eve her gün mutsuz geliyorsa, her geçen gün içinde kapanıyorsa, öğrendiği bilgilerin üstüne koyması gerekirken onları unutuyorsa ve okul bu konuda aksiyon almıyorsa bir yerden sonra mantık bünyeyi terk ediyor ve karşındakinin çocuk olduğunu unutuyorsun.
Saate gelince, servisle gittiği için ve ben çalışıyorum, bize ulaşabilsin, biz konumunu görelim diye almıştık aslında ama bu durum her gün katlanarak arttığı için tenefüsler de işin içine girdi maalesef.
İki yıldır veli toplantılarında karşılaşıyoruz. Evler de yakın. Hatta okul dışında aynı parkta da karşılaşıyoruz. Yalnız iki nedenden dolayı muhatap olamıyorum. Birincisi okulun bana bunu biz çözelim aileler karşı karşıya gelmesin demesi(kendileri de bir şey yapmadı) İkincisi ise ben kadınla konuşursam ve ters bir şey söylerse eşlerin de dahil olacağını bilmem. Bakalım bekliyoruz çözecekler inşallah.Öğretmen ve rehberlik servisi bir şey yapmıyor mu? Veliyi tanıyor musunuz?
Sitede bir komşunun kızı, kızıma kaba davranıyordu. Muhabbetimiz olduğu için ve kızını harika, kusursuz gördüğü için kızının bazı tavırlarının kızımı üzdügünden bahsettim. Ben uyarırım dedi. Muhabbetiniz olan biriyse yüzyüze konuşabilirsiniz.
Cimere yazın bari. Konya'da çocuk çocuğu öldürdü herşey olabilir . Ama ben olsam milletin delisiyle mı uğraşacağım bulurum yeni okul değişiklikte ferahlık vardır hemGörüştüm. Hem öğretmenle hem de rehberlik servisiyle. Hatta bu aşamada benden bekleyecekleri her türlü iş birliğine hazır olacağımı da belirttim ama tısss. En son talebimi yazılı bildirdim ki milli eğitime gitmek gerekirse elimde belge olsun.