• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akran Zorbalığı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nazoo1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Diğer çocuk sizin kızınızı kıskanıyor gibi geldi bana
Daha güzel daha Nahif daha tatlı diye belki de

Ne iğrenç ve sınır bilmez çocuklar yetiştiriyor anne babalar ya
Sokaklar psikopat dolu olacak 20 yıl sonra
Yirmi yıla da kalmaz. Her şey çürüdü. İyi insanlar bir avuç onlar da can çekişiyor.

Sizin yaptıklarınızı eleştirmedim. Hatta dikkat ederseniz yorumlarınızı beğenmiştim. Elinizden geleni yapmışsınız süreci güzel yönetmişsiniz. Bir süreç yaşıyorsunuz bu şekilde devam ediniz. Çocuğunuz diğer çocuğunun yanlış yaptığının farkında ve siz de farkındasınız. Şu durum için yeterli bence. Çocuğa sana ne demeniz bile yerinde olmuş. Okul değişikliği yapmanızı tavsiye etmem. Çünkü çocuğunuz insanları ve hayatı böyle tanıyacak. Evet bir anne olarak çocuğumuz böyle çocuklarla karşılaşınca çok üzülüyoruz hak veriyorum. 3 yaşında okula giden oğlum var. Geçen arkadaşı boynunu tırmalamış. Bir anne olarak çok üzücü. Öğretmeniyle konuştum. O da durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Çocuk oğlumdan özür dilemiş. Sarılmışlar. Ben çocuğumun zarar gördüğünün farkındayım. İletişimimiz var benden gizlemedi. Ona bu durumu öğretmenine anlatacağımı, arkadaşının yaptığının çok yanlış olduğunu, kendisini koruması gerektiğini öve öğretmenine anlatması gerektiğini anlattım. Bu kadar.
İstediğiniz kadar bakamayacaklarsa doğurmasınlar diyin. Bazen ben de diyorum ama bunun bir karşılığı yok.
Alıp duvara fırlatmalık lafı asla kabul edebileceğim bir laf değil.
Okul değişikliğini en azından bu sene için pedagogumuz da önermedi. Çocuğa verdiğim tepkiyle de gurur duymuyorum açıkçası hocam ama bir yerden sonra bıçak kemiğe dayanıyor ve canhıraş eleştireceğin bir durumu savunurken buluyorsun kendini. Bazen alıp duvara fırlatmak bile cazip geliyor. Çocuğu değilse de çözümsüz bırakanları.

Ya bide her çocuğun illa ailesinden yada travmasından kaynaklıda değil bizim bi komşumuz var o kadar düzgün insanlar ki karı koca öğretmen çok uzun zamandır tanıştığınız görüştüğümüz insanlar kızlarıda aynı böyle benzer bi model😄 yani çocuk fesat olur mu gerçekten öyle ve 3 yaşından beri öyle şuan 9-10 yaşlarında biraz kendide zorbalandıda öyle sakinleşti bi tık. Annesi çok üzülüyodu (neler neler yaptı denedi anlatamam)ve final halasına çekmiş demek ki dedi halası böyleymiş mesela (yetiştirirken hala ile büyümedi) yani gen denen huy denen gerçekte var bence. Yoksa nasıl çeşit çeşit insan olacaktık ki
Ah o halalar🤣 her şey onların başının altından çıkıyor.

Oglumun sinifinda vardi ve ogluma inanilmaz takmisti fiziksel siddette vardi ilk seneden sonra annesi ile arkadas oldum cocuklari arkadas ettik baya evlere gelmeli gitmeli cocuk sadece okul sonuna kadar durabildi sonra yine basladi annesi birde bana kustu kac kere uyardim yine basladi diye cozum olmayinca okulda ogretmeni ve rehberligi araya soktugum icin vallaha kizilirda kimse kusura bakmasin ben artik bir hamlesini gorunce gozlerimi belertiyordum ve emin olun bu cocuklar korkmuyorlarda zaten

Oglumun sinifinda vardi ve ogluma inanilmaz takmisti fiziksel siddette vardi ilk seneden sonra annesi ile arkadas oldum cocuklari arkadas ettik baya evlere gelmeli gitmeli cocuk sadece okul sonuna kadar durabildi sonra yine basladi annesi birde bana kustu kac kere uyardim yine basladi diye cozum olmayinca okulda ogretmeni ve rehberligi araya soktugum icin vallaha kizilirda kimse kusura bakmasin ben artik bir hamlesini gorunce gozlerimi belertiyordum ve emin olun bu cocuklar korkmuyorlarda zaten
Yorumların hepsini okumaya çalışıyorum ve her defasında şaşırıyorum. Sayıları ne kadar çokmuş diye. Yaşamayan bilmiyor. Şu benim açtığım konuyu iki sene önce başka biri açsaydı kontrolcü anne, çocuk onlar falan derdim muhtemelen. Hayat tokadı vura vura fikrini değiştiriyor insanın. Gözlerinizi belertmekte sonuna kadar haklısınız deme noktasına getiriyor. Ve haklısınız, bundan sonra herkese hak ettiği gibi. Bu develeri de gütmeyeceğiz bu diyardan da gitmeyeceğiz. Biraz da onlar bizim develeri gütsün ya da gidebilirler.

Öğretmenlerin saatlerden bilgisi var. Ders esnasında dinleme yapmıyoruz.

İkincisi de size katılıyorum. Bu çocuklar bir şeyleri deneyimleyerek öğrenecek. Düşe kalka anlayacak. Ama sizin de dediğiniz gibi daha küçükler ve kendi başlarına baş edemeyebilirler. Ya da destekle olaydan daha güçlü çıkmak varken, yalnız kalıp ezilerek de çıkabilirler.

Bir de bu durum tek seferlik olsaydı dert etmezdim ki ilk senede bir kaç defa olduğu halde müdahele etmedim. Geçenlerde çocuğun biri kızımın boğazını sıkmış, olayın nasıl olduğunu anlayınca refleksle yaptığını fark ettim ve benim çocuğumu dövüyorlar diye koşa koşa okula düşmedim. Ama bu durum mütemadiyen, sistematik ve bilinçli olarak devam ediyor.
Dogru yoldasin birakin digerleri ne derse dedim biz cocuklarimizi baskasinin simarik veletleri stres topu yapsin diye büyütmüyoruz

Akran zorbaligi Cok kötü cocugunuz depresyona girebilir

Siz devreye girerek dogrusunu yaptiniz

Iki cocugum var bir defa bile okulda sikayet almadim vay sunu dövdü vay Buna sunu dedi

Ben böyle yetistirebiliyorsam herkes pek ala yapabilir bana ne ya karsi daki cocuksa önce benim cocugum

Elbette bazen birakacaksiniz kendisi halledecek

Ben okuldayken Abim beni korurdu o baska okula basladi kardeslerimi ben korudum

Kimse Kusura bakmadis evde primses ya da simarik prenslerinizin stres topu degil bizim cocuklarimiz

Ben ögretmenle bile kavga ettim insani zorla delirtiyorlar yapacak bir sey yok cirkeflik de iyidir bazen

Yorumların hepsini okumaya çalışıyorum ve her defasında şaşırıyorum. Sayıları ne kadar çokmuş diye. Yaşamayan bilmiyor. Şu benim açtığım konuyu iki sene önce başka biri açsaydı kontrolcü anne, çocuk onlar falan derdim muhtemelen. Hayat tokadı vura vura fikrini değiştiriyor insanın. Gözlerinizi belertmekte sonuna kadar haklısınız deme noktasına getiriyor. Ve haklısınız, bundan sonra herkese hak ettiği gibi. Bu develeri de gütmeyeceğiz bu diyardan da gitmeyeceğiz. Biraz da onlar bizim develeri gütsün ya da gidebilirler.
Oncelik kendi canım kimsenin cocugunu dusunemem hatta çocuğun oturdugu apartmanda baska arkadasim oturuyordu bir gun konuyu ona acmistim oda babasinin cok kufur ettigini (hem esine hem cocuklarina ) soyledi bence sebebi evden gormesiydi yurtdisina tasindilar simdi orada yapsinda bu cocuk goreyim onlari orada hemen el atarlar hayirdir bu cocuk evde ne yasiyorda boyle yapiyor diye didiklerler bizde kimse ses cikarmiyor ki ve hatta bizde rehberlik benim cocugumla bu cocugu ayni anda gorusmeye aliyor bir seferinde benim oglumda itmis cocugu ama kendisine vururken vuramasin diye kadin sonuc olarak birde benimkini suclu cikardi ama senin oglunda itmis diye dedim ne yapacakti sol yanagima vurdun gel birde sag yanagima vurmu diyecekti

Diğer çocuk sizin kızınızı kıskanıyor gibi geldi bana
Daha güzel daha Nahif daha tatlı diye belki de

Ne iğrenç ve sınır bilmez çocuklar yetiştiriyor anne babalar ya
Sokaklar psikopat dolu olacak 20 yıl sonra
Valla şuan bile sokaklar psikopat kaynıyor hiç 20 yıla gerek yok.
Her yer manyak dolu…
Çocuk sıfatıyla patır patır suç işliyorlar..
Bazı çocuklar çocuk gibi değil ki..
İnsanların manyak çocukları yüzünden bir sürü çocuk ölüyor sakat kalıyor.
Kimse de çocuğuna laf söyletmiyor.

Çok üzüldüm, kızın için yanında olduğumu bil; öğretmenle yazılı görüşüp süreci takip et, gerekirse okul psikoloğundan destek iste.
Ah şu kötülük keşke dünyadan yok olsa.

Valla şuan bile sokaklar psikopat kaynıyor hiç 20 yıla gerek yok.
Her yer manyak dolu…
Çocuk sıfatıyla patır patır suç işliyorlar..
Bazı çocuklar çocuk gibi değil ki..
İnsanların manyak çocukları yüzünden bir sürü çocuk ölüyor sakat kalıyor.
Kimse de çocuğuna laf söyletmiyor.
Biride demiş ki cocuk 6 yasinda o laf soylenir mi mattia ahmeti katleden de 6 yasindaydi bir zamanlar

Biride demiş ki cocuk 6 yasinda o laf soylenir mi mattia ahmeti katleden de 6 yasindaydi bir zamanlar
Söylenir öyle bir söylenir ki….
Ben çocuk diyemiyorum bazılarına.
13 yaşında çocuklar!!!Ankara’da bisikleti yokuş aşağı sürersen seninle futbol oynarız deyip frenleri kesip çocuğun ölümüne sebep olmadılar mı?
Bunlar çocuk mu oluyor Allah aşkına yaaa…
Böyle bir kötülüğü düşünen bir varlık çocuk mu?

Söylenir öyle bir söylenir ki….
Ben çocuk diyemiyorum bazılarına.
13 yaşında çocuklar!!!Ankara’da bisikleti yokuş aşağı sürersen seninle futbol oynarız deyip frenleri kesip çocuğun ölümüne sebep olmadılar mı?
Bunlar çocuk mu oluyor Allah aşkına yaaa…
Böyle bir kötülüğü düşünen bir varlık çocuk mu?
Yazdim onceki yorumlarda bizim.zorba yola gelsin diye elimden geleni yaptim oglum onlara gitti o bize geldi beraber sinemalar parklar neler neler kotulugun yasi yokmus onu gordum

Okula gidince kızla düzgün bi şekilde konusdaydiniz.siz arkadaşsınız kavga etmeyin sonra uzuluyor kızım deseydiniz.baktiniz olmuyor daha ciddi olurdunuz

Bence o cocuk alıp duvara firlatmalik.

Buyrun basin begenmedimleri. Neresi küçük
Kötülük düşünürken zorbalık düşünürken o küçüklüğü nerede kalıyor? Aynısını ona yapınca niye ay yazık çocuk ama o dahaaaa oluyor? Hadi ordan be
Her çocuk masum değildir.goruyoruz haberlerden bazıları çocuk değil resmen şeytan yetiştiriyor.mattia minguzzi yi oldurenlerd cocuk mu diyecegiz.bu sene kaç çocuk akran zorbaligiyla hayatını kaybetti.

biraz çetin ceviz olmayı öğrenmesi lazım. çocuk kızınıza kafayı takmış muhtemelen kendinden üstün görüp kıskanıyor. köle olarak kullanıyor falan ne demek ya ahahahah. yetişkin insanlarda da var bu paranoyaklık. herkes kötü bir onlar iyi. herkes onları kullanıyor dünya onlara adil davranmıyor falan🙄
zamanla diğer çocuklar kızınızın öyle biri olmadığını fark edip diğer kızı takmazlar bence. kendi baş etmeli. her olumsuzlukta sınıf değiştiremezsiniz ki.

Rehber öğretmenler de yan gelip yatmak dışında bir şey bilmiyorlar. Lisede kaç rehberlikçi geldiyse hiçbir işe yaramadı. Hatta ergenlerin dedikodularına ortak olup ara kızıştıranlar bile vardı. Genelde yaşları da genç oluyor bunların max 30'lar.

Okul değişikliğini en azından bu sene için pedagogumuz da önermedi. Çocuğa verdiğim tepkiyle de gurur duymuyorum açıkçası hocam ama bir yerden sonra bıçak kemiğe dayanıyor ve canhıraş eleştireceğin bir durumu savunurken buluyorsun kendini. Bazen alıp duvara fırlatmak bile cazip geliyor. Çocuğu değilse de çözümsüz
Milli eğitim bakanlığı bir kurum açmalı bence telefonla hemen ulaşılabilir olan. Alo 182 gibi mesela. Bu kurumun yaptırımları olmalı. Zorba Çocuğun ve ailesinin kamu hizmetlerinden mahrum bırakılması, maddi cezalar vs gibi. Zorba çocuğun ailesine bir bedel ödetilmeli.

Dogru yoldasin birakin digerleri ne derse dedim biz cocuklarimizi baskasinin simarik veletleri stres topu yapsin diye büyütmüyoruz

Akran zorbaligi Cok kötü cocugunuz depresyona girebilir

Siz devreye girerek dogrusunu yaptiniz

Iki cocugum var bir defa bile okulda sikayet almadim vay sunu dövdü vay Buna sunu dedi

Ben böyle yetistirebiliyorsam herkes pek ala yapabilir bana ne ya karsi daki cocuksa önce benim cocugum

Elbette bazen birakacaksiniz kendisi halledecek

Ben okuldayken Abim beni korurdu o baska okula basladi kardeslerimi ben korudum

Kimse Kusura bakmadis evde primses ya da simarik prenslerinizin stres topu degil bizim cocuklarimiz

Ben ögretmenle bile kavga ettim insani zorla delirtiyorlar yapacak bir sey yok cirkeflik de iyidir bazen
Çok doğru. Hangi kelimesine hak vereceğimi şaşırdım. Evet biz doğru yetiştirebiliyorsak onlar da yetiştirebilir. Başkasının heba ettiği cocuğa kurban edecek evlatlarımız yok.

Çirkeflik yapmaya gelince, biz de en alasını yaparız. Tutmasak çocuğunu koruma konusunda eşim mağara adamına dönüşmeye hazır. Yani çirkefliği bilmediğimiz için değil de tercih etmediğimiz için yapmıyoruz. Ama bundan sonra bu seçeneği de göz önünde tutmak hiç de fena olmayacak gibi.

Milli eğitim bakanlığı bir kurum açmalı bence telefonla hemen ulaşılabilir olan. Alo 182 gibi mesela. Bu kurumun yaptırımları olmalı. Zorba Çocuğun ve ailesinin kamu hizmetlerinden mahrum bırakılması, maddi cezalar vs gibi. Zorba çocuğun ailesine bir bedel ödetilmeli.
Çok mantıklı bir öneri kesinlikle olmalı ama okulları bu hale getiren de yine Milli Eğitim değil mi. Öğretmenlerin yetkilerini kısıtlayıp elini kolunu bağladılar. Arsız veliler çocuğunu masum görüp öğretmenleri az şikayet etmedi. Öğretmenler çekilince de sıra çocuklarımıza geldi.

biraz çetin ceviz olmayı öğrenmesi lazım. çocuk kızınıza kafayı takmış muhtemelen kendinden üstün görüp kıskanıyor. köle olarak kullanıyor falan ne demek ya ahahahah. yetişkin insanlarda da var bu paranoyaklık. herkes kötü bir onlar iyi. herkes onları kullanıyor dünya onlara adil davranmıyor falan🙄
zamanla diğer çocuklar kızınızın öyle biri olmadığını fark edip diğer kızı takmazlar bence. kendi baş etmeli. her olumsuzlukta sınıf değiştiremezsiniz ki.

Rehber öğretmenler de yan gelip yatmak dışında bir şey bilmiyorlar. Lisede kaç rehberlikçi geldiyse hiçbir işe yaramadı. Hatta ergenlerin dedikodularına ortak olup ara kızıştıranlar bile vardı. Genelde yaşları da genç oluyor bunların max 30'lar.
Aslında seçeneklerimiz arasında okul değiştirmek de var ama en son çare olarak bakıyoruz. Okul değistirince bir benzerini yaşamayacağımızın garantisi yok. Bir de böyle yaparak çocuğumuza kaçmayı, saklanmayı öğreteceğiz. Ben konuyu açarken sonuna kadar mücadele etme taraftarıydım ve yorumların çoğu da bu minvalde. Biz ne yaparsak çocuklar da onu öğrenecek. Başta iyilikle, olmuyorsa sert giderek, daha da olmuyorsa biz de zorbayı zorbalayarak hak ettiğimizi alabilmeliyiz.

Her çocuk masum değildir.goruyoruz haberlerden bazıları çocuk değil resmen şeytan yetiştiriyor.mattia minguzzi yi oldurenlerd cocuk mu diyecegiz.bu sene kaç çocuk akran zorbaligiyla hayatını kaybetti.
Aynen öyle. Bu gün benim çocuğum yaşıyor yarın başkasınınki yaşayacak ve hep birlikte mücadele etmezsek tüm toplum çürüyecek. Bir de ama onlar çocuk tayfa var. Bize kötü niyetli deseler de asıl onların iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. Muhtemelen zorba çocuk yetiştirenler de yine aynı tayfa. Bir şey söyleyince kudurmalarının başka bir açıklamasını bulamadım.

Back
X